Restaurant: A BOUTEA (Fook Cheong Building)
Info:

2024-11-12 15 views
黑糖甜得黎又唔會太膩 珍珠煮到啱啱好,Q彈有口感 黑糖味配合得好好奶茶基底茶香濃郁,奶味順滑,飲落去好舒服唔似奶精既味道 。同埋個杯既花紋都好靚加埋黑糖漿係杯壁上形成層次,睇落好吸引。總之,花班茶社既黑糖珍珠奶茶值得一試!唯一要炸型係 排好耐

奶茶基底茶香濃郁,奶味順滑,飲落去好舒服唔似奶精既味道 。

總之,花班茶社既黑糖珍珠奶茶值得一試!
唯一要炸型係 排好耐
TakeAway
2024-06-22 199 views
#吃貨燒賣推介呢排唔係落雨就係好悶熱嗰日同燒賣去完影面試相就諗住買返杯嘢飲見到花班茶舍原來出咗新嘅冰茶有選擇困難症嘅媽媽最後決定兩隻新茶都試曬完熟蘋果冰茶 🍎有少少甜甜地嘅蘋果肉粒配埋甘香嘅紅茶簡直係perfect match呀喺呢啲悶熱嘅日子多一種提神嘅效果清爽青葡萄烏龍 🍇呢杯茶真係如其名呀非常之清爽呀嗰啲青提咬落去卟一聲咁樣再加埋四季春嗰種清清甘甘嘅感覺係夏天解悶熱既良品觀塘呢間花班茶舍仲要係打卡嘅好地方添呀@abouteahk花斑茶社觀塘分店 :開源道63號福昌大廈地下A1舖🕰️營業時間星期一至日12:00 - 22:00#花斑茶社 #蘋果四季春 #紅茶#綠茶#珍珠奶茶#珍珠奶綠#青葡萄烏龍 #香港美食 #香港#飲料 #新鮮#茶飲#台式飲品#台灣飲料#abouteahk #yummy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkig #hkblogger #hkfood #foodie #greentea #applejuice #summer #吃貨 #美味しすぎ #美味しかった #美味しそう #美味しい #飲食 #香港好去處 #香港美食 #香港必食 #香港打卡 #
#吃貨燒賣推介
花斑茶社
觀塘分店 :開源道63號福昌大廈地下A1舖
🕰️營業時間
星期一至日12:00 - 22:00
#花斑茶社 #蘋果四季春 #紅茶#綠茶#珍珠奶茶#珍珠奶綠#青葡萄烏龍 #香港美食 #香港#飲料 #新鮮#茶飲#台式飲品#台灣飲料#abouteahk #yummy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkig #hkblogger #hkfood #foodie #greentea #applejuice #summer #吃貨 #美味しすぎ #美味しかった #美味しそう #美味しい #飲食 #香港好去處 #香港美食 #香港必食 #香港打卡 #香港旅遊 #四季春 #花斑茶社 #完熟蘋果冰茶 #觀塘探店 #香港探店 #紅豆
2024-06-05
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$28 (Lunch)
  • 完熟蘋果冰茶 🍎
  • 清爽青葡萄烏龍 🍇
2024-06-21 189 views
天時暑熱,想飲番杯冰凍嘅嘢飲!😍嚟到點野飲 都有不少人喺度等緊嘢飲。裏面設計得唔錯,全部都係人手去繪畫!好靚呢幅圖係畫緊觀塘嘅舊有高樓大廈,非常有心思。右:宇治抹茶紅豆鮮奶 $36第一步記得攪勻先飲。宇治抹茶茶味出眾,來自日本的宇治沒有失望,非常高質👏🏻非常香及濃郁的抹茶味!配上3.6牛乳的鮮奶 非常夾! 紅豆綿綿的,好飲💁🏽‍♀️左:清爽青葡萄烏龍 $28 加寒天「春果好茶果肉」第一啖酸酸甜甜的感覺,然後烏龍味非常濃郁,好香呀!然後加上寒天煙韌韌的趙口,非常解渴及清涼😍😍😍推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
天時暑熱,想飲番杯冰凍嘅嘢飲!😍

嚟到點野飲 都有不少人喺度等緊嘢飲。

裏面設計得唔錯,全部都係人手去繪畫!好靚

呢幅圖係畫緊觀塘嘅舊有高樓大廈,非常有心思。

右:宇治抹茶紅豆鮮奶 $36

第一步記得攪勻先飲。

宇治抹茶茶味出眾,來自日本的宇治沒有失望,非常高質👏🏻

左:清爽青葡萄烏龍 $28 加寒天

「春果好茶果肉」

第一啖酸酸甜甜的感覺,

然後烏龍味非常濃郁,好香呀!

然後加上寒天煙韌韌的趙口,非常解渴及清涼😍😍😍

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2024-06-17 168 views
花斑茶社嘅白桃烏龍不嬲都幾鍾意嗌嚟飲!近排見到出咗新產品新產品有春果好茶系列!有完熟蘋果冰茶同清爽青葡萄烏龍!兩款聽落都好啱夏天飲🤣我就揀咗無糖完熟蘋果冰茶嘅四季春茶底~就算揀咗無糖無糖都好夠味~而且仲有啲果肉係底~飲落幾fresh!另外男朋友就揀咗大甲芋頭鮮奶~呢杯都可以叫無糖,不過芋泥本身都有啲甜度~差唔多每啖都飲到芋泥,呢個都係我至愛之一haha
差唔多每啖都飲到芋泥,呢個都係我至愛之一haha
炎炎夏日特別喜愛喝茶飲☀️最近發現了花斑茶社有新產品茶飲控當然要試一試啦😊✩‧₊ 清爽青葡萄烏龍(新品)($28)🍇葡萄烏龍飲到粒粒的青葡萄果粒選了少甜少冰剛剛好🧊味道清甜夠fresh飲到葡萄味亦飲到烏龍茶味下次必定再回點‼️絕對是夏日的消暑良品😇✩‧₊ 焙茶拿鐵(熱飲)($36)不是很多地方都能喝到焙茶的飲品毫不猶豫就點了這個焙茶味幾重有煙燻烘焙味Latte順滑整體蠻不錯熱飲夠暖胃焙茶烘絕不要錯過☕️
炎炎夏日特別喜愛喝茶飲☀️

味道清甜夠fresh
飲到葡萄味亦飲到烏龍茶味
下次必定再回點‼️
絕對是夏日的消暑良品😇

✩‧₊ 焙茶拿鐵(熱飲)($36)

不是很多地方都能喝到焙茶的飲品
毫不猶豫就點了這個
焙茶味幾重有煙燻烘焙味
Latte順滑
整體蠻不錯
熱飲夠暖胃
焙茶烘絕不要錯過☕️

2024-06-14 92 views
ෆ 花斑茶社 ෆ 花斑茶社有新嘢飲✨而家日日都咁熱🥵最啱飲啲fresh嘅嘢飲消暑🍎 #完熟蘋果冰茶 同🍇 #清爽青葡萄烏龍 有啖啖果肉🤩大家快啲去試下啦₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎
ෆ 花斑茶社 ෆ

花斑茶社有新嘢飲✨
而家日日都咁熱🥵
最啱飲啲fresh嘅嘢飲消暑
🍎 #完熟蘋果冰茶 同🍇 #清爽青葡萄烏龍
有啖啖果肉🤩
大家快啲去試下啦₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎

一到夏天又想瘋狂飲手搖!真係好鬼熱!🥹仲成日落雨搞到痴淋淋,今日就去左買花斑茶舍嘅果茶消暑解渴啦😍😋*****🍇💚青葡萄烏龍 $28微糖少冰呢個係夏天新出嘅季節限定茶😋我叫左微糖少冰~佢入面有啲葡萄肉,清清涼涼咁勁爽🤩🍑☕️白桃烏龍 $29微糖少冰加芝士奶蓋🧀🥛+$8 朋友叫左杯白桃烏龍,都係果茶,仲加左芝士奶蓋添🤩奶蓋鹹香又smooth超正!*****

*****

加芝士奶蓋🧀🥛+$8

*****

2024-06-07
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
2024-06-05 44 views
呢度主打唔同款式既黑糖飲品, 不過今次晏左啲去所以黑糖系列賣曬😭 除左黑糖系列個人認為佢既茶底都幾出色, 配料仲有出面比較少見既蜂蜜珍珠, 就連奶類既飲品都可以揀脫脂或者明治奶添😎白桃烏龍🍑($29)揀左走冰微糖, 飲到淡淡既白桃香, 配左煙韌既蜂蜜珍珠($5), 份量剛剛好, 飲完都唔會覺得有負擔😊宇治抹茶紅豆鮮奶🍵($36)用左明治牛乳會特別香, 攬均一齊飲再配埋微甜既紅豆粒係完勝不敗既組合🤩觀塘店呢間有一副大壁畫好靚, 同埋最近有試當真期間限定既宣傳, 都可以去睇下 😝

白桃烏龍🍑($29)

宇治抹茶紅豆鮮奶🍵($36)

2024-06-01
2024-06-03 64 views
環境令我眼前一亮🤩🤩睇得出牆畫同佈置都好有心機而且仲有好多當紅🔥IDOL/Youtuber既應援物前排有姜B,IAN,WinWin今次就有勵志系列嘅<公開試當真> 😂許賢同阿康個樣都好正能量🥴👍☀️夏日新品☀️🍇清爽青葡萄烏龍茶🍵烏龍茶底香👍配埋青葡萄就清甜又解渴,而且真係有葡萄果肉架,好好咬😬♨️黑糖珍珠奶茶🧋識飲一定飲熱既奶茶,咁先突出到奶茶底既真味道😎佢地既茶味夠濃夠香,啱啱好中和到黑糖珍珠既甜度啱哂我口味🥰唔洗叫少甜都🉐♨️黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶🍼除咗鮮奶,仲可以轉脫脂鮮奶👍😋甜中帶點鹹 😋口感層次豐富甜度都適中,唔會太甜👍👍️

環境令我眼前一亮🤩🤩
睇得出牆畫同佈置都好有心機
而且仲有好多當紅🔥IDOL/Youtuber既應援物
前排有姜B,IAN,WinWin
今次就有勵志系列嘅<公開試當真> 😂
許賢同阿康個樣都好正能量🥴👍

☀️夏日新品☀️
🍇清爽青葡萄烏龍茶🍵

♨️黑糖珍珠奶茶🧋
識飲一定飲熱既奶茶,咁先突出到奶茶底既真味道😎
佢地既茶味夠濃夠香,啱啱好中和到黑糖珍珠既甜度
啱哂我口味🥰唔洗叫少甜都🉐

♨️黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶🍼
除咗鮮奶,仲可以轉脫脂鮮奶👍
😋甜中帶點鹹 😋口感層次豐富
甜度都適中,唔會太甜👍👍️

TakeAway
2024-05-30 24 views
返工返到攰攰地梗係要飲返杯廢水為自己打打氣喺公司樓下嘅花斑茶社門面勁靚牆上面嘅黑白壁畫原來係畫緊裕民坊好耐之前已經想入去打卡今日一於就趁lunch time同同事一人叫一杯🥂一齊嘗新🤭一齊hi皮一下🥳青葡萄烏龍同事試左青葡萄烏龍,入面係有粒粒青提子果肉架😍茶味濃厚的烏龍茶底加埋青提子汁,再配埋果肉🍇,提子控既同事表示呢杯新鮮果茶好fresh,飲完即刻爽晒💁‍♀️Lisa媽就試左完熟蘋果冰紅茶茶味入口香濃,最鍾意入面有蘋果片🤣🤣同紅茶真係Perfect match一直都覺得花斑既茶底做得好出色今日呢杯完熟蘋果冰紅茶🍹清新清爽嘅味道真係好適合返工由屯門返觀塘既Lisa媽幫我叉叉電🔋🔋飲完野,叉完電🙂又可以繼續返工啦❤️❤️
返工返到攰攰地
今日一於就趁lunch time
同同事一人叫一杯🥂
一齊嘗新🤭一齊hi皮一下🥳

青葡萄烏龍
同事試左青葡萄烏龍,
入面係有粒粒青提子果肉架😍
茶味濃厚的烏龍茶底加埋青提子汁,
再配埋果肉🍇,
提子控既同事表示呢杯新鮮果茶好fresh,
飲完即刻爽晒💁‍♀️

Lisa媽就試左完熟蘋果冰紅茶
茶味入口香濃,最鍾意入面有蘋果片🤣🤣
同紅茶真係Perfect match

飲完野,叉完電🙂
又可以繼續返工啦❤️❤️
2024-05-29
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$28 (Lunch)
  • 完熟蘋果冰紅茶
「花班茶社」推出新產品 🎉 清爽青葡萄烏龍茶 & 🍎完熟蘋果冰茶~ 平時成日飲珍珠奶茶,係時候都試下新口味 😚😚😚🙌🏼 迎接春夏 🙋🏻‍♀️ 最後選左 🍇 清爽青葡萄烏龍 *正常冰 *正常甜以烏龍茶 🫖 為基底,一向佢地茶底都好出色 😎依家新系列 「春果好茶」的 🍇 清爽青葡萄烏龍,添加左青葡萄汁同啖啖果肉,青葡萄汁帶來了清甜的香味~ 果肉已經打成偏青葡萄蓉質地 😍 綿綿順滑的口感,同烏龍茶融合,相當好的配搭 👍🏾 #花班茶社 #清爽青葡萄烏龍 #完熟蘋果冰茶 #aboutea #abouteahk #青葡萄 #青提子 #蘋果 #完熟蘋果 #冰茶 #烏龍茶 #珍珠奶茶 #手搖店 #手搖飲品 #手搖飲品店 #果茶 #新品 #新系列 #hk #hongkong #hkig #hkfoodie #觀塘 #香港好去處 #852 #香港 #香港打卡 #香港美食
「花班茶社」推出新產品 🎉
清爽青葡萄烏龍茶 & 🍎完熟蘋果冰茶~

以烏龍茶 🫖 為基底,一向佢地茶底都好出色 😎

2024-04-29
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$28 (Tea)
2023-12-09 437 views
呢日口淡淡,好想飲下甜野,但又唔想太甜🙈有冇人明小編講咩🙈經過呢間貼滿Anson Lo既花斑茶社就忍唔住入左去🙈究竟是教主既魔力還是我真係太口渴?🙈花斑茶社除左茶底出名外,多多都唔錯呢😋呢日叫左綠茶多多$28綠茶同益力多既味唔會互搶😍兩者都mix得好好😍小編揀左微糖,所以益力多味唔會甜到太可怕🤭呢款可以揀甜度,無得少冰/走冰怕凍既可以攤一攤,咁就岩岩好喇🤭香港去到12月都咁熱🥵呢款消暑解渴之選啊😍觀塘分店位於Apm後,呢間分店有好多教主poster😍神徒們快來打卡😍店入面既壁畫是由員工們人手畫的😍就算唔係神徒都可以喺度打卡呢😍花斑茶社 (福昌大廈) (觀塘)觀塘開源道63號福昌大廈地下A1號舖#hkfoodie #discoverkwuntong #ansonlo
呢日口淡淡,好想飲下甜野,但又唔想太甜🙈
有冇人明小編講咩🙈
經過呢間貼滿Anson Lo既花斑茶社就忍唔住入左去🙈
究竟是教主既魔力還是我真係太口渴?🙈

花斑茶社除左茶底出名外,多多都唔錯呢😋
呢日叫左綠茶多多$28
綠茶同益力多既味唔會互搶😍
兩者都mix得好好😍
小編揀左微糖,所以益力多味唔會甜到太可怕🤭
呢款可以揀甜度,無得少冰/走冰
怕凍既可以攤一攤,咁就岩岩好喇🤭
香港去到12月都咁熱🥵呢款消暑解渴之選啊😍

觀塘分店位於Apm後,
呢間分店有好多教主poster😍
神徒們快來打卡😍
店入面既壁畫是由員工們人手畫的😍
就算唔係神徒都可以喺度打卡呢😍

花斑茶社 (福昌大廈) (觀塘)
觀塘開源道63號福昌大廈地下A1號舖
2023-12-09
  • 綠茶多多
2023-11-29 160 views
【普通珍奶店】 上班時間,上司經常請飲花斑茶社,因為有網上外賣平台和就近也可買到。點過一次後,每次都點花斑茶社,可能喝到有點厭。不過記得第一次喝也沒什麼特別,黑糖厚鮮奶是好喝的,黑糖味濃重奶味。及後又試過宇治抹茶鮮奶,偏澀少甜味,個人喜好偏甜。今天下班想喝芋頭的,附近好似只有花斑有,又去了花斑買。今次甜度有了,但是太膩,芋頭偏散和腍,相對迷客夏的芋頭,差遠了。 花斑茶社 (福昌大廈) (觀塘)觀塘開源道63號福昌大廈地下A1號舖
【普通珍奶店】

花斑茶社 (福昌大廈) (觀塘)
觀塘開源道63號福昌大廈地下A1號舖

大甲芋頭鮮奶
2023-10-12 247 views
十月老闆🦊生日,小編已經bookmark定嚟緊有機會去做嘢附近嘅應援小店。花斑茶社一直都係應援常駐店,幫襯唔少次,依次去就揀杯自己未試過嘅!😉🧋 宇治抹茶鮮奶 (冰) 😋😋😋😋小編以往都係飲白桃烏龍多,依排天氣涼返啲,就想試返啲奶類茶飲 😚 冰度係固定嘅,但甜度就可以自選 😁 當然揀咗微糖啦~ 抹茶佔整杯嘅三分一,奶就佔三分二,都依然飲到抹茶🍵濃香,奶🥛屬輕身,唔會飲完好滯脹 ☺️下午茶 💵 約港幣$30/人💁🏻‍♀️ 依次應援有手幅派發,茶飲店外內都貼有AK老闆🦊嘅靚靚海報~ 各位喺觀塘打工嘅生粉記得去睇睇,口渴就順便幫襯埋啦~ 🍵🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

🧋 宇治抹茶鮮奶 (冰) 😋😋😋😋

下午茶 💵 約港幣$30/人

2023-10-11
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2023-07-29 436 views
花斑茶社喺觀塘嘅手搖店裏面我既Top3! 身為奶蓋愛好者🫡 佢大部份唔同嘅茶底嘅奶蓋都俾我試曬,茶底好清之餘,仲好香,奶蓋夠芝士味同cream😍 今次試左黑糖珍珠厚鮮奶~黑糖珍珠厚鮮奶 $33珍珠好好好煙韌,黑糖味又吾會太甜。我平時飲珍珠奶茶最驚就係太多珍珠😂 好彩佢個份量又啱啱好。味道: 8/10環境: 8/10服務: 8/10人均: $20-40

黑糖珍珠厚鮮奶 $33
黑糖珍珠厚鮮奶