Restaurant: A BOUTEA (Smithfield)
Info:

2024-08-07 58 views
經開花斑茶社🥤有手搖👩🏻‍🦰我一定唔會放過😋見到出左🆕春果好茶🍵果肉仲Level🆙梗係試下啦😋🧋清爽青葡萄烏龍新品青葡萄🍇烏龍茶非常搭🍵味道夠清爽💨果茶中更帶🈵🈵青葡萄果肉~🧋黑糖珍珠抹茶鮮奶黑糖珍珠夠Q🫧甜度適中岩岩好👍🏻茶味夠濃🍃鮮奶夠香🥛

🧋清爽青葡萄烏龍

🧋黑糖珍珠抹茶鮮奶
黑糖珍珠夠Q🫧甜度適中岩岩好👍🏻茶味夠濃🍃鮮奶夠香🥛
來個茶飲店小分享😝平時常惠顧的數間茶飲店裡面,《花斑茶社》是其中一家我覺得不錯的適逢最近他們有新產品推出就買杯來試試吧😁‣ 黑糖珍珠厚鮮奶 ($33)每次過來都喜歡買杯黑糖珍珠鮮奶奶味香濃,與黑糖配合的剛剛好珍珠的口感就是黏黏的~固定冰量和甜度喔‣ 清爽青葡萄烏龍 ($28)夏日炎炎喝烏龍茶挺清爽底下有葡萄果肉絲這杯是可以選擇甜度和冰量💰Total: $61📍花斑茶社|@abouteahk 西環堅尼地城士美菲路41A-43號美菲閣地下01B號舖 (到訪分店)在尖沙咀/荃灣/屯門城點/屯門珀御/元朗/灣仔/上環/銅鑼灣/將軍澳/筲箕灣/大埔/黃埔/觀塘/沙田/土瓜灣/太子/旺角/康怡/淘大/粉嶺均有分店🚩更多同類餐廳 #foodstep_飲品🚩更多同區餐廳 #foodstep_堅尼地城
來個茶飲店小分享😝
平時常惠顧的數間茶飲店裡面,
《花斑茶社》是其中一家我覺得不錯的
適逢最近他們有新產品推出就買杯來試試吧😁

‣ 黑糖珍珠厚鮮奶 ($33)
每次過來都喜歡買杯黑糖珍珠鮮奶
奶味香濃,與黑糖配合的剛剛好
珍珠的口感就是黏黏的~
固定冰量和甜度喔

‣ 清爽青葡萄烏龍 ($28)
夏日炎炎喝烏龍茶挺清爽
底下有葡萄果肉絲
這杯是可以選擇甜度和冰量

💰Total: $61
📍花斑茶社|@abouteahk

🚩更多同類餐廳 #foodstep_飲品
🚩更多同區餐廳 #foodstep_堅尼地城

2024-04-27 76 views
今日落雨焗熱到爆炸🥵同同事食完lunch去附近間花斑買嘢飲爽吓💦見到佢新出咗兩款水果茶,咁啱我哋想飲啲解渴消暑嘢,就一人一杯買咗返嚟飲🤣🍎完熟蘋果冰茶 $28一飲已愛上🙈濃郁嘅味道!茶裡面加咗成滿滿嘅完熟蘋果,甜而唔膩!最驚喜嘅係,杯茶入面仲有粒粒果肉,每飲一啖,爆破嘅果肉滋味真係好正,真係好正!🍎🤤🍇清爽青葡萄烏龍  $28杯底係精心調製嘅烏龍茶,再加埋新鮮嘅青葡萄,飲落去清新又開胃!😋同樣,呢杯茶都有粒粒果肉,啖啖都能夠感受到葡萄嘅鮮嫩滋味,真係令人回味無窮!🍇💚💕如果你都係自稱水果茶控,絕對要trytry呢兩款新品✨無論係蘋果冰茶定係清爽葡萄烏龍,都可以喺炎炎(就嚟)夏日中享受到水果嘅好味同茶嘅香氣!🤪

🍎完熟蘋果冰茶 $28

🍇清爽青葡萄烏龍  $28

2024-04-26
2024-04-25 55 views
👶🏻行過話要口渴要飲野,但點可以比👶🏻成日飲珍珠奶茶呢,恰好星期一又有優惠,又新出了蘋果茶,好啦,同🐷一齊share 飲下啦。蘋果四季春茶的味道清新宜人,帶有濃郁的蘋果香氣,再加上粒粒蘋果肉,其實都好岩👶🏻既,加上可以選無糖又唔會無左份甜味,👶🏻飲到停唔到口。我真係好鐘意飲珠奶,所以必叫鎮店之寶:黑糖珍珠烏龍奶茶。濃厚的奶香味和濃濃的烏龍茶。烏龍茶又感覺消脂😆珍珠的嚼勁係我最喜歡既感覺。

好正呀,啱啱係堅尼地城接小朋友,經過「花斑茶社」,佢哋又出咗新飲品🎉係上年最正嘅😝完熟蘋果冰茶😜呀,今年仲帶多咗個新朋友🤩清爽青葡萄烏龍🤩,拿拿聲買返杯先😍🍎完熟蘋果冰茶上年一見已愛上🥰入面係超正嘅蘋果果肉,配合最鍾意紅茶底😍,估唔到都幾襯個味道喎😍含有豐富嘅維他命C❤️❤️絕對不能錯過咁正既蘋果(果肉)冰茶。清爽青葡萄烏龍🥤今次仲有樣新品,青葡萄每年都必食,原來同烏龍係可以咁夾,清爽嘅味道,仲有啖啖青葡萄果肉,好有口感👅真係好好飲,仲要唔會有苦澀味😍咁好味嘅飲品🥤快啲去花斑茶社買杯嚟飲啦!@abouteahk📍堅尼地城店西環堅尼地城士美菲路41A-43號美菲閣地下01B號舖#花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍

🍎完熟蘋果冰茶

清爽青葡萄烏龍🥤
清爽青葡萄烏龍

咁好味嘅飲品🥤快啲去花斑茶社買杯嚟飲啦!

📍堅尼地城店
西環堅尼地城士美菲路41A-43號美菲閣地下01B號舖

2024-04-22
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$28 (Tea)
清爽青葡萄烏龍
2024-04-21 29 views
屋企附近有花斑茶社,因此久不久就會惠顧一次。適逢今次有新產品推出,更加要去嚐嚐😋。我買了新產品之一的「完熟蘋果冰茶」(配紅茶底),蘋果與紅茶配搭得很好,還有啖啖蘋果肉可吃(這個很令我驚喜!),所以每喝一口都十分滿足。另外我選了黑糖珍珠抹茶鮮奶給女兒,她是抹茶的愛好者。整杯飲品有很濃的抹茶味,配合細滑的鮮奶,加上煙韌的珍珠,很好喝。

2024-04-18
TakeAway
  • 完熟蘋果冰茶
其實🐷係花斑茶社既小fans ,他平時飲開鳳梨紅茶,而我就會食芋圓,但圓芋好多時都會賣哂,就好像今晚一樣。既然去到店門前,就梗係要買返飲品,見到新出蘋果紅茶同荔枝玫瑰烏龍梗係要試下啦。做會員仲享有9折,仲有得order限定板水樽,唔好以為無人排隊,好多人都會飲花斑茶社,甜度適中,又真係用水果調味👍完熟蘋果冰茶可以選四季春或紅茶,甜度可以選擇,不過我地照選正常同紅茶,🐷話啖啖蘋果肉粒,係他岩飲的口味,同主打鳳梨紅茶一樣感覺荔枝玫瑰烏龍沒有甜度選擇,固定甜度,但甜度十分適中,而且陣陣玫瑰花香,配啖啖荔枝,感覺清新❤️

• 荔枝玫瑰烏龍
  • 完熟蘋果紅茶
2023-04-20 119 views
早幾日真係好熱🥵,同小朋友去公園🛝放完電,經過平時都有買開嘅😍😍花斑茶社,諗住買反杯野飲😜😜😜行到去花斑茶社見到有新嘢喎🤩🤩新口味水果冰茶,即刻同老公一人買一杯試下先😋😋😋🍎完熟蘋果冰茶入面係好多蘋果果肉,加上爸爸最鍾意白桃烏龍😍,含有豐富嘅維他命C❤️❤️絕對係炎炎夏日不能錯過咁正既蘋果冰茶。🌹荔枝玫瑰烏龍另一杯就係媽媽我一睇到就鍾意嘅荔枝玫瑰烏龍,粒粒荔枝肉同玫瑰🌹嘅香味,體現出一層層嘅烏龍同荔枝玫瑰😍😔口感清甜,好適合春夏天嘅飲品,仲可以安神養顏,點可以錯過呢。@abouteahk📍 花斑茶社 (士美菲路) (西環)西環士美菲路41A-43號美菲閣地下01B號舖#新口味水果冰茶 #蘋果 #玫瑰 #荔枝 #期間限定 #冰茶 #花茶 #夏日特飲 #手搖茶 #好鍾意飲茶

🍎完熟蘋果冰茶

🌹荔枝玫瑰烏龍

@abouteahk

📍 花斑茶社 (士美菲路) (西環)
西環士美菲路41A-43號美菲閣地下01B號舖

TakeAway
2022-10-18 316 views
再黎短期珍奶第2彈!有鋪珍珠奶茶🧋癮真係好煩架😂久唔久就發作連續果期都會好想飲架陰公!小編都知好唔健康,畀我飲埋今次先吖🥲(呢個星期🙈)呢間係位於堅尼地城士美菲路既花斑茶社,呢間最近先轉左鋪位,之前一直有飲開,舊鋪位開左另一間珍奶店下回再試! 新鋪個位置闊落d,等既時候係手幾好企。但唔知點解無見到鋪面冇再好似以前咁做醫護discount, 後而舊址新珍奶店有做醫護同消防,interesting~【可可奶茶+蜂蜜珍珠】$28可可味好濃唔錯!另外為左小編有多d咬口,加左蜂蜜珍珠,超彈呀好味!呢個配搭小編大推哦!❤️【黑糖珍珠奶茶】$27黑糖味好足夠,唔怕甜既你可選擇黑糖珍珠奶茶,比就咁珍珠奶茶絕對多一份香口感!😍分數(10分滿分💛)味道:8價錢:7.5環境服務:N/A(以上評分只是小編個人口味而已)
再黎短期珍奶第2彈!

【可可奶茶+蜂蜜珍珠】$28

【黑糖珍珠奶茶】$27

分數(10分滿分💛)
味道:8
價錢:7.5
環境服務:N/A
(以上評分只是小編個人口味而已)
2022-08-11 267 views
真材實料芋泥!平時去手搖店,多數都會叫鮮奶系列,估唔到花斑茶社嘅芋頭鮮奶係咁好味,一定要再encore!不過冇其他顧客等候嘅情況底下,都要等15分鐘左右先有得拎,耐咗少少。大甲芋頭鮮奶$34- 大甲芋頭嘅顏色冇咁鮮艷,似打完邊爐嘅芋頭。呢款芋泥非常幼滑綿密,攪勻之後融化咗喺鮮奶入邊,令到淨係飲鮮奶都有淡淡的大甲芋頭味。鮮奶都非常濃郁,感覺冇用水溝開,而且芋泥冇額外添加太多糖,唔會太甜,推介!
大甲芋頭鮮奶$34

大甲芋頭鮮奶
2022-06-30
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$34 (Lunch)
大甲芋頭鮮奶
2022-07-02 196 views
白葡萄綠茶$28桃膠+$5好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:最近天氣熱得很,每天三十多度,熱得不想出街。但有時真的逼不得已。天氣熱,在街上就變得很容易口渴,就連平時比較少喝凍飲的我,也忍不住想要凍飲解渴。剛好經過西營盤的花斑茶社,見到「Summer 消暑の選」,就買了一杯白葡萄綠茶試試。選了少甜少冰,試一啖,好香提子🍇味呀,簡直像吃提子糖般,但又不會太甜。飲品非常解渴,喝一口已足夠😌,繼續喝,純粹是因為太好味,停不來🤪最近在減肥,所以不加珍珠,選了加桃膠。桃膠高纖低卡,又含膠原蛋白,絕對是減肥恩物😚
桃膠
+$5
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

2022-06-29 105 views
而家天氣咁熱咁曬見 @abouteahk 推出新消暑之選☀️我就梗係要試吓喇👍🏻✨甘蔗四季春✨四季春啱哂我呢個茶精茶味夠哂香濃 凍冰冰又夠哂消暑❄️✨白葡萄綠茶✨呢個好香提子味我叫咗少甜所以就唔會太甜飲完仲即刻唔熱添😆仲可以用超抵價$5加埋桃膠高纖低卡得嚟又含有膠原蛋白配搭一流♥️ 岩哂我呢啲想搵野咬下又怕肥嘅朋友😂而家日日都熱辣辣☀️你哋都快啲試吓喇😊#heacookmama @abouteahk
而家天氣咁熱咁曬

而家日日都熱辣辣☀️
你哋都快啲試吓喇😊

#heacookmama
2022-06-12 132 views
以前花班茶社在Smithfield walk商場裡,我都有幫襯,特別喜飲他們的烏龍珍珠鮮奶茶🥤它最近這個店鋪位置變了見字,不知為何,飲過見字和吃過他們的吐司,却沒有驚喜我們堅尼地城站還有兩間這種台式茶檔但都不是想要那茶味起初見到花班男職員在見字,以為花班變了見字現在花班茶社回來啦,依舊沒有賣食的,只賣飲的,不過現在暫時只收現金,而且店位置不起眼,只在商場門口一間店舖上掛上招牌,希望佢哋生意興隆飲番花班茶仍然是那味道

我們堅尼地城站還有兩間這種台式茶檔但都不是想要那茶味
起初見到花班男職員在見字,以為花班變了見字

飲番花班茶
仍然是那味道