Restaurant: A Tavola Bar & Grill
Terms & Details:
Info:

東涌隱世bar! 一間勁chill嘅live music bar~夜晚唔單止有live表演仲有戶外座位,真係真心chill呀~雖然要行8分鐘但都覺得值得去~多一個落腳點! 🦪 Oyster真心推介!新鮮同埋大份,亦都覺得醬汁好特別🍕 A Tabola House Special大份,睇波同飲酒嘅時候食應該唔錯,因為我哋兩個食完都覺得飽!🍹Mocktail Mojito 同普通mocktail mojito嘅味差唔多,估唔到有surprise不過有d多冰,建議叫嘅時候叫少冰。

🦪 Oyster
真心推介!新鮮同埋大份,亦都覺得醬汁好特別

🍕 A Tabola House Special

🍹Mocktail Mojito

2023-03-02 43 views
Drink 1️⃣Mojito - Lychee / Hoegaarden Beer ($94/58)飲品大杯亦都非常抵飲, Mojito嘅話可以選擇唔同嘅味道,勇者揀咗荔枝味,相對來講杯野會比較甜,唔同傳統嘅Mojito一樣偏薄荷,味道不錯Snacks2️⃣Chicken Satay/ Sizzling Garlic Prawn沙嗲雞肉串每一寸都超級大嚿,沙嗲汁亦都好正宗,比較抵食,而 Sizzling Garlic Prawn就非常開胃,酸酸鹹鹹,甜椒同埋蝦都非常入味,絕對係一個好適合嘅下酒小食Dessert3️⃣Apple Crumble以鐵板直接上碟,上碟嘅時候仲係熱辣辣香噴噴!雲呢拿雪糕非常大球,中間加上左一啲脆餅層,底層就係蘋果肉。雖然蘋果批有點酸,但係只要加埋啲雪糕一齊食嘅話成個感覺就會中和晒,非常好食!
Drink

Snacks

Dessert

3️⃣Apple Crumble
2023-02-27 34 views
都唔係第一次,我次次都用OpenRice去book位,去到會講明OpenRice訂位,姓乜同幾位,但幾次都話我無出席,要我upload番張單去證明,好麻煩!請工作員工做番好啲,唔好再錯,餐廳食物質素同環境都幾好,唔好因為咁而影響了餐廳的聲譽。
2023-02-23 49 views
最近睇到昂坪纜車站附近有櫻花樹🌸所以放假入去趁下熱鬧啦😎影完相沿路行去東涌海濱公園攰攰地見到對面有間幾有情調的西餐廳 於是就入去食個靚lunch飲返杯🍺我哋兩個人叫左3個courses加甜品🤍Fresh Burrata with Tomato $135Creamy布拉塔芝士同番茄形成完美的組合清新可口✨外觀同美味都好吸引Nz Mussels $175個青口厚肉脹卜卜 配埋蒜蓉 辣椒 蕃茄仔 好惹味❕而且份量都幾多 有12隻青口加蒜蓉麵包Mediterrean Pizza $165呢款地中海🍕好岩作為素食者的選擇雖然全部都係蔬菜蘑菇青椒 但配上個醬汁焗出嚟脆卜卜一啲都唔dry👍🏻Pussy Food $54Strawberry Smoothies $54兩杯都係粉紅色💓味道冰爽香甜Apple Crumble $68即叫即整 面層鬆脆熱辣辣而入邊嘅🍎好甜 加埋球雲呢拿雪糕🍨入口即溶餐廳有分indoor同outdoor位我地揀左坐indoor位 餐廳空間感好大裝修幾別緻有個好大嘅LED mon 岩哂睇波又可以食飯 🍻一🍻😎
最近睇到昂坪纜車站附近有櫻花樹🌸

我地揀左坐indoor位 餐廳空間感好大裝修幾別緻
有個好大嘅LED mon 岩哂睇波又可以食飯 🍻一🍻😎
2023-02-19
2023-02-17 84 views
其實今日情人節無特別訂枱食飯上網見到這間有枱又啱時間咪訂個即日枱囉!去到找到地埗才知道要係附近東薈城才有得泊車,於是行返過去餐廳已經差不多滿座,因為餐廳只有三四位侍應,所以我哋都在reception 企係度等到有人招呼我哋行到戶外最尾先有張高吧枱就座,所以叫餐叫水都要叫咗幾次才有人理會食物都好快送到過嚟!前菜沙津係最超值😆大大碟而且蔬菜🥬係超新鮮嘅其次呢度啲Pizza超級好食又熱辣辣我都未曾食過唔係專門店都可以做到咁好食嘅Pizza呢個真係冇得輸不過其他主菜就真係差啲啦!老公叫咗個medium 紐西蘭牛扒🥩都只係食咗三份二就收手,佢都話未曾試過食牛扒係會食剩嘅至於我叫嘅羊扒🍖唔係唔好食而係比較多油真係有啲肥膩肥膩啊😅唔知係咪大時大節嘅關係,個人覺得啲main course 唔係咁理想🤔最後我哋嘅結論就係話,下次可以試吓前邊嗰幾間餐廳再作比較
其實今日情人節無特別訂枱食飯

NZ  Beef  Tenderloin
Rack  of  Lamb
2023-02-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day
A Tavola House  Salad
Hawaiian  Pizza  10
位於東涌海旁海堤灣畔商場地下的 意大利餐廳 “A Tavola Bar and Chill” ,餐廳內裏設有酒吧枱的位置、現場樂隊舞台、室內座位及露天雅座。室內位置設置多部電視機,相信足球賽進行時,會是一個熱點餐廳。如冬天坐露天座位,座位旁設有電子暖爐,不用怕冷風。菜單內的菜式非常多選擇,包括:前菜、小食、意粉、扒類、pizza、甜品等等。更設有兒童餐,適合一家大小一齊來進餐。而且提供無酒精及酒精飲品,如雞尾酒及無酒精版本的雞尾酒。當然也有紅酒、白酒、啤酒等等。「新西蘭牛柳10安士」配有大咖菇及沙律為配菜,大家更可以加配不同配菜,而我們選擇了配烤菠菜。牛柳的醬汁也有多款選擇,如黑椒汁、紅酒汁及蘑菇汁等的。牛柳以烤的烹調方式來處理,生熟度恰當,外香脆,內裡是粉紅色的,有濃烈的牛味。「蜆肉意粉」鮮味十足,有滿滿的蜆像、蒜蓉、辣椒的香味。整體食物偏濃味,很適合配酒類飲品一同進食,如周末有現場樂隊,相信氣氛會非很好。

「蜆肉意粉」鮮味十足,有滿滿的蜆像、蒜蓉、辣椒的香味。
2023-02-17
$250 (Dinner)
2023-02-16 23 views
行完東薈城就黎食下野,依間西餐廳有live band,可以一路食野一路聽歌。餐廳既食物份量都偏多,都係比較似share dish。Nachos依個芝士味勁重,有橄欖、牛油果同玉米片,放底既玉米片都係係脆同有少少辣粉調味,食完會有d膩。Ribs我地叫半份,但佢似其他餐廳既全份,醬汁係燒烤醬,骨肉好容易分離。薯條就好脆。依碟分量大,算好食又抵食。Tiramisu我地自備蠟燭慶祝生日。Tiramisu咖啡味唔算太濃,中間係比較蛋糕質地,cream唔算幼滑。

餐廳既食物份量都偏多,都係比較似share dish。

Nachos

A  Tavola  Nachos

Tiramisu

Tiramisu
2023-01-23 33 views
~🍽: A Tavola Bar & Grill (東涌)@atavolabar========================🗺️: 佢入面會有部大電視係到📺 最適合世界杯個陣約埋一大班人一齊睇(雖然已經過咗😎😂 但亞洲杯有興趣都可以去睇吓~⚽️⚽️另外就算唔睇波都可以約埋成班三五知己一齊吹下水👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👧‍👧 室外有張梳化都幾chill ga💖💖=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【屠場精選披蕯 10‘’ 🍕】($140)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕🐼: 🌕🌕🌕🌕🌕上面都幾多芝士🧀🧀而且材料都算豐富,有辣肉腸🍖 、火腿🐷、煙肉🥓、牛肉🐮、蕃茄🍅 食落好滿足🥰🥰 餅底係屬於唔太厚唔太薄嗰隻,你當係pizza hxx薄批厚度x2咁la😂😂值得一提嘅係個餅底超級脆⚡️⚡️、超級脆⚡️⚡️、真係超級脆ga⚡️⚡️ 勁易就咬開到🦷🦷(即使係個餅邊都好脆‼️‼️ 好少有Pizza做到咁嘅水準🍕🍕口感真心唔錯💖💖性價比又高💰💰大推大推~—————————【意式千層麵 🍝】($148)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑佢比起平時食開嗰隻千層麵冇咁酸🍅🍅 不過佢鹹牛肉嘅味都幾出🐮 加上會有少少

🍽: A Tavola Bar & Grill (東涌)
@atavolabar
========================

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【屠場精選披蕯 10‘’ 🍕】($140)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌕

—————————
【意式千層麵 🍝】($148)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

佢比起平時食開嗰隻千層麵冇咁酸🍅🍅 不過佢鹹牛肉嘅味都幾出🐮 加上會有少少香草味🌿🌿整體嚟講幾好食❣️❣️ 重點係佢擺咗好耐都仲係熱ga!!!😂😂

另外千層麵上邊嘅芝士好厚🧀🧀食落去嗰陣仲會拉到絲tim 🤪🤪真心幾驚喜

值得一讚嘅係佢竟然會有埋沙律🥗 仲要幾新鮮tim ~

—————————
【Virgin Colada 🍍🥥🍹】($62)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

一攞上枱都幾大杯🫶🏻🫶🏻 另外佢淡黃色真係好靚💛💛

一開始就飲落會feel到有明顯鳳梨香🍍🍍 跟住就會有浸奶奶地嘅椰子味慢慢滲出嚟🥥🥥 成個感覺好柔和💛💖 同平時啲菠蘿汁或者菠蘿沙冰完全係兩回事~🍍🧊 再加上佢有半沙冰嘅感覺🧊🍹 成件事真係好正,會有種回味無窮嘅感覺❣️❣️菠蘿控絕對值得一試🤩🤩

=========================
🌟性價比:9/10
💖回頭指數:9/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : A Tavola Bar & Grill (東涌)
📍地址 : 東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖
2023-01-17 41 views
好多人覺得東涌好似好遠,但其實呢度無論生活或購物,已經係一個好方便的地方。呢度除左近海可以看到日落影靚景之外,仲有各式各樣餐廳林立,週末在附近的酒吧食野chill下更是一大樂事。今日就同朋友選擇了呢間出名的酒吧A tavola bar & grill, 因為呢度的氣氛十分西式,加上環境寬敞又藝術特色,每一個角落都感覺可以打卡一樣。酒吧飲野就個個都會,但呢度野食都超有水準,我們點了thick crust pizza, spinach and ricotta raviolis, New York cheese cake,全部外國野啱曬外國氣氛,而且食物方面無論pizza 或外國雲吞ricotta raviolis都超香超好味,實屬十分正宗的外國菜,配上這裡鄰近聖誕的佈置同剛剛完結世界盃的大電視,相信不同節日這裡也會帶來不同的感受,不錯的體驗。
2022-12-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
2023-01-10 34 views
Shopping 衝刺後想休息一回兒,遠離熱鬧的shopping Mall。於是步行過天橋,被這間隱世bar的裝修吸引了🤭 很喜歡設店內顏色的配搭,更有outdoor dining 👍🏻👍🏻👍🏻。今日點了set lunch 👇🏻#香煎盲鰽配芒果沙律$128 有甘荀湯或沙律盲鰽外層香口,內裏肉貭嫩滑,上面鋪上芒果salsa,refreshing 又醒胃🥰。另外ala carte#安格斯牛肉漢堡🍔$175牛肉超厚底😮再加煙肉及洋蔥, 肉味鮮濃,喜歡burger 的朋友,記得一試🤤最後還有我至愛的甜品🥰#applecrumble $68,必食推介,外層又香又脆,內裏軟綿綿。所以想遠離商場的繁囂,chill out 避靜一下,這兒會是好地方。

今日點了set lunch 👇🏻
#香煎盲鰽配芒果沙律
$128 有甘荀湯或沙律

另外ala carte#安格斯牛肉漢堡🍔$175

最後還有我至愛的甜品🥰

慶祝聖誕,餐廳附近都係酒吧食肆,尼間超有氣氛同埋掛滿聖誕裝飾,有bar 枱、大mon 俾客人消遣睇波relax 下,另外仲有個位係放鼓for live show,並設有露天雅座感覺,有真心暖爐,感覺窩心舒適,可以happy friday假日去飲酒談心👍🏻👍🏻真係適合情侶三五知己拍拖聚會慶祝節日既好地方✔️ Burger - 安格斯牛肉漢堡〔真心推介😋〕$175Angus Beef Burger👍🏻 麵包外脆內軟👍🏻 漢堡juicy - 5成熟👍🏻 肉味香濃👍🏻 蔬菜新鮮配粗寬薯條🍟新鮮沙律菜🥗✔️ Pizza - 公司披蕯 ( 大批 )〔真心推介😋〕$170Atavola House Special Pizza👍🏻 厚批👍🏻 即叫即製👍🏻 熱辣辣👍🏻 醬汁香濃,芝士份量適中可選厚批或簿批✔️ Cider - Somersby 〔真心推介😋〕$ 42👍🏻 美觀 配檸檬片👍🏻 飲法特別👍🏻 港女打卡

Angus Beef Burger

Atavola House Special Pizza
👍🏻 厚批
👍🏻 即叫即製
👍🏻 熱辣辣
👍🏻 醬汁香濃,芝士份量適中
可選厚批或簿批

👍🏻 美觀 配檸檬片
👍🏻 飲法特別
👍🏻 港女打卡
餐廳其實離東涌站不遠,穿過東薈城,再過條天橋便是。餐廳的環境很悠閒,又有空間感。座位闊落,也不會相隔得太近。Set Lunch的選擇多,我們選擇了香煎盲鰽魚柳配芒果沙律魚柳外皮煎得香脆,內裡的魚肉幼滑又有鮮味。加上香甜的芒果和黑醋汁,食落非常開胃。新西蘭肉眼扒配薯條肉眼扒點了Medium,熟度剛好,肉裡的肉色粉嫩,肉味濃。最值得一讚的是表面的牛肉烤到帶點焦香,很久沒有食過這麼高質的牛扒了。二款主菜都附上即炸幼身脆薯條,份量夠多。每天的餐湯或沙律都不同,今天是海鮮雜燴湯,飲落很creamy,也有海鮮料,配埋麵包都幾正。另外跟餐附飲品,青檸梳打水已經加了足夠的青檸汁,飲落清新,不會很甜。額外加的芝士蛋糕也不錯,忌廉芝士味濃又幼滑,餅底又夠脆,2個人分享都不會太罪惡。餐廳氣氛好,侍應熱情有禮,咁大的空間,香港的確比較少見。大家可以來輕輕鬆鬆食個飯。

座位闊落,也不會相隔得太近。

Set Lunch的選擇多,

我們選擇了香煎盲鰽魚柳配芒果沙律

新西蘭肉眼扒配薯條

肉眼扒點了Medium,熟度剛好,肉裡的肉色粉嫩,肉味濃。

二款主菜都附上即炸幼身脆薯條,份量夠多。

每天的餐湯或沙律都不同,今天是海鮮雜燴湯,

飲落很creamy,也有海鮮料,配埋麵包都幾正。

2022-12-24 42 views
PARMIGIANA CHICKEN WITH SPAGHETTI意式焗雞扒意粉 $118呢個聽落去係焗,但餐廳有心思先炸再加芝士去焗,炸粉唔厚,口感豐富juicy。NZ RIBEYE STEAK WITH FRIES香烤新西蘭肉眼扒配薯條 $128呢個小編好中意食,5成岩岩煎到冇血水又夠嫩,又唔會太多筋,薯條岩岩炸好熱辣辣份量都足夠。MINESTRONE SOUP 雜菜湯呢個就有d特別,湯味道帶蕃茄嘅酸幾開胃,入邊有煲到差唔多溶嘅通粉,口感幾特別,夠份量。CALAMARI FRITTI 炸魷魚圈1份+ $58呢個小食我見隔離台台都會叫咁滯就跟住叫,送到些黎炸得熱辣辣脆脆,魷魚圈仲好有水份唔會乾,配埋沙律醬酸辣汁十分不錯!BROWNIE 朱古力布朗尼 $38呢個甜品同樣好推薦,特別地方在於同外間布朗尼有d分別,外間會比較硬身小小,呢度食嘅口感會比較軟熟似心太軟,加埋藍莓草莓十分特色亦值得一試。
意式焗雞扒意粉 $118

NZ RIBEYE STEAK WITH FRIES
香烤新西蘭肉眼扒配薯條 $128

MINESTRONE SOUP 雜菜湯

CALAMARI FRITTI 炸魷魚圈1份+ $58

BROWNIE 朱古力布朗尼 $38
2022-12-23 31 views
🏠朋友話想入去東涌東薈城名店倉行下,加上聖誕節又就快到,於是決定今日入去行吓,睇下會唔會可以買到聖誕禮物黎獎勵下自己。行完見攰攰哋,我地就揀咗係海堤灣畔嘅A Tavola Bar & Grill食晚餐。A Tavola Bar & Grill集合左餐廳,酒吧,Live Band於一身,佢仲分室內同露天兩部份。食物方面我哋就叫左1️⃣ 玉米片2️⃣ 脆雞肉巴馬芝士沙律3️⃣ 意大利辣肉腸披薩4️⃣ Strawberry Smoothies & Pineapple Smoothies💬整體上食物嘅質素唔錯,款色又夠多,而且份量十足,性價比高。再加上餐廳環境舒適又寫意,地方算大,當晚仲有Live Band 表演,值得推介大家假期入黎relax下同放鬆下。

食物方面我哋就叫左
1️⃣ 玉米片

2️⃣ 脆雞肉巴馬芝士沙律

3️⃣ 意大利辣肉腸披薩

• A Tavola Nachos
2022-12-20 28 views
I’ve tried this restaurant for few times, the environment is nice and the staff there are super nice, I can totally get into their vibes I always share some snacks with my friend and have a drink thereHighly recommended
Highly recommended