2022-01-27 351 views
Aeon簡直係懶人嘅福利😆 每日夜晚放工之後,都會同埋嗰邊當食,都只係幾十蚊,完全係哪有同佢工人嘅福利啊🤣今日就買咗依個你做晚餐,味道都唔錯,可以推介俾各位㗎💕椒鹽豬扒便當🍱 $42除了好豐富,裝到滿滿,仲有得雙併,另外叫咗咕嚕肉,肉質都好鮮嫩,而且非常入味,仲有蔬菜喺裏面,所以好健康㗎👍🏻各位打工仔,放咗工或者放咗學都可以買一盒,咁就唔使煮啦😛💗餐廳:aeon💗價錢: $42💗推介指數:6/10
今日就買咗依個你做晚餐,味道都唔錯,可以推介俾各位㗎💕
椒鹽豬扒便當🍱 $42
各位打工仔,放咗工或者放咗學都可以買一盒,咁就唔使煮啦😛
💗餐廳:aeon
💗價錢: $42
💗推介指數:6/10
#gianna日本 #gianna甜品 #gianna芝士撻.每次去日本總會買好多好多甜品🥲因為唔單只款多,味道仲配搭得好好!但已經兩年無得去日本玩啦😭😭😭😭唯有食啲日本甜品結愁苦😟.1️⃣Cream cheese Tart($40)⭐️⭐️⭐️(3/5)芝士好濃好滑!!!!完全係日本食嘅感覺🤩不過真係好薄🥲以為佢個底會厚啲,但原來透過包裝睇到嘅部分,就係可以食嘅份量🤥自己一個食都覺得唔夠候,如果要同朋友分的話就跟更加唔夠食!順帶一提,佢個撻底唔係脆個種,如果追求蛋撻皮嘅脆呢款就唔太啱你啦~但我個人認為唔脆嘅撻皮加埋cheese嘅綿密係幾夾的😗🎡Aeon地址:香港鰂魚涌康山道2號康怡廣場(南)九龍紅磡黃埔新天地第5及6期地面及地庫新界屯門屯順街 1 號屯門市廣場 1 期 地下、 地面高層及 1 樓香港九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox一樓1至18、24至46號舖及二樓1至23、35至58號舖九龍深盛路8號碧海藍天地下至二樓九龍城賈炳達道128號KCP九龍城廣場2樓至3樓全層及4樓部分新界荃灣大河道88號灣景廣場購物中心地下至3樓全層新界荃灣荃華街3號悅來坊B2 - B3香港新界將軍澳唐

🎡Aeon

地址:
香港鰂魚涌康山道2號康怡廣場(南)
九龍紅磡黃埔新天地第5及6期地面及地庫
九龍深盛路8號碧海藍天地下至二樓
新界荃灣大河道88號灣景廣場購物中心地下至3樓全層
新界荃灣荃華街3號悅來坊B2 - B3
香港新界將軍澳唐德街1號將軍澳廣場二層2-021至2-066號舖及部份公眾走廊

#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #hkfood #hkfoodblog #hkfoodblooger #foodphotography #foodie #hongkongfood #chinesefood #localfood #香港美食 #Aeon美食 #吃貨  #相機食先 #人氣 #芝士蛋糕  #香港蛋撻 #隱世小店 #gianna芝士蛋糕 #Aeon香港 #日本甜品
2021-01-27 224 views
平時都成日去Aeon 買餸同各式各樣嘅生活用品不過佢嘅熟食一樣都好吸引 又平又好食仲要中、西、日式都有得食🤤今次就襯特價買左個高級便當🍱-🌟 蒲燒鰻魚便當便當分左幾格有兩個小小嘅前菜 (粉絲+菜)而主菜當然係鰻魚!鰻魚嘅份量一d都唔少同埋肉質實淨而且係底仲有炒菇同蛋絲🥚 真係意想不到🤯配菜亦都好豐富有一件軟綿綿嘅甜蛋仲有車厘茄🍅、魚餅同小蕃薯🍠係性價比之選 飯盒上亦都好貼心有教客人翻熱所需嘅時間⏱
平時都成日去Aeon 買餸同各式各樣嘅生活用品
不過佢嘅熟食一樣都好吸引 又平又好食
仲要中、西、日式都有得食🤤
今次就襯特價買左個高級便當🍱
🌟 蒲燒鰻魚便當
蒲燒鰻魚便當

便當分左幾格
有兩個小小嘅前菜 (粉絲+菜)
而主菜當然係鰻魚!
鰻魚嘅份量一d都唔少同埋肉質實淨
而且係底仲有炒菇同蛋絲🥚 真係意想不到🤯
配菜亦都好豐富
有一件軟綿綿嘅甜蛋
仲有車厘茄🍅、魚餅同小蕃薯🍠
係性價比之選
飯盒上亦都好貼心有教客人翻熱所需嘅時間⏱
2020-10-06 240 views
今日屋企冇煮飯,收工就黎aeon睇下有咩好食,於是見到個姐姐係到痴緊特價label,一盒便當$30咋,有鰻魚同牛肉選擇,最後我簡左牛肉便當。賣相:相當吸引,有飯有牛肉,仲有蛋有伴菜,包裝得好靚,仲有細細個字提你叮熱都攞開蓋,叮2分鐘,好貼心。氣味:一打開凍冰冰冇咩味,叮完之後,好香飯味,但牛肉個d冇味。味道:幾好食,牛肉本身剪碎左,所以夠淋,仲有牛肉汁,撈飯唔錯,但係伴菜就麻麻地,冇咩味,份量又少,蛋都唔錯。整體黎講,性價比高,$30夠平,質素都唔錯,可惜份量太少,食完唔夠飽,$30選擇都好多,應該唔會再買呢個便當。

壽喜牛肉便當
壽喜牛肉便當
2020-08-30 75 views
每次夜返屋企,都會黎aeon行一轉,睇下有冇得執平貨,通常夜晚8-9點,d壽司、沙律都會平好多,aeon既壽司一向都好食,都幾新鮮,但款式唔係太多,通常都係青瓜、蟹柳,三文魚比較少,可能一早俾人買哂,佢有一款薯仔沙律又平又好味,薯仔好多舊,仲有wasabi味既醬,好開胃,夜晚食一盒都夠飽。