2022-05-19 480 views
今日lunch悶悶地唔知食咩好🫠於是就去咗AEON supermarket買咗呢盒壽司嚟食 🍣我揀咗呢盒72.8有10件♥️♥️♥️♥️⭐️三文魚壽司,感覺都OK嘅但唔太重三文魚味⭐️⭐️帶子壽司,都新鮮⭐️⭐️鰻魚壽司,好鍾意佢嗰個鰻魚汁⭐️⭐️蝦壽司,上面加咗三文魚子口感會更加好有時lunch諗唔到食咩,都建議去吓呢啲AEON既supermarket度買壽司食😆😆😆😆我覺得就快靚正😋一盒靚靚仔仔既觀🫶🏻

我揀咗呢盒72.8有10件♥️♥️♥️♥️

⭐️三文魚壽司,感覺都OK嘅但唔太重三文魚味⭐️

⭐️帶子壽司,都新鮮⭐️

⭐️鰻魚壽司,好鍾意佢嗰個鰻魚汁⭐️

⭐️蝦壽司,上面加咗三文魚子口感會更加好

我覺得就快靚正😋一盒靚靚仔仔既觀🫶🏻

TakeAway
2021-10-29 352 views
工作地方之前係中港城間中就會幫襯中午加餸現在工作地點遠了都會去買不過就少左好多都有好多不同選擇有豬手,燒春雞,鴨胸,泰式墨魚丸.....今日沒有帶盒飯,決定買以下:泰式酸辣去骨鳳爪泰式酸辣汁酸酸辣辣幾開胃吾好睇佢細細盒,都有6-7隻鳳爪食完鳳爪吾想浪費的汁可以用黎配沙律菜泰式蜜汁燒雞脾甜甜地不錯,但每次食都覺得佢有香茅味🤔🤔
工作地方之前係中港城間中就會幫襯中午加餸

現在工作地點遠了都會去買不過就少左好多

都有好多不同選擇有豬手,燒春雞,鴨胸,泰式墨魚丸.....

今日沒有帶盒飯,決定買以下:

泰式酸辣去骨鳳爪
泰式酸辣汁酸酸辣辣幾開胃
吾好睇佢細細盒,都有6-7隻鳳爪
食完鳳爪吾想浪費的汁可以用黎配沙律菜

泰式蜜汁燒雞脾
甜甜地不錯,但每次食都覺得佢有香茅味🤔🤔

2021-10-29
2021-09-19 239 views
成日經過見佢Aeon熟食咁平都好想試吓,如果質素好嘅,要來加餸都幾好!呢度又有豬手、泰式鳳爪、燒墨魚丸串燒⋯⋯好似今次呢pack雞翼$20就有交易,仲要有成六隻咁多!平日去餐廳食/叫外賣,冇五六十蚊都冇啦~今次去到尖沙咀有飯局,但又未夠鐘,有啲餓,所以買左呢盒雞翼食。比我想像中好喎,唔會乾,肉好悶,又有汁!兩個人share一盒墊下肚真係好適合!加餸又方便!十個讚啦!

呢度又有豬手、泰式鳳爪、燒墨魚丸串燒⋯⋯

TakeAway
通常中午去尖沙咀食飯、行街買野,最後會去The One Aeon 行個圈,睇下12蚊場,同樓下超市,睇下有冇得意野、平價野。最後就去電梯口間日式飯團、便當店,買份飯團做簡單晚餐。🍙<紫蘇昆布 $10>☝🏻My 1st tick!紫蘇醬油,獨特香味,回想起日本旅行的早餐加昆布碎和芝麻,用日本珍珠米,口感煙韌,又能果腹。🍙<海草明太子 $10>✌🏻My 2nd pick!除了有海草的鮮,還有明太子的微辣。👨🏻‍🍳試過有次是一位日文口音的叔叔做接待,hehe
通常中午去尖沙咀食飯、行街買野,
最後會去The One Aeon 行個圈,
睇下12蚊場,同樓下超市,
睇下有冇得意野、平價野。
最後就去電梯口間日式飯團、便當店,
買份飯團做簡單晚餐。
🍙
<紫蘇昆布 $10>
☝🏻My 1st tick!
紫蘇醬油,獨特香味,回想起日本旅行的早餐
加昆布碎和芝麻,
用日本珍珠米,口感煙韌,又能果腹。
🍙
<海草明太子 $10>
✌🏻My 2nd pick!
除了有海草的鮮,
還有明太子的微辣。
👨🏻‍🍳
試過有次是一位日文口音的叔叔做接待,hehe