位於旺角新世紀廣場5樓的「Amaroni’s New York Italian Restaurant & Cafe」,係一間美式意大利菜餐廳🍴店內座位寬敞舒適,用餐環境優雅晚市時段設有二人套餐或Set Menu蒜蓉包點餐後店員隨即送上餐前麵包,暖烘烘的蒜蓉包及意式香草包,好鬆軟,有麵粉香燒蝦凱撒沙律羅馬生菜新鮮爽脆,配上香蒜麵包粒及濃郁凱撒醬,清新滋味!燒蝦爽口彈牙,幾惹味蜆肉忌廉湯奶白色的忌廉湯,香濃幼滑,當中有唔少蜆肉白酒汁燴青口青口都幾大隻,鮮甜味美!加咗白酒、辣椒及洋蔥粒一齊燴,微微辣,帶點酒香,好開胃辣肉腸菠蘿薄餅薄餅批底略厚,烤得香脆又鬆軟。表面放滿芝士、菠蘿、辣肉腸及蘑菇,芝味香濃,味道同口感都好豐富呢石榴陳醋烤嫩豬排骨及意式香草焗雞主菜份量足夠二人共享~豬排骨烤得軟嫩,都幾多肉,加咗石榴陳醋一齊烤焗,鹹鹹酸酸的,好滋味!金黃色的香草焗雞,香氣撲鼻,有雞髀同雞胸,啖啖肉,鮮雞味濃經典意大利芝士蛋糕餐廳招牌甜品Tiramisu,四四方方又大件,表面撒滿可可粉,入口軟滑,甜而不膩,充滿奶油香熱咖啡及熱檸檬茶

晚市時段設有二人套餐或Set Menu

燒蝦凱撒沙律

蜆肉忌廉湯

奶白色的忌廉湯,香濃幼滑,當中有唔少蜆肉

辣肉腸菠蘿薄餅

石榴陳醋烤嫩豬排骨及意式香草焗雞

經典意大利芝士蛋糕

熱咖啡及熱檸檬茶
$330 (Dinner)
2024-11-14 105 views
之前經過見門口好多人等位,今日終於同朋友來試下😋 店內環境舒適,裝修風格輕鬆時尚,有落地大窗的卡位,景觀開揚優雅😊 不同節日會配合不同佈置👍主菜前先點了意大利風乾火腿配蜜瓜及啤梨$125來醒一醒胃😝風乾火腿咸香美味有嚼感,啤梨爽口清新😋點了2人餐都只是$488很抵啊😋食物有質素,與朋友享用了一個愉快的晚餐😊▪️蒜蓉包 點餐後店員即時送上一籃暖暖的香草蒜蓉包,又香又鬆軟,好想食多件,但要留肚食後面的美食😋▪️意式釀花菇表面焗至香口,花菇釀入芝士西蘭花香料等,口感層次豐富😊▪️松露大啡菇薄餅即叫即焗,薄餅是厚批底但烤得香脆鬆軟,熱辣辣的芝士還可拉絲😋味道口感都好豐富😋▪️石榴陳醋烤嫩豬排骨 及 意大利香草焗雞豬排骨烹調得肉質軟嫩入味,,配上陳醋醬汁更添層次, 主菜份量夠二人分享😊▪️經典提拉米蘇濃厚的咖啡香浸滿手指餅層次豐富,奶油口感順滑,蛋糕質感鬆軟,甜而不膩入口即溶🤤▪️咖啡/茶/汽水餐是包括的😊 ▪️紅玫瑰杞子茶(+$40)泡浸一會後淡淡的玫瑰花香撲鼻令人放鬆食完甜品提拉米蘇後,嘆返杯咖啡 /花茶,為今餐作一個完滿句號😋

▪️蒜蓉包

▪️意式釀花菇
表面焗至香口,花菇釀入芝士西蘭花香料等,口感層次豐富😊

▪️松露大啡菇薄餅

▪️石榴陳醋烤嫩豬排骨 及 意大利香草焗雞

▪️經典提拉米蘇

▪️咖啡/茶/汽水餐是包括的😊

▪️紅玫瑰杞子茶(+$40)
泡浸一會後淡淡的玫瑰花香撲鼻令人放鬆

2024-11-11
2024-11-10 0 views
Amaroni's New York Italian Restaurant & Café ,位於旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場5樓526號舖。 店內環境舒適, 裝修設計歐陸式時尚風格,餐廳提供傳統意式料理, 與意大利口味和美國的特大風格份量結合。 📍二人套餐 ~ 海鮮意大利飯$448、 蒜蓉包、白酒汁燴青口、 松露大啡菇薄餅、 經典提拉米蘇、 熱咖啡和可樂,另加野莓沙律$148。 🔸野莓沙律 ~ 雜菜沙律、烤雞肉、士多啤梨粒、鮮梨、合桃、芝士和紅莓油醋汁, 烤雞肉口感鮮嫩與雜菜沙律和各款水果, 加上酸酸甜甜的紅莓油醋汁,口感豐富,非常開胃。 🔸蒜蓉包 ~ 陣陣蒜蓉香味,外脆內軟,加上橄欖油和黑醋蘸着吃, 特別美味。🔸白酒汁燴青口 ~ 青口本身已經好鮮味再配上白酒汁, 令味道提升另一個層次。 🔸松露大啡菇薄餅 ~ 薄餅即叫即焗, 熱辣辣, 香噴噴。 🔸海鮮意大利飯 ~ 海鮮有帶子、蝦和青口,幼滑creamy的risotto,每粒米都吸了湯汁精華, 鮮味十足。 🔸經典提拉米蘇 ~ 奶香濃郁,醇厚且層次豐富, 口感順滑, 超美味的甜品。 🔸熱咖啡和可樂 ~ 套餐包括餐飲, 咖啡味道香

野莓沙律

白酒汁燴青口

🔸松露大啡菇薄餅 ~ 薄餅即叫即焗, 熱辣辣, 香噴噴。

海鮮意大利飯

經典提拉米蘇

🔸熱咖啡和可樂 ~ 套餐包括餐飲, 咖啡味道香濃。
熱咖啡和可樂

整體食物有質素,服務好,環境亦舒適。

2024-11-07
野莓沙律
海鮮意大利飯
熱咖啡和可樂
2024-11-08 0 views
近日我到訪Amaroni's New York Italian Restaurant & Cafe(MOKO新世紀廣場)享用晚餐。餐廳的環境和食物質素都尚算滿意,但是服務員的態度卻讓我感到失望。我們的服務員似乎對顧客的需求不太關心,當我們試圖向他們詢問問題或提出需求時,他們往往不會等待我們說完就離開。這種行為讓我感到被忽視和不受重視。雖然食物的質素很好,但服務員的態度卻大大影響了我們的用餐體驗,尤其是穿全黑衣服肥材女職員,只有一兩位會耐心對待客人。作為一家餐廳,除了提供美味的食物外,良好的服務態度也是非常重要的。希望Amaroni's New York Italian Restaurant & Cafe(MOKO新世紀廣場)能夠重視顧客的意見和需求,改善服務員的態度和培訓。只有這樣,才能為顧客提供更好的用餐體驗。評分:* 食物質素:3/5* 服務態度:1/5* 環境:4/5* 總體評分:3/5

評分:

* 食物質素:3/5
* 服務態度:1/5
* 環境:4/5
* 總體評分:3/5
2024-11-08
$250 (Dinner)
2024-11-04 68 views
萬聖節餐廳氣氛滿滿,Amaroni’s New York Italian Restaurant & Cafe由門口行入去已經非常多裝飾可以打卡餐包是有誠意的蒜蓉包及意式香草包,熱辣辣又鬆軟。意式釀花菇小食有驚喜,擺盤精緻,表面金黃香口,在花菇中間用濃郁嘅芝士同香料釀入,口感層次豐富。經典千層麵意式千層麵,濃郁的番茄醬同芝士系賣點,非常豐富的麵皮與豐富的餡料相結合,中間肉醬呼之欲出,麵皮薄而韌。松露大啡菇薄餅薄餅賣相吸引,用咗松露醬、大啡菇、火箭菜、青醬,大啡菇鮮甜,松露的香氣突出。經典提拉米蘇層次分明,質感鬆軟,充滿濃郁咖啡同冧酒香氣,蛋糕質感鬆軟,香甜濕潤好好味。📍 Amaroni‘s New York Italian Restaurant & Café (MOKO新世紀廣場)

餐包是有誠意的蒜蓉包及意式香草包,熱辣辣又鬆軟。

意式釀花菇

經典千層麵

經典提拉米蘇

(MOKO新世紀廣場)
2024-10-24 449 views
去Moko覓食,見一田隔離呢間Amaronitys 的價錢唔貴,但個環境都幾舒服,就試下佢!首先上左個熱辣辣的麵包拼盤,我地2個人有4條蒜蓉條,2件蒜蓉包,認真大方。叫左個有like喺隔離的焗鮮蝦雞肉長通粉($185), 有驚喜,鮮蝦有4大隻好彈牙,而長通粉吸哂忌廉汁,加上巴馬臣芝士同埋意大利火腿,好惹味,仲要份量十足。另外叫咗個烤原條鱸魚($320), 有成隻前手臂咁長,條魚烤得香脆,魚肉厚身,最欣係薯仔蕃薯粒烤得脆口香甜。喺意大利餐廳食嘢最後少不免食返個Tiramisu($90). 呢間嘅意大利芝士餅特別之處係個冧酒味特別濃,如果芝士餅亦都好有層次,忌廉,咖啡同埋朱古力味都好平均。餐廳而家仲好有Halloween 氣氛,原來萬聖節嗰日有裝扮仲可以-$50!!嗰日可以去趁下墟!

• 焗鮮蝦雞肉長通粉
Amaroni’s New York Italian Restaurant & Cafe係一間美式意大利菜餐廳,萬聖節前夕氣氛滿滿,餐廳裝修吸引眼球,由門口行入去已經非常多裝飾可以打卡!二人套餐奉送餐包 及咖啡或茶或汽水餐包蒜蓉包及意式香草包有誠意,鬆軟高質。意式釀花菇呢個小食有驚喜,用濃郁嘅芝士同香料釀入花菇中間,再煎到表面金黃,香口惹味。松露大啡菇薄餅用咗松露醬、大啡菇、火箭菜、青醬,松露的香氣與芝士好夾,大啡菇鮮甜,火箭菜增加口感,薄餅賣相吸引。經典千層麵層層疊疊的麵皮與豐富的餡料相結合,肉醬出色,麵皮薄而韌,搭配濃郁的番茄醬同芝士,口感層次豐富。經典提拉米蘇層次分明,質感鬆軟,充滿濃郁咖啡同冧酒香氣,蛋糕質感鬆軟,香甜濕潤好好味。

二人套餐
奉送餐包 及咖啡或茶或汽水
餐包
蒜蓉包及意式香草包有誠意,鬆軟高質。

意式釀花菇

經典千層麵

2024-09-22 1109 views
見到食評ok,所以試下。點知好伏下😅今日同屋企人叫左一個香煎爐魚risotto,迷迭香焗雞。湯同面包有啲凍,極其量只可以叫暖,唔夠熱。Main 等左半個鐘先上到枱,爐魚算ok,但配菜嘅broccoli 係白烚冇味,連risotto 都係冇味。焗雞就係兩隻好瘦弱嘅雞脾,意大利面都係冇味😅唔會再食了
見到食評ok,所以試下。點知好伏下😅
今日同屋企人叫左一個香煎爐魚risotto,迷迭香焗雞。
湯同面包有啲凍,極其量只可以叫暖,唔夠熱。
焗雞就係兩隻好瘦弱嘅雞脾,意大利面都係冇味😅
唔會再食了

2024-09-18 1176 views
有時候想放鬆一下,會去咖啡店品嚐咖啡,聽著音樂跟朋友們聊天。這次去到旺角MOKO,發現一家美式風情店舖。環境裝修簡約,牆上有不少掛畫,還有一架摩托車可以打卡📸。這裡有多款美式傳統美食,選擇算是多的🙈。-士多啤梨奶昔 HKD$68|綿花糖朱古力奶昔 HKD$78這裡的奶昔口味挺多的,其他飲品也有多款,有酒精或咖啡飲品也有。熱辣辣的天氣來杯奶昔,有種透心涼的感覺🤭。士多啤梨感覺較清新,朱古力味道香甜,奶昔質感幼滑。-意大利風乾火腿配蜜瓜及啤梨 HKD$125吃東西前來個小吃開開胃,平常也喜歡吃這個。這裡加了陳年黑醋和意大利特級初榨橄欖油,吃起來感覺吸引欵。微咸的火腿挺有嚼感,配著爽脆的蜜瓜和啤梨,口感豐富又惹味。-經典紐約薄餅 HKD$205這裡的是方形厚底薄餅,吃起的較有咬感的。熱辣辣送來味挺香,預先切件挺方便客人吃。這個材料豐富,用了自製意大利肉腸,青紅椒,洋蔥,馬蘇里拉芝士及番茄醬。不用太多的調味已經可以,吃得到食材的原味道。-經典意大利芝士蛋糕 HKD$90甜品有兩款選擇,想吃蛋糕就點這個唄。是是手切的四方蛋糕,份量兩個人吃剛剛好。雖然沒有額外裝飾,看得到層次分明,每一層也有不同

士多啤梨奶昔 HKD$68|綿花糖朱古力奶昔 HKD$78

意大利風乾火腿配蜜瓜及啤梨 HKD$125

經典紐約薄餅 HKD$205

不用太多的調味已經可以,吃得到食材的原味道。

經典意大利芝士蛋糕 HKD$90
甜品有兩款選擇,想吃蛋糕就點這個唄。是是手切的四方蛋糕,份量兩個人吃剛剛好。雖然沒有額外裝飾,看得到層次分明,每一層也有不同材料。蛋糕質感鬆軟,甜而不膩的味道,咖啡跟酒味比例剛好。

2024-09-04
Dinner
之前在又一城不時經過Amaroni's,門面黑底白字的正方形招牌加上歐陸風裝修引人注目,終於在MOKO新世紀廣場分店一試,食物方面以美式意大利菜為主,例如紐約薄餅、意粉、海鮮等。眾所周知一般美國菜份量均偏大,而Amaroni's更貼心地提供「自私食」或「大家食」兩種份量,不論自己享用抑或是與一眾親朋戚友聚餐分享都適合不過。點了兩款晚市套餐,跟餐附送蒜蓉包配油醋汁、沙律或餐湯以及咖啡、茶或汽水。是日餐湯為忌廉蘑菇湯,當中加入粒粒蘑菇及雞肉,雞肉更帶淡淡炭燒香。青醬海鮮扁意粉 ($188)扁意粉充分裹上青醬忌廉汁但質感稍軟,配以鮮蝦、帶子、巴馬臣芝士及松子,香草香氣馥郁並帶濃厚蒜蓉及忌廉奶香。焗鮮蝦雞肉長通粉 ($168)長通粉口感比扁意粉相對煙韌,加上烤蝦、雞肉、意大利火腿及巴馬臣芝士更加豐富,驚喜在於雞肉略經煎香,蒜香忌廉汁以忌廉奶香為主濃厚稠密。炸薯條 ($28)加配炸薯條鬆脆可口。意式迷迭香焗雞 ($205)雞肉標榜選用新鮮意大利香草,不但皮脆肉厚,迷迭香香氣更相當入味,肉質結實而雞腿位置更加嫩滑多汁,配上Mama's青醬香酒汁及烤薯仔和香腸作為配菜,鹹甜惹味。
玫瑰泡沫咖啡
點了兩款晚市套餐,跟餐附送蒜蓉包配油醋汁、沙律餐湯以及咖啡、茶或汽水

青醬海鮮扁意粉 ($188)
青醬海鮮扁意粉
扁意粉充分裹上青醬忌廉汁但質感稍軟,配以鮮蝦、帶子、巴馬臣芝士松子,香草香氣馥郁並帶濃厚蒜蓉及忌廉奶香。

焗鮮蝦雞肉長通粉 ($168)
焗鮮蝦雞肉長通粉
長通粉口感比扁意粉相對煙韌,加上烤蝦、雞肉、意大利火腿巴馬臣芝士更加豐富,驚喜在於雞肉略經煎香,蒜香忌廉汁以忌廉奶香為主濃厚稠密。

炸薯條 ($28)
炸薯條
加配炸薯條鬆脆可口。

意式迷迭香焗雞 ($205)
意式迷迭香焗雞
雞肉標榜選用新鮮意大利香草,不但皮脆肉厚,迷迭香香氣更相當入味,肉質結實而雞腿位置更加嫩滑多汁,配上Mama's青醬香酒汁烤薯仔香腸作為配菜,鹹甜惹味。
炸薯條
2024-09-10 1277 views
今日嚟旺角東Moko 行街我哋搭𨋢直上5樓一開𨋢門 見到呢間餐廳門口擺放電單車.仲有扭蛋機餐廳環境寬敞.座位充足上餐速度好有效率午餐套餐$78起.款式都幾多選擇跟埋餐湯 / 沙律 餐包 同餐飲✨牛肉薏米湯好少飲到呢款餐湯加入薏米同牛肉粒.味道好夾✨主廚薄餅熱辣辣嘅Pizza即叫即焗充滿拉絲感✨卡邦尼白汁煙肉意粉Carbonara 超足料每啖都沾上滿滿嘅忌廉汁口感香滑又Creamy✨自家製焗肉醬千層麵厚厚嘅千層麵肉醬同麵嘅比例恰好.好好味
今日嚟旺角東Moko 行街

肉醬同麵嘅比例恰好.好好味
2024-09-10
Lunch
2024-08-21 1554 views
仲記得細個果陣響又一城踩冰好多時都會食呢間餐廳有情調得嚟個Tiramisu 係我好鍾意好moist嘅口感近來先發現原來Moko都有分店仲要有set 供應😱點解可以咁逆通脹㗎!餐廳環境好別緻 座位分布好spacious 靠窗嘅卡座仲可以居高臨下咁望住旺角嘅街景💕百幾蚊就有套餐有包、餐湯、飲品、主菜,仲可以add on加小食講真連樓上cafe都未必做到呢個價餐包都有兩款供應上枱嘅時候仲要熱辣辣店員仲會提供埋黑醋橄欖油點~我嗰日嘅餐湯係周打蜆湯真係食到粒粒嘅蜆肉㗎 個湯嘅忌廉味都好濃郁 飲落好厚身✔️燒蝦凱撒沙律蝦肉好爽口彈牙 沙律嘅醬汁唔會話好多 有時好怕食沙律太多醬 呢度食落好輕怡 ✔️意大利雲吞二重奏一款係芝士菠菜 一款係黑松露什菌塊皮有咬口得嚟唔會太厚又唔會太薄底下就有啲蘑菇汁 另外仲配有火箭菜 口感層次味道豐富✔️自家製焗肉醬千層麵呢度嘅千層麵食落好舒服 因為平時好怕食到好實淨嘅感覺呢度係有層次得嚟 唔會話死實實蕃茄味超級濃郁 但有微酸得來仲食到蕃茄粒粒同肉醬同芝士夾埋一齊食 就可以緩和返個油膩感✔️嫩烤甜酸豬肋排Add on一份有三條骨 肉質好腍 一搵刀切嘅時候 可以好輕易咁起到條骨出嚟

仲記得細個果陣響又一城踩冰
好多時都會食呢間餐廳
有情調得嚟個Tiramisu 係我好鍾意好moist嘅口感

近來先發現原來Moko都有分店
仲要有set 供應😱點解可以咁逆通脹㗎!

餐廳環境好別緻 座位分布好spacious
靠窗嘅卡座仲可以居高臨下咁望住旺角嘅街景💕

百幾蚊就有套餐
有包、餐湯、飲品、主菜,仲可以add on加小食
講真連樓上cafe都未必做到呢個價

餐包都有兩款供應
上枱嘅時候仲要熱辣辣
店員仲會提供埋黑醋橄欖油點~

我嗰日嘅餐湯係周打蜆湯

另外店員仲有refill 飲品
見我哋飲完凍檸茶 仲會幫我哋斟返啲茶
完全係貼心嘅舉動🩷

2024-08-20 1087 views
西餐都用埋D唔知乜嘢油煮意粉,萬年油? 大陸油?D臭油難食到蓋過曬D食物嘅味道。兩個人都食淨曬。冇下次。服務態度OK,意粉都煮得OK,但係真係唔知用乜嘢油咁難食。好心唔好慳呢D錢,做衰自己。上年食冇呢個問題。
西餐都用埋D唔知乜嘢油煮意粉,萬年油? 大陸油?
D臭油難食到蓋過曬D食物嘅味道。兩個人都食淨曬。冇下次。

2024-08-20
$150 (Lunch)
2024-08-14 1147 views
來到MOKO,我就第一時時間選擇了Amaroni's,全因他們有多款美食:沙律、意粉、燉飯、牛柳、薄餅等…還有他們的精美佈置加成,就更讓人舒適暢,胃口大開。岩鹽焦糖咸脆餅奶昔奶昔口感香甜焦糖十足,濃醇順滑,口感層次豐富,清新爽口。白酒汁燴青口 (+$68)雖然係Add-on美食,但絕對不是簡單料理,那新鮮肥美的青口,配以白酒、蒜蓉、香料等,肉質鮮嫩多汁,吸飽了白酒的香氣,十分開胃。烤嫩豬排骨 (+$60)這份豬排骨經精心烹調後,肉質鮮嫩多汁,配上秘製醬汁,更能突出豬排本身的鮮美,越食越滋味。野莓雞肉沙律我們都叫了一款脆爽的沙律,清新爽口,再有酸甜可口野莓,鮮嫩雞肉,絕對係健康輕食之選。8安士炭烤美國封門牛柳經過炭烤手法烹調,外表焦香,內層卻保持鮮嫩多汁,口感嫩滑味濃,牛魔王必食之選!經典意大利芝士蛋糕入口細滑,Mascarpone cheese 份量剛剛好,層次豐富,味道淡雅獨特、驚喜十足。

岩鹽焦糖咸脆餅奶昔
奶昔口感香甜焦糖十足,濃醇順滑,口感層次豐富,清新爽口。

白酒汁燴青口 (+$68)

烤嫩豬排骨 (+$60)

野莓雞肉沙律

8安士炭烤美國封門牛柳

經典意大利芝士蛋糕

2024-08-09 1082 views
今個星期日,我又出咗去同個FD食好嘢呀!我朋友想食意大菜,因為我就上網睇吓有邊間好嘅意大利餐廳🍴,點知我上網搵到一間環境唔錯,又有窗口位嘅餐廳,佢係5樓,真心睇到就心動了,所以我就向我朋友介紹同推薦這間餐廳,佢有單點同二人超值套餐,另外,如果你係一家人去嘅話,有家庭套餐,真係一間好多選擇嘅餐廳我同朋友當日叫了佢哋二人套餐蒜蓉包 - 二個人嘅份量白酒汁燴青口 - 佢有十隻青口,比我想像中多,每一隻都唔細,大小適中辣肉腸菠蘿薄餅 - 份量足夠,二個人都覺得好好味經典千層麵 - 一層層嘅麵配合埋蕃茄醬,超級好味經典意大利芝士蛋糕 - 大件同好抵食泡沫咖啡同青蘋果冰茶 - 咖啡用 Nespresso 去沖製同個青蘋果味道配合冰茶,一流

我同朋友當日叫了佢哋二人套餐
蒜蓉包 - 二個人嘅份量

辣肉腸菠蘿薄餅 - 份量足夠,二個人都覺得好好味

經典千層麵 - 一層層嘅麵配合埋蕃茄醬,超級好味

經典意大利芝士蛋糕 - 大件同好抵食