2015-10-29 217 views
收工經過嗌左個外賣,見佢menu 都幾多選擇,叫左個煙三文魚西蘭花長通粉食 堂食唔算多客,叫份外賣都等左20分鐘 不過職員都好好禮貌返到屋企一開個盒,貨不對辨喎! 明明叫煙三文魚,比左司華力腸 冇煙三文魚可以同客講,唔好是但放啲腸上去就算 啲腸同啲白汁完全唔夾味呀,西蘭花仲要得兩舊 真係麻麻地! 40蚊我相信會有更好既選擇冇下次喇

堂食唔算多客,叫份外賣都等左20分鐘
不過職員都好好禮貌

冇煙三文魚可以同客講,唔好是但放啲腸上去就算

啲腸同啲白汁完全唔夾味呀,西蘭花仲要得兩舊
真係麻麻地! 40蚊我相信會有更好既選擇

冇下次喇
Menu..都幾多野食
司華力腸西蘭花長通粉
2015-10-29
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
2015-09-10 282 views
「領展」整理屋邨商場後的確令人耳目一新,雖然消費價錢也大大提升,但勝在方便,今餐在屋邨餐廳吃西餐。瞧瞧看......美國燒扒屋海陸什扒薯菜(鐵板)$82,不是我的餐不置評。配餐飲檸檬菜蜜加$7加優惠價$18田園雜菜沙律紅酒油醋汁紅酒未感受到,油醋汁太少了!另一款鐵板餐是香草鬆軟豬扒$54香草味不多覺,豬扒肉質的確鬆軟,配黑椒汁很惹味。每次鐵板上枱前,侍應都會在客人面前傾倒燒汁在鐵板餐上,吱吱喳喳的....像配樂聲敲醒沉睡味蕾,燒汁到達火熱鐵板上,加速誘發香味撲鼻而來,也吸引著每個人的視線。香草芝士焗扇貝$42同樣地感受不到香草,焗芝士有香濃口感,原隻扇貝,只愛吃帶子部分!免加一小費共$210
「領展」整理屋邨商場後的確令人耳目一新,
雖然消費價錢也大大提升,
但勝在方便,今餐在屋邨餐廳吃西餐。
瞧瞧看......美國燒扒屋
海陸什扒薯菜(鐵板)$82,不是我的餐不置評。
配餐飲檸檬菜蜜加$7
加優惠價$18田園雜菜沙律紅酒油醋汁
紅酒未感受到,油醋汁太少了!
另一款鐵板餐是香草鬆軟豬扒$54
香草味不多覺,豬扒肉質的確鬆軟,
配黑椒汁很惹味。
每次鐵板上枱前,
侍應都會在客人面前傾倒燒汁在鐵板餐上,
吱吱喳喳的....像配樂聲敲醒沉睡味蕾,
燒汁到達火熱鐵板上,
加速誘發香味撲鼻而來,
也吸引著每個人的視線。
香草芝士焗扇貝$42
同樣地感受不到香草,
焗芝士有香濃口感,
原隻扇貝,只愛吃帶子部分!
免加一小費共$210
2015-09-04
$105 (Dinner)
2015-08-08 413 views
呢間嘢同隔離果間日本嘢應該係同一集團, 因為見住佢地一齊裝修, 一齊請人, 到而家一齊開, 由於是日唔係太餓, 所以唔食放題, 試下呢間扒~ 响門口見到價錢唔係太貴, 而又大把位, 於是入去一試~款式唔算太多, 有扒類、飯類、意粉類等等, 每種類型唔多於十款可選, 大部份都係包湯/飲品, 如果選湯就會配包, 如果又要湯又要飲品, 就好似要加十蚊, 但呢度就唔駛加一收費~ 提子餐包雖然係熱, 但叮到硬哂, 仲硬過隔夜返叮, 完全唔掂~ 餐湯 紅湯 -> 完全係被茄膏味蓋過哂, 仲要係濃縮果只, 好酸好難飲 白湯 -> 又稀又冇味, 仲衰過罐頭湯 海陸空什扒配意粉另外有一個係普通什扒, 即係茶餐廳食果D豬扒腸仔雞翼, 而呢個所謂海陸空, 即係蝦(海)豬扒(陸)雞扒(空), 再加多條法蘭西腸, 味道唔係太好, 最好食竟然係條腸, 兩個扒乸到乜味都冇, 連質感都冇哂, 完全唔知食緊乜, 意粉係扁意粉, 但煮得林咗, 唔夠彈牙, 汁又唔夠, 咋一聲落個鐵板度, 都冇乜汁可以撈意粉, 雖然可以叫佢再比汁, 但怕佢D汁唔夠熱, 所以都係算數~另外仲有舊粟米、蕃茄、小棠菜伴碟, 都叫做

提子餐包
雖然係熱, 但叮到硬哂, 仲硬過隔夜返叮, 完全唔掂~
餐包+餐湯
 餐湯
 白湯 -> 又稀又冇味, 仲衰過罐頭湯

海陸空什扒配意粉
海陸空什扒配意粉
另外仲有舊粟米、蕃茄、小棠菜伴碟, 都叫做有返D菜中和下, 冇咁肉~

澳洲西冷配薯菜
澳洲西冷配薯菜
外表睇嚟好大舊, 但其實有2/5要切走, 果D係肥膏同筋, 雖然我果晚唔餓, 但都食得哂, 因為實質可以食落肚的肉唔多~
估唔到呢間似西餐廳, 其實又係茶餐廳, 客人叫西冷, 竟然冇問要幾多成熟? 我又冇為意, 到上枱先發現呢個問題, 不過好彩佢係鐵板上, 塊肉夠哂熟, 起碼有8成, 雖然熟咗D, 但都好過血淋淋, 因為塊扒都幾厚, 差不多2cm左右~
薯角熱辣辣脆卜卜, 仲好食過塊扒~
至於伴碟都係果3樣嘢~

呢度新開冇耐, 唔知係咪d人食過唔好食? 因為每次經過, 無論係咪食飯時段, 都係唔多人的, 通常只坐滿側邊的梳化位, 中間係大把吉枱, 不過我食過呢次, 都知點解, 因為真係唔係好得, 要平要飽肚, 寧願去茶餐廳, 要食得舒服又好味, 梗係去高級少少的扒房或者西餐廳, 呢間兩頭唔到岸, 唯一好處係實有位, 又冇人吹你走~
2015-07-17
$89 (Dinner)