2024-11-02 667 views
👀看到吃貨橫掃港深珠介紹「穴壽司」有買一送一Omakase,今晚就來吃👇前菜:海膽蟹肉冷豆腐,豆腐滑溜,蟹肉及海膽正常,如用加拿大海膽就更好😏👇時令刺身(五款)🍶磯煮鮑魚,爽而有嚼口🍶蒜蓉醬油配真鯛,質感結實鮮美,魚皮有炙燒過的香🍶 ⁠醬油漬赤蝦,鮮甜黏密🍶 日本生蠔配酸汁啫喱,肥美滑溜,跟酸汁啫喱配搭得宜,只需咀嚼數下,蠔的鮮味便在口腔隨隨滑下🍶 ⁠吞拿魚腩(沒有拍照),最愛中拖,入口鮮嫩細膩壽司系列:🍣霜燒帆立貝、深海池魚、金目鯛、赤身醬油漬、江戶前玉子燒👇所有壽司都新鮮,四件壽司面有不同醬料或食材配搭,讓味蕾更豐富👇串燒雞翼,外皮香脆,肉質嫩滑又Juicy👇天婦羅冷烏冬,天婦羅及烏冬正常發揮。同桌的友人一致覺得,如烏冬改為日式炒飯會更精彩最後,甜品是日式雪糕(沒有拍照)溫馨提示🔔:1. 需下載吃貨優惠憑證2. ⁠此優惠只適用於星期一至日晚市,優惠期限至2024-11-153. ⁠須另收加一服務費,兩位即是$176+$880=$10564. ⁠留意使用條款及細則

海膽蟹肉冷豆腐

👇時令刺身(五款)
時令刺身(五款)

🍶磯煮鮑魚,爽而有嚼口
磯煮鮑魚

🍶蒜蓉醬油配真鯛,質感結實鮮美,魚皮有炙燒過的香
蒜蓉醬油配真鯛

🍶 ⁠醬油漬赤蝦,鮮甜黏密
醬油漬赤蝦

日本生蠔配酸汁啫喱

🍶 ⁠吞拿魚腩(沒有拍照),最愛中拖,入口鮮嫩細膩

壽司系列:
🍣霜燒帆立貝、深海池魚、金目鯛、赤身醬油漬、江戶前玉子燒

壽司系列

👇串燒雞翼,外皮香脆,肉質嫩滑又Juicy
串燒雞翼

天婦羅冷烏冬

最後,甜品是日式雪糕(沒有拍照)

溫馨提示🔔:
醬油漬赤蝦
日本生蠔配酸汁啫喱
壽司系列
串燒雞翼
呢間日式居酒屋已在Yoho開了很多年,一直食物質素良好,選擇夠多元化,儘管刺身冇以前咁新鮮,但侍應嘅服務態度卻一次比一次差,唔夠誠懇有禮,當客人在用膳時有任何疑問,服務員就黑口黑面,唔出聲,用動作表示就直接行開就算,全程很匆忙,不願意花時間幫你,上菜亦動作好大咁放低漬物,嫌你個人麻煩,去到埋單亦比面色客人睇,話有會員就比啲唔情願嘅面口你睇,未能全面為客人提供優質的客戶服務。始終係服務性行業,你唔鍾意做可以選擇唔做呢行,本人冇要求啲咩,只係詢問午市有無加配小食和串燒,埋單亦只係答應有會員,要求店員協助儲分,但服務員一路以嚟無服務可言,無禮貌,態度差,竟然如此待客,本人應該係不久嘅將來先會再來光顧這日式餐廳。
  • 雜錦天婦羅
2024-12-09 317 views
今次嚟到呢間餐廳,試左下海鰻魚壽司,海鰻魚壽司新鮮可口,魚肉滑嫩,口感極佳。壽司飯保持咗適當的溫度,米粒鬆軟,微微帶酸,與海鰻的鮮味相互融合。每一口都能感受到海鰻的鮮香,搭配上少許的醬油,味道更加突出,實在令人陶醉。和牛炒飯,則係另一個驚喜!牛肉質地鮮美,炒得恰到好處,保留咗肉的多汁感,與米飯混合得非常均勻。飯粒粒粒分明,吸收咗牛肉的香氣,加上蔬菜的清新,口感層次豐富。每一口都能感受到牛肉的濃厚風味,真係好味到令人回味無窮。

2024-08-26 1202 views
朋友响英國返嚟想要食壽司 。 當然知道英國啲壽司嘅質素係好差囉 。食嚟食去都係得三文魚。真惨。所以叫咗壽司拼盤 10件。壽司非常之新鮮。朋友大讚。 吞拿魚碎拌飯個花花名脆配埋真係好夾。好特別。火炙既魚油脂出哂嚟勁香。牛油軟殼蟹卷。軟殼蟹勁香同牛油果係朋友啊。雜錦天婦羅都好好食。d蝦炸得岩岩好。 都喜歡佢既蕃薯南瓜。綠茶雪糕好濃綠茶味勁滑。7:30pm仲有即場表演開吞拿魚。好多人圍觀啊。 店員仲好熱情幫我哋打卡影相。。

2024-08-16
$260 (Dinner)
  • 雜錦天婦羅
  • 牛油果軟殼蟹卷
2024-07-12 1528 views
一向知道Ana價錢不菲,不過每個食過號客人都會話好好食,每個都會做回頭客。今次叫左以下食品,的確食完自己都成為回頭客🌸海膽帶子丼飯🌸$468自己最怕係香港食海膽,貴得來仲要臭。不過Ana嘅海膽完全0臭味仲好creamy。而帶子都好足足有8片,全部好厚身同好甜。🌸特上刺身拼盤🌸$568自己最鐘意佢嘅魚子,唔鹹仲好爽,每粒都好飽滿。一咬落去,成個口都充滿香味。另外佢地嘅柚子汁都令魚生嘅鮮甜味昇華。🌸舞茸湯🌸$48一碗湯,整得好飲完全唔容易。而呢款湯係做到好睇,而且清得黎味道好濃,除左食材要好,都好巧師傅對食材嘅認識。🌸喜知次次🌸$888講真聽到咁貴真係嚇一嚇,但喜知次屬於魚王,食左次就明真係值呢個價。完全唔洗特別調味,就咁食都好好。成條魚係烤製而成,外枝脆而魚質好滑又充滿油脂。我地叫完後,都已經冇曬貨,多謝店員姐姐介紹呢道菜單🙏🏻
今次叫左以下食品,的確食完自己都成為回頭客
🌸海膽帶子丼飯🌸$468

🌸特上刺身拼盤🌸$568

🌸舞茸湯🌸$48

🌸喜知次次🌸$888

海膽帶子丼飯
特上刺身
喜之次
2024-07-05
$1100 (Dinner)
海膽帶子丼飯
特上刺身
喜之次
2024-05-04 1584 views
元朗好多嘢食,不過要想搵一間又舒服,食物質素有保證嘅日本菜,真係要去返穴了。基本上任何菜式都可以無腦選擇,好少出現唔好味嘅情況。尤其鍾意佢個三文魚腩,既肥厚,油脂又足夠,食到大家舔舔脷。牡丹蝦都好鮮甜,令人開胃。是日特色是來了北海道海膽,跟加拿大海膽作對比,海膽味更突出,且沒有腥味。唯一一道熱食蟹肉帶子炒飯也沒有令人失望,粒粒鮮明的飯粒炒得均勻,大贊。🥢特上刺身拼盤牡丹蝦|油甘魚|帆立貝|鯛魚|鰤魚|三文魚腩|加拿大海膽|吞拿魚腩|三文魚籽🥢牛油果軟殼蟹卷(6pcs)🥢蟹肉帶子炒飯🥢北海道海膽

🥢特上刺身拼盤

🥢牛油果軟殼蟹卷(6pcs)
🥢蟹肉帶子炒飯
特上刺身拼盤
北海道海膽
牛油果軟殼蟹卷
2024-03-28 1071 views
三兩知己相約晚膳,估唔到無咩人,可以直入。環境幾好,可惜坐嘅位置靠近商場,扣少少分。所有叫嘅品項都好唔錯。❗️和牛壽喜燒叫咗個貴啲嘅壽喜燒,但冇失望!牛嘅質地好好,味道濃,而材料都唔差,3個人分每人都可以食到兩塊肉。❗️特選壽司3個人分唔係每款都可以食,但刺身新鮮❗️串燒醬汁不錯,不過幾個人分就梗係唔夠如果想有個有保證嘅日式料理,會係一個唔錯嘅選擇。不過預埋單都要3/4百蚊整體評分:(滿分5分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
三兩知己相約晚膳,估唔到無咩人,可以直入。
環境幾好,可惜坐嘅位置靠近商場,扣少少分。

所有叫嘅品項都好唔錯。
❗️和牛壽喜燒
❗️特選壽司
3個人分唔係每款都可以食,但刺身新鮮
❗️串燒
醬汁不錯,不過幾個人分就梗係唔夠

整體評分:(滿分5分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-03-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2024-03-20 787 views
今日去左穴壽司食飯. 有好多款唔同套餐可以選擇. 有烏冬 有燒物 炸物 刺身 刺身飯 串燒而我最愛既都係刺身飯. 刺身新鮮. 成個餐有前菜. 湯. 甜品. 埋單$250有找. 穴壽司都算係唔錯既選擇
2024-03-11 814 views
呢間食過堂食,食物質素很不錯,然後睇到佢外賣呢個價錢真係好吸引🤩外賣6折,真係好抵食!海膽好鮮甜,壽司上面嘅魚生新鮮夠冧,佢嘅壽司飯都好好食😋!當日外賣仲有送湯品,不錯!
外賣6折,真係好抵食!
海膽好鮮甜,壽司上面嘅魚生新鮮夠冧,佢嘅壽司飯都好好食😋!
當日外賣仲有送湯品,不錯!
2024-03-11 591 views
薯絲蝦佐蛋黃他他醬,賣相一流,之前就是給他的賣相吸引過來吃的,果然好好食,很可口,裏面的蝦也很新鮮好吃,啖啖蝦肉;而外面要捲着薯絲再拎去炸,好考功夫呢🥰🥰🥰這家店的壽司🍣也非常新鮮好吃😋火炙壽司當然更不在話下!入口即溶。推薦這家日式餐廳。

推薦這家日式餐廳。
走入這家日本餐廳,空氣中瀰漫一陣炭燒嘅迷人香味,令我即刻醒晒精神。首先,蔬菜沙律好清新,輕輕醋味嘅醬汁帶出菜嘅鮮甜,簡直係開胃嘅完美序曲!跟住,豉油牛肋嘅香氣撲鼻而來,肉質嫩滑得黎唔失汁水,簡直係美味極了。飯後甜點嘅芝士蛋糕,濃郁嘅芝士同絲滑嘅口感真係絕配,透出一種幸福嘅甜。食飽之後,杯嘅抹茶又真係扣分,苦中帶甜,帶走了所有嘅油膩,仲有,攞個餐巾紙擦擦口,飽滿滿地走出餐廳,感覺成個人都輕盈咗!每次來都有種滿足感,雖然價錢唔算太親民,但質素同服務無得輸,對面咁多人排隊等位都值得。下次再黎食,我一定會預埋位,咁就唔使等咁耐喇!🍣🔥😋

2023-12-28 672 views
簡直係食好西滿足小日子!今次試咗幾款菜式,每樣都令我心花怒放咁興奮。先講講軟殼蟹沙律啦,啲軟殼蟹炸到金黃鬆脆,啖啖肉感,同咁爽口嘅沙律菜拌埋,酸酸甜甜真係做到滿分!🥗再嚟就係拼盤,同桌嘅海膽卷真係高登去到新境界。那個海膽軟滑得嚟,魷魚嘅彈牙質感配上海膽嘅鮮甜,爽!🍣當然,講到重頭戲,非得松葉蟹蓋海膽石鍋飯莫屬。蟹肉、蟹籽甘香四溢,每一啖飯都有佢哋嘅蹤影,咁濃郁嘅滋味,完全係蟹控嘅天堂啦!🍚依間餐廳嘅裝潢都幾有feel,坐落度食飯又舒適又寧靜,食物嘅表現係實力派嘅,真係讓人心情好到不得了,你話,下次再唔再嚟?當然答案係一定要嘅啦!

2023-12-20 657 views
同事約我去形點穴壽司食晏,話性價比高,值得一試。睇完餐牌,卒之點咗咖哩豚肉飯。先嚟前菜、麵豉湯、海鮮蒸蛋同沙律,清清哋又開胃。跟住碟主角,日式咖哩好香,豚肉都好冧,份量啱啱好,冇浪費食物。最後食埋個甜品,埋單唔使一舊水。
同事約我去形點穴壽司食晏,話性價比高,值得一試。

2023-12-18
Type of Meal
Lunch
2023-12-12 674 views
逢親過去元朗朋友總說我去大西北,今日過去辦點事情順便午餐。Yoho One 總有好多選擇,各國菜餚料理都有,今天忽然好想食咖喱。穴壽司的午餐set也有我喜愛的日式咖喱,選了「吉列黑豚咖喱御膳」$128,包括前菜、麵豉湯、沙律和甜品。吉列黑豚咖喱御膳真係香噴噴,外面的炸醬薄薄的一層,裏面包着好Juicy的黑豚肉,份量之大差不多相等如成人的手掌,豚肉軟滑沒有一點嚡,咬下去肉是光亮帶點油脂,咖喱汁香濃中帶點甜,豚肉吸收了咖喱的味道,送飯一流!

吉列黑豚咖喱御膳

吉列黑豚咖喱御膳
2023-12-12 555 views
今天是選舉日後一天的學校假期,為方便好友帶同小朋友出席她的生日宴,選了一個大家方便的聚腳點元朗形點。我們的老朋友特別喜愛日本食物,所以選擇了「穴壽司」。這間餐廳很有氣派,長長的壽司吧看著壽司師傅主理食材而且面積頗大,座位寬闊,是聚餐好地方。明太子冷烏冬配海鮮天扶良這個定食非常豐富,除咗有主菜之外,還有前菜、沙律、海鮮蒸蛋和甜品。Tempura有兩大隻蝦,蝦肉甜美,一條小魚,最初嘗一口肉身稔稔的原來是魚肉,脆醬之下很嫩滑,還有帶子,秋葵和蔬菜天扶良,份量充足。明太子冷烏冬,烏冬質感爽滑彈牙,配上清清的煙魚湯非常美味。海鮮蒸蛋滑滑的,有蛋香。小朋友點咗一個兒童餐,有他們愛吃的皇帝蟹棒壽司、蟹籽壽司、玉子壽司、腐皮壽司等,原來小朋友也愛吃蒸蛋。

今天是選舉日後一天的學校假期,
為方便好友帶同小朋友出席她的生日宴,
選了一個大家方便的聚腳點元朗形點。

我們的老朋友特別喜愛日本食物,
所以選擇了「穴壽司」。
這間餐廳很有氣派,
長長的壽司吧看著壽司師傅主理食材
而且面積頗大,座位寬闊,
是聚餐好地方。

明太子冷烏冬配海鮮天扶良
這個定食非常豐富,
除咗有主菜之外,還有前菜、沙律、
海鮮蒸蛋和甜品

Tempura有兩大隻蝦,蝦肉甜美,
一條小魚,最初嘗一口肉身稔稔的
原來是魚肉,脆醬之下很嫩滑,
還有帶子,秋葵和蔬菜天扶良,
份量充足。

明太子冷烏冬,烏冬質感爽滑彈牙,
配上清清的煙魚湯非常美味。

海鮮蒸蛋滑滑的,有蛋香。

小朋友點咗一個兒童餐,
有他們愛吃的皇帝蟹棒壽司
蟹籽壽司、玉子壽司、腐皮壽司等,
原來小朋友也愛吃蒸蛋。