2025-04-05
Element 超高質韓國fusion 菜成日喺Element做嘢,最鍾意收工上廣場頂樓放鬆吓,鍾意餐廳環境好Relax 同朋友傾吓心事,又可以飲返兩杯 Chill 吓!叫咗幾款菜式都有讚無彈,款款都好出色!啱坐低叫住小食傾吓偈先!醬油濆帶子鮑魚 $168薄片嘅帶子,食落去嘅質感柔軟有彈性,醬汁可以帶起帶子嘅鮮味,中間亦配有鮑魚片,食落去爽口彈牙,前菜也很不錯。炸紫蘇菜豬肉餃子 🥟$92鍾意食紫蘇葉嘅朋友就一定唔好錯過呢個餃子勁香濃嘅紫蘇味,一咬落去香脆可口,內裏餡料非常足料,淡淡豬肉再加紫蘇,口感層次好豐富🫶🏻炸鹽水河蝦🦐 $88🤭細細粒嘅河蝦炸得超香口,粒粒食落去都脆卜卜,味道有小小似椒鹽味好惹味,送酒一流👍🏻大醬青檸粟米🌽 $78我勁鍾意食呢個粟米!😍好有驚喜!粟米粒粒清甜,再加上餐廳特製嘅醬汁,酸酸甜甜咁,勁開胃🤤燴牛肋骨 $428平時好少食肉,怕肥😝但今次真係連續食咗好多塊。份量非常大份💗每一塊牛都充滿咗滿滿嘅肉汁,醬汁係甜甜地,牛味濃郁易入口,口感相當軟腍,肉嫩可口😌重點係食落去冇咩油膩嘅感覺,一啲都唔覺得膩😝好快就可以食晒成份牛啦!和牛松露拌飯 $288呢個和牛松露拌飯我
叫咗幾款菜式都有讚無彈,款款都好出色!
啱坐低叫住小食傾吓偈先!
醬油濆帶子鮑魚 $168
炸紫蘇菜豬肉餃子 🥟$92
鍾意食紫蘇葉嘅朋友就一定唔好錯過呢個餃子
炸鹽水河蝦🦐 $88
大醬青檸粟米🌽 $78
燴牛肋骨 $428
和牛松露拌飯 $288
呢個和牛松露拌飯我非常推介!!好有驚喜!!
上枱時係用個石鍋蓋住,內裏嘅飯,粒粒分明,有少許飯焦,帶有好香嘅松露味,每啖飯都充滿香濃嘅松露味,另外最重要嘅主角和牛,肉質鮮嫩,咬落去質感好軟腍而且有嚼口! 真係好喜歡😙
蟹肉三文魚籽鬆餅 $88
這道是唯一一道菜略嫌普通,
餅底好似厚底Pancake嘅鬆餅
上層鋪滿咗粒粒三文魚籽再加蟹肉,好鮮味💗
咬落去好有飽肚感,好彩我哋最後先食。😝
如果一開始食佢應該食唔落其他嘢🤗
飲品分別叫咗,兩杯都唔錯👍🏻好Fresh!
Melona Strawberry Mocktail $98
Cucumber Kiwi Surprise $98
ANJU
尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方金區演薈廣場頂樓R004號舖