2019-05-19
環境超級好,設計型格中帶點優雅同貼心,有Bar枱位高櫈位都有開揚的座位亦有隱秘的二人位,間隔有空間感,雖然無窗,但外牆係有空隙的直條,可以窺探出面,有WIFI有充電位,一個人黎享受下寧靜時間或三五知己黎傾下計或帶部notebook黎做野幾個鐘都得,待應亦會細心留意幫你refill水。順帶一題,café名好特別,appendix可以解盲腸都可以解附錄(?) XPPLate lunch hour黎到,有D位被人reserve左,近滿座,但好彩唔使等,我地叫左一個main同一個dessert,都好好食!Garlic Prawns Linguine蒜香蝦扁意粉 ($128) : 意粉煙韌彈牙度適中,d蝦好彈牙同大隻,重黠係蒜香味好香同好入味,加少少辣椒(其實唔辣,除非你咬開隻辣椒就超級辣,點解我會知..?)同香草,好惹味!Signature Churros (w/ Movenpick Coffee Ice Cream) 西班牙脆條配咖啡雪糕($88): 果然係signature,churros真係又熱又脆,入面就有少少煙韌,一黎到就聞到淡淡的肉桂香味,我本來係唔鍾意肉桂味的,有時太濃烈甚至唔想
($88): 果然係signature,churros真係又熱又脆,入面就有少少煙韌,一黎到就聞到淡淡的肉桂香味,我本來係唔鍾意肉桂味的,有時太濃烈甚至唔想食,但呢個churros唔單止接受到,仲覺得好夾好好食!Movenpick ice cream有水準保証,咖啡味正,配埋甜甜地的churros 更正!
好仲意呢度的寧靜怡人同空間感,所以我地都停留左陣,過左個悠閒舒適的下午: ))