2016-01-17 339 views
成年沒有來了,今晚好任性,明明就係趕睇戲,偏偏要在未夜膳前經過來吃一下!看住西瓜粒由店員入機打成乳酪雪糕,感覺是份外美味吸引的,乳酪雪糕出来的味道好清新,夏日的氣息好濃,大大個既粉紅色,真係未食都開心,口感冰涼,水感比例重,所以相當解渴,西瓜味清爽清新,是好真實的西果水果氣息,乳酪口味不太酸,是剛剛好的乳酸味,冰凍巧味道!而筒也是很香脆,最喜歡曲奇的卜卜脆,少少的牛油香,烘得很不錯,很是對版,怪不得從前至今我便一試愛上啦!其實食乜都不重要,最重要係邊個同你去食,同想同的人吃雪糕,份外美味,好享受……

2016-01-15
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Other)
  • 西瓜乳酪雪糕
2015-07-13 221 views
天時暑熱,大汗疊細汗,又係俾借囗自己食雪糕既時候喇!不過講真哎,雪糕呢家ya,一年四季都咁啱食,都要食既!!冬天食夠冰凍,又唔易溶到一手都係喎,天氣凍食更冰冷既雪糕,係一種刺激,一個快感黎!夏天食夠解渴,食完即刻好似即刻無咁熱,爽呀!次次經過呢間阿波羅,無論當下午茶,定飯前飯後食,一樣食得落!而且而家香港地好似呢間店買少見少唔多了,唔想佢執晒無得食呀,咁就一定要去多多支持,幫趁下既啦乳酪雪糕本身就俾人感覺食左唔會既,真係食多多都無有怕呀!!!!以前仲係去親工展會既指定動作tim wo! 不過今年去,見到好似仲貴過出面買喇,無辦法啦,通漲,百物提升價格,想食好ya就要付出少少,加上30幾蚊呢個價錢已經好平啦,相對平時閒閒地去出面食杯乳酪雪糕都4x-6x每次黎,見住呢度既店員係用現成冰凍生果為我每杯咁特別去做,感覺就寧舍有誠意仲有唔少味簡,蜜瓜、哈蜜瓜,西瓜、荔枝、藍莓等,仲可加餅碎同朱古力一齊入去部機度攪!!我自己就最鐘意食西瓜味,貪佢水份多,特別解渴咁,清新,天氣西瓜味,唔會甜到假,少地方有!!雪糕口感係微冰打碎咁,見到粉紅色雪糕入面仲有西瓜微粒既一點點咁,十分可愛,超討人歡喜呀!雖然

西瓜乳酪雪糕

雪糕口感係微冰打碎咁,見到粉紅色雪糕入面仲有西瓜微粒既一點點咁,十分可愛,超討人歡喜呀!雖然覺得呢度無好多人幫趁,但都無映响品質,雪糕筒一樣係好夠脆,讚!!!

有次貪得意,簡左麥提莎同西瓜去mix,個味就好唔夾喇,無下次

可能而家成本都貴左唔少啦,間ya個雪糕出品好似唧細杯左。。。不過算啦,好食我唔會同佢計較既,食少啲啲當減肥喇!

希望呢度長做家長有啦,雖知舖租好貴下,但呢個品牌滿載童年回憶,開左咁多年,但願能長久下去,讓我吃好吃的同時,食賣回憶既味道嘛
TakeAway
$30 (Tea)
西瓜乳酪雪糕
  • 乳酪雪糕
2014-03-26 207 views
縱然坊間的乳酪店林立,但傻仔敏心中最愛的,仍是阿波羅的鮮果乳酪。今天又來一杯我的最愛,芒果+麥提沙,芒果味香甜,加上麥提沙碎,提升了味道的層次,而且豐富了口感,乳酪不比那些貴價店子的差,又滑又夠味,真係超正。
芒果麥提沙乳酪

2014-03-26
TakeAway
$32 (Other)
芒果麥提沙乳酪
2011-11-23 35 views
小時候住大埔跟馬鞍山的時候 總是很喜歡叫媽媽買阿波羅雪糕給我吃 愛看店員撈一些水果,拿著一杯雪糕,倒進那個機器裡面,搞啊搞,很是有趣 每次總要為選什麼口味而煩惱,以前最愛草莓,藍莓,黑莓,紅桑莓等 搬來市區之後,便很少吃到小時候的味道了價錢也因為通脹而暴漲不少,不過太久沒吃了,就別計較那麼多了口味已經沒有以前那麼多了 我要了草莓木瓜吃不到木瓜味呢,而且雪糕混的也不太均勻,吃的是懷舊的味道 可能人大了,對事物變得有要求了 可是我還是會再去,當我想要回到小時候時

小時候住大埔跟馬鞍山的時候

總是很喜歡叫媽媽買阿波羅雪糕給我吃

搬來市區之後,便很少吃到小時候的味道了
價錢也因為通脹而暴漲不少,不過太久沒吃了,就別計較那麼多了
草莓木瓜
口味已經沒有以前那麼多了

我要了草莓木瓜

吃不到木瓜味呢,而且雪糕混的也不太均勻,吃的是懷舊的味道

可能人大了,對事物變得有要求了

可是我還是會再去,當我想要回到小時候時
草莓木瓜
2011-01-10 23 views
估唔到我係第一個寫食評講起FROYO其實 APPOLO老早就有啦今日行開大角咀見到APPOLO就去買返個食下畢竟都有10年冇食...同佢講要"鮮果甜乳酪"佢就叫我揀生果LA咁我就揀左草莓同藍莓竟然要$25!!不過佢都畢左OK多藍莓(超市買大概10蚊)同幾粒草莓(超市買大概3蚊)跟住就見佢倒呀倒,倒左D生果同舊白色FROYO落去跟住部機就攪呀攪跟住再唧落個脆筒到出黎竟然變左紫色,好有趣既呢!!!食落就唔會話好正因為佢唔夠味( 仲要我係一個唔太好甜食既人 )如果D中意食甜野既朋友食就一定炸哂型LU不過都幾健康啖啖都食到果肉食完冇起痰$25蚊 我覺得係可以接受既價錢啦!!PS. 單拼 $15 若有藍莓OR荔枝 就22   雙拼 $18 若有藍莓OR荔枝 就25所以如果唔揀果兩樣貴野,仲真係幾抵食GA
估唔到我係第一個寫食評
講起FROYO
其實 APPOLO老早就有啦
今日行開大角咀
見到APPOLO就去買返個食下
畢竟都有10年冇食...

同佢講要"鮮果甜乳酪"
佢就叫我揀生果LA
咁我就揀左草莓同藍莓

竟然要$25!!

跟住就見佢倒呀倒,倒左D生果同舊白色FROYO落去
跟住部機就攪呀攪
跟住再唧落個脆筒到
出黎竟然變左紫色,
好有趣既呢!!!
好多果肉GA :D
食落就唔會話好正
因為佢唔夠味
( 仲要我係一個唔太好甜食既人 )
如果D中意食甜野既朋友食就一定炸哂型LU

不過都幾健康
啖啖都食到果肉
食完冇起痰

$25蚊 我覺得係可以接受既價錢啦!!

PS. 單拼 $15 若有藍莓OR荔枝 就22

雙拼 $18 若有藍莓OR荔枝 就25

所以如果唔揀果兩樣貴野,仲真係幾抵食GA
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$25 (Other)
好多果肉GA :D
  • 鮮果甜乳酪