大家成日都北上飲食,其實香港仲有好多舖頭值得發掘!係尖沙咀做完Facial想食日本嘢就係附近搵下,見到嵐山門口裝修幾靚,幾有日本feel就試下la😋入到去見有$899/2人套餐,有齊前菜、刺身、壽司、主食、小食、甜品,有選擇困難症嘅我就拍板唔使諗食咩啦?本身以為細細份,點知款款都大份量,3個人食都夠食❗️🥗前菜:前菜有漬物三點+時令沙律,漬物有酸白蘿蔔、明太子沙律及牛蒡漬,今晚時令沙律係蟹籽沙律,沙律份量都好多,2款前菜酸味味好開胃🍣刺身:淨係刺身都值回票價!刺身每樣x2,有拖羅、三文魚、油甘魚、甜蝦~三文魚勁厚勁肥,入口油脂滲哂出嚟!拖羅入口即溶,鮮味十足!甜蝦大大隻好鮮甜!油甘魚都好新鮮!🍙壽司拼盤:壽司拼盤賣相十足!內有:赤身、深海池魚、真鯛、帆立貝、金日鯛、日本海膽、拖羅蓉小卷。全部都好新鮮無腥味,當中有平時比較少食到嘅魚類,配搭都幾特別,要讚帆立貝同日本海膽,前者鮮甜、後者份量超多!有成3層!滿口海膽勁滋味!主食:🦪廣島蠔味噌菜鍋:4隻大大隻廣島蠔+海量配菜,味噌鍋有大量菇菌、菜、豆腐、京蔥相當健康,仲有我最愛嘅水晶粉!湯底用味噌調味,唔會好濃,清新健康組合~🐽黑咖喱湯豬軟骨稻

入到去見有$899/2人套餐,有齊前菜、刺身壽司、主食、小食、甜品,有選擇困難症嘅我就拍板唔使諗食咩啦?本身以為細細份,點知款款都大份量,3個人食都夠食❗️

🥗前菜:

🍣刺身

🍙壽司拼盤:

主食:

🐽黑咖喱湯豬軟骨稻庭烏冬分別有2碗,黑咖喱味相當濃郁,每條麵條都掛滿醬汁!豬軟骨醃得相當入味,肉塊鬆軟,每樣食材都唔馬虎~

小食:
🐮山賊汁燒安格斯牛柳串:一上枱就聞到好香醬汁味,外面燒到脆脆地,內裏肉質嫩滑

🐥唐揚薩摩雞翼:
炸到脆卜卜好香口,雞肉好juicy,食落有d似脆香雞翼味

🍡甜品
最後有兩粒雪米糍做甜品結尾

咁多款式又有高質刺身,真係超抵食日本料理!食材都好新鮮百搭,依個價錢真係抵㗎啦👍🏻

嵐山日本料理
📍地址:尖沙咀棉登徑11號地舖
2025-06-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$490 (Dinner)
  • 刺身拼盤
  • 廣島蠔味噌菜鍋
  • 唐揚薩摩雞翼
位於香港尖沙咀的嵐山日本料理,是讓人一試難忘的日式餐廳。這裡不僅提供新鮮、精緻的日式料理,還以其舒適的環境和細緻的服務,為食客帶來一場視覺與味覺的雙重享受-一踏進餐廳,彷彿瞬間穿越到日本京都的寧靜小巷。餐廳的設計以日式簡約美學為主,木質傢俱搭配柔和的燈光,營造出溫暖而放鬆的氛圍。牆上點綴著日式畫作,細節處流露出濃厚的和風情調。服務方面,店員態度親切且專業,還會根據客人的口味提供建議,讓人感受到貼心的款待。座位安排寬敞,整體環境乾淨整潔,背景音樂輕柔,讓用餐體驗更加愉悅-菜單涵蓋了多種日式料理,從丼飯、鍋物到串燒和天婦羅,每一道菜都展現了對食材的尊重和對料理的用心-🇯🇵 丼飯🔸特上花魚生丼 $248丼飯包含日本牡丹蝦、碳煮鮑魚、赤身、油甘魚、三文魚、日本直送魚、鯛魚、帆立貝、海膽和三文魚籽,每一種食材都新鮮得令人感動。牡丹蝦入口即化,甜美多汁;海膽濃郁的海洋風味令人回味無窮;三文魚和赤身的油脂分布均勻,入口軟嫩,搭配醬油和少許芥末,味道層次豐富。米飯選用日本米,粒粒分明,略帶黏性,完美承托海鮮的鮮甜-🇯🇵鍋物🔸 鯛魚豆腐雜菜湯鍋 $208這道湯鍋是溫暖身心的最佳選擇。湯底清甜,帶有鯛魚的

🇯🇵 丼飯
🔸特上花魚生丼 $248

🇯🇵鍋物
🔸 鯛魚豆腐雜菜湯鍋 $208
這道湯鍋是溫暖身心的最佳選擇。湯底清甜,帶有鯛魚的鮮美精華,卻不顯濃膩。鯛魚肉質細嫩,入口即化,搭配軟滑的豆腐和爽脆的雜菜,每一口都充滿幸福感。湯鍋的份量適中,適合一人獨享或兩人分享,特別適合想吃得健康又滿足的食客。湯底的餘韻悠長,讓人忍不住一口接一口

🇯🇵 串燒
🔸白活鰻 $88 /串
鰻魚外皮烤得酥脆,內裡軟嫩多汁,刷上的醬汁甜鹹適中,完美平衡了鰻魚的鮮味

🔸自家製免治雞肉棒配溫泉蛋 $52
雞肉棒質地細膩,入口帶有淡淡的香草味,搭配半熟的溫泉蛋,口感更加滑順,令人驚喜

🔸薩摩赤雞肉蔥串 $38
雞肉鮮嫩多汁,搭配清甜的蔥段,簡單卻美味,展現了食材本身的魅力
🔸薩摩赤雞腎 $38
雞腎表面微微焦香,內裡保持軟嫩口感,咬下去帶有獨特的彈性和濃郁的風味。調味恰到好處,鹹香中帶出一絲甘甜,完美凸顯食材的原味
🔸日本雞軟骨 $28
軟骨烤得恰到好處,脆而不硬,咀嚼時帶有輕微的彈性,令人欲罷不能

🔸焦糖菠蘿 🍍$32
這款甜品串燒令人眼前一亮,菠蘿烤過後釋放出天然的甜味,焦糖的香氣增添了層次感,是完美的餐後小驚喜

🇯🇵 天婦羅
🔸 炸軟殼蟹 $88
天婦羅是日式料理的經典,而嵐山的炸軟殼蟹絕對是亮點。外層的麵衣輕薄酥脆,完全不油膩,咬下去能感受到軟殼蟹的鮮甜和多汁。搭配鮮檸檬汁和天婦羅醬汁,味道更加豐富。這道菜的火候掌握得恰到好處,充分展現了師傅的功力

嵐山日本料理無疑是一家讓人驚喜的餐廳。從環境到服務,再到每一道菜的呈現,這裡都展現了對日式料理的執著與用心。食材新鮮、烹調精緻。如果你正在尖沙咀尋找一家正宗又高質的日式餐廳,嵐山日本料理絕對是你的不二之選
2025-06-07 101 views
廚師精選特上壽司定食** - **大拖羅**霜降紋理如藝術品,舌尖輕觸即化為甘甜魚脂,赤醋飯微酸完美中和豐腴; - **日本海膽**瓣瓣飽滿透光,海潮鮮甜裹挾堅果奶香,毫無腥澀; - **帆立貝**厚切如玉,青檸汁激發清甜海洋氣息; - **牡丹蝦**黏糯彈牙,蝦腦甘醇滲透醋飯; - **左口魚**蟬翼薄切,炙燒邊緣逼出焦香,柚皮屑添清爽; - **油甘魚**經醋漬銀皮閃亮,膠質黏唇帶青草香。 **火炙六點壽司**顯炭火魔法,焦脆魚皮鎖住融脂; 火烤後鹹甜濃縮; 東西風味碰撞奢華。每貫醋飯溫度精準,煙燻香畫龍點睛。 **薩摩燒鳥**盡顯九州地雞本色: - **雞腿肉**烤至金黃焦脆,肉汁在彈牙纖維間迸射,七味粉撩動野性; - **雞肉蔥串**以蔥段解膩,雞脂滲入蔥管辛香,秘製蔬果燒醬甜鹹提鮮。 **鹿兒島黑豚肉泡菜鍋**酸辣醒神,泡菜發酵風味融入昆布高湯,黑豚肉片油脂勻稱,涮煮後軟嫩帶嚼勁,豆腐吸飽湯汁精華,冬日暖入心扉。
廚師精選特上壽司定食**
- **帆立貝**厚切如玉,青檸汁激發清甜海洋氣息;
- **牡丹蝦**黏糯彈牙,蝦腦甘醇滲透醋飯;
- **油甘魚**經醋漬銀皮閃亮,膠質黏唇帶青草香。

**薩摩燒鳥**盡顯九州地雞本色:

2025-03-09 881 views
因為好突發性同朋友係尖沙咀揾野食。但又吾知食咩好就周圍走。之後經過左呢間餐廳。我朋友話之前食過。覺得好好食咁我哋就二話不說走左入去因為都差不多夜晚8.30後的時間所以有小小的坐位。雖然未滿左。但都有一半以上有客人因為自己係第一次食。念住叫主menus 價錢雖然偏貴但因為相信我朋友就無理會咁多當我地選擇好點餐時。我朋友先發覺原來有2人餐。好彩個待應都好nice話2人餐抵食我地就叫左,之後怕吾夠飽加多左個飯卷。。最後食到肚仔凸麻。。所有食材都好高質對得起個價錢好似去咗日本咁會再次返黎幫襯的
因為好突發性同朋友係尖沙咀揾野食。
但又吾知食咩好就周圍走。
之後經過左呢間餐廳。
我朋友話之前食過。
覺得好好食
咁我哋就二話不說走左入去
因為都差不多夜晚8.30後的時間
所以有小小的坐位。
雖然未滿左。但都有一半以上有客人
因為自己係第一次食。念住叫主menus
價錢雖然偏貴但因為相信我朋友就無理會咁多
當我地選擇好點餐時。
我朋友先發覺原來有2人餐。
好彩個待應都好nice話2人餐抵食
我地就叫左,之後怕吾夠飽
加多左個飯卷。。
最後食到肚仔凸麻。。
所有食材都好高質對得起個價錢

2人餐的壽司
二人餐咖喱烏冬
  • 壽司
2024-11-13 2869 views
早排路過呢間見都幾多人 應該唔太伏所以試試佢點知又幾喜出望外質量相當高,魚生特別新鮮,真係好值得一試味醂魚干 $82味道唔算特別突出 不過不失 但如果送酒應該相當不錯竹刺身盛 $488D魚生好厚切 好新鮮 火灸左口魚邊壽司 $140呢個超好食 燒左既火灸左口魚邊重油香 口感滑嫩不過有DD貴雞軟骨 $28幾脆口 口感不錯,算係正常發揮雞皮 $36燒到脆卜卜 好有口惑雞皮餃子 $38餃子皮薄餡多,味道鮮美,配上醬油更添風味天婦羅盛合 $128各種天婦羅,外脆內嫩,口感極佳西京銀鱈魚 $188睇得出好有心機燒 燒到 剛剛好 魚肉鮮嫩 醬汁都非常入味 值得推薦
早排路過呢間見都幾多人 應該唔太伏
所以試試佢
點知又幾喜出望外
質量相當高,魚生特別新鮮,真係好值得一試

味醂魚干 $82
味道唔算特別突出 不過不失 但如果送酒應該相當不錯

刺身盛 $488
D魚生好厚切 好新鮮

火灸左口魚邊壽司 $140
呢個超好食 燒左既火灸左口魚邊重油香 口感滑嫩
不過有DD貴

雞軟骨 $28
幾脆口 口感不錯,算係正常發揮

雞皮 $36
燒到脆卜卜 好有口惑

雞皮餃子 $38
餃子皮薄餡多,味道鮮美,配上醬油更添風味

天婦羅盛合 $128
各種天婦羅,外脆內嫩,口感極佳

西京銀鱈魚 $188
2024-10-05 2791 views
本想與伴侶共度愉快的二人晚餐,可惜卻因餐廳的服務而大失所望。我們點了二人套餐,期待能悠閒享受美食。然而,餐廳服務員似乎格外著急,在短短半小時內便將所有菜餚端上。這種倉促的上菜節奏令人不適,感覺像在趕時間吃飯,完全無法放鬆心情。雖然食物味道尚可,但因上菜速度過快,許多菜餚來不及趁熱食用,大大影響了口感和整體體驗。我們理解餐廳可能想提高翻枱率,但這做法犧牲了顧客的用餐品質。希望餐廳能重新考慮服務方式,在保持食物品質的同時,也注重用餐節奏,為顧客創造更優質的用餐環境。整體而言,這次晚餐體驗令人失望,評分僅給2/5星。
2024-10-05
$700 (Dinner)
#尖沙咀棉登徑日式串燒 #尖沙咀棉登徑刺身餐廳其實是第一次來,沒有預約,walk in平日六點幾都差不多有七成入座率了,兩個人坐了一張一對一的二人枱其實有啲迫,不過店內氣氛唔錯,大部份人都係叫生啤,睇到啲啤酒都好冰凍🍺我哋兩個人鍾意飲清酒第一件事,就係order清酒,店內都好多清酒選擇,最尾選擇了這一支,價錢合理這些環境,這些價格差不多叫了一些串燒,串燒很有效率燒得很有火候,叫了刺身拼盤及一些壽司,確實是一分錢一分貨,全部刺身都好新鮮👍🍣🍱,一啖刺身,一啖清酒超級大滿足,請頓晚餐,唯一美中不足是位置比較逼夾,推介可以再來👍請張單約$2800,如果可以坐得寬敞一點就完美了
#尖沙咀棉登徑日式串燒
#尖沙咀棉登徑刺身餐廳
叫了一些串燒,串燒很有效率燒得很有火候,
請頓晚餐,唯一美中不足是位置比較逼夾,推介可以再來👍
請張單約$2800,如果可以坐得寬敞一點就完美了
刺身拼盤
手握壽司
免治雞肉串
2024-09-26
$1400 (Dinner)
刺身拼盤
手握壽司
免治雞肉串
  • 壽司盛八點
  • 刺身盛
  • 串燒
  • 壽司
  • 壽司盛
嵐山位於尖沙咀,以木系日式居酒屋裝潢。午市套餐都有20多款美食套餐選擇,套餐包括沙律、茶碗蒸、麵豉湯、綠茶及甜品。壽司定食+迷你牛肉烏冬$168所有食材都非常新鮮,鮮甜美味!因為全是日本直送。迷你牛肉烏冬份量都也不少,烏冬很彈牙。安格斯牛肉壽喜燒配白飯 $145壽喜燒味濃郁,牛肉充滿壽喜燒甜甜的味道, 配上蛋汁,非常美味!以前的甜品是雪糕。但現在已改為雪米糯。感覺低質了!另外,我只是吃了正餐的一半,員工已急不及待的送上甜品。感覺很差,餐廳又不是滿座,像趕客,而且雪米糍會溶的!以前是會詢問客人才遞上甜品的。
嵐山位於尖沙咀,以木系日式居酒屋裝潢。

壽司定食+迷你牛肉烏冬$168
所有食材都非常新鮮,鮮甜美味!
因為全是日本直送。
迷你牛肉烏冬份量都也不少,烏冬很彈牙。

安格斯牛肉壽喜燒配白飯 $145
雪米糍

以前的甜品是雪糕。
但現在已改為雪米糯。感覺低質了!
以前是會詢問客人才遞上甜品的。
👩‍❤️‍👨精選二人餐 $899-漬物三點-沙律-刺身四點-壽司拼盤-山賊汁燒牛柳串x2-唐揚雞翼x2-廣島蠔味噌菜鍋-黑咖哩湯豬軟骨稻庭烏冬-甜品🔸早兩日喺尖沙咀想食下日本嘢試咗呢間,咩都有得食係幾全能,呢個二人餐算性價比係幾高。前菜先上三款漬物分別有蘿蔔,青瓜同牛蒡,好開胃😁之後菜式一直魚貫登場,其實最鍾意係廣島蠔味噌菜鍋,一上菜啲蠔味已經撲鼻而來。四隻蠔又肥美又鮮甜,配埋味噌湯底,啖啖都係精華!菜嘅份量啱啱好,菜同蠔之間嘅平衡真係perfect✌🏻🔸刺身壽司由於都係日本空運直送,有返咁上下基本盤😍最鍾意係拖羅,劍魚腩同埋燒真鯛。串燒有山賊汁燒牛柳串,甜中帶鹹,牛柳嫩滑得嚟又有咬口🔸最後上到黑咖哩湯烏冬其實已經好飽,豬軟骨炆得腍腍地,一咬就即刻溶化,咖哩湯底又濃郁,帶啲微微嘅甜同辣味,好有層次。稻庭烏冬嘅口感真係冇得頂,滑溜溜但又有嚼勁😎
👩‍❤️‍👨精選二人餐 $899
-廣島蠔味噌菜鍋
-黑咖哩湯豬軟骨稻庭烏冬
-甜品

2024-08-01 1865 views
除左中菜,我媽都好鍾意食魚生壽司依間之前經過幾次見人地食啲賣相幾靚仔今次就嚟試下lunch,叫咗2個午餐拖羅丼 $208就係被依個賣相吸引而來~ 粉粉紅紅嘅拖羅足足有6塊!顏色均勻有光澤✨ 入口嫩滑,新鮮肥美,厚切更加分👏🏻👏🏻 另外仲有拖羅蓉,加少少醬油撈飯食好正🙌🏻京燒銀雪魚碗白飯 $172帶住小朋友🧒🏻 叫咗個熟食一齊share~ 用筷子🥢夾開魚肉就知係高質銀雪魚,質感實在但入口又好嫩滑~ 銀雪魚獨有嘅魚油香,最好就配珍珠米飯食🍚 套餐除主食,仲包括:麵豉湯、茶碗蒸、蟹籽沙律、泡菜小食各一份~ 整體味道都幾好😌 小朋友就最鍾意茶碗蒸,鮮甜幼滑~
除左中菜,我媽都好鍾意食魚生壽司
依間之前經過幾次見人地食啲賣相幾靚仔
今次就嚟試下lunch,叫咗2個午餐

拖羅丼 $208

京燒銀雪魚碗白飯 $172

• 拖羅丼
驚喜發現一家唔單止菜品上用心,連服務態度同環境氛圍特別註意嘅一家日料店!✅竹吉身盛🍣🎋每件都厚切新鮮,巨正,詮釋咗原汁原味🤤✅軟殼蟹天婦羅🦀顏色金黃誘人,食起嚟表層酥脆可口🤤✅薩摩赤雞系列🥩肉質結實又富有彈性,經師傅炭火烤制後,擠上檸檬汁,清新又好食😋✅安格斯牛肉薄燒🥰🥓烤好嘅牛肉夾著蔥同芽菜,點唔點醬料都一啖一滿足😊✅鹿兒島黑豚肉鑊燒烏冬🥘清澈嘅湯突出咗各種食材和黑豚肉本身原始嘅鮮味🤩

✅竹吉身盛🍣🎋每件都厚切新鮮,巨正,詮釋咗原汁原味🤤

✅軟殼蟹天婦羅🦀顏色金黃誘人,食起嚟表層酥脆可口🤤

2024-07-30 3479 views
約咗朋友嚟呢間高級日本料理店食嘢,睇完menu覺得佢哋嘅嵐山二人前套餐($899)最抵食,除咗有齊前菜、沙律、甜品呢啲基本嘢,仲有小食、刺身、壽司、鍋物同烏冬。種類夠多,相當豐富。前菜前菜有漬物三點同沙律可以兩個人share食。3款漬物分別係蘿蔔、牛蒡同青瓜,漬物醃得入味,口感清爽,最特別嘅係青瓜,面頭有啲味噌,鹹香惹味。沙律就有蟹籽、蟹柳、粟米、蕃茄等配料,加埋酸醋醬汁,夠晒開胃。刺身四點刺身有4款,分別係拖羅、油甘魚、三文魚各兩切同甜蝦4隻。魚生好新鮮,而且件件厚切,食落非常滿足,尤其係拖羅,夠哂肥美,甜蝦味道都好鮮甜。壽司拼盤壽司方面就有日本海膽、金目鯛、真鯛、帆立貝、赤身、深海池魚等貴價魚生每款1件,仲有6件拖羅蓉小卷。海膽好鮮甜,口感幼滑creamy。金目鯛經過火炙,食落特別香。帆立貝質感水嫩,厚肉爽彈。佢哋嘅壽司飯亦係非常特別,用上赤醋,所以呈啡色。食完冷盤就到熱食,先嚟嘅係兩款小食。山賊汁燒安格斯牛柳串牛肉味好濃郁,食落帶啲辣,非常惹味。唐揚薩摩雞翼雞翼炸到金黃香脆,但一啲都唔油,雞肉仲係好嫩滑。廣島蠔味噌菜鍋主菜就有熱辣辣嘅鍋物,大大隻水嫩飽滿嘅廣島蠔,配上味噌湯底同娃
約咗朋友嚟呢間高級日本料理店食嘢,睇完menu覺得佢哋嘅嵐山二人前套餐($899)最抵食,除咗有齊前菜、沙律、甜品呢啲基本嘢,仲有小食、刺身壽司、鍋物同烏冬。種類夠多,相當豐富。

前菜

刺身四點

壽司拼盤

佢哋嘅壽司飯亦係非常特別,用上赤醋,所以呈啡色。

食完冷盤就到熱食,先嚟嘅係兩款小食。

山賊汁燒安格斯牛柳串
牛肉味好濃郁,食落帶啲辣,非常惹味。

唐揚薩摩雞翼
雞翼炸到金黃香脆,但一啲都唔油,雞肉仲係好嫩滑。

廣島蠔味噌菜鍋
主菜就有熱辣辣嘅鍋物,大大隻水嫩飽滿嘅廣島蠔,配上味噌湯底同娃娃菜、豆腐、菇菌等蔬菜,食落夠哂暖胃。

黑咖喱湯豬軟骨稻庭烏冬
黑咖喱配搭腍嫩豬軟骨同煙韌稻庭烏冬,味道香濃。

甜品
飯後甜品就有雪米糍。

嵐山日本料理 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑11號地舖

2024-07-18 1192 views
今日心情靚靚,特登落尖沙咀食午餐🍱剛去完日本旅行意猶未盡,繼續食日本嘢!銀鱈魚西京燒$172西京燒銀鱈魚係甜甜地,好特別,幾好食😋有兩大片魚肉質夠厚實,夠足料,還配有茶碗蒸同麵豉湯,連茶碗蒸入邊啲蜆都好大隻!壽司定食+迷你牛肉烏冬$168呢個午餐勁豐富,有雜錦壽司定食菜加牛肉烏冬!有赤身、油甘魚、日本直送魚、三文魚、帆立貝、甜蝦、海膽、玉子,我最鍾意吞拿魚壽司魚味好香濃!海膽亦都非常之新鮮,沒有腥味!迷你牛肉烏冬份量都唔少,牛肉都大片,烏冬好滑!🍱嵐山日本料理 (尖沙咀)📍尖沙咀棉登徑11號地舖

銀鱈魚西京燒$172

壽司定食+迷你牛肉烏冬$168
迷你牛肉烏冬份量都唔少,牛肉都大片,烏冬好滑!

🍱嵐山日本料理 (尖沙咀)
📍尖沙咀棉登徑11號地舖
2024-07-17 906 views
之前聽舊同事介紹過... 話呢間充滿地道和風嘅日式食店嘅食材好新鮮... 叫我行開一定要試下呢度嘅刺身! 今日喺尖沙咀行完街街... 即刻帶埋老友去品嚐吓!竹刺身盛 $488有6款刺身... 包括中拖羅、甘蝦、三文魚、帆立貝、油甘魚、鯛魚!我覺得呢個份量都幾啱兩個人食... 鍾意食刺身嘅朋友真係唔好錯過... 因為啲刺身真係勁新鮮... 同埋大大件、好有質感! 中拖羅好肥美... 有種入口即化嘅感覺... 魚味香濃!甘蝦爽甜又彈牙!三文魚口感柔軟、油脂適中!帆立貝甘甜有彈性!油甘魚鮮甜、啖啖甘香!鯛魚油分少、魚味鮮甜!宮崎A5和牛鵝肝炒飯 $198肉質鮮嫩多汁、口感豐富嘅宮崎A5和牛... 配搭細膩醇香嘅鵝肝係成個炒飯嘅靈魂... 每一啖都帶有馥郁嘅感覺... 加上粒粒分明嘅炒飯... 超完美!天婦羅盛合 $128由海老、魚、茄子、南瓜、秋葵等組成嘅天婦羅盛合... 佢嘅天婦羅炸粉漿調得恰到好處... 整出嚟特別香酥薄脆... 掂呀!雞皮餃子 $38  /  薩摩赤雞翼 $34串燒有好多選擇... 我地揀咗雞皮餃子同薩摩赤雞翼... 兩款都好香口! 前者外皮香脆... 內餡多汁!  後

刺身盛 $488
中拖羅好肥美... 有種入口即化嘅感覺... 魚味香濃!
甘蝦爽甜又彈牙!
三文魚口感柔軟、油脂適中!
帆立貝甘甜有彈性!
油甘魚鮮甜、啖啖甘香!
鯛魚油分少、魚味鮮甜!

宮崎A5和牛鵝肝炒飯 $198

天婦羅盛合 $128

雞皮餃子 $38  /  薩摩赤雞翼 $34
前者外皮香脆... 內餡多汁!  後者一樣係皮脆... 兼且燒完之後保持到雞肉嫩滑!

整體上... 環境、服務同食物質素都係唔錯... 值得再次幫襯!

✨嵐山日本料理✨
地址:尖沙咀棉登徑 11 號地舖

今個月黎過兩次,食物保持水準,可惜兩次對樓面既服務都覺得麻麻,大部分對餐牌食物不了解,冷淡對應⋯為了不辜負廚師們的努力,希望可正視問題。令客人有個愉快的用餐經驗
為了不辜負廚師們的努力,希望可正視問題。

令客人有個愉快的用餐經驗
  • 壽司盛八點