母親節到啦🥳除左母親節大餐之外當然仲要個靚靚蛋糕慶祝啦🎂東海堂推出花々疊.草莓麻糬千層心型花盒❤️外觀靚靚好似一朶大玫瑰花🌹加99蚊仲可以配日系香皂花添🥰母親節收到香噴噴噴又可以存放好耐嘅花🌹媽媽大人一定好鐘意我哋呢個驚喜!拎蛋糕嘅時候已經覺得蛋糕好靚啦🥰表層鋪滿滿士多啤梨!打開包裝即刻聞到好香好濃嘅士多啤梨味😌隨即遞上心意滿滿又香噴噴嘅日系香皂花☺️即刻feel到媽媽大人眼濕濕好感動🤭睇嚟佢好鐘意我哋呢個驚喜❤️打卡影相一輪之後就到食蛋糕環節啦!蛋糕上層有滿滿士多啤梨🍓中層有煙煙韌韌麻糬😋底層有軟熟海綿蛋糕🎂外圍用紅色班戟皮製作玫瑰花造型🌹真係魔鬼在細節先可以做出咁靚又好味嘅蛋糕👍🏻

TakeAway
正值春天 又到左芒果盛產既季節🥭東海堂 推出一系列全新既芒果限定甜品嚴選新鮮香甜芒果 結合唔同食材一系列精緻又可口既芒果蛋糕 甜點果香四溢 喚醒春日既味蕾 點可以唔試下😇💥芒果柚子忌廉蛋糕芒果X柚子呢個組合真係完全係我杯茶蛋糕精緻簡約 日系造型☺️以柔和既粉黃色為主調表面有金黃色既新鮮芒果粒 柚子寒天再結合晶瑩剔透既柚子皮 三色菫同迷迭香一打開蛋糕盒已經散發住清新香氣 垂涎三尺🤤切開蛋糕更見驚喜 😎蓬鬆海綿蛋糕入面有芒果奶凍 芒果粒仲有蜂蜜柚子醬 食落口感豐富 清新可口視覺同味覺都係一大享受😋💥芒果麻糬巴斯克蛋糕精緻小巧既芒果麻糬巴斯克蛋糕用上優質芝士 高溫焗烘至焦香芝士蛋糕入面仲有芒果麻糬 煙煙韌韌 勁正😉蛋糕細膩幼滑 濃香芝士味芝味UP UP 回味無窮😌

正值春天 又到左芒果盛產既季節🥭

入面仲有芒果麻糬 煙煙韌韌 勁正😉
蛋糕細膩幼滑 濃香芝士味
芝味UP UP 回味無窮😌

2023-09-11 125 views
又黎到9月· 係香印提子當造既季節每粒香印提子都飽滿大粒·薄脆多汁散發清甜香氣· 仲帶有獨特花香咁優質既香印提子· 用黎整咩好當然係蛋糕!東海堂推出「香印青提」系列以時令香印提子· 打造出多款香甜誘人既蛋糕甜點·♡香印提子巨峰忌廉蛋糕 ($299/6吋)蛋糕賣相很優雅別緻!香印提子同巨峰提子推砌成花既圖案脹卜卜既香印提子·亦令蛋糕增添幾分可愛感蛋糕層次分明· 輕盈細滑忌廉下係經典海綿蛋糕而夾層除左粒粒果肉既提子寒天·仲有酸甜草莓果醬提子果肉令口感層次豐富雙重提子果香下·蛋糕更顯清新香甜係甜甜蜜蜜既幸福感⸝⸝⸝⸝⸝⸝♡

又黎到9月· 係香印提子當造既季節
每粒香印提子都飽滿大粒·薄脆多汁
散發清甜香氣· 仲帶有獨特花香
咁優質既香印提子· 用黎整咩好
當然係蛋糕!

東海堂推出「香印青提」系列
以時令香印提子· 打造出多款香甜誘人既蛋糕甜點
♡香印提子巨峰忌廉蛋糕 ($299/6吋)
蛋糕賣相很優雅別緻!
香印提子同巨峰提子推砌成花既圖案
脹卜卜既香印提子·亦令蛋糕增添幾分可愛感
蛋糕層次分明· 輕盈細滑忌廉下係經典海綿蛋糕
而夾層除左粒粒果肉既提子寒天·仲有酸甜草莓果醬
提子果肉令口感層次豐富
雙重提子果香下·蛋糕更顯清新香甜
係甜甜蜜蜜既幸福感⸝⸝⸝⸝⸝⸝♡
2020-03-31 1087 views
最近幾年東海堂都出咗好多新款嘅蛋糕,雖然價格唔算好平,但質量都唔錯,我今次叫左半打西餅,而新餅就有以下呢啲!木糠芝士餅味道好特別,表面係木糠餅,內裏係芝士餅,估唔到都幾㗎,不過一用叉一夾,好易散,所以食之前要小心。跟住仲食咗件芒果拿破崙,分量幾大件,不過唔知係咪放咗好耐,餅底一啲都唔脆,二芒果都唔係好甜有啲酸!跟住仲食咗件最新出嘅「赤莓切餅」,估唔到又幾好食喎,酸酸甜甜,咁有唔同嘅夾心同層次,又出奇地幾夾喎!

2020-03-04 254 views
鍾意小丸子嘅朋友要留意啦食完飯經過走廊,就被呢個紅紅嘅水樽吸引住🤩本身見到佢原價168覺得有啲貴,問一問但原來今日有特價係128,不過去到收銀姐姐嗰度,佢話收88,眼都凸埋出來,今日唔知點解再多個優惠,甘抵所以一次過買咗三個,家裏都多人系小丸子控嗰蓋仲可以掉轉黎當杯用👍🏻🥢推介食品🥢1️⃣ 紅桑子味脆脆 最大驚喜係佢裏面包含嘅餅乾,超好食,帶小酸又帶甜味道 😋😋😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦(5分最高)🔆總結一下🔆:一個字「抵」!快啲睇下仲有冇得買啦
鍾意小丸子嘅朋友要留意啦

食完飯經過走廊,就被呢個紅紅嘅水樽吸引住🤩
本身見到佢原價168覺得有啲貴,問一問但
嗰蓋仲可以掉轉黎當杯用👍🏻

🥢推介食品🥢

1️⃣ 紅桑子味脆脆
最大驚喜係佢裏面包含嘅餅乾,超好食,帶小酸又帶甜

味道 😋😋😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦
(5分最高)

🔆總結一下🔆:一個字「抵」!快啲睇下仲有冇得買啦

.每年東海堂士多啤梨系列都很令人期待!蛋糕有顏值外,味道都有保證( 再加上我生日及想方便家人購買, 所以選擇連鎖蛋糕店 而當中我對東海堂比較有信心).蛋糕好華麗 主色為好少女既粉紅色💖上層有兩層士多啤梨!! 全部好甜好大粒而且好多粒 再夾雜啫喱 .而下層係海綿蛋糕,蛋白蛋糕,啫喱 .. 食到中間..原來內有乾坤 發現內層係白朱古力杏仁脆同慕絲 非常有口感!.美人赤莓 | $349.00
每年東海堂士多啤梨系列都很令人期待!
蛋糕有顏值外,味道都有保證
( 再加上我生日及想方便家人購買,
所以選擇連鎖蛋糕店 而當中我對東海堂比較有信心)

蛋糕好華麗 主色為好少女既粉紅色💖
美人赤莓 | $349.00
2019-03-02 224 views
好耐之前食過一次呢個抹茶卷,之後一直念念不忘,終於有機會再食喇!和風包裝,賣相非常吸引。好香濃嘅抹茶味🍵,creamy 到不得了,最啱同屋企人或幾個朋友開心share抹茶控必試!
抹茶控必試!
2019-01-27
Type of Meal
Tea
2018-10-29 323 views
朋友生日買蛋糕想穩陣好味,一定會揀東海堂,因為佢經常有新款出,蛋糕又靚,同埋服務員一般都比其他連鎖店好其中一個蛋糕是的我長期的賣飛佛,就係北海道牛乳充芝士蛋糕,除非係唔食奶/芝士既朋友,否則我都好少聽覺得呢個蛋糕唔好食呢個北海道牛乳芝士蛋糕面上鋪滿白朱古力片,係蛋糕既第一重口感,然後去到非常creamy 同rich, 好香奶味既忌廉, 軟淋淋,接住就係重頭戲cheese cake, 佢既cheese cake 近似new York cheese texture, 無咁硬,軟少少,但都好rich, 最後一層就係Oreo 餅底, 四層加埋口感極豐富,同時食細細舊已好夠了

北海道牛乳cheese  cake
2018-10-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Other
Celebration
Birthday
北海道牛乳cheese  cake
2018-09-22 265 views
上星期係呀妹生日,生日緊係壽星話事,佢話想食東海堂既蛋糕,上網睇完就揀左個反斗小雞蛋糕其實買果陣大家都唔知個蛋糕咩味,只係脆佢好得意,呀妹就揀左食果陣先知係一個雜果蛋糕,佢d雞冠、翼、腳、眼口都係裝飾用朱古力黎,好甜中間切開係幾層蛋糕,中間係忌廉同雜果,其實個蛋糕係賣樣,好唔好食好睇個人口味,我就麻麻地,但唔難食既相反,我屋企人就好鐘意啦,如果想生日影相呃下like揀呢個都幾好,事關佢外型真係幾趣緻!

其實買果陣大家都唔知個蛋糕咩味,只係脆佢好得意,呀妹就揀左
2018-03-13 524 views
見好一陣都無食過蛋糕啦!就去買個蛋糕大家開心下啦!去到東海堂,初初打算揀個士多啤梨點知就俾呢隻柴犬吸引住~爭扎一輪就決定係柴犬啦!不過呢真係超超超甜。。。。。勁多糖皮。。。。。蛋糕係什果餡,cream 亦相對較多有少少黃色椰絲,作為柴犬的毛造型可愛,不過就不太適合信義家口味啦!但作為狗年應下節都開心既! 服務相當好同場見到有位太太,不斷反覆同一個問題,都面不改容地笑著回應仲會耐心解釋雖然話係新年,但客人都唔少,希望能保持到啦~
見好一陣都無食過蛋糕啦!
就去買個蛋糕大家開心下啦!

去到東海堂,初初打算揀個士多啤梨

點知就俾呢隻柴犬吸引住~

爭扎一輪就決定係柴犬啦!

不過呢真係超超超甜。。。。。勁多糖皮。。。。。

蛋糕係什果餡,cream 亦相對較多

有少少黃色椰絲,作為柴犬的毛

造型可愛,不過就不太適合信義家口味啦!

但作為狗年應下節都開心既!

服務相當好
同場見到有位太太,不斷反覆同一個問題,都面不改容地笑著回應
仲會耐心解釋
雖然話係新年,但客人都唔少,
希望能保持到啦~
2018-02-19
2017-10-24 171 views
#向陽從廈門吃到全世界##香港美食#【東海堂】📍多家分店甜品控總是選擇用甜品治癒自己 忙碌的時候 一份下午茶放鬆一下 帶著能量繼續學習〈紫薯玄米茶撻〉超好看的顏色很吸引人 造型也很獨特 紫薯綿密絲滑 帶著醇厚的紫薯香 外表是厚厚的一層層紫薯泥 紫薯泥不會很甜 所以一點也不會膩 內部有奶油慕斯 塔是巧克力味噠〈蜜瓜脆撻〉每一顆蜜瓜都很脆甜 內部有奶油和小蛋糕 塔也是巧克力味的 也許東海堂的塔都差不多的底〈芒果千層酥〉很新鮮的芒果在頂部 千層酥部分特別酥 奶油層也不會膩 最底部的蛋糕有點乾一塊蛋糕配上茶 咖啡 很幸福的時光東海堂的蛋糕20hkd左右 種類很多 性價比很高啦 想一個一個地吃過去
#向陽從廈門吃到全世界##香港美食#
【東海堂】
📍多家分店
一塊蛋糕配上茶 咖啡 很幸福的時光
紫薯玄米茶挞
芒果千层酥
蜜瓜脆挞
  • 紫薯玄米茶挞
剛剛返到屋企覺得肚仔有啲餓,哩個時候見到枱面有袋月餅....仲要係我最愛嘅東海堂,於是我就做咗大老鼠,打開咗嚟食🙈🙈🙈然後我已經忍唔住,立即上嚟發文,因為真係好好好好食呀呀呀呀呀!嗯,我真係啱啱先食完,而家同大家分享第一手食後感。一盒六件月餅,每隻都細細件,就係常見冰皮月餅嗰種尺寸,但佢係焗皮。一打開就聞到香噴噴嘅抹茶味,咬落去唔乾,我食完到而加都未飲過一啖水,依然唔會覺得口乾同辛苦,中間流心抹茶朱古力冇好似廣告上咁爆出嚟,但絕對名符其實係流心嘅👍🏻因為一咬開就流咗少少出嚟,所以我已經吸走咗少少先影相,唔係就流到一地係喇😋😋然後朱古力滑,而且有抹茶香,成個月餅甜到啱啱好,非~~~~~常推介大家食!
嗯,我真係啱啱先食完,而家同大家分享第一手食後感。

2017-06-05 159 views
東海堂嘅抹茶系列其實造得幾出色,除左外表有番咁上下,就連內涵都唔錯,之前試過抹茶蛋糕,今次見到海綿蛋糕竟然都有新品-抹茶味,梗要試試😊😊抹茶味雪芳蛋糕,$7/個呢個價錢,同嘉X有得揮,比想像中平!但拎上手,重量計,東海堂贏👍🏻打開已經聞到蛋香,坦白說,有點surprised😍蛋糕嚟講,因為有茶嘅關係,中和咗果種甜實實,而且仲有淡淡茶味,應該用上堅抹茶粉,instead of用抹茶味香精,like like😎食完飽肚感滿足,比很多貴嘢出色,呢件真係平靚正不二之選😜好食過同店嘅牛油蛋糕添。

抹茶味雪芳蛋糕,$7/個

打開已經聞到蛋香,坦白說,有點surprised😍

2017-06-05
TakeAway
$7 (Other)
  • 抹茶雪芳蛋糕
2017-01-28 173 views
又到左農曆新年,又係送禮日子,年年都係曲奇,朱古力咁,今年有新野收到喎,東海堂的抹茶蛋卷,好似要百幾銀一盒,包裝十分精美,又金又閃,好啱新年氣氛,不過大大個盒入面得廿十條,真係好矜貴盒入面分四小包,每包五條,真係一個人都食得哂,貴係貴,但又真係好好好好味,厚身,脆,有蛋香,又勁綠茶味,抹茶控一定要試下,佢話用小山圓的抹茶喎,最後鬧得熱烘烘的偽分店事件,哈哈。太好味,一開包已食哂,淨低吉盒同吉袋,想影張靚仔相都無,好彩搶到四條影張合照。

2017-01-27
TakeAway
$108 (Last Night Supper)
Celebration
Chinese New Year