(Non-member)
2006-04-16 25 views
一時覺得佢好得意就買左!!~但唔好味!!~中間個陣得個色!~有冇中間個陣~成個包都好似食緊甜餐包咁!!~仲要$6.5!!唔好食!!~以後都唔會貪得意的!!!
一時覺得佢好得意就買左!!~
但唔好味!!~中間個陣得個色!~
有冇中間個陣~成個包都好似食緊甜餐包咁!!
~仲要$6.5!!唔好食!!~以後都唔會貪得意的!!!
剛回來香港,便錢如倒水。某天,口袋裡只有一張二十元紙幣,但相當肚餓。便挑了份量不少的「紅菜頭烤雞三文治」($13)。(圖示乃三分之二的份量)。去皮烤雞胸肉清新,紅菜頭並不算常見的三文治配料,生菜蕃茄青瓜新鮮爽脆,好味。以以價錢,算價格合理。有機會應該會再吃。
2005-01-15 17 views
前輩高就,請食散水餅。在各式凍餅裡,選了件三色凍餅。邊吃邊回想過去三年是怎樣跟他合作。「三色凍餅」,頂層是蓋有甜果凍的虎紋皮,第一層是頗濃的忌廉芝士味的慕絲,中間是朱古力味的慕絲,底層是略乾硬的士多啤梨味海綿蛋糕。以虎紋皮和忌廉芝士慕絲較優秀。翌日路經某分店,買了個紅豆包。麵糰賣相好比英式鬆餅(English Muffin),吃得到有牛油味。豆沙餡料裡有粒粒紅豆,不算甜,味道不俗。個人覺得此款麵糰較常見的日式紅豆包(啡褐包,撒有黑芝麻於頂部)討好。
2004-11-23 6 views
前言:想吃三文治作午餐,又唔想光顧Delifrance 或SuperSandwich。遂跑來此店胡亂買點食物。食物和評語: 1. 煙三文魚凱撒沙律($20):一小盒裡塞滿了葉邊變黃的羅曼生菜、近廿粒但已經變軟的烤麵包粒、約一湯匙變軟的煙肉碎、四片既‘香、軟、滑、入味」的煙三文魚薄片。除了那四片煙三文魚好食,凱撒沙律部份質素欠佳。 2. 雙拼三文治($10):一份有兩份。一件是夾有蕃茄薄片的蛋沙律三文治,而另一件夾有青瓜片的洋蔥吞拿魚沙律三文治。麵包用的是香軟可口的白方包。兩款餡料都做得不油膩,相當可口。(推介!) 3. $30 一份午餐唔算平亦唔太飽肚,但勝在易入口和購買地點方便就腳。
食物和評語: