2023-02-19 34 views
朋友係荃灣放工,我地就係附近揀左間野食。之前上網睇見到都話岩岩裝修,個環境都幾靚,好有格調,餐廳會播放啲音樂。平日同假日平平地過休閒下午之選。員工態度都好好,見有空碟就即刻收走,方便繼續上菜。見所有上嘅熱菜全部出煙,誠意十足。❣️跟餐 - 忌廉餐湯🫕同牛油餐包🥠❣️追加小食 - 特式焗蠔 🦪$12 / 1隻中間有胡蔴醬沙律做伴碟,蠔都相當大隻,一拎起仲有好多汁係底,個蠔咬落去都好juicy,CP值高👍🏻原來晚市仲有15蚊生蠔食!下次要試下❣️追加小食 - 煙肉洋蔥芝士焗大啡菇🧅🥓🍄 半溶芝士下面有煙肉洋蔥,口感十足。❣️日式紅豆雪糕冰🫘 + 黑牛 - 特飲跟餐+$18黑牛要小心個雪糕跌左落去將啲可樂炸晒上黎🤣❣️香煎澳洲肉眼牛扒 $1237成熟既肉眼扒配蒜蓉汁再加上脆卜卜嘅薯條🍟。個肉眼牛扒唔算好厚,食落好軟熟,7成熟岩岩好。❣️美式BBQ醬烤豬肋骨 $101豬肋骨以呢個價錢黎講唔算太細舊,都好多肉食,加埋我最愛嘅bbq 醬汁😚😝啲薯條全部都仲好熱,即炸架!!

❣️跟餐 - 忌廉餐湯🫕同牛油餐包🥠

❣️追加小食 - 特式焗蠔 🦪$12 / 1隻

❣️追加小食 - 煙肉洋蔥芝士焗大啡菇🧅🥓🍄

半溶芝士下面有煙肉洋蔥,口感十足。

❣️日式紅豆雪糕冰🫘 + 黑牛 - 特飲跟餐+$18

黑牛要小心個雪糕跌左落去將啲可樂炸晒上黎🤣

❣️香煎澳洲肉眼牛扒 $123

❣️美式BBQ醬烤豬肋骨 $101

• 特式焗蠔
2023-02-18 37 views
好耐以前同屋企人係到食過生蠔🦪對呢間餐廳既印象都幾深刻。今日係附近落車同朋友係到食個快飯。Set餐跟既蒜蓉包出奇地脆同香口,而白湯就正常。香草烤春雞配飯:全晚既VIP一定係呢個!個雞皮薄到好似紙咁香脆同埋個雞皮好似薯片咁,刀一落就知道,$90蚊有湯有質素既主食成件事好抵食!澳洲肉眼牛配意粉🍝:肉質唔鞋同埋都有肉香,個意粉幾彈牙唔會太過軟林,配埋個黑椒汁成件事好夾。朋友仲叫咗杯黑牛,佢話如果雪糕多d就好,300內有2 set好味既西餐幾抵玩。
好耐以前同屋企人係到食過生蠔🦪對呢間餐廳既印象都幾深刻。

今日係附近落車同朋友係到食個快飯。

Set餐跟既蒜蓉包出奇地脆同香口,而白湯就正常。

2023-02-15 49 views
難得每月一次約定的聚會 ,就同閨蜜去荃灣shopping, 順便去食埋晚餐, 荃灣 食肆臨立,除左有食街路得團外,還有位於荃灣中心地帶的中西餐, 冰室,素菜館,大鴻輝等等,今次就同 閨蜜去位於 寶石大廈‘’雅高33”,平平地 据個扒。地方簡潔,服務貼心。餐牌很多選擇,還有即食新咁叫左是日晚餐餐湯係雜菜湯.加蒜蓉包香煎澳洲 肉眼🐮 牛扒 配 意粉 🍝黑椒汁 脂肪平均又夠肉汁, 肉質纖維頗具咬感 ,而肉 味也十分濃郁, 口感十分豐富意大利水牛芝士pizza🍕水牛芝士做基礎, 入口香軟且具彈性, 有濃郁奶香, 番茄醬🍅又不會過量 ,恰到好處 不搶味 ,尤其是餅底薄而鬆脆。另外pizza 種類以經有8 款之多,熱辣辣很好味.飲品凍檸茶檸檬七喜

地方簡潔,服務貼心。
餐牌很多選擇,還有即食新

咁叫左是日晚餐

餐湯係雜菜湯.加蒜蓉包

香煎澳洲 肉眼🐮 牛扒 配 意粉 🍝黑椒汁

意大利水牛芝士pizza🍕

飲品

凍檸茶
檸檬七喜
2023-02-15
$150 (Dinner)
2023-02-15 46 views
我地叫咗2個dinner set~包埋是日餐湯 (白湯) 及蒜容包~ 仲包埋飲品!❣ 醬燒牛舌芯伴排威三文魚(配薯菜) $148.0牛舌好厚肉~ 好林 三文魚外皮煎到好香口~❣.香煎加拿大西;冷牛扒, 五成熟(配薯菜)配蒜蓉汁 $148牛塊好大塊~ 一据塊西,冷牛扒有好多肉汁擠晒出黎,唔駛配蒜蓉汁, 都已經好好食, 牛味好濃! 加埋又更多惹味。我地再叫多個餐前小食:❣ 英式炸魚薯條 $78份量超大, 炸魚唔係平時個d 成條上, 佢係一舊舊炸魚咁炸左去~ 好貼心呀! 可以唔駛自己再切開黎食… 每舊炸魚都炸到金黃色, 外脆內面成舊魚好滑! 好高質呀!!! ❣ 熱檸水❣ 凍檸茶 (凍飲+3蚊) 食完咁多野真係要飲番杯野, refresh 下~整體CP值好高呀!! 呢個價錢食咗咁多野~個晚要抱住個肚走! 好大份呀d 野~

❣ 醬燒牛舌芯伴排威三文魚(配薯菜) $148.0
牛舌好厚肉~ 好林 三文魚外皮煎到好香口~

我地再叫多個餐前小食:

❣ 英式炸魚薯條 $78

❣ 熱檸水
❣ 凍檸茶 (凍飲+3蚊)

食完咁多野真係要飲番杯野, refresh 下~

2023-02-15 44 views
荃灣食店多,要特圍而出也不容易。區內老派西餐廳,連鎖經營的餐廳不少,但約雅高33有高質表現,位於寶石大廈,值得一試。 座位舒適,不少街坊幫襯,仲要有大量外賣客,你就會知道,食物質素一定有保證。朋友話要on diet,所以小食加一正餐share,甜品就唔少得,必會預留位置享用。 先來一客‘’意大利水牛芝士沙律配黑醋汁‘’,黑欖是我愛的食物,不多餐廳會在沙律內加配,特顯格調,而黑醋汁則是健康沙律必用配料,令清新的感覺帶出胃口去感受美食。 小食登場:‘’特色焗蠔”焗蠔隻隻飽滿肥美,加上芝士洋蔥,口感得到滿足。“芝士忌廉焗西蘭花薯茸”:而西蘭花健康有益,襯上牛油香味及軟滑的薯茸,朋友已淪陷了。 而主菜係香草烤春雞半隻,仲有羅宋湯,蒜蓉法包,簡值超值,朋友減磅中食力下降,所以下次約多兩人才試斧頭扒。烤雞能做到雞皮香脆,雞肉入味,仲要份量不少。當中朋友面對炸得外脆內軟的肥薯條,終於失守了,一口口食唔停。朋友滿足的表情已見大廚功力。 羅宋湯十分多蔬菜,是心之作,而法飽必要工序是焗至脆,也能焗得剛好。最後特別order了意大利芝士餅,6層內有cream cheese,咖啡餅底,鬆軟蛋糕,是心思之選。朋

最後特別order了意大利芝士餅,6層內有cream cheese,咖啡餅底,鬆軟蛋糕,是心思之選。朋友愛以香濃咖啡配食甜點,令開心愉快的一餐再記入記憶球內,值得再三回味。

• 意大利水牛芝士沙律配黑醋汁
  • 意大利芝士餅
  • 特色焗蠔
星期六又要放鬆下 今日就跟男友在荃灣附近走走 見到呢間餐廳價錢親民 又有想食既西餐 決意try try 😝👍首先我就叫左 德國咸豬手配蜜糖芥末醬🇩🇪😙真係唔係講笑 個豬手勁大份👍🏻仲要配埋薯條🍟跟salad🥗 真係要用照值嚟形容呀!隻豬手仲要好好味道 佢個外皮燒得脆脆的🔥同埋又唔油膩 😋 啲肉都好易切出嚟 加上佢又好入味👍🏻 肥膏也不多 可以用滿分來形容佢呀!💯然後男友就叫了 香煎澳洲肉眼牛扒-8成熟🥩個牛扒煎得恰到好處 😋好香牛味😙同埋都有肉汁 keep到個水準😉仲有意粉跟沙律 🥗自己就揀左黑椒汁 💦男友唔係好食得辣而佢個黑椒汁都合佢口味 唔辣之餘都幾香 食到好飽好滿足🤙🏻呢2個餐都包埋 餐湯(雜菜湯) 加飲品 及麵包 真心超值之選😙另外 我地都追加左啲小食包括有法式田螺焗薯蓉🐚 田螺都幾厚肉架 薯蓉有芝士同牛油香味 🧈🧀 質地幾滑身 小食而言都真係唔錯另一小食係 煙三文魚田園沙律🥗真係好大份!$20好抵食呀😍沙律上配上了芝麻醬 食到讚不絕口👍🏻啲食物上得幾快 同埋即叫即整 真係唔錯既用餐地方同埋 覺得呢個質素配呢個價錢真係好值呀☺️會推薦比更多朋友😙

首先我就叫左 德國咸豬手配蜜糖芥末醬🇩🇪😙

另外 我地都追加左啲小食

另一小食係 煙三文魚田園沙律🥗

啲食物上得幾快 同埋即叫即整 真係唔錯既用餐地方
2023-02-11 34 views
見這餐廳評語幾好,所以帶朋友來試試。其實想食雜扒餐 ,但食物太多,不想浪費。所以我叫了這個香草羊扒配芥末,羊扒好juicy ,配上這芥末醬真係一流。可惜係蒜蓉包係韌,湯是常溫。
見這餐廳評語幾好,所以帶朋友來試試。
其實想食雜扒餐 ,但食物太多,不想浪費。
可惜係蒜蓉包係韌,湯是常溫。

2023-02-10
2023-02-10 48 views
呢間餐廳座位都幾闊落,環境乾淨企理,感覺都幾舒服佢餐牌都多選擇,有分午餐同商務午餐,我地最後叫咗2個商務午餐:前菜有餐包同忌廉湯,佢既忌廉湯香濃幼滑,幾正👍香煎澳洲肉眼牛扒配意粉($123)肉眼牛扒我叫咗全熟,但一d都唔韌,肉質嫩滑,我配蒜蓉汁,食落去啖啖蒜香,撈埋意粉一齊食,味道好夾👍香草烤西冷羊扒配法式芥末醬配飯($123)外表烤得好香,食到羊既鮮味,又唔會覺得羶,肉質嫩滑厚實,配埋芥末醬仲好味😋追加兩款小食法式田螺焗薯蓉($28)雖然係小食,但都有6粒田螺,都幾多👍,薯蓉好滑,田螺鮮甜,配埋芝士一齊焗,好香口,味道好夾👍炸吉列大蝦($18)食落去外表好香脆,但同時內裡亦保留到蝦既鮮味👍飲品就叫咗泡沫咖啡同熱檸水,泡沫咖啡賣相好吸引😍,飲落去奶味香濃,亦好有咖啡香每碟都好大碟而且份量都好足,又好味,食晒成個餐感覺好滿足,而且餐廳職員態度友善,下次會再同朋友黎幫襯😊
呢間餐廳座位都幾闊落,環境乾淨企理,感覺都幾舒服

佢餐牌都多選擇,有分午餐同商務午餐,

我地最後叫咗2個商務午餐:
前菜有餐包同忌廉湯,佢既忌廉湯香濃幼滑,幾正👍

香煎澳洲肉眼牛扒配意粉($123)

香草烤西冷羊扒配法式芥末醬配飯($123)

追加兩款小食
法式田螺焗薯蓉($28)

炸吉列大蝦($18)
食落去外表好香脆,但同時內裡亦保留到蝦既鮮味👍

平時荃灣搵食少去寶石呢邊,今次搵到間唔錯嘅港式西餐廳,性價比唔錯,推介一下比大家~👏🏻呢日係下晝5點左右到,因為當晚有野做,所以要提早食晚飯,所以要食得豐富啲~呢個鐘數餐廳有午餐同下午茶餐menu選擇,選擇好豐富! 👍🏻 鑑於係early dinner,所以都係揀返午餐menu食,有埋餐湯、餐包(已經搽好牛油)、餐飲~🍴 香煎澳洲肉眼牛扒配薯菜醬汁可以揀黑椒汁或者蒜蓉汁,我哋揀左蒜蓉汁~份量好大!薯條好多,個人嚟講好鍾意呢款港式西餐嘅薯條!肉眼牛扒夠唸,食落口好易咬。味道唔錯,唔會太過濃味👌🏻🍴 BBQ醬菠蘿煙鴨胸薄餅係薄皮底嘅pizza,係脆嘅!👍🏻 味道都係唔會好濃味,BBQ醬唔會蓋過菠蘿同煙鴨胸味。🍴 特式焗蠔加左2隻焗蠔食,無焗得過熟,加芝士火腿一齊焗味道唔錯,$12一隻抵玩~🍴 香煎雞翼想食所以又加左😚 雞翼煎得唔錯,仲有啲肉汁😆野飲分別要左檸樂同檸檬橘蜜,都係餐+$10~

🍴 香煎澳洲肉眼牛扒配薯菜

🍴 BBQ醬菠蘿煙鴨胸薄餅

🍴 特式焗蠔

🍴 香煎雞翼
想食所以又加左😚 雞翼煎得唔錯,仲有啲肉汁😆

野飲分別要左檸樂同檸檬橘蜜,都係餐+$10~

2023-02-04 43 views
餐廳從裝修到餐牌,亦行平民化路線,雖然裝修比其他西餐廳冇咁有格調,但係食物質素絕對唔差,性價比亦都十分高一個晚餐都係$100鬆少少,而且跟餐湯、蒜蓉包和飲品蒜蓉包亦係熱上,金黃色,亦外脆內軟餐湯就差少少,比較偏鹹和蕃茄味淡餐廳優惠價,可以加$15有生蠔🦪質素亦唔差,入口甜味回甘B5 黑松露忌廉帶子意大利飯雖然隻碟唔夠好睇,但係食物質素👍🏻入口Creamy ,意大利飯有口感,黑松露味亦足夠,加入少少香草、蘑菇、洋蔥吊味帶子亦煎得不錯,輕微煎香兩側,入邊半熟狀態令人一啖又一啖B9 香煎澳洲肉眼牛扒呢個有少少驚喜,百零蚊,食到咁大塊扒,而且肉質唔差,即配搭薯菜七成熟,塊扒本身已經有少少味仲可以點自家製黑椒汁,更惹味

一個晚餐都係$100鬆少少,而且跟餐湯、蒜蓉包和飲品

蒜蓉包亦係熱上,金黃色,亦外脆內軟

餐湯就差少少,比較偏鹹和蕃茄味淡

餐廳優惠價,可以加$15有生蠔🦪質素亦唔差,入口甜味回甘

B5 黑松露忌廉帶子意大利飯
雖然隻碟唔夠好睇,但係食物質素👍🏻
帶子亦煎得不錯,輕微煎香兩側,入邊半熟狀態

令人一啖又一啖

B9 香煎澳洲肉眼牛扒

七成熟,塊扒本身已經有少少味

仲可以點自家製黑椒汁,更惹味
2023-02-03 52 views
見好多人都食扒餐,咁就試左一個香煎澳洲肉眼牛扒薯菜+忌廉汁藍青口海鮮焗意粉+焗蠔😋😋😋跟餐會有一個焗蒜蓉多士+黑松露忌廉湯!多士脆得來唔硬,十分香👍🏻湯唔係好結,但黑松露味就好濃好香👍🏻肉眼扒煎到好香口,有一點點既黑椒味。而意粉就估唔到超多忌廉汁,面頭有小小芝士,焗完好香口👍🏻值得一讚係焗蠔,以為焗完會細隻,但係仲係好肥美,撈埋芝士和煙肉食一流👍🏻整體來講都十分滿意,如果下次食一定會試生蠔!👍🏻👍🏻
肉眼扒煎到好香口,有一點點既黑椒味。
而意粉就估唔到超多忌廉汁,面頭有小小芝士,焗完好香口👍🏻
整體來講都十分滿意,如果下次食一定會試生蠔!👍🏻👍🏻

• 生蠔
  • 特色焗蠔
2023-01-31 39 views
之前已經吃過雅高的晚餐,價錢合理味道不錯。記得下午茶餐價錢很抵食,就帶朋友到雅高吃下午茶。商務套餐奉送是日餐湯 及牛角酥。餐湯為南瓜湯,味道帶少少淡。唔知點解牛角酥變左餐包🤣餐包烘底,裡面有牛油。商務午餐:德國咸豬手配蜜糖芥末醬(薯菜/飯/ 意粉) $112大大隻咸豬手,皮燒得好酥脆,入口脆卜卜。豬手焗得剛好很軟嫩,沾上甜甜的芥末醬,更加正!凣編簡左配薯菜,係粗薯條,外脆內軟。更配有少量沙律菜。商務午餐: 美式BBQ醬烤豬肋骨(薯菜/飯/意粉)$98一根根帶骨的豬肋排蘸滿醬汁,烤得鬆軟入味燒烤醬甜度剛好。商務午餐:追加小食 特式焗蠔1隻 $12芝士焗蠔,蠔算大隻又鮮甜。西班牙風情薄餅 $65配料有沙樂美腸、黑水欖、彩椒、洋蔥、馬蘇里拉及巴馬豆芝士等。飲品:熱好立克、凍檸茶和熱咖啡

商務午餐:
德國咸豬手配蜜糖芥末醬(薯菜/飯/ 意粉) $112

商務午餐:
美式BBQ醬烤豬肋骨(薯菜/飯/意粉)$98
一根根帶骨的豬肋排蘸滿醬汁,烤得鬆軟入味燒烤醬甜度剛好。

商務午餐:追加小食 特式焗蠔1隻 $12
芝士焗蠔,蠔算大隻又鮮甜。

西班牙風情薄餅 $65

飲品:熱好立克、凍檸茶和熱咖啡
今日好開心同一班朋友去咗雅歌33荃灣西餐廳,都係第一次去,然後覺得呢一間餐廳真係好高水準,如果住荃灣嘅朋友,一定要來試呢一間啦,呢一間餐廳又坐得舒服,食物又好食,物超所值嘅餐廳,所以一定要介紹俾大家,呢度嘅餐廳餐單選擇好多,有焗飯,有意粉有飯累,仲有唔同嘅扒累選擇,而且呢度嘅裝修好高雅,坐嘅位置,書房,空間號風堂,原來呢度嘅食物都好新鮮,我哋嗌咗個肉眼扒,全部嘅牛扒都係好好食,從由呢度嘅服務是影得好睇啲,全部都好有笑容好禮貌,仲要係位置在於荃灣附近,可達到高,非常之方便,所以一定要嚟試吓,而且呢度價錢經濟,但係食蚊的質素好高,我哋仲叫咗鰻魚飯,呢個鰻魚真係好出色,配埋個鰻魚汁,真係一流呀,而且呢度嘅沙律都好好食,個沙律的份量都好足夠,所以一定要利是呀,超級正呀
今日好開心同屋企人去咗荃灣嘅一間西餐廳食牛扒,呢間餐廳質素真係好高呀,食物超級好食,你荃灣嘅人,你試吓呢一間啊。頭先佢嘅地理位置在荃灣同荃灣西中間,只要行大約10分鐘內,就會到達呢一間餐廳,然後佢嘅座位空間都好舒服,座位寬敞,我適合家人,同埋朋友嚟傾偈食飯,而且呢度嘅服務質素都好好,全部嘅侍應都好親切殷勤,全部都會主動幫你斟茶遞水,服務一流,選擇,有唔同嘅扒累啦,仲有沙律,吉列大蘑菇等等嘅小食配合,而且佢哋嘅價錢經濟實惠,食物游水長,全部嘅食物都係新鮮即叫即整,而且我識咗個西冷牛扒,全部都係肉質鮮嫩,好有口感,而且佢個餐湯都好好食,仲有餐包,呢間餐廳好貼心,餐包都會幫你搽牛油,唔使自己用手同牛油,真係好好啊,如果你哋荃灣要泥試吓
2023-01-17 46 views
在荃灣收工後想靜靜地吃頓晚餐。路過有店舖(雅高.33)有扒餐、生、意大利飯、薄餅、甜品、沙律、小食和白紅酒選擇非常之多,店內裝潢令人感覺好悠閒,座位寬敞,播放着輕音樂,令人感覺好relex。從店內望出店外截然兩個世界❣️香煎澳洲肉眼牛扒晚餐+蒜蓉飽+餐湯+飲品~嗌咗五成熟澳洲肉眼牛扒,內部還是紅色,交織生熟層次口感,而且肉眼脂肪分布均勻,味道甘香,口感軟腍。吃下特別好味😋😋❣️雅高雜扒餐~真係好足料有齊十樣:~1.雞扒皮薄煎得卜卜脆,肉質嫩滑多汁2.豬扒脂肪分布適中,肉質柔軟嫩滑3.燶邊太陽蛋,周邊脆卜卜夠香口,中間流心蛋黄蛋味香濃4.雞翼香脆肉嫩5.德國香腸皮脆多汁,口感扎實香味濃郁6.沙律菜~新鮮爽脆7.蒜蓉飽~卜卜脆帶蒜香牛油香味8. 餐湯🍲9. 白飯🍚10. 餐飲☕️真是十全十美🤣🤣❣️意大利芝士蛋糕~蛋糕表面撒上可可粉,口感細滑,味道濃香。
在荃灣收工後想靜靜地吃頓晚餐。路過有店舖(雅高.33)

❣️香煎澳洲肉眼牛扒晚餐+蒜蓉飽+餐湯+飲品~

❣️雅高雜扒餐~真係好足料有齊十樣:~

1.雞扒皮薄煎得卜卜脆,肉質嫩滑多汁

8. 餐湯🍲

9. 白飯🍚
10. 餐飲☕️
真是十全十美🤣🤣
❣️意大利芝士蛋糕~

蛋糕表面撒上可可粉,口感細滑,味道濃香。