2023-06-09 120 views
呢間網店之前有買過流心爆餡抹茶流心蛋糕🎂 好正由之前得自取點到上環實體店 到而家連係尖沙咀都有分店 好方便😆前排去澳門時有搵到車輪牛角酥好想試 不過最後都冇時間去 原來呢間都有出呢個產品 仲平d添!所以去開K11 Musea就順便試試😍食飯前食個甜品先!蛋糕🍰都十分精緻好靚 仲定期會出唔同主題既蛋糕✨✨呢日去到有黑朱古力🍫開心果同埋白朱古力味三款都想試😛 最後揀左黑朱古力🍫好似黎緊仲會出新款味道呢度仲有少少位可以坐低食黑朱古力車輪牛角酥 $32牛角酥面頭有果仁,朱古力脆脆,朱古力粒粒同黑朱古力醬 入面仲係滿滿既朱古力餡 唔會過甜 食落都好滿足 牛角酥亦好酥脆😋開心果都幾吸引 下次再試埋其他味道👅
呢間網店之前有買過流心爆餡抹茶流心蛋糕🎂 好正

黑朱古力車輪牛角酥 $32
開心果都幾吸引 下次再試埋其他味道👅
2023-06-04
黑朱古力車輪牛角酥
經過見到蛋糕好靚好吸引揀咗opera, 蘋果杏仁撻因為兩個都有玫瑰花,覺得好靚見佢整得好精緻都好期待但係結果好失望因為杏仁撻個底係林嘅,完全唔脆味道OK同埋有用雲呢拿籽,蘋果都香但係撻皮淋$70 呢個價錢完全唔expect⋯另外Opera 應該係好creamy 的但見圖係硬同乾裂到分層😰係咪放左雪櫃好耐😓味道係ok的但口感真係好差⋯兩朵花都係硬同唔甜的朱古力 第一次有蛋糕係食唔晒放棄 中伏一次就夠⋯中伏一次就夠⋯中伏一次就夠⋯
經過見到蛋糕好靚好吸引
揀咗opera, 蘋果杏仁撻
因為兩個都有玫瑰花,覺得好靚
見佢整得好精緻都好期待
但係結果好失望
因為杏仁撻個底係林嘅,完全唔脆
味道OK同埋有用雲呢拿籽,蘋果都香
但係撻皮淋$70 呢個價錢完全唔expect⋯

但口感真係好差⋯

兩朵花都係硬同唔甜的朱古力
第一次有蛋糕係食唔晒放棄

2023-05-31 103 views
這間蛋糕店一直都係我嘅愛店之一💕 已經光顧了很多次。最近蛋糕店推出了一些新款蛋糕,剛好又和朋友聚會,即刻選購了幾款蛋糕同朋友一起品嚐。蛋糕店裝修充滿特色,打卡一流📸除了可以堂食之外,還可外賣,而且重係寵物友善餐廳🫶🏻.黑鏡🪞茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭幕斯蛋糕 $65黑鏡花紋造工精緻,用上自家荔枝果醬和茉莉白朱古力醬整成,果香濃郁,而且味道清新,蛋糕質感細膩,加上馬斯卡,食落甜而不膩。.黑夜🌃無花果雲尼拿冧酒慕斯蛋糕 $65清新又香甜的無花果,配上雲尼拿冧酒慕斯,配搭得剛剛好,味道充滿層次,而且口感軟滑。.🍌經典香蕉太妃批 $58招牌經典太妃批用上香滑忌廉,入面還有新鮮香甜的香蕉果肉,與焦糖味完美融合。.🍫榛子朱古力迷你蛋糕 $58朱古力控必點,香濃的朱古力蛋糕,配上榛子,味道濃郁,甜而不肝,上面還放上金箔點綴,更顯豪華。.🥐法式車輪牛角酥🤍WHITE CHOCOLATE $32🩶PISTACHIO $32🤎DARK CHOCOLATE $32車輪牛角酥圓滾滾好可愛,酥皮好酥脆,牛油味好香濃,上面還放有金寶脆脆,充滿層次口感,而且還有三款口味,🤍白朱古力口味甜度適中;💚開心果味夠特別,坊間較

黑鏡🪞茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭幕斯蛋糕 $65

黑夜🌃無花果雲尼拿冧酒慕斯蛋糕 $65

🍌經典香蕉太妃批 $58

🍫榛子朱古力迷你蛋糕 $58

🥐法式車輪牛角酥
🤍WHITE CHOCOLATE $32
🩶PISTACHIO $32
🤎DARK CHOCOLATE $32
車輪牛角酥圓滾滾好可愛,酥皮好酥脆,牛油味好香濃,上面還放有金寶脆脆,充滿層次口感,而且還有三款口味,🤍白朱古力口味甜度適中;💚開心果味夠特別,坊間較少有;而🤎朱古力口味就好香濃。
尖沙咀K11 Musea有間咖啡甜品店,主打法式甜品麵包,攰攰地搵個地方坐下食下叉下電好疏乎😎。車輪牛角酥分別有開心果、黑朱古力🍫、白朱古力三款口味。牛角酥口感外酥內韌。三款口味之中,為食妹👧🏻最鍾意開心果味❣️面頭有開心果脆跪,一撕開有爆餡感覺😯甜中且帶開心果果香,值得回頭🫶🏻。朱古力布朗尼酥 🥧酥皮香氣撲鼻,內餡有一件布朗尼蛋糕,口感微黏,甜美濃郁,朱古力控大愛😍。法式芝士酥🥧內餡有一件芝士蛋糕,芝士控表示非常滿意🥰。抹茶鮮奶🍵番石榴梳打🍹臨走忍唔住買咗幾件甜品返屋企慢慢嘆☺️

法式芝士酥🥧內餡有一件芝士蛋糕,芝士控表示非常滿意🥰。

抹茶鮮奶🍵
番石榴梳打🍹

臨走忍唔住買咗幾件甜品返屋企慢慢嘆☺️

• 開心果車輪牛角酥
2023-05-22 630 views
位於尖沙咀K11 Musea 的法式甜品店 《Arte by Padaria》已經幫襯過無數次,甜品有創意又好食,今日行街路過,見到佢哋又有新產品推出,又再一次朝聖,順道飲杯咖啡慢活一下,一口氣買咗佢哋六款新蛋糕,每款賣相都靚到唔捨得食😋😋🍫▪️薄荷朱古力慕絲蛋糕 Mint Chocolate Mousse Cake薄荷果凍、薄荷慕斯、牛奶巧克力醬、杏仁海綿蛋糕,口感香滑,朱古力味香濃,帶淡淡薄荷香🍯▪️伯爵蜂蜜西柚慕絲蛋糕 Earl Grey Grapefruit & Honey Mousse Cake西柚啫喱、蜂蜜香草慕斯、伯爵茶果凍、杏仁海綿蛋糕,好清新香甜嘅蜂蜜西柚味道🍊▪️白朱古力柑橘慕絲蛋糕 White Chocolate Citrus Mousse Cake柑橘果凍、白朱古力柑橘慕斯,柑桔奶油杏仁海綿蛋糕,甜美嘅白朱古力襯托住柑橘清香,蛋糕特別鬆軟🌰▪️ 榛子朱古力香蕉慕絲蛋糕 Hazelnut Chocolate Banana Mousse Cake金箔啫喱、 榛子醬香蕉慕絲、新鮮香蕉、杏仁海綿蛋糕,有齊晒我的最愛榛子醬和香蕉,好好味,最完美嘅組合🍰▪️黑鏡茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭

位於尖沙咀K11 Musea 的法式甜品

🍫▪️薄荷朱古力慕絲蛋糕
Mint Chocolate Mousse Cake

🍯▪️伯爵蜂蜜西柚慕絲蛋糕

🍊▪️白朱古力柑橘慕絲蛋糕
柑橘果凍、白朱古力柑橘慕斯,柑桔奶油
杏仁海綿蛋糕,甜美嘅白朱古力襯托住柑橘清香,蛋糕特別鬆軟

🌰▪️ 榛子朱古力香蕉慕絲蛋糕

🍰▪️黑鏡茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕絲蛋糕
Black Mirror - Jasmine Lychee & hocolate Mascarpone Mousse cake
馬斯卡彭慕斯、茉莉荔枝啫喱、茉莉朱古力醬
杏仁海綿蛋糕、糖霜,造型一流,鏡子就是一塊濃郁既黑朱古力,蛋糕外皮是荔枝脆皮朱古力,味道有一陣荔枝嘅清香,而蛋糕就係茉莉味道,中間部份仲有朱古力慕絲 和茉莉荔枝啫喱,唔太甜,口感超級豐富

🍫▪️迷你歌劇咖啡朱古力歌劇蛋糕
Mini Opera - Coffee Chocolate Opera cake
72% 黑朱古力醬、咖啡奶油、72% 黑朱古力
杏仁海綿蛋糕,這款是我很喜歡的,朱古力味超級香濃,每一層有不同味道,質感結實,入口細味一陣會變得香滑,就就是迷人之處,特別盛讚非常靚既紅色玫瑰花,配合黑色嘅蛋糕, 靚唔捨得食

• 迷你歌劇咖啡朱古力歌劇蛋糕
2023-05-21 168 views
如果你願意一層一層一層的剝開我的心 你會發現~你會訝異~你是我最壓抑最深處的…甜品 見到精緻又靚靚的甜品點可以向脂肪說不😏就算Man底的荃姐見到粉紅色都要變瘋狂了💕準備好部相機就跟我黎啦😎打卡able粉紅餐廳Arte by Padaria @artebypadaria 粉嫩裝潢盡顯優雅氛圍座位係充滿少女感的大的唇印💋而主打係食得又睇得又充滿藝術感的甜點 ~ 👸茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕絲蛋糕 $65自家製荔枝果醬同清香的茉莉白朱古力醬,豐郁果香在口腔擴散,質地柔軟濃稠而細緻、口感微甜而清爽,配搭濃郁柔軟的馬斯卡,香甜得黎唔膩~ 👸雲尼拿冧酒慕絲蛋糕 $65當清甜不膩的無花果遇上雲尼拿冧酒,入口清醇和甜柔,慕絲蛋糕啖啖綿密鬆軟清甜的味道完美豐富蛋糕的酒香層次。👸白朱古力車輪牛角酥 $32車輪酥圓圓的,賣相cute die,就好似我咁cute☺️第一啖食到白朱古力味, 然後牛油香的金寶脆脆,外酥脆內鬆軟簡直配合得天衣無縫! 👸法式朱古力車輪牛角酥 $32朱古力味濃郁不會死甜,撕開酥皮係滿滿的內餡,驚喜十足。牛油香、酥脆和軟熟的口感,大滿足! Arte by Padaria嘅蛋糕果然高質除左打卡
如果你願意一層一層一層的剝開我的心
你會發現~你會訝異~你是我最壓抑最深處的…甜品

見到精緻又靚靚的甜品點可以向脂肪說不😏
就算Man底的荃姐見到粉紅色都要變瘋狂了💕
準備好部相機就跟我黎啦😎
粉嫩裝潢盡顯優雅氛圍
座位係充滿少女感的大的唇印💋
而主打係食得又睇得又充滿藝術感的甜點 ~

👸茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕絲蛋糕 $65
自家製荔枝果醬同清香的茉莉白朱古力醬,
豐郁果香在口腔擴散,
質地柔軟濃稠而細緻、口感微甜而清爽,
配搭濃郁柔軟的馬斯卡,香甜得黎唔膩~

👸雲尼拿冧酒慕絲蛋糕 $65
當清甜不膩的無花果遇上雲尼拿冧酒,
入口清醇和甜柔,
慕絲蛋糕啖啖綿密鬆軟
清甜的味道完美豐富蛋糕的酒香層次。

👸白朱古力車輪牛角酥 $32
車輪酥圓圓的,
賣相cute die,就好似我咁cute☺️
第一啖食到白朱古力味, 然後牛油香的金寶脆脆,
外酥脆內鬆軟簡直配合得天衣無縫!

👸法式朱古力車輪牛角酥 $32
朱古力味濃郁不會死甜,
撕開酥皮係滿滿的內餡,驚喜十足。
牛油香、酥脆和軟熟的口感,大滿足!

Arte by Padaria嘅蛋糕果然高質
除左打卡,甜飽肚仔也很重要!
即刻外賣埋畀屋企人齊齊分享呢份甜甜的心意~ 🥰
Staff仲幫我pack得好靚仔,
係街回頭率也好高~

👸72% Chocolate Brownies Lava Cake $520
我的all-time favourite Chocolate brownie以金箔作點綴,朱古力味道濃厚,甜度適中,
口感紮實濕潤,香濃美味
切開見到d朱古力餡流出黎,好鬼治癒🤤

呢間店真係好睇又好食,甜蜜誘人,
是甜食控必食之選!
下次朋友生日、散水餅或者tea time識揀啦‼️

2023-05-09 92 views
位於尖沙咀的分店裝飾以粉紅色為主 前枱擺放了多款甜品作選擇 這次拜訪當然點了他們最有名的牛角包卷 點了兩款口味 白巧克力 及 黑巧克力 (💰32一件)牛角包卷外層焗到香脆 有點硬 帶牛油香 中間有滿滿的巧克力醬流心 黑巧克力醬帶少甜及少苦澀 可可味濃郁 白巧克力味道也非常濃厚 也不會太甜 想去拜訪試甜點的朋友建議早一點去 週末去有可能會很早賣完 試過有一次去買不到
位於尖沙咀的分店裝飾以粉紅色為主 前枱擺放了多款甜品作選擇

這次拜訪當然點了他們最有名的牛角包卷

點了兩款口味 白巧克力 及 黑巧克力 (💰32一件)

他們是由網店發展成實體店,主要都係提供一些法式甜點或者麵包,不過他們在K11比較偏角落的位置,唔係太多人經過留意,我都係前排咁啱見到他們的牛角酥,見到好似蝸牛殼的外型,好可愛😻所以今次特意去買來試吓他們除咗法式甜品多款式之外,麵包嘅種類都好多,如果唔係剛剛食完飯,真係想每一款都買嚟食ฅ(º ロ º ฅ)DARK CHOCOLATE $32 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟好似蝸牛殼的外型真係唔食得到睇得,而且佢仲要好好食!一啖咬落去,就係滿滿嘅朱古力,好滿足,而且他們的朱古力好香朱古力味,而且就算咁多朱古力都唔會太甜,超正!PISTACHIO $32 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟外表一樣咁吸晴🤩一樣都係滿滿嘅內陷,不過味道上,依個會比較淡身啲,同埋冇咁甜;不過開心果味一樣咁足法式焦糖牛油酥 $26 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟它是因為有優惠,我先諗住要一件試吓,點知就令我一試難忘;職員會主動詢問你是否需要加熱,咁當然要加熱(就算返屋企先食,也建議先加熱再食,因為感覺真係差太遠)它的酥皮很酥脆,咬落去的時候不會黐埋一舊,然後食的時候你先會食牛油的香味,再之後會食到焦糖味,而且仲會咬到少少脆脆的焦糖,好食到我一

DARK CHOCOLATE $32
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

PISTACHIO $32 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

法式焦糖牛油酥 $26
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

它是因為有優惠,我先諗住要一件試吓,點知就令我一試難忘;職員會主動詢問你是否需要加熱,咁當然要加熱(就算返屋企先食,也建議先加熱再食,因為感覺真係差太遠)它的酥皮很酥脆,咬落去的時候不會黐埋一舊,然後食的時候你先會食牛油的香味,再之後會食到焦糖味,而且仲會咬到少少脆脆的焦糖,好食到我一次可以食兩個(๑꒪ㅁ꒪๑)

2023-05-03 85 views
❥法式開心果車輪牛角酥($32) 車輪牛角酥特別在外酥內韌,口感比起一般酥皮會紮實D😽內餡超級有驚喜!開心果甘納許質感超絲滑😍開心果濃度屬中高程度,同邪惡牛油酥皮結合能夠吾好食嗎?😈❥ 法式朱古力車輪牛角酥($32) 經典朱古力味上面有吾少嘅金寶粒同脆脆珠,加埋酥皮一齊呈現吾同類別嘅「脆」😌呢款甘納許內餡同樣出色,苦甜朱古力甜度適中 🍫中間撕開仲要都幾爆餡😳總括性價比係幾高嘅,可以偶爾買件做下午茶獎勵自己

❥法式開心果車輪牛角酥($32)

車輪牛角酥特別在外酥內韌,口感比起一般酥皮會紮實D😽

❥ 法式朱古力車輪牛角酥($32)

總括性價比係幾高嘅,可以偶爾買件做下午茶獎勵自己

依間路邊小cafe好驚艷好靚Instagram有其他foodie推介, 專程黎試試佢。.黎到我好surprised點解會無咩人, 唔洗排隊, 但係有幾個酥又sold out喎希望依間會撐得住, 多點人幫襯!. 講起K11 Musea嘅酥 或者 牛角包, 相信好易會想起food court嘅Gontran Cherrier (G.C.).兩間各有特色. 同樣係好入味.作為飯後茶點, 非常合適.如果你想試鬆軟嘅酥/牛角包, 另外可以叫杯咖啡或者朱古力, 應該揀依間.如果你想試硬繃繃, 脆口嘅酥/牛角包, 應該揀G.C..我今次叫左雙色朱古力酥, 靚靚店員專登叮返熱俾我, 易入口, 同埋旁邊有梳化, 勁舒服.比起硬繃繃嘅牛角包, 我會更鍾意依間。值85分!可惜嘅係有幾款我想試嘅酥都sold out.下次再黎!
依間路邊小cafe好驚艷好靚
Instagram有其他foodie推介,
專程黎試試佢。
黎到我好surprised點解會無咩人,
唔洗排隊,
但係有幾個酥又sold out喎
希望依間會撐得住, 多點人幫襯!
講起K11 Musea嘅酥 或者 牛角包,
兩間各有特色. 同樣係好入味.
作為飯後茶點, 非常合適.
如果你想試硬繃繃, 脆口嘅酥/牛角包, 應該揀G.C.
比起硬繃繃嘅牛角包, 我會更鍾意依間。
值85分!
可惜嘅係有幾款我想試嘅酥都sold out.
下次再黎!
2023-04-30
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
1K
After the Conan movie, we were waiting for another appointment and decided to have a quick snack first. It was the first time I heard of Croissant Roll so we gave it a try.I was a bit worried about my friend's white chocolate flavor as it can be too sweet at times. However, the sweetness of the fillings of both the white chocolate and pistachio are well controlled. I felt the pistachio flavors could have been stronger though. As we ate it right away without reheating it, it didn't have that croi
Croissant Roll
I was a bit worried about my friend's white chocolate flavor as it can be too sweet at times. However, the sweetness of the fillings of both the white chocolate and pistachio are well controlled. I felt the pistachio flavors could have been stronger though. As we ate it right away without reheating it, it didn't have that croissant consistency that I was hoping for but overall a fun dessert to try.
2023-04-09
Croissant Roll
佢哋嘅牛角包卷都係私心大大力推薦🥹🙌🏻 最外層係焗到香脆,裡面軟綿綿唔乾身,而且好香濃牛油味,令人齒脥留香!🥐 Croissant Roll (Pistachio)|$28開心果味超級濃厚,比坊間其他同味嘅甜品更為濃郁,超驚喜✨ 爆多餡料,口感creamy且細滑,無可挑剔!🥐 Croissant Roll (Dark Choco)|$28朱古力嘅可可味唔會濃厚到苦澀,係溫和中性啲嘅口味🥺 本身唔係朱古力愛好者,都唔會覺得太甜!同樣滿滿嘅餡料口感絲滑,令人食旨大動!🌟 以上Croissant Roll為恆常款,不過第一次傍晚去到所有味道都已經售完,現場可訂購翌日取~ 建議早啲去買/提早訂購🙌🏻

• Croissant Roll
呢三款復活節甜品外表都非常精緻✨ 創作同味道好似童話世界一樣,擁有無限想像、新穎有驚喜,亦係老少咸宜嘅美味!🥕 Mini Carrot 迷你甘筍|$58香橙×朱古力慕絲×杏仁撻呢個組合幾驚喜!造型超可愛嘅蘿蔔用上鮮豔嘅橙色,非常吸睛✨ 幽香嘅香橙醬配以君度橙酒朱古力慕絲製作,帶住果香同可可醇味,整體唔太甜🫶🏻 無論賣相同味道都好出色😄🍫 Mini Magic Queen 迷你魔后|$58朱古力配搭嘅水果多數都係香蕉/橙,冇諗過熱情果都咁夾⁉️ 用上熱情果醬及72%朱古力醬製作,加埋朱古力撻,果甜香溢之餘同濃厚嘅朱古力甘苦味平衡,好有驚喜☺️ 造型方便用上經典嘅復活節蛋,加上裝飾之後華麗感UP!就好比一個滿足新奇、好味、美觀3個願望嘅朱古力蛋🫶🏻✨🐣 Chocolate Pinata Carrot Cake|$550講到最打卡able最吸睛嘅一定係呢款大大隻復活蛋造型嘅朱古力扑扑甘荀蛋糕🥚 鮮明活潑嘅橙黃加上染製效果,十分有節日氣氛,小朋友一定更開心😆 外殼為30%白朱古力,唔太甜,單食就唔嗆喉🙌🏻 扑開後發現內藏各款童年回憶嘅糖果同朱古力!!童心同回憶感都返晒嚟🥹 底座為甘荀蛋糕+ 蜂蜜

🥕 Mini Carrot 迷你甘筍|$58

🍫 Mini Magic Queen 迷你魔后|$58

講到最打卡able最吸睛嘅一定係呢款大大隻復活蛋造型嘅朱古力扑扑甘荀蛋糕🥚 鮮明活潑嘅橙黃加上染製效果,十分有節日氣氛,小朋友一定更開心😆 外殼為30%白朱古力,唔太甜,單食就唔嗆喉🙌🏻 扑開後發現內藏各款童年回憶嘅糖果同朱古力!!童心同回憶感都返晒嚟🥹 底座為甘荀蛋糕+ 蜂蜜忌廉慕絲+ 朱古力撻,整體相對甜少少🤏🏻 會係小朋友愛嘅甜度✨
2023-04-04 46 views
同朋友去K11 Musea行街,臨走時經過呢間Arte by Padaria俾佢嘅裝修吸引咗,行埋去啲蛋糕包點🍰又覺得好正,即刻買兩件外賣拎走番去試試,果然又唔錯👍法式草莓酥 $32好酥脆,裡面仲有士多啤梨醬,好好味Crosiant Roll dark chocolate $ 28一切開一半,中間好多朱古力醬走出嚟,好正

法式草莓酥 $32

好酥脆,裡面仲有士多啤梨醬,好好味

一切開一半,中間好多朱古力醬走出嚟,好正
2023-02-22 120 views
位於尖沙咀K11既人氣店 Arte by Padaria每件蛋糕造型都非常精緻 趁住情人節買左幾件餅慶祝下ꔐ榛子朱古力迷你蛋糕($50)賣相十分精緻,添加金箔更為矜貴蛋糕分兩層,上層榛子味香濃下層更為香甜,整體不會太膩口ꔐ經典香蕉太妃批($50)小山丘的太妃批,忌廉內裡藏著半條真香蕉忌廉好輕身而焦糖味香濃ꔐ朱古力香橙慕絲蛋糕($58)朱古力好濃郁,散發著橙香慕絲好幼滑,不會太甜膩很有驚喜ꔐ法式米撻($60)以士多啤梨點綴撻皮香脆,而裡面好細滑士多啤梨剛好增加風味同層次ꔐCroissant Roll ($28/each)開心果|朱古力酥皮非常香脆,帶層次既口感帶牛油香氣,就算放左一日都唔會變腍兩者之間會較喜歡開心果口味,較有特式ꔐ朱古力杏仁曲奇曲奇就是香脆!!朱古力味香濃,中間夾雜杏仁脆片令曲奇多左陣果仁香
位於尖沙咀K11既人氣店 Arte by Padaria
每件蛋糕造型都非常精緻
趁住情人節買左幾件餅慶祝下

ꔐ榛子朱古力迷你蛋糕($50)
賣相十分精緻,添加金箔更為矜貴
蛋糕分兩層,上層榛子味香濃
下層更為香甜,整體不會太膩口

ꔐ經典香蕉太妃批($50)
小山丘的太妃批,忌廉內裡藏著半條真香蕉
忌廉好輕身而焦糖味香濃

ꔐ朱古力香橙慕絲蛋糕($58)
朱古力好濃郁,散發著橙香
慕絲好幼滑,不會太甜膩
很有驚喜

ꔐ法式米撻($60)
以士多啤梨點綴
撻皮香脆,而裡面好細滑
士多啤梨剛好增加風味同層次

ꔐCroissant Roll ($28/each)
開心果|朱古力
酥皮非常香脆,帶層次既口感
帶牛油香氣,就算放左一日都唔會變腍
兩者之間會較喜歡開心果口味,較有特式

ꔐ朱古力杏仁曲奇
曲奇就是香脆!!
朱古力味香濃,中間夾雜杏仁脆片
令曲奇多左陣果仁香