2024-01-31 15 views
平時鍾意去發掘唔同Cafe既我,今次係K11 Musea搵到間用粉紅色做主調,牆上掛著充滿電影院🎥風格的海報及餐牌,主打精緻法式甜同本地精品咖啡☕️仲有少量堂食座位✨今次就無坐低慢慢嘆,見法式可頌球做緊優惠,買三送一就買左黎試下,一共有6款口味:1️⃣朱古力馬德蓮&榛子醬2️⃣ 蝦醬馬德蓮&肉鬆🐽3️⃣ 伯爵茶馬德蓮&芒果🥭4️⃣ 卡邦尼&煙肉🥓5️⃣日本綠茶馬德蓮&十勝紅豆粒🫘6️⃣紅絲絨馬德蓮&杏仁🥐每一個法式可頌球都有三重層次,外層鬆脆、夾隻軟綿綿瑪德蓮的蛋糕,全面配左唔同既餡料,每一個味道都各有特色

1️⃣朱古力馬德蓮&榛子醬
2️⃣ 蝦醬馬德蓮&肉鬆🐽
3️⃣ 伯爵茶馬德蓮&芒果🥭
4️⃣ 卡邦尼&煙肉🥓
5️⃣日本綠茶馬德蓮&十勝紅豆粒🫘
6️⃣紅絲絨馬德蓮&杏仁

2024-01-31 62 views
嗰日經過K11 Musea見到一間新嘅舖頭,粉紅色裝修好靚,啲蛋糕同埋麵包都好精緻💖店員話啱啱新出一隻法式可頌夾心球,我見圓碌碌成個波波咁就同朋友買咗四粒嚟試吓🙆🏻‍♀️出面係脆脆嘅牛角包入面係唔同味道嘅瑪德蓮蛋糕,一個包有兩種口感先是鬆脆煙韌,之後是軟滑軟綿綿的。建議返熱嚟食再好食啲,同埋一個人食一粒其實都飽🤣原來佢哋靈感源自新月型嘅傳統可頌麵包🥐結合由新月化成滿月嘅美觀外型、法式甜品MIX世界各地最誘人味道嘅結晶品🙊係散水餅、節日送禮或者同閨蜜一齊享用嘅法式甜品首選⭐️聽講嚟緊會搬去K11 Art Mall🌸🥭伯爵茶芒果牛角波伯爵茶香加芒果醬估唔到都夾🍫朱古力榛子脆脆醬牛角波朱古力榛子脆脆醬有少少流心,濃濃朱古力榛子將口感提升去另一層次。🥐蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆牛角波超特別嘅combination,實際上少少蝦醬味但配肉鬆呢個咸combination好惹味。🔴紅絲絨牛角波我自己本身好鍾意red velvet味,所以私心都推介呢隻。

🥭伯爵茶芒果牛角波
伯爵茶香加芒果醬估唔到都夾

🍫朱古力榛子脆脆醬牛角波

🥐蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆牛角波

🔴紅絲絨牛角波
2024-01-31 24 views
位於香港尖沙咀的K-11 Musea的Arte by Padaria, Arte by Padaria以手工製作的美麗造型蛋糕聞名推出了全港首創的「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球!每個可頌夾心球都包裹著不同口味的夾心餡料, 讓你一咬下去先享受到鬆脆煙韌的口感,然後是軟滑細膩的瑪德蓮蛋糕,最後是豐富的夾心餡料帶來的美味今次我試左傳統的甜味同創新的港式鹹味🔸蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆夾心球蝦醬之前比我既感覺係好咸, 但放左落可頌夾心球, 配上肉鬆, 感覺好與眾不同.🔸卡邦尼夾心球第一口就感受到可頌夾心球的鬆脆煙韌,加上香濃的芝士蛋糕,最後仲有卡邦尼煙肉🥓,口感好特別🔸朱古力榛子脆脆醬夾心球對於朱古力控, 整體既層次 加上香濃又幼滑的口感, 令可頌夾心球更特別🔸伯爵茶芒果夾心球伯爵茶蛋糕既香, 加上粒粒芒果. 令可頌夾心球口感更豐富細心既店員仲會用膠盒盛著將可頌夾心球,一盒兩件,包裝非常精美。除了在網店提供預訂服務外,也在尖沙咀的K11 Musea開設了餐廳,供應精緻的法式甜點。你可以在這裡品嚐到Arte的特色產品,並搭配本地精品咖啡地址: 尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea B1樓

推出了全港首創的「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球!

今次我試左傳統的甜味同創新的港式鹹味

🔸蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆夾心球

🔸卡邦尼夾心球

🔸朱古力榛子脆脆醬夾心球

🔸伯爵茶芒果夾心球

伯爵茶蛋糕既香, 加上粒粒芒果. 令可頌夾心球口感更豐富

可頌夾心球

地址: 尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea B1樓Kiosk LAB104

Address: Kiosk LAB104, B1/F, K11 Musea, Victoria Dockside, 18 Salisbry Road, Tsim Sha Tsui
2024-01-28
TakeAway
$100 (Tea)
Dining Offer
Tasting Event
  • 蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆夾心球
2024-01-30 17 views
Arte by Padaria位於K11 Musea B1樓Kiosk LAB104,餐廳裝潢以粉紅Pink Pink 為主題吸引眼球,非常少女心,餐廳主打法式甜品,將甜點和藝術完美交融,從而達到味覺、視覺、嗅覺的三重享受。波波球造型的法式可頌夾心球波波球造型,賣相吸引,靈感源自新月型嘅傳統可頌麵包,結合由新月化成滿月嘅美觀外型、法式甜品MIX世界各地最誘人味道嘅結晶品。法式可頌夾心球有6款味道,鹹甜選擇都有得選擇,有伯爵茶芒果牛角波 、朱古力榛子脆脆醬牛角波 、卡邦尼牛角波 、 蝦醬馬德蓮蛋糕配肉鬆牛角波 、日本綠茶馬德蓮蛋糕配十勝紅豆粒,做散水餅、節日送禮或者同閨蜜一齊享用嘅法式甜品首選。朱古力榛子脆脆醬牛角波 外層是牛角包的口感,入面有朱古力榛子脆脆醬蛋糕,朱古力味道濃郁。伯爵茶芒果牛角波伯爵茶蛋糕伯爵味相當突出,茶香軟綿,配上粒粒芒果,口感更豐富。嚟緊仲會搬去K11 Art Mall,更多創意及新驚喜!

朱古力榛子脆脆醬牛角波

伯爵茶芒果牛角波

嚟緊仲會搬去K11 Art Mall,更多創意及新驚喜!
•朱古力馬德蓮棒子醬 Chocolate Madeline & hazelnut sauce $36 (⭐️7.5/10)個牛角包波波外型超可愛,好似個月亮🌙,原來係受到新月化成滿月嘅美觀外型啟發而成嘅法式甜品🇫🇷。身為朱古力控嘅我最鍾意就係呢款(˃̶᷄‧̫ ˂̶᷅๑ )🤎每一啖首先有牛角包嘅酥脆✨,然後軟綿綿嘅馬德里蛋糕🍰,最後係流心嘅榛子醬🍫,口感好豐富有層次!唔會太甜,朱古力味都幾濃,推薦😚👍🏻~•紅絲絨馬德蓮杏仁 Red velvet Madeline& Almond $38 (⭐️6.8/10)屋企人食完都話味道不錯,好欣賞個馬德蓮蛋糕好濕軟綿密🥰。•日本綠茶馬德蓮十勝紅豆粒 Matcha Madeleine & red beans $36 (⭐️7.5/10)成個組合真係好夾,冇得輸😆~但略嫌抹茶味唔係好重哦🍵🫘•卡邦尼煙肉Carbonara $36 (⭐️6/10)除咗甜味,佢哋幾款鹹味。試咗呢款好特別嘅Carbonara🥓,但個人作為甜派,都係比較喜歡上面嗰幾款多啲HAHA🤣📍Arte by Padaria (尖沙咀)▪️尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea B1樓Kio

屋企人食完都話味道不錯,好欣賞個馬德蓮蛋糕好濕軟綿密🥰。

成個組合真係好夾,冇得輸😆~但略嫌抹茶味唔係好重哦🍵🫘

•卡邦尼煙肉Carbonara $36 (⭐️6/10)

📍Arte by Padaria (尖沙咀)
▪️尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea B1樓Kiosk LAB104
▪️上環港鐵上環站SHW 2號舖
⭐️𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙧𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 7/10
💸𝘼𝙫𝙜 𝙨𝙥𝙚𝙣𝙩:$50-100
2024-01-29 365 views
位於尖沙咀K11 Musea的法式甜品麵包店。早前看到有人分享這間新推出的法式可頌夾心球,圓碌碌的超級精緻,賣相非常吸引。於是和朋友在尖沙咀看完電影後,便決定去朝聖了。麵包店採用粉紅色的主色,加上牆上掛滿電影院風格的海報,主打電影院百老滙風,很有特色呢!法式可頌夾心球靈感源自新月型的傳統可頌,有鹹有甜,用於公司散水餅或節日送禮都十分合適;店員說將會搬遷至K11 Art Mall,有興趣的朋友去之前記得要先查詢店舖位置呀!⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ꙳ 日本綠茶及十勝紅豆口味꙳ 伯爵茶及芒果口味꙳ 紅絲絨馬德蓮及杏仁口味꙳ 蝦醬馬德蓮及肉鬆口味   ___⋆ ⋆ ___  ✿ 法式可頌夾心球系列可頌夾心球會用精緻的膠盒盛著,一盒兩件,包裝非常精美。拿上手後硬梆梆的,本來以為口感會如石頭般紮實;微微叮熱後,外層的可頌鬆脆煙韌,切開後層層的酥皮清晰可見,夾心的瑪德蓮蛋糕軟綿又香口,而且不同口味更會有不同的夾心餡料,軟滑細膩,口感層次豐富。.特別喜歡綠茶及十勝紅豆口味,清甜微甘,淡淡清香;而最有特色莫過於富有香港特色的蝦醬及肉鬆口味,本以為很不搭,但鹹香帶甜,香氣芳香,意
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
꙳ 日本綠茶及十勝紅豆口味
꙳ 伯爵茶及芒果口味
꙳ 紅絲絨馬德蓮及杏仁口味
꙳ 蝦醬馬德蓮及肉鬆口味
  ___⋆ ⋆ ___
✿ 法式可頌夾心球系列
可頌夾心球會用精緻的膠盒盛著,一盒兩件,包裝非常精美。
特別喜歡綠茶及十勝紅豆口味,清甜微甘,淡淡清香;而最有特色莫過於富有香港特色的蝦醬及肉鬆口味,本以為很不搭,但鹹香帶甜,香氣芳香,意料之外的好吃呢!
2023-11-13 178 views
約咗去K11 Atelier聽講座,早到咗就諗住喺附近搵間coffee shop坐低飲杯咖啡就啱啱好!行落一層就見到呢間好吸睛嘅pink pink coffee shop,睇見佢啲甜點好吸引,就買杯Latte同埋車輪牛角酥😋有三個口味選擇:白朱古力、黑朱古力、開心果我就揀咗最喜歡嘅黑朱古力🍫圓碌碌嘅牛角酥入面包住滿滿嘅朱古力cream,面頭再有少少朱古力醬同幾粒朱古力金寶,真係滿足晒我呢個Chocoholic,配埋杯Latte,真係想坐耐少少嘆下~

車輪牛角酥

有三個口味選擇:白朱古力、黑朱古力、開心果

我就揀咗最喜歡嘅黑朱古力🍫
Type of Meal
Tea
2023-09-12 181 views
自朋友介紹下食咗開心果味真係震驚左我嘅味蕾第一次食開心果味嘅甜品冇諗過開心果會有幾特別但估唔到開心果餡香之餘 甜而不漏 而且質地偏軟濕 咬開牛角酥開心果餡爆開浸染牛角酥 一啲都唔乾好食 本身鍾意食朱古力都有試過朱古力味都係覺得開心果更好食 已經食咗2,3次 推!可惜堂食環境唔夠完善…
自朋友介紹下食咗開心果味
開心果餡爆開浸染牛角酥 一啲都唔乾
好食

本身鍾意食朱古力都有試過朱古力味
都係覺得開心果更好食
已經食咗2,3次 推!

可惜堂食環境唔夠完善…
開心果味牛角酥
2023-09-11
開心果味牛角酥
2023-08-29 157 views
*係K11 museums入面有間好pink既蛋糕店🍰比佢個pink pink 吸引左就入左去喇🥰.Dark chocolate 🍫 好似窩牛形狀既酥咁🤭面頭既朱古力brownie 粒好食但得兩粒🫢味道唔差 略嫌好少朱古力咁🫠.Pistachio 😃🌰開心果味道唔太出 但入面有好多醬😎所以就平均左喇🥹.Raspberry danish 🍓🧈士多啤梨🍓酥😘呢個由頭到尾中間都係果醬😍完全係世一😍果醬酸酸甜甜 既有士多啤梨又有raspberry 兩種味平均酸出🤤🤤真心冇諗過平平無奇但有驚喜🤤
Dark chocolate 🍫
果醬酸酸甜甜 既有士多啤梨又有raspberry
兩種味平均酸出🤤🤤
真心冇諗過平平無奇但有驚喜🤤
2023-08-11 138 views
圓轆轆嘅牛角酥喱排大熱❣️牛角酥嘅紋又多又整齊,睇到都覺得好多功夫先做到🤣啲牛角酥全部都好足料,入面好多醬! 一開頭見到個樣以為口感會同平時食開啲牛角包好似,但原來唔係!喱個shape嘅牛角包外層微脆,口感比一般啲牛角包更軟糯,麵包內餡嘅部份更綿密更煙靭,食落冇一般啲牛角酥咁油膩,有淡淡嘅牛油香🧈 ▫️法式開心果車輪牛角酥上面鋪有開心果粒同開心果味曲奇碎, 食落脆口有咬口~入面係開心果白朱古力醬,開心果味都好濃,無比白朱古力味蓋過🫶🏻 ▫️竹炭焦糖車輪牛角酥黑色嘅牛角酥加咗竹炭,上面有塊Lotus餅乾同焦糖醬,入面係lotus 味吉士,唔會太甜得嚟焦糖味好香🤩

▫️法式開心果車輪牛角酥

▫️竹炭焦糖車輪牛角酥
2023-07-14 149 views
嗌咗迷你歌劇、法式草莓酥、Crosiant Roll (Dark Chocolate)Crosiant Roll 同法式草莓酥都非常之硬,用佢提供木叉同刀根本篤唔入,只能成嚿食,十分澩嫪。法式草莓酥入邊有果醬,超級酸,仲酸過檸檬,唔知佢點整嘅,而且外面嘅酥皮部分並唔酥,好似放咗成日咁,仲衰過麵包舖臨收工嗰啲麵包,可以話係食唔落口添啊。而Crosiant Roll味道就相對好少少,但酥皮依然同草莓酥一樣差,內餡係朱古力cream,味道正常,但唔多,食晒成嚿會好乾。見佢直接將呢啲酥放喺個甜品櫃上面,冇任何蓋子遮蓋覺得唔係特別衛生。最後係迷你歌劇,亦都係最貴嗰個,質素同其他兩個都相差無幾,雖然味道都係好過其他兩個,但係我都係唔會回購,始終好食過佢嘅甜品多不勝數。喺環境座位方面原先以為係好似cafe咁樣嘅,但原來座位係喺店外,所有人都坐得,而且只有2張枱同3張大梳化椅,所以唔適合多人堂食,食完要自己執返啲嘢抌落隔離個垃圾桶。總而言之連普通街邊餅店賣$4嘅西餅都好食過佢真係有啲過分,我覺得完全冇必要為咗個樣而食呢間嘢囉,食過嘅甜品唔可以話多但亦都唔少,無論係酒店旗下嘅餅店、buffet、定還是地

總而言之連普通街邊餅店賣$4嘅西餅都好食過佢真係有啲過分,我覺得完全冇必要為咗個樣而食呢間嘢囉,食過嘅甜品唔可以話多但亦都唔少,無論係酒店旗下嘅餅店、buffet、定還是地鐵站隨處可見嘅店舖都冇呢間嘢嘅質素差,話係我食過最難食嘅甜品之一都無過。
2023-07-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
同朋友行K11 musea,經過呢間法式甜品咖啡店,深深被櫥窗啲西餅蛋糕吸引住🤤見到有個乳豬造型嘅蛋糕好得意🐷另外仲有今期出,用phantom of the opera做主題出嘅《The devil in opera》小蛋糕系列🎭成set四件,件件都十分精緻搶眼1️⃣ 黑鏡- 茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕斯蛋糕 ($65)Black mirror- Jasmine lychee and chocolate mascarpone mousse cake 鏡造型嘅朱古力好吸睛,做工仔細,連鏡框凹凸紋同鏡面反光位都做埋🤯估唔到一件細細嘅蛋糕有咁多層次:最外係一層薄薄嘅啫喱,之後係白朱古力,然後係Mousse,中心位置係茉莉荔枝味啫喱,底部係朱古力杏仁曲奇茉莉荔枝啫喱夾雜起朱古力同mousse入面都仲品嚐到茉莉嘅清香🍃好驚喜白朱古力可能甜咗少少🤏🏻但個mousse感覺唔會好heavy,平衡之旅下唔錯2️⃣ 迷你歌劇- 咖啡朱古力歌劇蛋糕Mini opera- Coffee chocolate opera cake 點解連一個簡單嘅朱古力蛋糕都可以有6-7層😂食得出有朱古力醬、海棉蛋糕、咖啡mousse、真
見到有個乳豬造型嘅蛋糕好得意🐷
成set四件,件件都十分精緻搶眼

1️⃣ 黑鏡- 茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕斯蛋糕 ($65)
估唔到一件細細嘅蛋糕有咁多層次:
黑鏡- 茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕斯蛋糕

2️⃣ 迷你歌劇- 咖啡朱古力歌劇蛋糕
點解連一個簡單嘅朱古力蛋糕都可以有6-7層😂
食得出有朱古力醬、海棉蛋糕、咖啡mousse、真黑朱古力🍫
迷你歌劇- 咖啡朱古力歌劇蛋糕 Mini opera- Coffee chocolate opera cake

第一啖最重一定係黑朱古力味,好香可可味,帶啲苦澀,唔會好漏
細味品嘗會食到咖啡淡香,兩個口味幾夾
自己鍾意真黑朱古力嗰層,啱啱雪櫃拎出嚟所以仲係硬嘅,就好似食緊朱古力脆皮雪糕層脆皮,令蛋糕層次口感更豐富👍🏻

3️⃣ 唯一的愛- 法式反烤蘋果杏仁撻 Only love- Apple tatin with vanilla almond tart ($70)
係冇咁朱古力嘅一個,上面個玫瑰icing好靚呀媽咪😭🌹

朱古力杏仁撻底好好食❣️非常薄身,似曲奇餅咁脆口,帶少少朱古力苦味
上面嘅烤蘋果粒仲係好爽脆鮮甜🍎甜味天然,應該加咗少許肉桂,某程度上幾似冇咁甜嘅蘋果批餡
入面有少許cream黎承托撻型
呢個真係超好食~

4️⃣ 星夜- 無花果雲呢拿冧酒慕斯蛋糕
Starry night- Black fig rum and vanilla mousse cake ($65)
上面個蠟燭又係造型精緻,可以以假亂真🕯️(連屋企人都問係咪真蠟燭😂)
星夜- 無花果雲呢拿冧酒慕斯蛋糕 Starry night- Black fig rum and vanilla mousse cake

呢個同黑鏡有幾分相似,都係外層係白朱古力,之後係雲呢拿mousse,中心係壓成蓉嘅無花果
雲呢拿mousse似布甸麵包嘅布甸,細膩而冇咁泡泡🫧
無花果用冧酒浸過,甜甜地帶輕量酒香
好鍾意佢啲無花果籽一粒粒咁
雖然層次冇咁多,但係味道上嘅「衝擊」夠豐富

個人四款蛋糕排名: 3️⃣> 2️⃣> 4️⃣> 1️⃣
不過其實件件都好好食🤤層次豐富,味道香濃而甜度適中,配搭特別(同朋友每次切開一件蛋糕就好似開神秘禮物咁,然後食完第一啖會增大雙眼望住大家👀以表示驚喜)
外型靚到唔捨得食,影相都可以影你半個鐘

啱啱上佢哋Instagram先見到原來可以經網上訂購蛋糕🎂
想買啲高檔、價錢合理嘅蛋糕慶祝節日/生日/做散水餅好適合,包保分享人士食得開心
講個秘密俾大家聽🤫唔少著名藝人/KOL都幫襯佢哋㗎
黑鏡- 茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕斯蛋糕
  • 唯一的愛- 法式反烤蘋果杏仁撻
  • Only love- Apple tatin with vanilla almond tart
  • 迷你歌劇- 咖啡朱古力歌劇蛋糕
  • Mini opera- Coffee chocolate opera cake
係近排好興嘅圓轆轆croissant wheel😍終於試到!有四隻口味,去嗰日白朱古力味賣晒而竹炭焦糖味係最新口味🖤圓轆轆牛角酥甚為罕見,功夫唔少側邊見到幾十層整齊嘅漩渦紋,好治愈全部一搣就爆漿,非常有驚喜🤩Croissant唔空氣 (唔係得個樣脹卜卜,一搣就扁嗰啲),外層微脆,入面似麵包咁軟綿煙韌,多重口感冇一般牛角酥咁油膩,落嘅牛油比例少啲,拎上手唔會油淋淋🥐同時保持住淡淡嘅牛油香味酥皮愛好者可能會嫌佢唔夠酥脆,但個人鍾意佢依家呢個口感👍🏻▶️ 法式朱古力車輪牛角酥 Dark chocolate croissant wheel ($32)面頭有黑朱古力醬同朱古力脆脆入面係香濃嘅朱古力甘納許(ganache),以黑朱古力同忌廉整成,口感非常幼滑黑朱古力甜中帶少許苦澀🍫唔會過甜▶️ 法式開心果車輪牛角酥 Pistachio croissant wheel ($32)近期好興開心果口味甜品呢個上面有真開心果粒同開心果味曲奇碎🍪個曲奇已經好好食,鬆化香牛油味入面係開心果溝白朱古力醬,開心果堅果味好出,食落清甜,濃過白朱古力嘅味道開心果控切勿錯過💚食完都即刻開心啲 haha▶️ 竹炭焦糖車輪牛角酥
有四隻口味,去嗰日白朱古力味賣晒
而竹炭焦糖味係最新口味🖤

圓轆轆牛角酥甚為罕見,功夫唔少
側邊見到幾十層整齊嘅漩渦紋,好治愈
全部一搣就爆漿,非常有驚喜🤩

酥皮愛好者可能會嫌佢唔夠酥脆,但個人鍾意佢依家呢個口感👍🏻

面頭有黑朱古力醬同朱古力脆脆
黑朱古力甜中帶少許苦澀🍫唔會過甜

近期好興開心果口味甜品
呢個上面有真開心果粒同開心果味曲奇碎🍪
個曲奇已經好好食,鬆化香牛油味
開心果控切勿錯過💚食完都即刻開心啲 haha

▶️ 竹炭焦糖車輪牛角酥Charcoal lotus caramel croissant wheel ($32)
呢個超特別,牛角酥係黑色㗎🖤 原來係加咗竹炭,型爆 (雖然味道上冇好食到竹炭味)
上面有一塊完整嘅Lotus餅乾同焦糖醬 (曾幾何時我可以食Lotus餅乾食唔停,一日食晒成條十幾塊,因為佢嘅味道好令人上癮🤣)
入面係有lotus味嘅ganache,質感冇咁似忌廉反而似吉士,但一樣咁濃lotus餅乾味~
平時聽到焦糖會驚好甜,點知呢個係最唔甜嗰個,更能食得出牛角酥本身嘅香味,成件事好夾!

平時唔係一個特別鍾意食pastry嘅人,但係呢種車輪牛角酥口感介乎酥皮同麵包之間,作為麵包控覺得好食
今次三款口味之中最鍾意係竹炭焦糖味💕好值得試
店舖用戲院做主題,用上迷人粉紅色牆,每個角落都係打卡位📸

因為主要做外賣,堂食座位唔多,不過都有幾張性感嘴唇外型嘅梳化比大家坐低嘆🫦位置安靜,有嘆high tea嘅感覺

服務超級好,啲店員好友善細心,知你打卡會幫你考慮埋賣相😂
包裝亦好靚,放蛋糕係一個透明膠盒,放麵包pastry係一個紙袋,一睇就知係高級嘢,送禮一流
非常高質嘅法式麵包西餅店👍🏻
  • 竹炭焦糖車輪牛角酥
  • Charcoal lotus caramel croissant wheel
2023-06-29 129 views
💪🏻 黑朱古力車輪酥 Dark Chocolate Crosiant Roll ($32)Arte係一間專賣法式甜品嘅Cafe,大部分甜品都好精美,款式又好多,打卡一流😍 朱古力車輪酥嘅酥皮牛油味突出,不過較為硬身,好難咬開,用刀切都比較困難🤣 內裏有滿滿嘅朱古力醬,可可味香濃,朱古力味突出,唔算太過甜😋😋,非常邪惡,大滿足!味道:7/10性價比:6/10 食住瘦指數:💪🏻/5

味道:7/10
性價比:6/10
食住瘦指數:💪🏻/5
黑朱古力車輪酥
$32 (Tea)
黑朱古力車輪酥
2023-06-13 124 views
終於去了K11 Musea Arts by Padaria,網上見到好多人去食佢哋嘅甜品。今次我就叫咗咖啡和甜品。我個人非常喜歡他們的朱古力牛角卷和咖啡朱古力蛋糕。朱古力牛角卷外層酥脆,內裡的朱古力餡料有濃郁的巧克力香味,非常好吃。咖啡朱古力蛋糕口感綿密,巧克力和咖啡的味道呈現完美的平衡,是咖啡和巧克力愛好者的絕佳選擇。除了甜點之外,我們還叫了一杯咖啡和一杯茶。這裡的咖啡和茶品質都很不錯,味道濃郁,非常適合搭配甜點一起享用。店內的環境有少量位置,可以坐低食件蛋糕飲杯嘢。

店內的環境有少量位置,可以坐低食件蛋糕飲杯嘢。