2014-07-13 301 views
最近每天都要在觀塘食午餐,為了食的東西不重覆,於是拜訪了很多食店。這天來到八方雲集。到達前有擔心過位於路口位的觀塘分店會很熱,可是店内冷氣挺充足,最少不至於流汗。但店内座位與座位之間的空間有點過窄。點了一個台灣麵線餐($32),包一碗台灣麵線,5隻鍋貼或水餃,一杯豆漿。鍋貼我選了招牌鍋貼。豆漿是密封包裝,比前杯裝更衞生。凍豆漿真係好夠凍,好滑而且有好香嘅豆味。台灣麵線好特别,一碗裏面有2種麵條,囗感好好,好特别,而且幾多料。而招牌鍋貼因為係即叫即煎,上枱比較遲,上枱時熱辣辣,個皮好香口好薄,裏面餡好足。

2014-07-09
$32 (Lunch)
2013-09-18 76 views
叫左韓式辣味 + 招牌鍋貼等左10分鐘因為即叫即煎忍唔住食左一舊好 Juicy 好味道😋韓式辣味唔太辣,容易接受10隻鍋貼,好飽拎到返屋企仲熱辣辣
叫左韓式辣味 + 招牌鍋貼

等左10分鐘
因為即叫即煎

忍唔住食左一舊
好 Juicy 好味道😋

韓式辣味唔太辣,容易接受
10隻鍋貼,好飽

拎到返屋企仲熱辣辣
2013-09-17
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
  • 韓式辣味 + 招牌鍋貼