2024-08-10 25 views
入左鋪頭坐底10分鐘都沒有店員理會 只顧執外賣諗住店員忙所以睇下食咩再叫 之後叫左兩次吾該想嗌野食 店員都直行直過扮聽吾到 鋪頭只有兩個客人等外賣 堂食只有我們兩人最後都吾想再逗留就走了
入左鋪頭坐底10分鐘都沒有店員理會 只顧執外賣
最後都吾想再逗留就走了
2024-03-10 155 views
好慢,出得好慢。12點46叫野食,1點17分先拎齊,真係出得好慢,明明入面已經無咩客人,完全唔知搞乜。已經唔係第一次,建議各位趕時間嘅就唔好選擇呢間。味道上無問題,但係真係等得超耐。
已經唔係第一次,建議各位趕時間嘅就唔好選擇呢間。
味道上無問題,但係真係等得超耐。
TakeAway
星期五晏晝2點經過第一城,因為趕時間想喺第一城附近求其搵間餐廳食飯,咁啱見到八方雲集又幾想食鍋貼就入咗去。餐廳一個客都冇但有四個員工,不過大部份枱都未執好。叫完嘢食就坐低等食,等咗四個字上咗一碗湯+半份鍋貼,個員工先話搞錯訂單,有半份鍋貼要後上,最後落單後半個鐘先至上齊所有嘢,速度嚟講真係唔合格。嘢食普普通通,叫咗咖喱鍋貼有啲偏鹹,但係煎出嚟都脆嘅。個湯就幾Refreshing,貢丸唔彈牙,但係還好嘅。

2023-12-29
$45 (Tea)
2023-12-30 79 views
行過肚餓想食嘢,第一城無乜選擇,所以入咗去食。聖誕節假期人唔多,入去就叫嘢食。明明無乜人,餐廳又有四個員工,但張張枱都好污糟,之前食客嘅都仲留喺度,地下好多包裝袋不過都算啦,做外賣呀嘛。叫咗個招牌鍋貼同麵粉,鍋貼好咸,麵線好細碗,收咗五十幾蚊無嘢飲,其實好唔掂。諗住叫多個咖哩鍋貼,點知仲咸仲難食,放棄,岀餐廳買嘢飲好過。之前食過都無咁差。不過都無希望無失望,希望舖頭唔好一味做外賣忽視咗堂食嘅order
行過肚餓想食嘢,第一城無乜選擇,所以入咗去食。
聖誕節假期人唔多,入去就叫嘢食。

不過都算啦,做外賣呀嘛。
之前食過都無咁差。
台灣麵線  同  招牌鍋貼
2023-12-29
$50 (Tea)
2023-11-17 110 views
今日有d口痕想食野,但又未太肚餓,想食d 小食。見到呢間八方雲集,即刻就食慾大增,好想食好耐無食過嘅鍋貼!落咗單等咗一陣就有得食,鍋貼好脆,好有咬感,d 餡都味道唔錯。

2021-09-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
買生餃共40隻, 職員態度惡劣, 都唔明買嘢啫,使唔使咁嘅態度呢。 唔該你哋管理下啲員工。 雖然都係廣東話唔正嘅職員, 但係人哋譚仔幾有禮貌, 唔該你哋學下啦。 外賣就趕客,堂食又趕客, 惡到死呼喝喝, 咁嘅態度你哋賺乜嘢呀? 唔怪得越做越差。 今日黃金lunch時間,都見到得半間舖坐了客堂食。
TakeAway
2023-04-07 317 views
膠袋徵費2022年12月已擴展到已封口食物,但我買的是沒有密實封口的生餃子,收緊膠袋徵費的初期,如果自備膠袋是可以唔收一蚊,於是今日我再去買,我在家中自備乾淨的食物平口袋去買,去到,打單時已計一盒$55($54加$1膠袋),店員有退返一蚊俾我,佢話以後唔可以咁做。佢又解釋自上一個月已一定要所有外賣收$1膠袋費。我覺得這樣的銷售手法令客人很難受,我沒有要求要膠袋,店方用膠盒關膠袋徵費什麼事?呢間店呢三年間,我親自試過兩次外賣放漏咗嘢,少一份十粒水餃、或者十粒錯咗變五粒都有,我都仲繼續支持,但價又不停加
2022-05-15 955 views
原本訂咗兩個餐,只送嚟一盒,原打算一齊食變成分兩輪;所謂嘅勁量餐,亦原來只係細細盒;外賣珍珠奶茶無飲管,需要我破開包裝用匙羹刮來食嗎?仲有食物溫度只係微溫,如果要等齊再送來一齊食嘅話就只能食凍野。完全估唔到今次會係一個咁差服務。相當差嘅訂購體驗,唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!唔會再訂!

2022-05-15
Waiting Time
90 Minutes (Delivery)
今日叫左外賣食餃子本身好期待外賣時間等左好耐 延長左時間天氣有啲涼就揀左有麵線既餐 再加左錢轉咖哩味餃子但黎到點知係凍既🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️得麵線係熱真係有啲離譜 應該唔會再叫…
今日叫左外賣食餃子本身好期待

外賣時間等左好耐 延長左時間

得麵線係熱真係有啲離譜 應該唔會再叫…

Delivery
2020-11-19 1743 views
又到食晏嘅時候,搵朋友取完文件就梗係順便一齊食埋飯啦!因為趕住返公司所以找間快靚正速食啦!八方雲集就至啱心水呀!因為又好味又夠飽肚。我們兩個不約而同都是喜歡吃10號餐,因為有齊餃子或鍋貼、麵線同湯或飲品。凍豆漿,豆味濃香又幼滑,喝下很舒服。大大碗麵線,近期無得去台灣在這裡吃番碗麵線就最正,止止一下渴吧!我點韭菜餃子朋友點田園疏菜鍋貼一齊吃,大家都可以食多款菜式啦!材料豐富有豬腸貢丸等。餡料脹爆...滿滿韭菜餡

八方雲集就至啱心水呀!因為又好味又夠飽肚。

凍豆漿,豆味濃香又幼滑,喝下很舒服。
材料豐富有豬腸貢丸等。
餡料脹爆...
滿滿韭菜餡
Type of Meal
Lunch
2019-09-29 1472 views
因為唔想食飯,而且又趕時間,今次經過八方雲集突然又好想食餃子,所以入咗去試。可能一段日子冇黎,覺得佢哋嗰個台灣米線好味咗,我本身就少食大腸,但係今次試咗一嚿之後覺得好入味,而且冇蘇味,正。至於鍋貼,餃子就唔使講都係一貫水準,點埋個醋食好味。 紫菜花枝丸湯 都好鮮味,而且佢哋個價錢又經濟,香港食地道台灣小吃及鍋貼餃子,又平嘅舖頭唔多,八方雲集絕對可以再去。另外佢哋個雙Q奶茶竟然有驚喜,啲珍珠係細粒型,溝埋啲Q果原來都好夾。同埋佢嗰啲珍珠雖然細粒,但係唔會淋謝謝係有咬口嗰款。我個人覺得好飲過出面好多專賣台灣飲品,或珍珠奶茶嘅鋪頭。
2019-09-27
$40 (Dinner)
2019-06-17 745 views
今日同家姐放左工就近近地係留下食個飯但又唔係好想食飯, 所以就簡左八方雲集叫左2個晚餐 10號同12號餐有3款餃子, 2碗面線, 仲加左柸珍珠奶茶最鍾意就係飲佢柸珍珠奶茶, 因為佢個D珍珠夠細粒~3款餃子就有3款: 栗米, 辣味同招牌都係辣味最好食~
今日同家姐放左工就近近地係留下食個飯
但又唔係好想食飯, 所以就簡左八方雲集
叫左2個晚餐 10號同12號餐
有3款餃子, 2碗面線, 仲加左柸珍珠奶茶
最鍾意就係飲佢柸珍珠奶茶, 因為佢個D珍珠夠細粒~
3款餃子就有3款: 栗米, 辣味同招牌
都係辣味最好食~
2019-04-06 598 views
雖然香港都有唔少餃子店,但好奇怪~一講起餃子一定第一只諗起呢到,同埋鐘意好多地方都有分店!另外,就係呢正嘅餃子性價比高又抵食,下午茶就更抵唔駛講!!!所以好多時都會外賣或者去門市食,特別每月糧尾個排更加想食~慳錢嘛!而且佢款式都多,唔係單單得原味,又有咖哩個啲,又有鍋貼同麵線。豆漿又大大杯,有熱有唔熱,所以都算幾多選擇。非常非常推介大家平食之選,同埋真係唔差!!!!!非常抵食😬😬😍😍😍😍
2018-11-13 693 views
今天請左假,因要去到沙田威爾斯醫院覆診, 一早便知去到醫院一定會有好多人見醫生,坐馬鐵時到站後一落車,途經了第一城附近的(八方雲集),就坐下來叫咗個輕便午餐食左先去見醫生以便要等得耐的時候,都可以冇咁肚餓,店舖不是太大,所以坐得都比較迫夾,因要趕時間,所以就叫咗一些輕便的餃子同豆漿等的小吃 ,坐了一會兒,就趕快地去到醫院。這裏也有很多客人做外賣方便快捷。這餐廳的餃子都算不錯,但份量就比較少一些,而價錢都算可以的。

這裏也有很多客人做外賣方便快捷。

2018-08-18 834 views
今次來到八方雲集,想來個沒點套餐,點了一碗台灣麵線及一碟油菜。台灣麵線口感豐富,有滑滑的麵線,切成丁的墨魚丸和貢丸,爽脆的筍絲及芫茜,點題的大腸,加上台灣味道的濃羹湯底,令人吃不厭。油菜也是推介,單叫14元(跟套餐10元),份量對得住這價格。勝在是走油的白灼唐生菜,蠔油只放在一角。今次沒點的鍋貼其實也不錯,煎得甘香可口,款式多。正如之前的食評,點套餐是抵食的。第一城店,座位不多,只幾張桌子,容得下二十人左右。用餐期間,都不少顧客是外賣的。外賣鍋貼和餃子都是用度身訂做的紙盒。

2018-08-18
$31 (Dinner)