愛上了💕人氣新加坡麵包店每款特色麵包都好好味😋除咗有麵包之外,仲有牛角包、蛋糕、蛋捲、蝴蝶酥等等特別係菠蘿包,好多款餡料!有咖啡、咖椰斑蘭、榴槤、牛油🧈我揀咗咖椰斑蘭菠蘿包 $8.5新鮮出爐即刻賣哂,好多人都鐘就意呢款啊綠色菠蘿包有陣陣斑蘭味加入咖椰餡料,一咬流哂出嚟,又唔會好油膩😍咁抵,真係好多人買啊!牛油菠蘿包 $7金黃色菠蘿包皮面好吸引!菠蘿包皮口感香脆卜卜,味道甜甜地水準都唔錯😛朱古力包 $17/5個流心朱古力小包,大啖咬開,朱古力流心流晒出嚟朱古力唔會太甜,啱啱好!麵包口感較痴笠煙韌,啱晒我口味❤️
愛上了💕人氣新加坡麵包店

特別係菠蘿包,好多款餡料!
有咖啡、咖椰斑蘭、榴槤、牛油🧈

我揀咗咖椰斑蘭菠蘿包 $8.5
新鮮出爐即刻賣哂,好多人都鐘就意呢款啊
綠色菠蘿包有陣陣斑蘭味
加入咖椰餡料,一咬流哂出嚟,又唔會好油膩😍
咁抵,真係好多人買啊!

牛油菠蘿包 $7
金黃色菠蘿包皮面好吸引!
菠蘿包皮口感香脆卜卜,味道甜甜地
水準都唔錯😛

朱古力包 $17/5個
流心朱古力小包,大啖咬開,朱古力流心流晒出嚟
朱古力唔會太甜,啱啱好!
麵包口感較痴笠煙韌,啱晒我口味❤️

成日都會幫襯買葡撻,覺得好味又唔貴,好抵食! 今次就試埋佢嘅啲包/芝士撻,仲有自家樽仔奶茶,咁當然唔少得仲有葡撻啦🥳🥳∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 105層葡撻 $5 @1酥脆嘅撻皮,配上蛋味濃郁嘅內餡,甜而不膩、好似食緊cream burlee 咁,滿足味蕾♥️❥ 芝士撻 $6曲奇撻邊,內餡口感似日式芝士蛋糕,軟而濕潤,芝士味香濃帶少少酸😆❥ 爆漿朱古力包 $9.5麵包鬆軟,朱古力漿唔死甜,食到有啲啲苦味,焗返熱會更加爆漿🤩❥ 黃金流沙包 $9.5內餡口感沙沙地、有口感,有咸蛋味、唔咸😋❥ 自家冇冰奶茶 $13茶味濃而唔澀,口感幼滑,有茶記水準👍🏻∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

❥ 105層葡撻 $5 @1

❥ 芝士撻 $6

❥ 爆漿朱古力包 $9.5

❥ 黃金流沙包 $9.5
內餡口感沙沙地、有口感,有咸蛋味、唔咸😋

❥ 自家冇冰奶茶 $13
茶味濃而唔澀,口感幼滑,有茶記水準👍🏻

• 葡撻
1K
2022-07-23 73 views
在不苦咖啡店吃完飯後,在深水埗衣服批發街逛一逛,看到一間麵包店,好奇入去看看,結果又買了下午茶😂位置:近深水埗B2出口,正是在紅綠燈🚦的前方。環境:普通一間麵包店裝修,除了賣一般麵包、蛋糕、布甸、飲品等,還有一些自家創作的麵包🥯,挺特別!😆下午茶:這間店的蛋撻和布甸價錢相當抵,是貼地價,本來想逛一圈後買葡撻,怎知被人一掃就買走20隻😅,結果等十五分鐘後先有得買,可想而知,挺受街坊歡迎😆。🍩榴蓮菠蘿包 $15榴連迷😚必試,橙黃色的菠蘿面,內有榴連餡,其實一打開櫃就聞到很濃烈的榴連香,很難不受到引誘🤣,麵包鬆軟,榴連餡料足,正!🥧葡式蛋撻 $5跟平常吃的不一樣,之前是吃蛋香,這一款是吃奶香,酥皮夠鬆脆,比平常較細,兩口就吃完了,很適合怕肥但又想吃甜品!🥧芝士撻 $6芝士和奶味很平衡,撻皮實薄的口感。🥐流沙牛角包 $10(兩個)我喜歡這款咸蛋黃流沙包,餡料是擠逼到外層,鬆脆的牛角包跟咸蛋黃味道很配合,由於外型細小,吃完不會膩!🍮焦糖布甸 $12底層是焦糖,配滑溜溜的布甸,清涼甜品!

位置:近深水埗B2出口,正是在紅綠燈🚦的前方。

還有一些自家創作的麵包🥯,挺特別!😆

🍩榴蓮菠蘿包 $15
榴連迷😚必試,橙黃色的菠蘿面,

🥧葡式蛋撻 $5

🥧芝士撻 $6
芝士和奶味很平衡,撻皮實薄的口感。

🥐流沙牛角包 $10(兩個)
我喜歡這款咸蛋黃流沙包,

🍮焦糖布甸 $12
底層是焦糖,配滑溜溜的布甸,清涼甜品

2022-07-21
TakeAway
$10 (Tea)
  • 葡撻
  • 榴連菠蘿包
2022-07-23 57 views
Baker talent 係星加坡過江龍嘅麵包店,喺香港有幾間分店, 麵包款式都幾特別,例如有咖央菠蘿包 ! 咖啡菠蘿包咖啡味嘅菠蘿包好特別, 菠蘿包有陣陣咖啡香味, 令菠蘿包更加吸引😍  喺屋企用焗爐焗返令個外皮更加脆口😋 低糖紅豆包低糖麵包夠健康, 紅豆蓉唔會太甜,所以甜度剛剛好,一人食晒一個都唔會覺得太多🥰 雞尾包麵包夠曬鬆軟, 鹹鹹甜甜唔會油膩👍🏻 叮返熱食更好味! 意大利芝士條芝士味鹹鹹地夠晒香濃!麵包軟身美味😋 集錦飽包仔 五個 五個一包$17 比起 逐個買平, 有紫薯味,奶黃味同朱古力味! 包入面有夾餡嘅,而且軟熟,所以幾抵食🥰

咖啡菠蘿包

低糖紅豆包

雞尾包
麵包夠曬鬆軟, 鹹鹹甜甜唔會油膩👍🏻 叮返熱食更好味!

意大利芝士條
芝士味鹹鹹地夠晒香濃!麵包軟身美味😋

集錦飽包仔 五個

唔少地方都見過呢間麵包店嘅蹤跡,原來係新加坡過江龍。忍唔住揀咗幾款試下。好多麵包款式都好吸引,每啖都好綿好鬆軟。菠蘿包都有唔同口味。「D24招牌榴槤菠蘿包」今次我專登為榴槤菠蘿包而嚟,見到我梗係唔可以放過,榴槤味超濃郁,連菠蘿皮都充滿榴槤嘅香味。「爆漿朱古力」一撕開...真係好多朱古力醬,味道好濃郁呀。放入焗爐輕輕加熱,朱古力流心湧出嚟「鹹芝士熱狗」包嘅口感好鬆軟,鹹鹹地嘅芝士配上肉鬆口感同味道都好夾。「迷你雜錦包仔」一次過試齊三款唔同味道,朱古力.紫薯.奶皇,特別喜歡紫色嘅麻薯,三隻都好味。下次一定要試蝴蝶酥

好多麵包款式都好吸引,每啖都好綿好鬆軟。
菠蘿包都有唔同口味。

「D24招牌榴槤菠蘿包」

「爆漿朱古力」

一撕開...真係好多朱古力醬,味道好濃郁呀。

放入焗爐輕輕加熱,朱古力流心湧出嚟

「鹹芝士熱狗」

包嘅口感好鬆軟,鹹鹹地嘅芝士配上肉鬆口感同味道都好夾。

「迷你雜錦包仔」

下次一定要試蝴蝶酥
2022-07-21
  • 爆漿朱古力包
  • D24招牌榴槤菠蘿包
麵包控不要錯過的新加坡麵包東南亞口味嘅爆餡麵包用料新鮮,性價比高▫️榴槤菠蘿包唔係講笑,一打開個袋已經聞到榴槤香味菠蘿包同D24榴槤肉估唔到味道好夾焗熱黎食,口感好鬆脆入面爆餡,啖啖榴槤蓉超正呀~ ▫️蔓越莓乳酪估唔到麵包口感咁柔軟酸酸甜甜嘅蔓越莓配上幼滑忌廉芝士餡味道好有層次,推薦! ▫️蜂蜜芝士蛋糕🍯蛋糕鬆軟,好有蛋香味面頭係蜂蜜芝士味道鹹中帶甜啱哂配杯熱茶 ▫️朱古力卷蛋卷蛋質感夠軟身雖然中間唔係朱古力味嘅忌廉忌廉口感都算輕盈 ▫️芝士撻🧀裏面嘅餡係特濃忌廉芝士味道香濃,翻熱左切開呈流心狀超邪惡 ▫️葡撻撻皮好酥脆,帶有少少焦香蛋漿香濃,唔會過甜
麵包控不要錯過的新加坡麵包
東南亞口味嘅爆餡麵包
用料新鮮,性價比高

榴槤菠蘿包

▫️榴槤菠蘿包
唔係講笑,一打開個袋已經聞到榴槤香味
菠蘿包同D24榴槤肉
估唔到味道好夾
焗熱黎食,口感好鬆脆
入面爆餡,啖啖榴槤蓉超正呀~

蔓越莓乳酪

▫️蔓越莓乳酪
估唔到麵包口感咁柔軟
酸酸甜甜嘅蔓越莓
配上幼滑忌廉芝士餡
味道好有層次,推薦!

蜂蜜芝士蛋糕

▫️蜂蜜芝士蛋糕🍯
蛋糕鬆軟,好有蛋香味
面頭係蜂蜜芝士

雖然中間唔係朱古力味嘅忌廉
忌廉口感都算輕盈

▫️芝士撻🧀
裏面嘅餡係特濃忌廉芝士
味道香濃,翻熱左切開呈流心狀
超邪惡

▫️葡撻
撻皮好酥脆,帶有少少焦香
蛋漿香濃,唔會過甜

2022-07-18
Lunch
榴槤菠蘿包
蔓越莓乳酪
蜂蜜芝士蛋糕
2022-07-11 55 views
平時好鍾意食麵包🍞🤣🤣🤣見到網上介紹,圖片好吸引,即刻想去食!地址係新蒲崗Mikiki 1樓,係天橋口,巴士落車過去好易搵到。呢間麵包店聽聞係新加坡人氣麵包店,種類好多,每款都好想試😂😂最後買左班蘭咖椰菠蘿包$8,同$17 1袋迷你麵包。班蘭菠蘿包皮香脆,裏面軟熟,中間夾住咖椰料,有椰香味,好味嘅一款。$17/1袋迷你麵包, 入面有 3種口味,包括黄金流沙包,留心朱古力包 和紫薯軟包。每款入面都有醬,味道都唔錯,不過可以多小小就好啦🤣🤣好推薦的麵包店,性價比高👍👍
最後買左班蘭咖椰菠蘿包$8,同$17 1袋迷你麵包。

好推薦的麵包店,性價比高👍👍
2022-05-26 81 views
我咁大個人,黎深水埗既次數都唔知有冇五次,爸爸話聽講呢間嘅榴槤菠蘿包好出名,就勇闖一下。四點幾嚟到,鋪頭好多人,已經冇曬最出名嘅榴槤包,哭哭😭。既然山長水遠一場黎到,就買左其他包試下。芝士撻芝味濃,建議叮番黎食,下午茶細細件就剛剛好。爆漿朱古力面頭有好多朱古力粉,包裡面有層朱古力漿,充滿住好濃郁既朱古力味。健康南瓜包包面有粒籽,裡面有甜甜既南瓜蓉夾心,內外都有南瓜香蒜棒唔止得香草蒜蓉,面頭都好多芝麻!包係軟身果種。

芝士撻芝味濃,建議叮番黎食,下午茶細細件就剛剛好。

爆漿朱古力

健康南瓜包
包面有粒籽,裡面有甜甜既南瓜蓉夾心,內外都有南瓜

香蒜棒唔止得香草蒜蓉,面頭都好多芝麻!包係軟身果種。

2022-05-25 54 views
$5一個葡撻$6個芝士撻熱辣辣去邊度搵?巧合經過麗閣商場遠處已經聞到香噴噴,所以就為食嘅我所以就入咗去麵包舖睇吓係咪有新鮮出爐麵包,點知真係比我撞到新鮮出爐嘅撻, $5 $6來講係超水準, 完全冇負評空間.另外買咗$17 5個朱古力留心包, 返屋企放咗入焗爐焗咗一陣, 用來做下午茶唔錯.
$5一個葡撻$6個芝士撻熱辣辣去邊度搵?
2022-04-29 73 views
唔知大家幾鍾意食麵包呢?我自己勁鍾意食,喺網上睇到介紹,見到介紹一間新加坡過江龍麵包店,仲見到有榴槤味麵包,就即刻去試吓招牌榴槤菠蘿包~打開麵包袋已經聞到榴槤味😍影相時睇落餡料唔多,但食時原來入邊係好多餡,香濃榴槤餡,肉香甜配上菠蘿皮微甜鬆化脆身咖椰斑蘭菠蘿包~新加坡味道,好香好甜,咖椰醬配麵包係極品。斑蘭嘅味道就算麵包已經凍咗都有濃郁既香氣,一種獨特嘅草葉味😋好鍾意呢個味道,椰香斑蘭香同蛋香先後跑出爆漿朱古力~切嘅時候好驚啲醬流出黎,朱古力醬唔算甜,麵包表面做到脆皮嘅口感,食到成口朱古力醬嘅口感好耐都未試過,多謝麵包店😊我太耐冇食朱古力🍫😂108層葡撻~108層酥皮係脆嫁!!重蛋香味,蛋亦滑,加上少少焦香味,即時食一定更好食特濃芝士撻~牛油曲奇皮唔油膩,半熟芝士偏軟滑,芝士半溶狀態,芝士控一定要食

招牌榴槤菠蘿包~打開麵包袋已經聞到榴槤味😍

放工之後黎買麵包,買咗一個榴槤菠蘿包$15@1,兩個咖啡菠蘿包$8.5@1,同埋一個檸檬芝士包$9.5@1,價錢吾貴,而且本身已經有獨立包裝,都幾衛生。原本想散買幾個迷你包仔試晒甘多隻味,可惜冇,得一包5隻同口味。講番啲包先,咖啡菠蘿包其實冇咩咖啡味,佢個皮有少少咖啡香,但入面好似係牛油,但個包都係軟熟嘅。榴槤菠蘿包入邊就真係有榴槤蓉,好香榴槤味,值得一試。檸檬芝士包冇咩檸檬味,但係入邊都有好多cream cheese,可能啲檸檬汁係擺咗落去cream cheese度,令佢食落冇甘濟,都吸引。總括嚟講呢度嘅包絕對對得住價錢。

總括嚟講呢度嘅包絕對對得住價錢。
2022-04-28
除左榴連包 主打各款新穎特色麵包🍞價錢相宜唔貴 當天6pm後去仲要買3送一味道都ok 食厭左傳統包包 都可以買黎trytry喔~好似仲有個爆漿古古力都好出名🤫我既推介係咖啡菠蘿包&流沙包😛下次我要買到榴連🥺.▫️ 芝士撻 $7見到好多街坊買 我又唔執輸😬 買完就直接開吃了 是特濃忌廉芝士一咬開全部都是cheese ~好似啪左成pat芝士落肚 巨邪惡!! 仲好酥脆添 葡撻都好多人買😛.▫️ 咖啡菠蘿包 $8.5▫️ 咖啡班蘭咖椰菠蘿包 $8.5好似第一次見有其他口味既菠蘿包😬雖是普通的牛油餡料 但內裡很鬆軟 外皮的咖啡味超香也很香脆~班蘭咖椰包不是只有班蘭餡 連包身也是 吃起來充滿椰香 餡料還是咖央夾心的😛.▫️ 黃金流沙包 $9.5包既外層塗上左層流沙 翻熱後好似奶黃包🤤很有鹹蛋黃香 好吃耶.▫️ 蜂蜜柚子吉士忌廉包 $8.5餡料除左有吉士忌廉 仲加左少許柚子果粒 味道帶點酸甜 幾清新desu😛.▫️ 南瓜包 $8.5總是比造型吸引的我😬 🎃很可愛~但味道普普 南瓜蓉有點像和菓子(?)
除左榴連包 主打各款新穎特色麵包🍞
價錢相宜唔貴 當天6pm後去仲要買3送一
味道都ok 食厭左傳統包包 都可以買黎trytry喔~
好似仲有個爆漿古古力都好出名🤫
我既推介係咖啡菠蘿包&流沙包😛
下次我要買到榴連🥺
黃金流沙包

▫️ 芝士撻 $7

見到好多街坊買 我又唔執輸😬
買完就直接開吃了 是特濃忌廉芝士
一咬開全部都是cheese ~
好似啪左成pat芝士落肚 巨邪惡!!
仲好酥脆添 葡撻都好多人買😛
▫️ 咖啡菠蘿包 $8.5
▫️ 咖啡班蘭咖椰菠蘿包 $8.5
咖啡菠蘿包

好似第一次見有其他口味既菠蘿包😬
雖是普通的牛油餡料 但內裡很鬆軟
外皮的咖啡味超香也很香脆~
班蘭咖椰包不是只有班蘭餡 連包身也是

餡料除左有吉士忌廉 仲加左少許柚子果粒
味道帶點酸甜 幾清新desu😛
▫️ 南瓜包 $8.5
南瓜包

總是比造型吸引的我😬 🎃很可愛~
但味道普普 南瓜蓉有點像和菓子(?)
  • 芝士撻
  • 咖啡菠蘿包
  • 黃金流沙包
2022-04-19 296 views
《高質平民麵包鋪🍞》——————————————-#BakerTalent 🥖 -估唔到呢間隱世平民麵包鋪原來係過江龍,來自新加坡🇸🇬 店內麵包款式新穎而多樣,絕大部份都係$10左右,價格非常貼地, CP值極高😙-🇵🇹 葡式蛋撻呢款係必食之選,有成108層酥皮,十分鬆化,蛋漿香濃~一出爐就瞬間無哂,好彩我哋即刻去排隊先搶到,仲專登問店員姨姨可唔可以揀燶啲嘅比我哋,佢哋服務好好,而且重點係只係賣$5,超級抵食😝-🍍 原味菠蘿包波蘿包亦係招牌麵包,可惜我哋去個日咁啱賣哂榴蓮味,不過原味都幾唔錯😌 尤其個菠蘿皮好酥脆~-🍫 爆漿朱古力我哋拎到返屋企凍咗啲啲,所以用咗氣炸鍋翻熱,一切開就係澎湃嘅朱古力醬,爆哂漿,超級正☺️-另外我哋仲食咗佢嘅牛角包同冬甩,牛角包用上法國牛油,十分香口,酥脆鬆化🥐冬甩口感軟淋,上面佈滿朱古力,甜而不膩☺️-⭐ 參考價錢︰牛角包:$10爆漿朱古力:$9.5原味菠蘿包:$7.5冬甩:$13葡式蛋撻:$5🍌 抵deal 指數:8/10
《高質平民麵包鋪🍞》
葡式蛋撻:$5
🍌 抵deal 指數:8/10
2022-04-16
2022-04-18 73 views
其實本身係衝着佢嘅葡撻而黎(葡撻愛好者之前見有人介紹過又平又高質 可惜比前一個人買晒 我又等唔切下一爐🥲〰️ 芝土撻 $6最後決定轉戰芝士撻 都係六蚊雞🤪返去焗翻熱之後 芝士撻係半融之間狀態食落幾軟滑 重芝士香之餘會帶少少檸檬酸我自己就幾鐘意 $6可以一戰過口癮😛〰️ 班蘭咖椰菠蘿包 $8.5 最外層係咖啡奶酥 入面就係班蘭麵包中間夾有少少咖吔夾心 餡料嘅份量唔多不過呢個配搭加埋我覺得甜左啲 還好~〰️ 紫薯麵包 $9見到紫薯兩個字 腦電波就即刻變弱😂麵包好軟熟亦濕潤 帶牛油香紫薯都好綿密好天然 多啲紫薯蓉就好了!另外仲揀咗個提子麥包俾老竇做早餐$10大大個 佢表示份量好滿意🤭

其實本身係衝着佢嘅葡撻而黎(葡撻愛好者

我自己就幾鐘意 $6可以一戰過口癮😛

〰️ 班蘭咖椰菠蘿包 $8.5

最外層係咖啡奶酥 入面就係班蘭麵包

中間夾有少少咖吔夾心 餡料嘅份量唔多
不過呢個配搭加埋我覺得甜左啲 還好~

〰️ 紫薯麵包 $9

見到紫薯兩個字 腦電波就即刻變弱😂
麵包好軟熟亦濕潤 帶牛油香
紫薯都好綿密好天然 多啲紫薯蓉就好了!

另外仲揀咗個提子麥包俾老竇做早餐
$10大大個 佢表示份量好滿意🤭

2022-04-13 106 views
新加坡過江龍麵包店 @bakertalenthk 發現有爆漿朱古力, 鐘意朱古力包嘅我就買嚟試吓~🍫爆漿朱古力 $9.5焗返熱後切開,中間朱古力醬真喺流哂出嚟🤪 麵包仍然鬆軟唔會扁哂咁👍☕咖啡班蘭咖椰菠蘿包 $9.5表面喺咖啡菠蘿脆脆外皮,麵包帶有班蘭味道,切開後中間喺咖椰醬!咖椰味道好香濃個醬都唔會太甜,食落去剛剛好喔~🍮木糠布甸 $12三層木糠布甸~味道唔甜,餅碎磨得好碎唔會太大粒,忌廉層好幼滑淡淡忌廉味~又唔會太大份,份量剛剛好~🥧葡撻 $5@1 焗返熱後蛋漿味道唔錯!個皮再酥啲就正啦~🧀🥧芝士撻 $6@1 焗返熱後芝士饀有少少流心,芝士味道正常~
🍫爆漿朱古力 $9.5
☕咖啡班蘭咖椰菠蘿包 $9.5
🍮木糠布甸 $12
木糠布甸
🥧葡撻 $5@1 焗返熱後蛋漿味道唔錯!個皮再酥啲就正啦~
木糠布甸