2021-07-19 269 views
放工經過Baker Talent, 見到玻璃雪櫃入面,有大大小小色彩繽紛的冬甩,少女心頓時爆發,即刻買一個試下。揀左大冬甩,$12一個。冬甩賣相可愛,朱古力面,以彩色朱古力針作裝飾。一咬落去,冬甩雪得凍,硬身,朱古力針更硬,還有寒氣在口中散發出來。味道可以,是朱古力甜,沒有餡。個人覺得一試難忘,再試投降。

2021-07-15 203 views
我平日最愛吃蝴蝶酥🤤,第一次見有点紅色的賣相幾特別,即管買來嘗一嘗,怎料咬第一口時咬不碎😵,心想從未吃過那麼硬的蝴蝶酥😣但再咬第二口時就變得淋淋的🤮,總之就一点鬆趣感覺都沒有🤢,再看看包裝袋原來是完全沒有製造日期及食物標籤,難道這傢伙巳經放很久的過期貨🙀😾再無下次了😤
蝴蝶酥
2020-09-16 839 views
麵包鋪有咩好介紹?我哋encore 再encore 的葡撻,芝士撻。好好味呀!點樣好味法?夠熱夠脆夠鬆。依2次去買,首先佢夠熱,岩岩新鮮出爐咁樣。其次佢去夠脆,葡撻個皮係脆的,而且夠鬆化,甜度就可以再甜D, 就真係外脆內熱。芝士撻是牛油皮,牛油皮都整得不錯,不油膩,但鬆化。芝士迷都可以選擇。個人認為好味過Kxx 個間連鎖品牌,而且只係賣$5葡撻,$6芝士撻,真係好平。衛境衛生:內裡乾淨光猛,又夠大,給人很舒服。下次要試吓麵包先!
麵包鋪有咩好介紹?

點樣好味法?夠熱夠脆夠鬆。

衛境衛生:內裡乾淨光猛,又夠大,給人很舒服。
下次要試吓麵包先!
2020-09-05 518 views
呢間麵包店之前喺荃灣已經買過一次,今日去覓食見到,當然要買返多啲啦D24榴槤菠蘿包💛💛💛💛💛夜晚返屋企食依然有少少脆㗎,內餡都唔算少而且有榴槤絲,唔會太甜值得回購爆漿朱古力包🖤🖤🖤🖤🖤雖然朱古力唔係好多同流心,但係都唔算少,而且仲係黑朱古力嚟㗎,上面黑色嗰啲唔知係芝麻嚟,雖然已經好飽,但都係忍唔住成個食晒蔓越莓乳酪❤️❤️❤️❤️本來想食檸檬芝士,但已經賣晒lu,唯有試呢個,麵包軟軟而入面嘅乳酪份量啱啱好,酸酸甜甜同樣滿足

D24榴槤菠蘿包
💛💛💛💛💛