2023-08-23 43 views
近排試左間唔錯嘅韓國餐廳,餐廳環境唔錯,簡單色調配以花裝飾令人感覺好舒服😌。一入座侍應就送上小前菜開下餵,我地叫左凍溶化朱古力🍫玫瑰鮮奶咖啡紅豆鮮奶橡果黑毛豬卡邦尼意粉烤牛肉蛋包飯一份無骨炸雞原味加蜜糖味士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫基本上全部都好食,最為驚喜係蛋包飯,真係好似人地動畫畫咁,待應一切蛋皮,啲蛋汁散開流出黎😆,蛋包飯牛肉份都唔少,唔孤寒。炸雞可以揀有骨同無骨,無骨就貴少少,如要一份可選兩隻果,半份就只可揀一個味。味道唔錯但就唔算嫩滑,又薯條係底幾好。卡邦尼意粉正常味道。甜品都可以,不過如果唔鐘意牛油味就唔好叫,都有點蘇。透過OpenRice訂位正價食品有折。

一入座侍應就送上小前菜開下餵,我地叫左
凍溶化朱古力🍫
玫瑰鮮奶咖啡
紅豆鮮奶
橡果黑毛豬卡邦尼意粉
一份無骨炸雞原味加蜜糖味
士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫

透過OpenRice訂位正價食品有折。
2023-08-16 158 views
今日收工練箭前又約老友食晚餐,又係抱住試新野既心態黎屯市呢間睇落係食韓國野但又好西式既餐廳,都開左一段時間經過好多次都未試過,今日就一於試試。餐廳門面都望到內在環境,幾開揚,坐位擺設都幾骨置,坐得幾舒服。坐底睇下餐牌,食物款式都唔算少,主打都係韓式食物夾雜左西式cafe既風格。烤牛肉蛋包飯賣相好靚,炒蛋都有功架,上枱時份蛋係包實的,服務員會係我地面前用刀切開睇到炒蛋內裡係滑蛋黎,飯底係燒汁炒飯,用珍珠米,唔會好濕,烤牛肉就類似燒汁肥牛,呢份餐好睇又好食,真不錯。五花肉玫瑰燉飯餐牌見到覺得好靚就點呢個,上到枱果然同餐牌上既樣一樣,燉飯食落似意大利飯,餐牌提示係辣的,但我食落就無辣味,怕辣既朋友就唔洗怕啦,飯都係珍珠米,米既質地真的唔錯,吸晒汁都唔會好濕,圍圈綠色果d有少少似蔥油既配料就略油左少少,五花肉有6塊,厚身而且半肥瘦,食物水準相當唔錯。焦糖脆脆鮮奶咖啡食物單點就無套餐既,飲品就另加要正價,老友揀左呢杯焦糖脆脆鮮奶咖啡,就係鮮奶咖啡上面加左d焦糖脆,質地都滑有奶香既咖啡。整體黎講今日所點既餐質素都幾滿意,賣相好睇又好食,坐得又舒服適合聚會。

2023-08-14 47 views
今餐晚飯係細妹揀嘅餐廳果然每次都好識揀😂揀咗啲後生女好鍾意打卡嘅韓式cafe呢度啲嘢食都唔錯我哋今次叫咗個套餐可以喺四款入邊揀兩款主食(飯或者面)五花肉玫瑰燉飯巴馬火腿卡邦尼年糕😊炸雞拼盤(可選三隻味)我哋揀咗脆辣炸雞、芝士炸雞、蜜糖炸雞🍗跟餐有一個甜品焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫🧇聽個名就知道特別 可以任揀兩款餐飲玫瑰鮮奶latte 水蜜桃茶我覺得性價比都幾高套餐五百幾蚊連加一,大概6003個人份 剛剛好重食唔晒🤭
今餐晚飯係細妹揀嘅餐廳
果然每次都好識揀😂
揀咗啲後生女好鍾意打卡嘅韓式cafe

呢度啲嘢食都唔錯
我哋今次叫咗個套餐
可以喺四款入邊揀兩款主食(飯或者面)

巴馬火腿卡邦尼年糕😊

炸雞拼盤(可選三隻味)
我哋揀咗脆辣炸雞、芝士炸雞、蜜糖炸雞🍗

跟餐有一個甜品

我覺得性價比都幾高
套餐五百幾蚊連加一,大概600
3個人份 剛剛好重食唔晒🤭
2023-08-12 35 views
聽朋友介紹說這間韓國餐廳好吃,今日中午就來試一試。柑橘炸雞(無骨)👍炸雞有多款味道,可以選擇有骨或無骨,全份或半份。今次揀了柑橘味。炸雞外脆肉嫩,每件雞都被酸酸甜甜的柑橘醬包往,雞肉多汁嫩滑,完全唔嚡,好惹味吃完一件又一件,停不到口呢。柑橘醬還有多可以用來沾薯條吃呀。炸雞件上面還有沾有柑橘醬的年糕,年糕煙煙韌韌,整碟炸雞色香味俱全~推薦!烤牛肉蛋包飯烤牛肉好稔唔韌,加上濃濃的烤牛肉汁,配合嫩滑的蛋做蛋包飯,好味!甜品Tiramisu 用了個玻璃瓶盛載,味道正常發揮
聽朋友介紹說這間韓國餐廳好吃,今日中午就來試一試。
柑橘炸雞(無骨)👍

甜品
Tiramisu 用了個玻璃瓶盛載,味道正常發揮

Type of Meal
Lunch
2023-08-10 25 views
生日揀左黎呢間CAFE食韓式炸雞🍗其實之前都食過太古城中心個間炸雞水準好高 !! 所以好想食😋🍴去到已經好多人排緊隊 (·ε·`)餐廳環境好闊落 木調作為主色同有啲乾花做裝飾店員安排左我地坐圓枱 枱面較細所以唔係太舒服-♪ 甜辣無骨炸雞 (半份)我最鐘意就係佢地既炸雞 擺盤吸引食材豐富👍🏻將炸雞疊到山一樣相當吸睛 仲有啲NUTS做點綴✨旁邊仲有薯條同年糕條 一啲都唔會單調 !!熱騰騰既炸雞咬落香脆多汁 同甜辣醬好夾薯條炸到熱辣辣脆卜卜 非常香口 (`ω´)再加埋輕輕炸過既年糕條 真係好~好~食~強烈推介大家一定要試☆♪ 黑毛豬面肉卡邦尼意粉黑毛豬半煎炸得好香口取替左平時既煙肉但就增添左一浸黑毛豬既香氣🐷SAUCE既濃稠度煮得岩岩好 好CREAMY每條意粉都掛到滿滿既汁以一間CAFE黎講質素真係唔錯 ❤⃛ヾ(๑❛ ▿ ◠๑ )♪ 荔枝梳打 入面有幾粒荔枝 好飲♪ 無花果梳打 有無花果既香味 同佢係乾燥玫瑰色好靚🌹-Banchan and Cook價錢合理 食物美味絕對係一間唔錯既CAFE餐廳 ♫ヽ(゜∇゜ヽ)♪-반찬앤쿡 Banchan and Cook (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1
生日揀左黎呢間CAFE食韓式炸雞🍗
其實之前都食過太古城中心個間
炸雞水準好高 !! 所以好想食😋🍴
去到已經好多人排緊隊 (·ε·`)
餐廳環境好闊落 木調作為主色同有啲乾花做裝飾
店員安排左我地坐圓枱 枱面較細所以唔係太舒服
♪ 甜辣無骨炸雞 (半份)
我最鐘意就係佢地既炸雞 擺盤吸引食材豐富👍🏻
炸雞疊到山一樣相當吸睛 仲有啲NUTS做點綴✨
旁邊仲有薯條同年糕條 一啲都唔會單調 !!
熱騰騰既炸雞咬落香脆多汁 同甜辣醬好夾
薯條炸到熱辣辣脆卜卜 非常香口 (`ω´)
再加埋輕輕炸過既年糕條 真係好~好~食~
強烈推介大家一定要試☆
♪ 黑毛豬面肉卡邦尼意粉
黑毛豬半煎炸得好香口取替左平時既煙肉
但就增添左一浸黑毛豬既香氣🐷
SAUCE既濃稠度煮得岩岩好 好CREAMY
每條意粉都掛到滿滿既汁
以一間CAFE黎講質素真係唔錯 ❤⃛ヾ(๑❛ ▿ ◠๑ )
♪ 荔枝梳打 入面有幾粒荔枝 好飲
♪ 無花果梳打 有無花果既香味 同佢係乾燥玫瑰色好靚🌹
Banchan and Cook價錢合理 食物美味
絕對係一間唔錯既CAFE餐廳 ♫ヽ(゜∇゜ヽ)♪
반찬앤쿡 Banchan and Cook (屯門)
甜辣無骨炸雞
黑毛豬面肉卡邦尼意粉
2023-04-29
$180 (Dinner)
甜辣無骨炸雞
黑毛豬面肉卡邦尼意粉
  • 無骨炸雞
2023-08-02 60 views
入屯門做嘢🚇順便約朋友👭🏻食飯。朋友鍾意食韓國嘢🇰🇷,毫無懸念地佢係揀左韓國餐廳🤣▪️韓式炸豬扒蛋包飯🥚🥩豬扒雖然有啲薄,但係炸得好脆。侍應切開個蛋係好靚嘅半熟狀態,有輕微既蛋香味🍳不過個炒飯好普通,味道有啲熟悉(醬油味❓)呢道蛋包飯好一般❗️▪️玫瑰醬八爪魚年糕🐙玫瑰醬有微微既辣味🌶️同芝士味🧀好Creamy。同八爪魚撈埋一齊味道好夾👍🏻年糕比一般年糕長,好似食緊口感煙韌嘅麵咁。每條年糕都沾滿玫瑰醬好正啊‼️▪️🍊柑橘炸雞(半份)🍗炸雞外層香脆,肉質濕潤多汁💧柑橘醬酸酸甜甜🍊可以中和炸雞嘅油膩感。而底層鋪滿左薯條🥔▪️士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫🧇酸酸甜甜嘅士多啤梨🍓好Creamy嘅芝士蛋糕🍰好香牛油味嘅牛角包窩夫🧈不過芝士蛋糕嘅芝士味唔夠香濃,但係每一啖係都係脂肪同滿足嘅味道😋‼️🫶🏻我覺得呢間餐廳食物嘅味道唔差,用餐環境幾舒服。唯一唔值得叫嘅係蛋包飯,非常一般‼️食物份量唔算細份,足夠2-3人食。適合鍾意打卡同鍾意食韓餐既朋友仔📸簡直☝🏻一舉兩得✌🏻
▪️韓式炸豬扒蛋包飯🥚
▪️玫瑰醬八爪魚年糕🐙
▪️🍊柑橘炸雞(半份)
▪️士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫🧇
2023-07-31 52 views
俾依間餐廳既2人餐吸引左去食蛋包飯可以四選一揀左燉牛肋骨蛋包飯🥚有驚喜 因為d牛係一撕就骨肉分離同埋係勁淋 不過覺得有少少咸然後個蛋包飯都有少少調味 最緊要係個蛋都好軟幾香 年糕及意粉又係四選一🍝揀左黑毛豬面肉卡邦尼意粉值得一讚個豬面肉真係唔係普通既煙肉 加分位卡邦尼意粉就調味麻麻地炸雞六選一🍗揀左蜜糖炸雞都幾甜下 不過值得讚係好脆唔係叮熱佢就算加埋薯條同少少年糕 唔同口感配搭兩杯飲品冇咩特別😂所以都冇影到依餐算唔錯 因為真食得飽🫰🏻
俾依間餐廳既2人餐吸引左去食

兩杯飲品冇咩特別😂所以都冇影到
依餐算唔錯 因為真食得飽🫰🏻
2023-05-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 燉牛肋骨蛋包飯
2023-07-22 91 views
主食烤牛肉蛋包飯和黑豚肉卡邦尼意粉都算正常。柑橘味炸雞都意外地美味,柑橘酸酸甜甜都幾開胃。不過甜品「烤朱古力棉花糖」令人失望。實物與餐牌圖片嚴重不符💢其不符程度可以參看圖片。跟店員確認過沒有上錯甜品,再跟店員表達實物與圖片嚴重不符,店員也無奈表示認同,想向上司請示,但我和朋友們都表示不用了,只是想反映給餐廳知道。
2023-07-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
2023-07-15 62 views
美味呀!韓式炸雞!非常吸引。香脆。帶有甜甜的蜜糖香味。真的好吃。屯門店裝修也很精緻。餐廳環境十分舒適。炸雞有半分或全分。半分適合2人吃。炸雞可以選擇有骨或者無骨。我喜歡吃有骨炸雞!
2023-07-02 131 views
. 屯門罕有好食打卡cafe 烤牛肉蛋包飯 | 五花腩肉玫瑰醬燉飯 | 卡邦尼年糕#Banchan and Cook 🍚烤牛肉蛋包飯 $98店員會幫忙切開蛋😍見到半熟蛋好嫩滑🥹日式多數配咖哩 ; 而韓式配有汁既肉肉都毫無違和感、飯仲係蕃茄汁煮過🐮用韓式醬汁煮既牛肉🤤甜甜的好入味、仲要牛肉份量都幾多👍🏻👍🏻👍🏻可Encore !🐷五花腩肉玫瑰燉飯 $132朋友試睇落好似中左輻射😂笑死!但食落完全有驚喜😍韓式泡菜汁嘅韓國米配有輕微玫瑰味🌹上面圍住一圈既海苔醬汁令到個飯更有層次、五花腩肉炆到岩岩好🤤肥瘦均勻、呢個飯似係新menu 出的🤗好食呀🍝巴馬火腿卡邦尼年糕 $98Fusion 菜🫶🏻呢一隻年糕係好Q彈又爽口😳唔似傳統年糕煙煙韌韌咁既、加埋半熟蛋好有蛋香味🙌🏻🍝黑毛豬面肉卡邦尼意粉 $98豬面肉片煎得幾香口😋醬汁同上一道菜年糕一樣、意粉煮得幾好👏🏻好掛汁🤤🍖芝士炸千層豬扒 $58比較失望係呢個豬扒、好薄無咩肉咁😫可以要括空中間放芝士🥲拉絲芝士係正嘅、但豬扒炸到硬硬地🙁伏已中🍙牛肉紫菜包飯 $78正常kimbap 🤗好少牛肉。。。性價唔高🥺🐔蜜糖/甜辣/柑橘無骨炸雞 $208 (只可選2個
. 屯門罕有好食打卡cafe

🍝黑毛豬面肉卡邦尼意粉 $98

🍖芝士炸千層豬扒 $58

🍙牛肉紫菜包飯 $78
正常kimbap 🤗好少牛肉。。。性價唔高🥺
🐔蜜糖/甜辣/柑橘無骨炸雞 $208 (只可選2個味道)

呢個蜜糖唔似香港嗰啲牛油蜜糖嘅味道,甜而不膩😋食多幾嚿都唔會覺得太甜嘅感覺💛

甜辣基本上係冇得輸嘅味道🤣唔太辣既小朋友都食到、又唔會整到炸雞淋哂👍🏻

其他味食到厭、見有柑橘🍊味好特別😻係店鋪推介、食落好fresh又有柑橘嘅香甜味🤤好有記憶點💓

佢呢度嘅炸雞真係幾出色😍外脆內軟、炸皮又薄👍🏻仲有薯條同年糕配碟☺️整體都讚!

🍫凍溶化朱古力 $42
有誠意既cream、個底係特濃黑朱古力🤤成杯唔會太甜👻好飲

🍹凍青檸梳打 $42
呢杯好靚🥹但無咩味、青檸只係裝飾咁😢

🥛凍濟洲綠茶鮮奶 $42
濟州綠茶好出名!飲落無添加糖🤔真係綠茶粉加鮮奶😃甜度對我嚟講可以接受👍🏻味道唔錯
總結: 屯門雖然多左好多高質cafe 😆但大部分係西餐、韓式市場真係好細🤭所以先話罕有、環境以米式為主😳坐得幾舒服、食物份量都算多🤓回頭食左幾次綜合為呢個食評🤎

更加分嘅係見佢menu間中會轉同有crossover活動👏🏻值得留意👀甜品都吸引、太飽有機會再試☺️
——————————————-
반찬앤쿡 Banchan and Cook (屯門市廣場1期) @banchancook
📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A號舖FOODMAZE內
📆星期一至日:11:30~21:30
#hkfoodstep
#hkfoodstep屯門
#hkfoodstepCafe
#hkfoodstep韓式
#屯門美食
#打卡Cafe
#蛋包飯
#hkfood #hkfoodie #hkcouple. 屯門罕有好食打卡cafe
烤牛肉蛋包飯 | 五花腩肉玫瑰醬燉飯 | 卡邦尼年糕
🍝黑毛豬面肉卡邦尼意粉 $98
🍖芝士炸千層豬扒 $58
🍙牛肉紫菜包飯 $78
正常kimbap 🤗好少牛肉。。。性價唔高🥺
🐔蜜糖/甜辣/柑橘無骨炸雞 $208 (只可選2個味度)
🍫凍溶化朱古力 $42
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
  • 溶化朱古力
  • 五花腩肉玫瑰燉飯
  • 巴馬火腿卡邦尼年
為朋友慶祝生日,選了這間,第一次食。經openrice訂座時留言說明對座位要求,到店入座時 店舖都有因應要求而給予座位,第一印象分已很好。到食物上菜時,每一樣都很好吃, 特別是烤牛肉蛋包飯的雞蛋很滑,牛肉很入味、很嫩,很好吃推介芝士卡邦尼意粉的芝士味勁濃如果是芝士控的推介試下,但如果本身不是很肚餓而選這個,可能會覺得有少少濟。(如果是眼闊肚窄的人,建議可食完先再追加其它野食。)雖然當晚是平日,食客不多,但店員都不會很疏懶,都有不定時查看有否吉碟需要回收,感覺服務很好。店舖環境舒服,座位也ok,之後都會再來幫襯。
為朋友慶祝生日,選了這間,第一次食。

推介

芝士卡邦尼意粉的芝士味勁濃

店舖環境舒服,座位也ok,之後都會再來幫襯。
朱古力、荔枝梳打
卡邦尼意粉
原味炸雞(半份)
前菜,醃蘿蔔、青瓜
2023-06-13
$210 (Dinner)
Celebration
Birthday
卡邦尼意粉
原味炸雞(半份)
前菜,醃蘿蔔、青瓜
2023-06-10 67 views
🔔下午茶時間😋超惹味🌶️甜辣炸雞🐥即叫即製🔥熱辣辣🔥醬汁酸酸甜甜好開胃炸雞外脆內軟🐥多汁嫩滑鋪滿果仁💚口感更豐富底下仲有粗薯條我勁鍾意食呀🤩🤤睇返相我都流曬口水❣️好想再去食過🤣🤣🤣環境都好舒服👍🏻☺️好好坐!每張枱都有空間感✨唔會好迫好貼近😑最憎隔離枱講乜都聽到之前成日行過都唔知佢呢間店食咩🤔因為個門口私隱度好高✅好多唔同嘅裝飾令人睇唔到入面嘅情況🤔🤔個人認為呢樣要改善下可以放多啲招牌吸引下食客😋
🔔下午茶時間😋超惹味🌶️甜辣炸雞🐥
底下仲有粗薯條
我勁鍾意食呀🤩
🤤睇返相我都流曬口水❣️
好想再去食過🤣🤣🤣

環境都好舒服👍🏻☺️好好坐!
每張枱都有空間感✨
可以放多啲招牌吸引下食客😋
Type of Meal
Tea
2023-06-06 94 views
屯門市中心最近一年開左個food court 所以多左好多吾同種類嘅餐廳選擇🤣 而今次我就簡左黎Banchan & Cook食韓式野🇰🇷🍀泡菜炒五花肉蛋包飯賣相好吸引 蛋包飯整得好靚 夠圓夠飽滿🤩 切開之後蛋漿流晒出黎 效果吾錯👍🏽 泡菜炒五花肉吾會好辣 味道香濃😋 五花肉口感嚼勁 吸晒韓式辣醬嘅味 好開胃🤤🍀蜜糖無骨炸雞 (半份)半份炸雞嘅份量都好多 兩個人食好足夠😛 底部有好多蜜糖🍯 點埋香脆可口嘅薯條食都幾得意☺️ 炸雞好脆口 甜味好足夠 岩晒啲鍾意食甜野嘅朋友😗🍀韓式辣炒年糕年糕份量超級多 多到兩個人食唔晒🫣 仲有韓式粉絲餃子🥟 好有去左韓國嘅感覺😝 同樣吾會好辣 適合大眾口味😉🍀南瓜提拉米蘇南瓜咪道冇好突出 但整體口感同味道都唔錯 吾會太甜 做飯後甜品幾好😜🍀凍焦糖脆脆鮮奶咖啡咖啡底嘅味道好香濃 連埋焦糖脆脆一齊飲 增添口感層次咁☕️

🍀泡菜炒五花肉蛋包飯

🍀蜜糖無骨炸雞 (半份)

🍀韓式辣炒年糕

🍀南瓜提拉米蘇

🍀凍焦糖脆脆鮮奶咖啡
咖啡底嘅味道好香濃 連埋焦糖脆脆一齊飲 增添口感層次咁☕️
幾個月前食過太古分店,住新界覺得好遠,覺得幾好食。新界人有口福啦,屯門分店裝修好靚,打卡影相又靚,食物又保持水準。未到12 點就到達,未食早餐好肚餓,早啲搵位食午餐,位置好多,上菜好快。食個人氣炸雞半份$108 ,味道選擇有初雪芝士炸雞,原味,甜辣,決定食蜜糖味,有炸薯條及年糕,甜甜地的無骨炸雞,炸醬好薄,非常香口。烤牛肉蛋包飯 $98 一切開蛋,嘩,慢慢滑落一半,橙黃色雞蛋剛剛熟,好滑,伴牛肉汁食飯,牛肉燉得軟淋,非常夾味。海鮮煎蔥餅 $89 3 大塊煎餅都煎得脆卜卜,點韓式汁辣辣甜甜,煙韌韌的感覺,唔錯。荔枝梳打 $42 粉紫色好靚,荔枝味好出。焦糖脆脆咖啡 熱$48 咖啡面頭上的焦糖脆脆中和咖啡的味道 ,個人好鍾意。 最後食個南瓜tiramisu $52 冇諗過咁大件 ,一層cream 一層蛋糕,鬆軟可口。
幾個月前食過太古分店,住新界覺得好遠,覺得幾好食。

烤牛肉蛋包飯 $98

海鮮煎蔥餅 $89

荔枝梳打 $42
粉紫色好靚,荔枝味好出。

焦糖脆脆咖啡 熱$48
咖啡面頭上的焦糖脆脆中和咖啡的味道 ,個人好鍾意。

最後食個南瓜tiramisu $52
冇諗過咁大件 ,一層cream 一層蛋糕,鬆軟可口。

• 荔枝梳打
2023-06-04 66 views
屯門市廣場開咗好多新餐廳,好多質素都幾高!依間又係食到好滿足首先試左泡菜炒五花肉蛋包飯($98),賣相好靚,個蛋超多,一切開仲有蛋汁流出黎,蛋味夠哂濃,撈埋酸辣嘅泡菜同入味嘅五花肉,依個飯真係好豐富另外叫左半份嘅醬油蒜頭無骨炸雞( $108 ),個醬油甜甜地配蒜香幾夾幾惹味,炸雞入味咬落去仲保持到多汁嫩滑。連個薯條都炸得好好食,脆得黎唔會好油仲試左個黑芝麻提拉米蘇( $52 ),幾大件下!黑芝麻味濃郁又香,入口好滑好creamy最後嘢飲就試咗焦糖脆脆鮮奶咖啡,咖啡味幾fruity,焦糖同奶就令杯咖啡飲落好滑依間無論鹹食、甜品定飲品質素都幾好!

依間無論鹹食、甜品定飲品質素都幾好!