2023-03-24 1477 views
好耐之前係離島區食過banchan &cook 最近先知屯門都開左分店😎即刻約朋友去食,食左以下野食 大家參考下啦初雪芝士無骨炸雞 半份 $108呢款炸雞一黎到就好香,一聞就知係芝士粉既味道,炸雞表面有好多芝士粉😍🤤重點係炸雞係無骨 ,咬落啖啖肉 而 炸粉又好薄,,雞肉炸完後keep到juicy😎韓式前菜有蘿蔔粒 味道酸甜溶化朱古力$42order凍既少冰,味道估唔到凍既都做到咁濃郁,面頭仲有d cream 同朱古力碎碎,cream同朱古力mix埋飲好滑濟州綠茶鮮奶$42一樣都係order左凍&少冰,超鍾意綠茶飲品既小編一定要試下,估唔到凍飲都咁突出綠茶味🙈真係超讚 下次再黎會再飲返燉牛肋骨蛋包飯$162呢款飯既韓式牛肋骨汁真係好香甜,會食到甜甜地既洋蔥味,牛肋骨炆得好淋,淋到我用叉叉住都即刻叉到啲肉,睇我ig既片就知😎傳統紫菜包飯$78望落去圓look look 中間有青瓜絲、蘿蔔絲、黃色嘅醃蘿蔔、雞蛋仲有吞拿魚 組成嘅,食落口好有口感,味道好夾 唔會鹹 清新嘅黑芝麻提拉米蘇$52第一次食咁濃味道嘅提拉米蘇,黑芝麻要烏黑頭髮嘅作用,同埋蛋糕嘅味道唔會好甜,主要都係識到黑芝麻味😊

初雪芝士無骨炸雞 半份 $108

• 燉牛肋骨蛋包飯
  • 濟州綠茶鮮奶
  • 初雪芝士無骨炸雞
2023-03-20 45 views
Banchan可以話係一間我好鍾意既韓式cafe,已經帶好多朋友食過好多次😂餐廳裝修以淺木色為主,加上淺色乾花同紅色楓葉,打造出滿滿韓式休閒感燉牛肋骨蛋包飯$168牛肋骨燉到軟爛入味,一劃開就會好似瀑布咁流出既滑蛋,再加酸甜炒飯底,每一口都讓我難以忘懷。雖然有點貴,但絕對值得一試。韓式辣炒年糕$89辣度方面啱啱好,唔會太辣,迎合香港人口味!年糕的口感很好,Q彈有嚼勁,另外仲有炸餃子,唔洗驚唔飽😂無骨炸雞半份$108必點之一,一口咬下,外皮脆口,內裡卻保持了雞肉的鮮嫩,搭配上薯條,口感更加豐富。甜辣味算係保守之選,一定好食南瓜提拉米蘇$52比起咖啡版口感輕盈,南瓜的香氣與提拉米蘇的濃郁完美融合,creamy軟滑焦糖脆脆鮮奶咖啡$48經典的焦糖味道和咖啡的香氣交織在一起,喝起來很滿足,比較奶,完全唔會苦無花果梳打$42甜度適中,清爽不膩,無花果獨有既味道可能有d人接受唔到

燉牛肋骨蛋包飯$168

韓式辣炒年糕$89

無骨炸雞半份$108

南瓜提拉米蘇$52

焦糖脆脆鮮奶咖啡$48

無花果梳打$42
甜度適中,清爽不膩,無花果獨有既味道可能有d人接受唔到

2023-03-19 54 views
Banchan & Cook 既韓式食物非常足料、飽肚,主打蛋包飯、炸雞。今日叫左個<二人飽飽豬套餐>1.燉牛肋骨蛋包飯蛋非常流心,飯係炒飯不油膩。牛肋骨、薯仔、紅蘿蔔、冬菇都好入味。2.韓式辣炒年糕份量十足。年糕煙韌,仲有韓式粉絲炸餃!3.無骨炸雞-醬油蒜頭味- 半份甜咸適中,有蒜香,炸雞的脆皮仍脆,雞肉嫩滑。4.烤朱古力綿花糖綿花糖外層烤到脆脆地,幾過癮。5.焦糖脆脆鮮奶咖啡咖啡配上焦糖,好順喉。6.溶化朱古力朱古力味濃郁。
今日叫左個<二人飽飽豬套餐>

1.燉牛肋骨蛋包飯
蛋非常流心,飯係炒飯不油膩。
牛肋骨、薯仔、紅蘿蔔、冬菇都好入味。

2.韓式辣炒年糕
份量十足。年糕煙韌,仲有韓式粉絲炸餃!

3.無骨炸雞-醬油蒜頭味- 半份
甜咸適中,有蒜香,炸雞的脆皮仍脆,雞肉嫩滑。

4.烤朱古力綿花糖
綿花糖外層烤到脆脆地,幾過癮。

5.焦糖脆脆鮮奶咖啡
咖啡配上焦糖,好順喉。

6.溶化朱古力
朱古力味濃郁。
2023-03-19
Type of Meal
Lunch
2023-03-17 31 views
呢日去咗屯市食蛋包飯😋餐廳環境都幾靚👍🏽❤️前菜:酸蘿蔔酸酸地咁好開胃😚❤️燉牛肋骨蛋包飯$162牛肋骨大大嚿 而且炆得好腍好好食😋蛋嘅質地好正 好出色嘅蛋包飯❤️ 傅統紫菜包飯$78好足料 好多菜 有紅蘿蔔 酸瓜 青瓜 牛肉 同蛋不過就稍嫌有少少乾同埋好易散開晒❤️ 初雪芝士炸雞$108炸雞新鮮最好食 熱辣辣味道幾特別 有少少甜甜地鹹鹹地咁❤️ 黑芝麻提拉米蘇$52份量好大件 夠2-4個人share比我想像中甜一d 不過都ok唔算太甜蛋糕軟綿綿咁都幾好食❤️ 伯爵茶鮮奶咖啡$48呢杯咖啡好出色因為我好怕咖啡會太甜或者太苦兩樣都會令我好冇心機再飲落去但呢杯完全冇呢個問題佢甜同苦嘅比例調教得好好甜中帶苦 苦中帶甜 好香嘅咖啡味❤️ 焦糖脆脆鮮奶咖啡$48朋友話奶味比較出 唔會太甜
呢日去咗屯市食蛋包飯😋

甜中帶苦 苦中帶甜 好香嘅咖啡味

❤️ 焦糖脆脆鮮奶咖啡$48
朋友話奶味比較出 唔會太甜

2023-03-14 35 views
屯市高質韓系Cafe👍🏼*Banchan and Cook*餐廳裝修以淺木色文青格調,乾花襯托加上特別既弧型座位,環境舒適別緻🌟餐廳主打食蛋包飯和韓式炸雞,款式都有多款選擇傳統紫菜包飯 $78餡料有牛肉,蛋,酸蘿蔔,蘿蔔絲,青瓜絲明顯料多飯小😍小食岩曬 食落酸酸甜甜好開胃燉牛肋骨蛋包飯 $162脹卜卜既蛋包😍好彈彈,一切開滑蛋攤開兩旁好治療🌟牛肋骨燉得軟腍入味,好大舊 啖啖肉甜辣無骨炸雞(半份)$108好好味😋炸雞外脆內軟 保留到肉汁👍🏼甜辣醬好入味,仲加左花生碎 食落口感豐富黑芝麻提拉米蘇 $52 價錢經濟,好大件👍🏼黑芝麻味香濃,夾心海綿蛋糕層好軟綿 食落好creamy 又唔太甜溶化朱古力(凍)$42超香濃朱古力,面層加了大量奶油,朱古力碎,可可粉 成杯又靚又好飲❤
餐廳主打食蛋包飯和韓式炸雞,款式都有多款選擇

傳統紫菜包飯 $78
餡料有牛肉,蛋,酸蘿蔔,蘿蔔絲,青瓜絲
明顯料多飯小😍小食岩曬 食落酸酸甜甜好開胃

燉牛肋骨蛋包飯 $162
脹卜卜既蛋包😍好彈彈,一切開滑蛋攤開兩旁
好治療🌟牛肋骨燉得軟腍入味,好大舊 啖啖肉

甜辣無骨炸雞(半份)$108

黑芝麻提拉米蘇 $52

溶化朱古力(凍)$42
2023-03-11 30 views
💥屯門FUSION韓國菜📍BANCHAN AND COOK|屯門#cl四圍食 #拍拖好去處 #cl韓國野 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️又去左屯門喇,屯門市廣場搵到呢間韓國嘢💫日式木系裝潢,感覺好舒服😌💟紫菜包飯 叫左紫菜包飯來SHARE💗係即包架,同韓國食既好相似,有成10舊🥰💟牛肋骨蛋包飯💟泡菜五花肉蛋包飯兩個一齊講啦😂蛋包飯係上枱店員才切開🔪望住啲蛋覺得好治療💖牛肋骨有兩大舊,整得好入味同埋煮到好淋,好食☺️至於泡菜豬五花就失色啲喇,味道都唔錯既只係泡菜味道過濃同蛋包飯唔係好夾,同埋豬肉得幾片🙈🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥屯門FUSION韓國菜

回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2023-03-07 90 views
因為約咗朋友睇我媽有咗第二個所以就喺戲院附近搵嘢食食完就去支持姜B見到呢間餐廳好似裝修得幾靚仔咁就行咗入去試試因為得兩個人嘅關係,都叫唔到好多嘢食我哋叫咗一個慢煮雞胸蛋包飯之後叫咗個玫瑰醬無骨炸雞另外仲叫咗杯西瓜Soda啲friend 另一杯就係龍眼梳打 d frd 慢煮雞胸蛋包飯還好肉質都唔算太un不過下次未必會再叫佢玫瑰醬無骨炸雞非常高質有少少辣咁但好好食!會再encore 兩杯嘢飲味到正正常常叫黎打卡用
因為約咗朋友睇我媽有咗第二個
所以就喺戲院附近搵嘢食
食完就去支持姜B

見到呢間餐廳好似裝修得幾靚仔咁
就行咗入去試試

因為得兩個人嘅關係,都叫唔到好多嘢食
我哋叫咗一個慢煮雞胸蛋包飯

玫瑰醬無骨炸雞
慢煮雞胸蛋包飯
玫瑰醬無骨炸雞
2023-03-03 58 views
餐廳都幾大,有卡位同長枱,仲有啲乾花裝飾,設計比較簡約,食物方面主打韓國菜如炸雞、泡菜煎餅、紫菜飯卷等。1️⃣ 甜辣無骨炸雞 $108餐廳提供6種口味,包括原味、甜辣、蜜糖、芝士、醬油蒜頭和柑橘,我地就揀左甜辣炸雞,份量都算多,約有6、7舊,兩個人食啱啱好,而且即叫即炸,食落熱辣辣好香脆,配埋個甜辣醬,好惹味😋而且無骨真係好方便,雞塊上仲灑左啲葵花籽增加囗感,年糕好煙韌,薯條炸得外脆内軟👍🏻2️⃣ 海鮮煎蔥餅 $89有3大件,厚度適中,用料十足,有不少蔥同海鮮,口感都幾豐富,配埋個醬汁就啱哂喇🤗3️⃣ 燉牛肋骨蛋包飯 $162一上枱就見到脹卜卜嘅蛋漿🍳店員會等食客影完相,再掛你將蛋切開,睇住啲啲半熟嘅蛋漿慢慢流岀,滲入下面啲炒飯到,食落熱幾嫩滑,主角牛肋骨燉得好淋,好容易就可以骨肉分離,配菜仲有冬菇同蘿蔔,不過略嫌味道偏淡。4️⃣ 黑芝麻提拉米蘇 $52第一次見有呢個配搭,蛋糕🍰食落都幾滑身,黑芝麻好香,蛋糕唔甜,啱晒鍾意健康嘅你。5️⃣ 溶化朱古力 $42好香濃嘅熱朱古力🍫牛奶都好幼滑,唔會飲到顆粒感,係邪惡之選😈6️⃣ 焦糖脆脆鮮奶咖啡 $48咖啡☕️香濃順滑,配上👱🏼‍♀️喜歡的焦糖脆脆,有多一種層次,不錯

1️⃣ 甜辣無骨炸雞 $108

2️⃣ 海鮮煎蔥餅 $89

3️⃣ 燉牛肋骨蛋包飯 $162

4️⃣ 黑芝麻提拉米蘇 $52

5️⃣ 溶化朱古力 $42

6️⃣ 焦糖脆脆鮮奶咖啡 $48
咖啡☕️香濃順滑,配上👱🏼‍♀️喜歡的焦糖脆脆,有多一種層次,不錯!

#foodie_couple_hk_sm816
韓國菜唔一定要食韓燒、醬油蟹先夠風味~轉個風格,輕鬆的韓系Cafe一樣有邪惡美食😈Banchan and Cook佈置主要用了淺木色系,以及大量乾花做室內裝飾💐🌾加入弧型座位設計,感覺悠閒🥰餐廳主推蛋包飯和韓式炸雞,食物種類和款式都有多款選擇,非常吸引😍✨*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔸#燉牛肋骨蛋包飯 $162脹卜卜的蛋包飯,一刀切滑蛋滿瀉兩旁,牛肋骨燉得軟腍入味,份量不少🔸#芝士炸千層豬扒 $112厚切豬扒切開四件,香脆的外層包裹著濃厚的芝士,配上特調醬汁,充滿邪惡感🔸#初雪芝士炸雞(半份)$108芝士迷推薦必點!炸雞、韓式年糕、薯條堆砌成小山丘,灑上滿滿的芝士粉,打卡-able。炸雞外脆內軟,保留到肉汁,仲熱到出煙,係近期食過好食的炸雞!會想試其他口味。🔸#黑芝麻提拉米蘇 $52甜品價格經濟,亦都好大件,可以二人分享。黑芝麻味突出,甜度適中,夾心層口感軟棉。🔸#溶化朱古力(凍)$42上層加了大量奶油、朱古力碎、朱古力粉。杯旁明顯可見漸變層的濃郁度,看著慢慢向下流好治癒。🔸#士多啤梨紅桑子梳打 $42如果怕前者太邪惡,可選梳打類,口味較清新。士多啤梨配紅桑子造型呈紫紅色

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*

🔸#黑芝麻提拉米蘇 $52
黑芝麻提拉米蘇

🔸#溶化朱古力(凍)$42

🔸#士多啤梨紅桑子梳打 $42
如果怕前者太邪惡,可選梳打類,口味較清新。士多啤梨配紅桑子造型呈紫紅色,味道偏酸甜,開胃解膩。

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*
2023-02-27
$260 (Dinner)
芝士炸千層豬扒
黑芝麻提拉米蘇
  • 初雪芝士炸雞
2023-02-28 33 views
係今日嚟到屯門市中心呢一間Banchan&Cook。每一次經過呢間餐廳嘅時候都會俾佢嘅裝修吸引到。我知道最近lulu豬係網絡上引起網民熱烈討論而呢間餐廳竟然用lulu豬做主題推出餐單。未入門口已經有一個lulu豬立牌吸引人拍照留念,而入到餐廳裡面亦有大量lulu豬嘅蹤影。我最鐘意嘅係每張枱嘅間隔都係有個透明位等你可以同lulu豬selfie打卡真係好吸引好似我呢啲lulu豬粉絲朝聖。呢間餐廳主打韓國菜包括熱門菜式韓國炸雞,炸芝士豬扒,紫菜飯卷等等。一坐低已經有前菜供應。夏日炎炎,食一啖爽脆嘅酸蘿蔔同青瓜消署一流。而且酸酸甜甜嘅青瓜令人開胃食完之後我可以食多幾款菜式。● 燉牛肋骨蛋包飯($162)兩大件牛肋骨即係用輕力就可以骨肉分離,食落牛肉軟滑頗有牛味。而蛋亦相當滑亦好有蛋味飯底亦有用燒汁炒過,十分惹味。不過三種配菜呢講只有冬菇好入味而兩款蘿蔔略嫌無味道有啲似白烚。● 芝士炸千層豬扒($112)大大塊豬扒配上夾心芝士聽上去係咪好邪惡呢?一咬落去豬扒脆卜卜而芝士都係可以拉絲。食一件就已經覺得好膩不過伴菜沙律清新開胃食完有解膩嘅作用。● 甜辣無骨炸雞($106) 炸雞可

● 燉牛肋骨蛋包飯($162)

● 芝士炸千層豬扒($112)

● 甜辣無骨炸雞($106)
炸雞可以選擇有骨同無骨,作為懶人嘅我哋當然選擇無骨。食物嚟到炸雞呈現塔型,底部有脆卜卜薯條而塔頂有煙韌嘅年糕。炸雞新鮮即炸表面脆口而肉質軟滑有肉汁配上甜辣醬汁更添風味。

● 凍溶化朱古力($42)
超級香濃嘅朱古力配上幼滑嘅鮮奶而杯面更加唧上鮮忌廉一齊飲,相當邪惡。而朱古力飲落唔太甜冰冰涼涼好解渴。

● 荔枝梳打($42)
有原粒去核果肉加上清新解渴嘅梳打相得益彰。喺炎炎夏日嘅時候享受一杯簡直係一流。
每隻杯都有印上lulu豬公仔而且係膠杯可以俾顧客帶返屋企收藏身為粉絲嘅我真係好興奮。

● 黑芝麻提拉米蘇($52)
黑芝麻味好突出又唔會太甜岩哂鐘意食甜品又怕肥嘅人士。表面裝飾嘅士多啤梨原來係朱古力嚟相當有驚喜,不過食多幾啖其實都有少少膩。

💥餐廳資料​​​​
餐廳:​Banchan & Cook​​​
地址:​屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖​​
#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle
2023-02-27 56 views
🚩 반찬앤쿡 Banchan and Cook相信有留意開日本好出名嗰隻蛋包飯嘅人就一定知道依間舖‼️冇錯呀,依度就係可以食同款嘅蛋包飯😆估唔到屯門依間分店裝修得都好靚下,米白色少少希臘風嘅設計,配搭埋大量乾花植物,打卡一流〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈嫩牛肋骨蛋包飯 $162最最最期待嘅蛋包飯‼️上枱嘅時候已經見佢好似個荷包咁圓轆轆脹卜卜😆店員等你影完相就會幫你切開佢,裏面嫩滑嘅蛋漿即刻流晒出黎佢底下嘅飯一啲都唔簡單,預先用咗燒汁同埋蔬菜粒炒好咗做飯底,齋食都已經好好食牛肋骨有兩大舊,真係好大嚿好厚肉,食落鹹鹹甜甜🌈傳統紫菜包飯 $78食韓國嘢點可以唔食紫菜包飯裏面料同埋飯嘅比例大概係四比一,超級豐富大量嘅青瓜同埋紅蘿蔔令到整體好Fresh不過我覺得就差緊啲麻油香🌈無骨炸雞半份 $108我哋叫嘅係甜辣味,辣到就唔會好高,就算唔食得辣嘅人都可以handle到炸雞炸得岩岩好,有油有汁仲有年糕同薯條,不過就略嫌薯條炸得比較乾身🌈黑芝麻提拉米蘇 $52超級喜歡呢款甜品,可能我本身就比較鍾意食黑芝麻!蛋糕食落勁軟滑,舌頭輕輕一壓就已經係口腔溶化忌廉超重黑芝麻味,而且都幾大一舊🌈溶化朱古力 $42
🚩 반찬앤쿡 Banchan and Cook
🌈嫩牛肋骨蛋包飯 $162
最最最期待嘅蛋包飯‼️
上枱嘅時候已經見佢好似個荷包咁圓轆轆脹卜卜😆

店員等你影完相就會幫你切開佢,裏面嫩滑嘅蛋漿即刻流晒出黎

牛肋骨有兩大舊,真係好大嚿好厚肉,食落鹹鹹甜甜

🌈傳統紫菜包飯 $78
食韓國嘢點可以唔食紫菜包飯
裏面料同埋飯嘅比例大概係四比一,超級豐富
大量嘅青瓜同埋紅蘿蔔令到整體好Fresh
不過我覺得就差緊啲麻油香

🌈無骨炸雞半份 $108
炸雞炸得岩岩好,有油有汁
仲有年糕同薯條,不過就略嫌薯條炸得比較乾身

🌈黑芝麻提拉米蘇 $52
超級喜歡呢款甜品,可能我本身就比較鍾意食黑芝麻!
蛋糕食落勁軟滑,舌頭輕輕一壓就已經係口腔溶化
忌廉超重黑芝麻味,而且都幾大一舊

🌈溶化朱古力 $42
超級濃郁嘅朱古力牛奶,唔會飲到顆粒感

🌈玫瑰鮮奶咖啡 $42
估唔到男朋友都有少女心飲玫瑰咖啡😆
咖啡香濃得來滲透住少少玫瑰氣息
2023-02-24 29 views
途經這間餐廳用可愛Lulu豬做主題美食,吸引左小朋友既目光,岩哂鍾意打卡嘅人。本身喜歡看韓劇,對韓國菜有一些情意結,這裡的食物賣相令人討好。【燉牛肋骨蛋包飯$162】燉牛肋骨肉汁多,肉香軟淋入口即溶;蛋包飯切開後滑蛋汁會傾瀉出來。【炸芝士千層豬扒$112】沙律菜新鮮, 芝士豬扒炸得脆卜卜中間有一層軟軟的芝士,外脆內軟囗感豐富。【無骨炸雞半份$ 108】這座炸雞山非常吸引,下面全是炸薯條,炸雞很Juice。配上炸到脆卜卜又煙煙韌韌的年糕,是一個不錯的配搭。甜品是比較特別的口味南瓜提拉米蘇蛋糕,有少少甜是一個較健康的甜品。兩杯飲品溶化朱古力及士多啤梨鮮奶咖啡,士多啤梨咖啡甜酸夾雜估不到原來都幾夾,還有兩粒新鮮的士多啤梨雙伴,賣相100分。

【燉牛肋骨蛋包飯$162】

【炸芝士千層豬扒$112】

【無骨炸雞半份$ 108】

2023-02-24 33 views
今天我來分享一下對Banchan and cook餐廳的食評。這是一家位於城市中心的韓式餐廳,提供了豐富的韓國料理選擇,而在這次品嚐中,我選擇了紫菜包飯、甜辣無骨炸雞、泡菜炒五花肉蛋包飯、南瓜提拉米蘇、熱溶化朱古力和凍蜜桃茶。首先是紫菜包飯(牛肉)是餐廳的招牌菜之一。紫菜包飯裡面包含了經過調味的米飯、醃製蘿蔔和其他蔬菜,加上一塊烤好的牛肉,口中份量也很足夠。接下來是甜辣無骨炸雞,這是一道非常受歡迎的餐廳小吃。炸雞的外皮非常酥脆,而且外面裹著一層微甜微辣的醬汁,讓整道菜色更加有層次感。另一道是泡菜炒五花肉蛋包飯。這道菜色搭配了炒過的泡菜和五花腩,配上一個半熟蛋和飯,非常豐富。泡菜微辣,五花腩薄切軟腍,每一口都非常好吃。最後是甜點時間。南瓜提拉米蘇有著南瓜蓉的香氣,口感滑嫩,非常適合當做甜點。飲品方面熱溶化朱古力則是一份絕對的巧克力美味,有著濃郁的味道,而且還有泡沫在面上,非常有特色。凍蜜桃茶是一款清涼又不失滋味的飲品,蜜桃的香氣和茶味剛好結合。

2023-02-23
$230 (Dinner)
  • 傳統紫菜包飯
  • 泡菜炒五花肉蛋包飯
屯門市中心一帶 係美食集中地不少人氣餐廳都有開分店今日係屯門市廣場睇完戲出黎晚餐時段 想找一些新口味在戲院落一層電梯見到靚靚清新韓系cafe有咖啡 又有各樣韓食就即刻入座 但係最估唔到相隔幾分鐘已經滿座 很幸運🤭餐廳座位多 有卡位 有長枱全店以淺啡色主調 加乾花裝飾簡約設計而充滿空間感一邊播著熟悉的韓劇歌曲好似去左韓國在地cafe一樣//泡菜炒五花肉蛋包飯 $98//必點蛋包飯!店員會在你面前將蛋切開,然後流出香滑的蛋黃,非常吸引!原來蛋包飯內可以是牛肉飯/白飯,店員在下單時會先細心地提提是牛肉飯底,喜歡比清淡一點的可以吃白飯。一上枱,先預備好相機,店員會幫我切開個蛋:蛋包飯賣相好靚又精緻,切開一刻感覺好治癒,中間半熟嘅蛋向外流出嚟,個蛋望落好滑,食落去都好滑,而五花肉配搭泡菜食係最match。半肥瘦的五花肉肉質嫩滑,連飯和蛋一起吃,少少辣好香口好滋味,味道層次幾豐富。//傳統紫菜包飯 $78//紫菜飯卷包得精緻吸睛,而且明顯地料多飯少,夠晒足料。材料包括有牛肉,蛋,蘿蔔絲,青瓜絲,仲有酸蘿蔔,食落咸咸地酸酸地好開胃,d料又唔會散晒出黎//無骨炸雞-蜜糖味(半份) $108//呢度嘅
屯門市中心一帶 係美食集中地

好似去左韓國在地cafe一樣

//泡菜炒五花肉蛋包飯 $98//

//傳統紫菜包飯 $78//

//無骨炸雞-蜜糖味(半份) $108//
呢度嘅炸雞做得好不錯,即叫即炸,炸起上枱嘅炸雞咬落好香脆,內裡juicy而且都係無骨食落幾方便。蜜糖味甜甜地好惹味 好香好好食!
淋左醬汁雞件外皮都keep 到脆,而半份炸雞嘅份量都幾多,起碼有6、7舊,夠曬兩個人食。

//焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍) $48//
牛奶很滑,啖啖焦糖香味配上香濃咖啡味,唔錯。

//溶化朱古力(凍) $42//
朱古力味濃郁,唔會好甜,攪拌鮮忌廉一齊飲,口感更加香滑。
  • 蜜糖無骨炸雞
  • 泡菜炒五花肉蛋包飯
2023-02-21 39 views
炸芝士千層豬扒(4件),食落特別肉嫩多汁,好酥脆,配上沙律菜,開胃前菜。蛋包飯係餐廳招牌,叫咗燉牛肋骨蛋包飯,蛋身好滑,切開半熟蛋包住炒飯,口感好豐富,伴隨的燉牛肋骨非常入味同冧身,骨肉輕易分開。無骨炸雞半份,揀左柑橘炸雞,入口鹹中帶甜,口感不掩蓋爆脆juicy,而且無過油膩感。南瓜提拉米蘇,超級綿密,口感非常細緻優雅,甜度剛剛好。韓式前菜。飲品分別叫紅豆鮮奶,凍玫瑰鮮奶咖啡,鮮奶咖啡加上蜜糖及玫瑰花瓣裝飾,口感層次分明,甜甜地又不失咖啡的濃郁。

南瓜提拉米蘇,超級綿密,口感非常細緻優雅,甜度剛剛好。

韓式前菜。