2024-09-24 204 views
同朋友chill下都想搵個坐得舒適又多野食揀既地方再次到訪Banchan & Cook係因為佢真心好味又抵食嚐吃套餐 $560 勁多野食-🪄玟瑰醬芫茜大蝦蛋包飯好清甜既玟瑰醬芫茜大蝦夠爽口🦐再加埋個即場切開既蛋包飯係炒飯底 夾埋蛋同醬食 勁yummy-🪄辛辣肉醬年糕睇圖以為淨係年糕🤣點知佢係辛辣麵加肉醬加年糕極級邪惡 但又出奇地唔會好膩-🪄燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜厚切黑毛豬白切肉好香醬油味包埋泡菜辣椒蒜用生菜或芝麻菜一齊食口感好豐富😚-🪄甘筍Oreo慕絲蛋糕成盤花咁 勁得意 仲有3粒甘筍仔樣子的餅乾用埋個剷住黎食 濃郁Oreo味層層分明-🪄伯爵茶鮮奶咖啡有茶味又唔會比咖啡味遮蓋仲勁大杯 有排飲-🪄荔枝梳打有大大粒荔枝肉食梳打勁清爽-真係飽到上心口而且餐廳空間好充裕🙆🏻‍♀️完全可以慢慢坐同傾下計都唔會嘈到人-📌Banchan & Cook (屯門) 📍屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A
同朋友chill下都想搵個坐得舒適又多野食揀既地方
梳打勁清爽
真係飽到上心口
而且餐廳空間好充裕🙆🏻‍♀️
完全可以慢慢坐同傾下計都唔會嘈到人
📌Banchan & Cook (屯門)
2024-09-23 211 views
今日嚟到食呢個嚐吃套餐 🍽️包左2個主食+小食+甜品~肉醬牛胸肉蛋包飯 🍳肉醬牛胸肉蛋包飯,牛胸肉燉得軟嫩,肉醬濃郁,蛋包滑溜,米飯吸滿醬汁🥹🌟墨汁大蝦魚籽意粉 🍤🍝墨汁大蝦魚籽意粉,墨汁帶來獨特海洋風味,大蝦鮮甜彈牙,魚籽增加口感層次,意粉吸滿醬汁🙌🏼🌟🌟燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 🥩🥬燒醬油黑毛豬白切肉,肉質鮮嫩,醬油香氣十足,配上大醬同生菜,清爽解膩,每一啖都充滿驚喜,係完美的搭配!🌟🌟小甘筍芝士蛋糕 🥕🍰小甘筍芝士蛋糕,甘筍的微甜與芝士的濃郁完美融合,口感綿密細膩,甜而不膩,係一道獨特而美味的甜品❤️
今日嚟到食呢個嚐吃套餐 🍽️
包左2個主食+小食+甜品

肉醬牛胸肉蛋包飯 🍳

墨汁大蝦魚籽意粉 🍤🍝

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 🥩🥬

小甘筍芝士蛋糕 🥕🍰
2024-09-21 156 views
👧🏻👧🏻去咗上興趣班,就係👨🏻爸爸 同埋👩🏻媽媽我地嘅metime 時間啦,近近哋我地就喺📍屯門市廣場度搵嘢食啦,最後我哋比呢間充滿韓國風裝潢嘅【Banchan & Cook】吸引咗入去啦🍽一坐低梗係即刻望望個Menu啦,原來呢度有👨🏻爸爸最鍾意食嘅蛋包飯啊,咁又點可以錯過呢,最後我哋除咗蛋包飯之外,仲叫咗幾樣佢哋嘅人氣餐點添🥚肉醬牛胸肉蛋包飯滑捋捋嘅蛋包飯蛋味香濃,配搭埋牛味濃郁嘅牛胸肉,口感嫩滑之餘又多汁,真係食到停唔到口呀🦑墨汁大蝦魚籽意粉媽媽我就最鍾意食墨汁嘅食物,而呢個墨汁大蝦意粉值得推薦,鮮嫩嘅大蝦加埋大大粒嘅魚籽喺上面,撈埋墨汁意粉一齊食,口感非常豐富🐷燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜肥瘦均勻嘅黑毛豬加上蒜片,用生菜包住再點埋大醬,口感多層次之餘仲好清新,一啲都唔油膩㗎🍰甘筍Oreo慕絲蛋糕就咁睇以為只有Oreo,原來唔係㗎,最下面仲有朱古力mousse加蛋糕,真係食到舔舔脷☕️焦糖芝士山咖啡香濃嘅芝士絲中和咗咖啡苦澀味,而且打卡仲好靚添🥤白桃甜蜜梳打清新嘅梳打入邊加咗香甜嘅蜜桃肉,感覺夠晒fresh

🥚肉醬牛胸肉蛋包飯

🦑墨汁大蝦魚籽意粉

🐷燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

🍰甘筍Oreo慕絲蛋糕

☕️焦糖芝士山咖啡
香濃嘅芝士絲中和咗咖啡苦澀味,而且打卡仲好靚添

🥤白桃甜蜜梳打
清新嘅梳打入邊加咗香甜嘅蜜桃肉,感覺夠晒fresh

同朋友去屯門市廣場shopping ,去到Foodmaze 食嘢,Banchan & cook 嘅餐牌有特式蛋包飯,跟住朋友一齊去食,蛋包飯好吸引,又有多款炸雞,飯後點埋甜品就 perfect。墨汁大蝦魚籽意粉🍝,意粉沾上墨汁嘅味道,口感濃郁帶黑汁鮮香氣,配搭爽脆嘅大蝦同脆卜卜嘅魚籽,整體不錯。炸雞拼盤🍗,炸雞喺我嘅favorite food,揀咗原味炸雞、初雪芝士炸雞、蜜糖炸雞; 炸雞厚肉又juicy,每款味道都好味。 擺設得夠完美嘅甜品,甘筍Orea慕絲蛋糕🧁,用了小花盆放入朱古力慕絲蛋糕,上面放了小甘筍白朱古力,真喺好似一個小盆栽。紅豆鮮奶🥤,紅豆香甜,配搭鮮奶,so refreshing。荔枝梳打🍹,荔枝肉爽脆,梳打好夠氣。ʙᴀɴᴄʜᴀɴ ᴀɴᴅ ᴄᴏᴏᴋ屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A號舖

墨汁大蝦魚籽意粉🍝,

炸雞拼盤🍗,炸雞喺我嘅favorite food,

擺設得夠完美嘅甜品,甘筍Orea慕絲蛋糕🧁,

荔枝梳打🍹,荔枝肉爽脆,梳打好夠氣。

ʙᴀɴᴄʜᴀɴ ᴀɴᴅ ᴄᴏᴏᴋ
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A號舖
  • 炸雞拼盤
  • 荔枝梳打
去屯門巿廣場行街,夜晚去呢度食飯,被佢嘅韓系奶油風配色嘅設計吸引咗,靚呀地方乾淨企理,枱同枱距離夠闊,坐得舒服,員工夠主動又好禮貌🫰🏻睇menu見有個套餐幾吸引,喺自選項目內揀三款食物,再揀一款甜品、加兩杯飲品,食物份量大,我覺得3個人share食都夠食🙈「肉醬牛胸肉蛋包飯」蛋係八成熟狀態,員工幫忙喺蛋中間𠝹開,蛋漿傾瀉而下夠晒治癒夠滑身,有蛋香,𥚃面炒飯底係偏淡嘅茄汁味,我會形容係淡味版西炒飯😂配兩款牛肉好食!「墨汁大蝦魚籽意粉 」烏卒卒嘢我最喜歡🖤棚牙黑到唔敢笑,屈哂機意粉有嚼口,絕非求求其其,每條都黐滿香濃墨汁,大蝦彈牙「燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜」見到肥肉唔使驚,入口唔肥膩i like😋份量夠睇頭,醃得好入味,加埋生蒜片+青陽椒+大醬+生菜+蘇子葉一齊食正👍🏿「白桃甜蜜梳打」好多桃肉喺入面,桃味十足,解油膩一流!估唔到杯「焦糖脆脆鮮奶咖啡」有驚喜「小甘筍芝士蛋糕」自己飽到敗北,蛋糕由朋友一手包辦佢話好味喎!所以飽都清晒舔舔脷🤣

「肉醬牛胸肉蛋包飯」

蛋係八成熟狀態,員工幫忙喺蛋中間𠝹開,蛋漿傾瀉而下夠晒治癒
肉醬牛胸肉蛋包飯

「墨汁大蝦魚籽意粉 」

烏卒卒嘢我最喜歡🖤棚牙黑到唔敢笑,屈哂機
意粉有嚼口,絕非求求其其,每條都黐滿香濃墨汁,大蝦彈牙
墨汁大蝦魚籽意粉

「燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜」

白桃甜蜜梳打 + 焦糖脆脆鮮奶咖啡

「小甘筍芝士蛋糕」

自己飽到敗北,蛋糕由朋友一手包辦
佢話好味喎!所以飽都清晒舔舔脷🤣
小甘筍芝士蛋糕
墨汁大蝦魚籽意粉
白桃甜蜜梳打 + 焦糖脆脆鮮奶咖啡
2024-09-10 226 views
Banchan & Cook地址:屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖-嚐吃套餐$560套餐真係好抵,包兩款主菜,一款小食,一款甜品仲有兩杯嘢飲,每樣都可以試吓~~-玫瑰醬芫荽大蝦蛋包飯蛋包飯嘅炒飯入邊有牛肉,蛋香十足,口感嫩滑~-墨魚汁大蝦魚子意粉墨汁意粉味道濃郁,大蝦鮮甜口感彈牙,配以充滿咸鮮嘅三文魚籽👍🏻-炸雞拼盤可以自選三款口味,我哋今次嗌咗兩份芝士同埋一份甜辣,因為之前食過佢哋個芝士炸雞好出色,仲配埋年糕,炸雞外脆內嫩~~-甘筍Oreo慕絲蛋糕-白桃甜蜜梳打-濟州綠茶鮮奶
Banchan & Cook
嚐吃套餐$560
玫瑰醬芫荽大蝦蛋包飯
蛋包飯嘅炒飯入邊有牛肉,蛋香十足,口感嫩滑~
墨魚汁大蝦魚子意粉
炸雞拼盤
甘筍Oreo慕絲蛋糕
白桃甜蜜梳打
濟州綠茶鮮奶

🍳終於等到星期六可以放鬆下啦😚 訓醒就同豬生去屯市食好西😋 今次我哋再黎呢間韓式fusion餐廳, 知佢推出咗個嚐吃套餐, 好鬼抵食!.🍽 呢個套餐包2款主食, 1款小食, 1款甜品同2杯飲品我哋揀咗:🥚 肉醬牛胸肉蛋包飯蛋包飯滑嘟嘟, 有蛋香, 牛胸肉夠嫩口同多汁, 肉質有咬口, 加埋肉醬一齊食, 口感豐富, 食到停唔到口🤭🦐 墨汁大蝦魚籽意粉呢個食完要快啲抹嘴🙈 成口墨汁😂 佢配有4隻大蝦夠爽口, 仲有三文魚籽, 墨汁意粉仲會加咗菇菇係入面, 有驚喜🐔 炸雞拼盤爆驚喜, 可以揀3款味, 我哋揀咗甜辣, 蜜糖同柑橘味🧡 食炸雞仲有加芝士醬一齊食, 但小丸子覺得本身嘅味已經好正, 唔使加都得~ 呢隻係無骨炸雞, 啖啖肉, 勁好味,又香口!🍰 甘筍Oreo慕絲蛋糕好出色, 冇諗到一個小蛋糕有咁多功夫! 最底係mousse配好軟綿嘅蛋糕, 最面係oreo碎碎, 仲有可愛嘅🥕餅餅, 豬生話好飽都食到唔停😎🍫飲品有凍溶化朱古力&熱濟州綠茶鮮奶💚.📌 반찬앤쿡 Banchan and Cook屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A號舖FOODMAZE內
🍳
🍰 甘筍Oreo慕絲蛋糕
🍫飲品有凍溶化朱古力&熱濟州綠茶鮮奶💚
📌 반찬앤쿡 Banchan and Cook
2024-08-19 276 views
喺香港宿舍嘅最后几日,专程寻咗呢间之前mark咗好耐嘅韩餐,除咗等出餐时间耐小小,其他都中规中矩,啲侍应妹妹好有礼貌。碟嘢肉比饭仲多,一勺都係牛肉,基本上加埋甜品,冚唪唥都係甜酸口。加咗饮品同甜品,二百出头,性价比有待普罗大众研究。※:个冷气开得太足,未食过半已经感觉饭凉凉。
加咗饮品同甜品,二百出头,性价比有待普罗大众研究。
※:个冷气开得太足,未食过半已经感觉饭凉凉。

2024-07-04 1714 views
今日去咗屯門市廣場嘅Banchan and Cook 食韓餐,真係一個驚喜呀!😍👏辛辣肉醬年糕真係香辣過癮!年糕軟硬適中,外層微微焦香,內裡軟糯有嚼勁。肉醬香濃惹味,辣度適中,帶有微微甜味,完美平衡!每啖都有滿滿嘅肉香同辣香,辣得過癮又唔會辣到喊咁誇張。🌶️🔥肉醬牛胸肉蛋包飯嘅蛋包煎得金黃香脆,蛋香四溢!入面嘅飯粒粒分明,帶有微微蒜香。牛胸肉嫩滑多汁,肉質有嚼勁又唔會太韌,配埋香濃嘅肉醬,香辣鹹甜味道層次豐富,食落口簡直係一場味蕾嘅饗宴!🍳🥩醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜嘅黑毛豬肉真係無得輸!肉質鮮嫩多汁,帶有淡淡嘅豬肉香甜,醬油香氣撲鼻而來又唔會蓋過豬肉本身嘅味道。大醬香濃鹹甜,配埋爽脆清甜嘅生菜,層次感十足!🥬🐷自桃甜密梳打清新解渴,蜜桃香氣濃郁,甜度啱啱好唔會太膩,加上梳打嘅氣泡感,清爽提神!🍑🥤甜品方面,溶化朱古力(凍香滑濃郁,朱古力味香濃不膩,口感順滑如絲,冰凍食落更添清爽感!🍫❄️甘筍Oreo慕絲蛋糕就更加出色!慕絲蛋糕軟綿香甜,甘筍味香而不膩,Oreo餅碎加添口感,香甜中帶有微微鹹香,層次豐富!🥕🍰呢間Banchan and Cook 真係將韓式美食發揮到極致,每款菜式都充滿驚喜

呢間Banchan and Cook 真係將韓式美食發揮到極致,每款菜式都充滿驚喜,絕對值得再次光顧!👍💯

반찬앤쿡 Banchan and Cook (屯門市廣場1期) (屯門)

#韓國菜 #屯門美食 #反찬앤쿡 #BanchanandCook #辛辣年糕 #蛋包飯 #黑毛豬 #自桃梳打 #朱古力甜品 #慕絲蛋糕 #屯門市廣場 #港式韓餐 #foodie #foodporn #koreanfood #hkfoodie #hkfood #hkeats #instafood #yummy #delicious #foodstagram #foodphotography #foodlover

2024-07-03
$200 (Dinner)
2024-07-03 561 views
呢間cafe之前幫襯過,佢地的炸雞好食到依家都仲記得。今次點了這個二人套餐,份量大到應該夠3至4人食。套餐包括左✨️肉醬牛胸肉蛋包飯肉醬調味得恰到好處,非常惹味,而且肥瘦適中。牛胸肉有兩大塊,肉味惹夠濃又煎得夠香。而且珍珠米炒得香口,加埋嫩滑的蛋汁,同芝士粉,好唔錯。✨️墨汁大蝦魚籽意粉墨汁掛落每條意粉,食落去鹹香味鮮。而且大蝦咬落去彈牙,加埋魚籽增加層次。呢個值得推介。✨️至於炸雞拼盤,就真係一個大滿足。芝士炸雞的質素保持到,芝士粉香氣四溢,雞肉又嫩又多汁,皮脆得似薯片咁,每一啖都令人回味。原味同甜辣炸雞都一樣好食。仲有中間甜甜的的芝士醬,真係好邪惡。✨️最後,小甘筍芝士蛋糕質感輕盈,為呢餐劃上完美的句號。
呢間cafe之前幫襯過,佢地的炸雞好食到依家

都仲記得。今次點了這個二人套餐,份量大到

應該夠3至4人食。

套餐包括左
✨️肉醬牛胸肉蛋包飯

肉醬調味得恰到好處,非常惹味,而且肥瘦適

中。牛胸肉有兩大塊,肉味惹夠濃又煎得夠

香。而且珍珠米炒得香口,加埋嫩滑的蛋汁,同芝士粉,好唔錯。

✨️墨汁大蝦魚籽意粉

墨汁掛落每條意粉,食落去鹹香味鮮。而且大

蝦咬落去彈牙,加埋魚籽增加層次。呢個值得推介。

✨️至於炸雞拼盤,就真係一個大滿足。芝士

✨️最後,小甘筍芝士蛋糕質感輕盈,為呢餐

劃上完美的句號。

2024-07-02 397 views
#今日食咩好上星期返來有少少Me Time時間我就約左朋友去Banchan and Cook點咗二人餐,真係豐富到爆😍兩款主食🍝🍗炸雞拼盤甜品同兩杯自選飲品🥤我地叫左玫瑰蛋包飯同墨汁大蝦魚籽意粉蛋包飯上檯賣相好靚店員仲係我地面前用刀介開個蛋嫩滑蛋汁即時漏出嚟🤤蓋係炒飯上面好正😍撈晒成個飯好好味墨汁大蝦魚籽意粉勁黑食完第一啖,朋友望住我爆笑,佢都食返啖,挑戰唔會變黑咀食到我哋勁開心🤣咀仔黑晒都唔緊要好歡樂😂墨魚汁好濃郁,大蝦爽彈🍗炸雞拼盤可以揀三款口味,我哋叫左芝士🧀️,洋蔥同蜜糖炸雞,仲配埋少少年糕,煙煙韌韌。我哋都最鍾意蜜糖味雞肉完全唔嚡芝士口味有芝士粉,甜甜地咁啦另外仲有個蜜糖芥末醬可以一齊點食,真係超好味而洋蔥味呢都非常香帶少少點甜品方面叫左超可愛嘅 Oreo 慕絲蛋糕盆栽,造型超適合打卡📷@banchancookBanchan & Cook (屯門) 📍屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle #屯門#炸雞 #黃家
#今日食咩好
上星期返來有少少Me Time時間
我就約左朋友去Banchan and Cook
點咗二人餐,真係豐富到爆😍
兩款主食🍝
🍗炸雞拼盤
甜品同兩杯自選飲品🥤
我地叫左玫瑰蛋包飯同墨汁大蝦魚籽意粉
蛋包飯上檯賣相好靚
店員仲係我地面前用刀介開個蛋
嫩滑蛋汁即時漏出嚟🤤蓋係炒飯上面好正😍撈晒成個飯好好味
墨汁大蝦魚籽意粉勁黑
食完第一啖,朋友望住我爆笑,佢都食返啖,挑戰唔會變黑咀
食到我哋勁開心🤣咀仔黑晒都唔緊要
好歡樂😂
墨魚汁好濃郁,大蝦爽彈
🍗炸雞拼盤可以揀三款口味,
我哋都最鍾意蜜糖味雞肉完全唔嚡
芝士口味有芝士粉,甜甜地咁啦
另外仲有個蜜糖芥末醬可以一齊點食,真係超好味
而洋蔥味呢都非常香帶少少點

@banchancook

Banchan & Cook (屯門)

#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle #屯門#炸雞 #黃家日常

2024-06-25 438 views
Bankchan & cook主打韓式料理,餐廳以淺木色係為主。點餐🌿Tasty Treat Combo $560有兩客主食(4選2),1客小食(2選1),1客甜品,兩杯飲品1 墨汁🦑大蝦魚子意粉墨意意粉爽彈,掛滿鮮味墨汁,配上鮮香大蝦魚子,👍2 肉醬牛胸肉🐮蛋包飯份量十足,牛胸肉黏腍,香濃肉醬汁拌充滿蛋香的蛋包飯3 燒醬油黑毛豬🐷白切肉配大醬生菜🥬⭐️⭐️⭐️(非常推介)豬腩肉🐽油香肥美,配搭清爽生菜🥬和紫蘇葉,夾蒜片,加泡菜,完全中和了肥膩感,配合埋韓式醬汁,開胃4 甘筍🥕芝士🧀蛋糕餅底夾着一絲絲甘筍🥕不甜膩二人套餐,份量足夠三個人食,又坐得舒服,性價比高5香濃朱古力☕️6 荔枝梳打🍹
點餐🌿Tasty Treat Combo $560

1 墨汁🦑大蝦魚子意粉
墨意意粉爽彈,掛滿鮮味墨汁,配上鮮香大蝦魚子,👍

2 肉醬牛胸肉🐮蛋包飯
份量十足,牛胸肉黏腍,香濃肉醬汁拌充滿蛋香的蛋包飯

4 甘筍🥕芝士🧀蛋糕
餅底夾着一絲絲甘筍🥕不甜膩
二人套餐,份量足夠三個人食,又坐得舒服,性價比高

5香濃朱古力☕️

6 荔枝梳打🍹
位於屯門市廣場1期的Banchan and Cook以其精緻的韓國料理和親切的服務聞名,這次我和朋友決定一試,體驗非常令人滿意。🍽️店內裝潢簡潔大方,給人一種舒適愉快的用餐氛圍。服務員態度親切,效率高,給人賓至如歸的感覺。每道菜上菜速度適中,讓人不會覺得等待過長。😊首先,我們點了玫瑰醬芫茜大蝦蛋包飯:這道蛋包飯以大蝦為主角,玫瑰醬香氣撲鼻,芫茜的清香提升了整體的風味,蛋包飯的米飯口感柔軟,每一口都充滿驚喜。辛辣炒肉醬年糕🌶️:這道菜辣味十足,麵條彈牙,年糕Q彈有嚼勁,配上香濃的肉醬炒製,讓人一口接一口,完全停不下來。炸雞拼盤(洋蔥汁炸雞、芝士炸雞、柑橘炸雞)🍗:這拼盤我們選了三種不同口味的炸雞,洋蔥汁炸雞香濃不膩,芝士炸雞外脆內嫩,柑橘炸雞帶有清新的柑橘香氣,每一種都各具特色,滿足不同口味需求。焦糖蘋果紅豆沙冰🍻:這道甜品以蘋果和紅豆為主要食材,加入焦糖增添甜味,沙冰口感細膩,甜而不膩,非常適合炎熱的夏日享用。濟州綠茶鮮奶(凍):這款飲品以濟州綠茶為基底,加入鮮奶,清香的茶味和鮮奶的香濃完美融合,冰鎮後更加爽口。小甘筍芝士蛋糕:這道甜品蛋糕口感細膩,甘筍的清甜和芝士的濃郁完美融合,甜而不膩

小甘筍芝士蛋糕:這道甜品蛋糕口感細膩,甘筍的清甜和芝士的濃郁完美融合,甜而不膩,適合作為餐後甜點。

Banchan and Cook提供了高質量的韓國料理和令人滿意的用餐體驗。無論是食物味道、環境氛圍還是服務態度,都讓人感到非常滿意。這是一家適合家庭聚餐和朋友聚會的好地方,十分推薦給所有熱愛韓國料理的朋友們。
2024-06-20
$300 (Dinner)
  • 焦糖蘋果紅豆沙冰
  • 炸雞拼盤
上星期去左Banchan and Cook 食返個weekend lunch 😋呢個二人餐非常豐富 有2款主食 炸雞拼盤🍗 甜品同2杯自選飲品~我地揀左肉醬牛胸肉蛋包飯 墨汁大蝦🍤魚籽意粉🍝蛋包飯煎得好靚 店員會係我地面前用刀介開蛋入面既嫩滑蛋汁即時漏出黎蓋係炒飯上面🤩好正🙌🏻肉醬牛胸肉份量都好多 足夠撈晒成個飯🩵.墨汁大蝦魚籽意粉勁黑呀🤣食完可抹下嘴同飲返啖水先夠膽講嘢🤣墨魚汁真係好濃 成個意粉都好夠味 大蝦爽彈 配埋魚籽既咸香💗.炸雞拼盤可以揀三款口味 我揀左芝士🧀 甜辣同蜜糖炸雞🍗仲配左少少年糕 煙煙韌韌 芝士口味有芝士粉 甜甜地 點埋蜜糖芥末醬一齊食😍超好味炸雞既雞肉完全唔嚡🫶🏻食得好滿意.最後仲有超可愛oreo 慕絲蛋糕盆栽💜造型可愛超適合打卡!
我地揀左肉醬牛胸肉蛋包飯 墨汁大蝦🍤魚籽意粉🍝

2024-06-16
Type of Meal
Lunch
2024-06-19 248 views
週末同老公去睇戲🍿搵咗附近餐廳食韓菜。餐廳環境好好,坐得好舒服。我同老公叫咗1個套餐超級豐富。主食有四選二玟瑰醬芫茜大蝦🍤蛋包飯/肉醬牛胸肉蛋包飯/辛辣肉醬年糕/墨汁大蝦魚籽意粉🍝分享小食二選一炸雞🍗拼盤/燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜甜品二選一小甘筍芝士蛋糕/ 甘筍Oreo慕絲蛋糕配自選飲品兩杯最後我哋選擇😆主食:玫瑰醬芫荽大蝦蛋包飯肉醬牛胸肉蛋包飯兩個蛋包飯各有特色,份量十足。我個人比較鍾意玫瑰醬大蝦蛋包飯。玫瑰醬係牛奶,茄汁韓式辣醬三合一,深受韓國人歡迎,第一次試醬汁奶味香濃,適合唔食辣嘅朋友,同海鮮好夾。分享小食:燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜豬腩肉肥美又香又腍放上泡菜 青紅椒 蒜片 搭配生菜和紫蘇葉口感清爽 再搭配韓式醬油好開胃,口感豐富,味道濃郁。甜品最後叫咗小甘筍芝士蛋糕,配上甘筍份外健康,好清新,食落去唔太甜唔膩,顏色又靚。淨係兩杯飲品,老公話伯爵茶鮮奶咖啡好飲,我就飲咗士多啤梨紅桑子梳打,好清新解渴。整體都好滿意,下次要試下呢間炸雞。

我同老公叫咗1個套餐超級豐富。

主食有四選二

主食:
玫瑰醬芫荽大蝦蛋包飯

分享小食:

甜品

整體都好滿意,下次要試下呢間炸雞