2024-07-02
#今日食咩好上星期返來有少少Me Time時間我就約左朋友去Banchan and Cook點咗二人餐,真係豐富到爆😍兩款主食🍝🍗炸雞拼盤甜品同兩杯自選飲品🥤我地叫左玫瑰蛋包飯同墨汁大蝦魚籽意粉蛋包飯上檯賣相好靚店員仲係我地面前用刀介開個蛋嫩滑蛋汁即時漏出嚟🤤蓋係炒飯上面好正😍撈晒成個飯好好味墨汁大蝦魚籽意粉勁黑食完第一啖,朋友望住我爆笑,佢都食返啖,挑戰唔會變黑咀食到我哋勁開心🤣咀仔黑晒都唔緊要好歡樂😂墨魚汁好濃郁,大蝦爽彈🍗炸雞拼盤可以揀三款口味,我哋叫左芝士🧀️,洋蔥同蜜糖炸雞,仲配埋少少年糕,煙煙韌韌。我哋都最鍾意蜜糖味雞肉完全唔嚡芝士口味有芝士粉,甜甜地咁啦另外仲有個蜜糖芥末醬可以一齊點食,真係超好味而洋蔥味呢都非常香帶少少點甜品方面叫左超可愛嘅 Oreo 慕絲蛋糕盆栽,造型超適合打卡📷@banchancookBanchan & Cook (屯門) 📍屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle #屯門#炸雞 #黃家
上星期返來有少少Me Time時間
我就約左朋友去Banchan and Cook
點咗二人餐,真係豐富到爆😍
兩款主食🍝
🍗炸雞拼盤
甜品同兩杯自選飲品🥤
我地叫左玫瑰蛋包飯同墨汁大蝦魚籽意粉
蛋包飯上檯賣相好靚
店員仲係我地面前用刀介開個蛋
嫩滑蛋汁即時漏出嚟🤤蓋係炒飯上面好正😍撈晒成個飯好好味
墨汁大蝦魚籽意粉勁黑
食完第一啖,朋友望住我爆笑,佢都食返啖,挑戰唔會變黑咀
食到我哋勁開心🤣咀仔黑晒都唔緊要
好歡樂😂
墨魚汁好濃郁,大蝦爽彈
🍗炸雞拼盤可以揀三款口味,
我哋都最鍾意蜜糖味雞肉完全唔嚡
芝士口味有芝士粉,甜甜地咁啦
另外仲有個蜜糖芥末醬可以一齊點食,真係超好味
而洋蔥味呢都非常香帶少少點
@banchancook
Banchan & Cook (屯門)
#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle #屯門#炸雞 #黃家日常