2022-08-20 25 views
屯門市廣場不嬲都多野食~今晚收工一班同事約食飯,就試下呢間韓式炸雞吉列豬扒年糕,豬扒炸列金黃熱辣辣撈埋韓式年糕煙煙韌韌好岩一班朋友share炸雞正常發揮,有韓式甜酸味同蜂蜜芝士最後叫多個飯圈~食下食下都好full

炸雞正常發揮,有韓式甜酸味同蜂蜜芝士

最後叫多個飯圈~食下食下都好full
天氣咁熱除咗行下商場外真係邊度都唔想去~ 今次又同男友喺屯門行街,行到咁上下見餓就又搵下有咩好食,之前經過見呢間韓式Cafe裝修好靚,環境幾寛鬆,又成日滿座,一直都想去試~呢次經過見咁啱有位就入咗去試~ 🧡玫瑰醬無骨炸雞($108)炸雞必點!好少會做到咁juicy同嫩滑,外脆內嫩,配搭嘅年糕同薯條一樣高質! 🧡韓式雜莓牛角包窩夫($72)牛角包窩夫係即叫即做,記得要提早叫定~牛角包窩夫食落有陣濃厚嘅牛油味,個酥皮好香脆,表面加咗蜜糖,配上Cream同雜莓食好夾好balance,同樣必點! 🧡玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯($138)賣相色水非常得,份量亦都十足!店員會喺你面前切開隻流漿蛋,視覺效果一流!流漿蛋好嫩滑,三件大大件嘅嫩滑雞腿肉配上佢個特別嘅玫瑰汁確實食得好爽! 🧡牛肝菌蛋包飯($102)菇菌愛好者注意!呢個蛋包飯啱哂你,啲雜菌雜菇炒得香氣十足,個牛肝菌汁又同滑蛋珍珠米好夾,入口smooth,蛋味香,成件事就似係歎緊一道香氣過山車~ 🧡燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜($162)五花肉肥瘦均勻,表面燒得焦香,厚薄剛剛好!用生菜同紫蘇葉夾住加埋蒜片、青椒、泡菜、韓式辣醬等一齊食就係爽!
天氣咁熱除咗行下商場外真係邊度都唔想去~

玫瑰醬無骨炸雞
🧡玫瑰醬無骨炸雞($108)

韓式雜莓牛角包窩夫
🧡韓式雜莓牛角包窩夫($72)
牛角包窩夫係即叫即做,記得要提早叫定~

玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯
🧡玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯($138)

牛肝菌蛋包飯
🧡牛肝菌蛋包飯($102)

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
🧡燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜($162)

夏至士多啤梨香蕉奶昔
🧡夏至士多啤梨香蕉奶昔($48)
酸酸甜甜,入口Creamy舒服!

士多啤梨鮮奶咖啡
🧡士多啤梨鮮奶咖啡($48)
比較少見嘅配搭,甜甜地幾好飲!
玫瑰醬無骨炸雞
士多啤梨鮮奶咖啡
餐廳裝修簡約,唔少角落放左啲乾花,望落好舒服,好有休閑的感覺。食物的份量都偏大,好適合多幾個人share,每樣食啲咁😚🔸牛肝菌蛋包飯🍄一上枱就會聞到好香的菇菌味🍄店員會幫忙切開蛋包飯,個半熟蛋真係煎得好靚,色澤均勻,一切開係超嫩滑的蛋😍🔸炸芝士豬扒忌廉年糕🐷🧀芝士豬扒炸得好脆口,中間芝士有拉絲的感覺,一人食一件剛剛好🧀年糕味道似卡邦尼忌廉味,本身以為會好溜,但係食又高又食一舊,停唔到口🤣🔸慢煮羊膝配薯條🐑呢款有啲東南亞風,可能因為落咗啲香料醃製,肉質軟腍,無羊的羶味。唔好睇佢好大條骨咁,切開好多肉食,3、4個人share就啱晒~🔸玫瑰醬無骨炸雞🍗🍖叫炸雞都會包韓式前菜,今日就有醃蘿蔔同薯仔沙律。揀咗餐廳嘅招牌口味玫瑰醬🌹睇餐牌介紹玫瑰醬並唔係玫瑰花味道,而係由番茄醬、奶油醬、辣椒醬混合而成的醬汁,醬既顏色好似玫瑰色,所以先叫做玫瑰醬。味道都幾有層次,酸酸辣辣。半份炸雞份量都好多,仲有薯條同年糕。🔸韓式雜莓牛角包窩夫🧇🍓🫐而家韓式甜品興牛角包窩夫,我哋都叫左個share,賣相精緻,窩夫食落酥脆,帶有牛油香,配上忌廉同水果食一流!🔸盛夏冰爽西瓜檸檬梳打🍉士多啤梨香蕉奶昔🍓🍌好適合夏天的特飲
食物的份量都偏大,好適合多幾個人share,每樣食啲咁😚

🔸牛肝菌蛋包飯🍄

🔸炸芝士豬扒忌廉年糕🐷🧀

🔸慢煮羊膝配薯條🐑

🔸玫瑰醬無骨炸雞🍗🍖
炸雞都會包韓式前菜,今日就有醃蘿蔔同薯仔沙律。

🔸韓式雜莓牛角包窩夫🧇🍓🫐

🔸盛夏冰爽西瓜檸檬梳打🍉士多啤梨香蕉奶昔🍓🍌
好適合夏天的特飲,西瓜梳打有粒粒西瓜波,有得飲有得食,飲完透心涼☃️士多啤梨香蕉奶昔就充滿果香味,質感綿滑,亦飲到有啲果肉🍓🍌

📍 #BanchanandCook (#銅鑼灣美食) (#太古美食) (#東涌美食) (#屯門美食)

銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖
  • 牛肝菌蛋包飯
  • 玫瑰醬無骨炸雞
  • 韓式雜莓牛角包窩夫
2022-08-10 115 views
以前去東涌既時候食過幾好食😋不過東涌真係太遠啦 難得大西北都開左 咁近城隍廟 又點可以唔再黎食呀😝鋪頭裝修好光猛🔅又有唔少打卡位 加上枱與枱之間空間好充足🌸玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 $138個玫瑰醬好香同帶微微辣好開胃 雞腿肉啖啖肉嫩滑多汁 個蛋包飯拎到上黎時 職員會比小小時間影相打卡📷之後會幫你切開 切開後見到蛋呈半熟狀態 蛋既份量絕對足夠每一啖飯都有滿滿既蛋 呢一個飯底係炒飯底黎令到個飯更有香氣🌸牛肝菌蛋包飯 $102牛肝菌好香🍄 飯底係白飯黎 呢一個飯香得黎菇既份量都好多🌸燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162醬油黑毛豬較淋滑配上爽口生菜夾埋蒜片泡菜去食 令到食呢一個既時候冇咁油膩 係一個幾唔錯既配搭🌸玫瑰醬無骨炸雞(半份)$108玫瑰醬既微微辣配炸雞絕對合適 加上韓式炸雞一向脆嫩 除咗炸雞之外仲有薯條跟埋🌸韓式雜莓牛角包窩夫 $72窩夫好脆同埋真係食到好似牛角包咁 入面有好多層 而且有肉桂味🌸盛夏冰爽西瓜檸檬梳打 $48梳打入面有一粒粒既西瓜肉🍉襯托番微微酸既檸檬梳打顯出西瓜特別清甜🌸溶化朱古力 (熱)$42朱古力味好香濃🍫 佢上面磨左一片片既朱古力碎 朱古力半溶既口感令到呢杯野提

鋪頭裝修好光猛🔅又有唔少打卡位 加上枱與枱之間空間好充足

🌸玫瑰醬無骨炸雞(半份)$108

🌸韓式雜莓牛角包窩夫 $72

🌸盛夏冰爽西瓜檸檬梳打 $48

🌸溶化朱古力 (熱)$42
朱古力味好香濃🍫 佢上面磨左一片片既朱古力碎 朱古力半溶既口感令到呢杯野提升左一個層次
韓式雜莓牛角包窩夫
玫瑰醬無骨炸雞(半份)
玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯
溶化朱古力 (熱)
盛夏冰爽西瓜檸檬梳打
韓式雜莓牛角包窩夫
溶化朱古力 (熱)
2022-08-08 54 views
係屯市2樓呢間Banchan想食好耐,好耐之前係東薈城食過一次,今次可以近近地係屯市食。好,坐低睇下有咩好食先。餐前有個紅菜頭,個紅菜頭好爽,醬汁都係紅菜頭打成。玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯,呢個必食,炒蛋包住滑嘟嘟嘅蛋,下面係粒粒分明炒飯,雞腿肉大大件又滑,好好味!炸芝士豬扒忌廉年糕,每件炸豬扒都釀左拉絲芝士,邪惡!芝士年糕比較軟身,係另一個口感,睇落好似長通粉。慢煮羊膝配薯條,超大隻羊膝,都煮得好腍,一切就開,容易入口。玫瑰醬無骨炸雞,個玫瑰醬幾特別,咸中帶微微甜,炸雞夠脆。韓式雜莓牛角包窩夫,有好多水果係面頭,見到都開心,窩夫即叫即做,食落好鬆化。夏至士多啤梨香蕉乳酪,酸酸甜甜好creamy。紅豆鮮奶,除左奶味濃厚,上面有幾片玫瑰,飲落仲有玫瑰香。

好,坐低睇下有咩好食先。

餐前有個紅菜頭,個紅菜頭好爽,醬汁都係紅菜頭打成。

玫瑰醬無骨炸雞,個玫瑰醬幾特別,咸中帶微微甜,炸雞夠脆。

夏至士多啤梨香蕉乳酪,酸酸甜甜好creamy。

紅豆鮮奶,除左奶味濃厚,上面有幾片玫瑰,飲落仲有玫瑰香。
2022-08-05 41 views
給你一個潮韓之家。主打韓國料理, 另有一些蛋包飯、卡邦尼、燻蹄、 外地直送當季食材等。除了東涌及港島,屯門之友率先可嘗。玫瑰醬無骨炸雞 半份$110.00撇除價錢,炸雞即叫即炸,表皮薄脆,甜醬味道適中均勻,配上薯條及年糕。很飽肚。切開炸雞,有少少清汁流出,很驚喜。2毫米超薄炸粉,肉質不乾,鮮嫩粉紅。主食小食都可以。 不愧是韓國國民美食。薯條保留少少皮, 切勿大驚小怪,靚薯之皮絕不失禮。 年糕軟腍。 醬汁絕不喧賓奪主。價格因素,見仁見智。屯門分店暫時選擇不及港島及東涌多。這價錢有一半是「吃環境」,大量乾草,chil 有濟洲味。

玫瑰醬無骨炸雞 半份$110.00

2022-08-01 667 views
最近喺屯門發現新開嘅韓國餐廳餐廳以乾花做裝飾 配以大地色 感覺都幾舒服 💐🔸無骨蜜糖炸雞 半份 HK108食韓國菜必點炸雞🐥蜜糖味基乎同蜂蜜牛油薯片一樣味炸雞炸粉薄而脆 雞肉保持到肉汁配料仲有炸年糕 乾身得嚟煙韌 口感幾特別半份啱哂兩個人食👭🏻🔹青口海鮮炒年糕 HKD108本身以為會係韓式辣醬 點知發現個汁似加咗雜菜嘅龍蝦湯汁😂年糕唔係常見嘅長條形年糕 係雪人形年糕口感比長條形年糕更軟糯!海鮮就有青口 蝦 同帶子 但味道一般🔸泡菜芝士紫菜包飯 HKD78見到一大pat邪惡嘅芝士忍唔住嗌咗🤭但係上枱嘅時候得芝士係熱嘅 下面嘅紫菜包飯凍之餘….仲要一夾就散 係啲飯完全飛開哂😶‍🌫️食到有啲狼狽 希望會改善吓🙌🏻🔹韓式雜莓牛角包窩夫 HKD72店員聲稱係即叫即整 大概等咗十五分鐘牛角包酥皮香脆 表面加咗蜜糖🤤加埋cream 同酸甜雜莓 必食💖🔸士多啤梨鮮奶咖啡 HKD48咖啡隱約有士多啤梨嘅 味道偏甜🔹溶化朱古力 HKD42💬雖然係cafe 但個人覺得位置略窄💰人均消費約$250/人🚩반찬앤쿡 Banchan and Cook 屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及
最近喺屯門發現新開嘅韓國餐廳

🔹青口海鮮炒年糕 HKD108
本身以為會係韓式辣醬
點知發現個汁似加咗雜菜嘅龍蝦湯汁😂
年糕唔係常見嘅長條形年糕 係雪人形年糕
口感比長條形年糕更軟糯!
海鮮就有青口 蝦 同帶子 但味道一般

🔸泡菜芝士紫菜包飯 HKD78
見到一大pat邪惡嘅芝士忍唔住嗌咗🤭
但係上枱嘅時候得芝士係熱嘅
下面嘅紫菜包飯凍之餘….
仲要一夾就散 係啲飯完全飛開哂😶‍🌫️

🔹溶化朱古力 HKD42

💬雖然係cafe 但個人覺得位置略窄

💰人均消費約$250/人

🚩반찬앤쿡 Banchan and Cook
屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖
2022-07-31 489 views
【Background】自從係東涌食過「Banchan and Cook」後一直都念念不忘🙊 終於等到佢係屯門開分店,急不及待地立馬衝過黎🤣.裝修沿用佢地獨有嘅韓式文青風格,擁有多個打卡位,仲有特設嘅卡位,空間感十足之餘,頗有私隱度呢!────────────────────【牛肝菌蛋包飯 $102】蛋包飯係「Banchan and Cook」嘅Signature Dish。金黃色嘅蛋包,脹卜卜的好可愛🥰店員輕輕地用餐刀喺蛋包嘅中間切開,嫩滑而流心嘅蛋漿瞬間覆蓋住底下嘅珍珠米飯,入口濕潤柔滑,蛋香味十足,配合住牛肝菌醬食,滿有層次感呢~.【炸芝士豬扒忌廉年糕 $105】韓式年糕比較厚身,口感更煙韌帶嚼勁,粒粒年糕沾滿忌廉醬汁, creamy得黎,忌廉濃香味突出,而炸豬扒入口酥脆加上中間嘅流心芝士,一脆一軟嘅組合,好match🥳.【玫瑰醬炸雞/有骨/半份 $108】韓式炸雞亦係必點之一,外脆內嫩嘅炸雞,再沾上玫瑰醬,有種蛋黃醬般既「沙沙」口感又帶點玫瑰嘅清香,底下仲有韓式長年糕同炸粗薯條添,值得推介呀😈.【海鮮煎蔥餅 $89】勁多料嘅煎蔥餅🤣蔥餅兩面煎至香脆,粉漿不會過多,每啖都食到蔥粒
【Background】

────────────────────
【牛肝菌蛋包飯 $102】

【炸芝士豬扒忌廉年糕 $105】

【玫瑰醬炸雞/有骨/半份 $108】

【海鮮煎蔥餅 $89】
勁多料嘅煎蔥餅🤣蔥餅兩面煎至香脆,粉漿不會過多,每啖都食到蔥粒及魷魚粒,口感好豐富😍,再沾上特製嘅海鮮醬汁調味,增添微微香辣,令鮮味更突出😎

【韓式雜莓牛角包窩夫 $72】
窩夫係即叫即製的,記得需預留時間order 哦~窩夫口感鬆脆再濃厚牛油香,灑上糖霜及玉桂粉,仲有草莓粒,藍莓及野莓嘅加持,果香味可以balance到甜膩感,好Match呢😘

【盛夏冰爽西瓜檸檬梳打 $48】
喺咁熱嘅天氣之下飲一杯西瓜檸檬梳打,成個人即刻爽晒😂檸檬嘅微酸加上西瓜嘅清甜,底下仲有粒粒西瓜肉架😆

【焦糖脆脆鮮奶咖啡 $48】
入口香滑,奶香味濃厚,帶上微微嘅焦糖甜,好Rich😍

2022-07-28 55 views
聽朋友講呢間食蛋包飯唔錯,所以就去試下之前都經過左幾次,以為佢系普通cafe,細細碟無咩特別,所以幾次都無入去今次聽朋友介紹,就去試下佢既環境裝修幾有氣氛,都好岩打卡。佢無set lunch叫,所以散叫。1)烤牛肉蛋包飯 ($98)職員會等我地打左卡系我地面前切開個蛋包飯,呢個畫面好治癒蛋望落都好滑2) 甜辣炸雞($118)半份炸雞,雞肉夠juicy,加埋蜜糖同辣汁,好開胃,好惹味。平時出去食炸雞都系得薯條,呢間有埋年糕!配料有d葵花子 ~ 連埋一齊食既時侯個口感都好唔同,好特別,我都好中意!!!3)泡菜豬肉煎餅($78)呢個煎餅分左四份,每舊都有少少厚度,有口感泡茶豬肉夠香辣,有提供醬汁整體黎講,環境唔錯,食物味道有心思,比普通炸雞既口味都有唔同,值得一試!但蛋包飯黎講系有質素~但系有d偏費,但未試過都可以去試下
今次聽朋友介紹,就去試下

佢既環境裝修幾有氣氛,都好岩打卡。
佢無set lunch叫,所以散叫。

1)烤牛肉蛋包飯 ($98)

職員會等我地打左卡系我地面前切開個蛋包飯,呢個畫面好治癒
蛋望落都好滑

2) 甜辣炸雞($118)
平時出去食炸雞都系得薯條,呢間有埋年糕!

3)泡菜豬肉煎餅($78)

呢個煎餅分左四份,每舊都有少少厚度,有口感
泡茶豬肉夠香辣,有提供醬汁

但蛋包飯黎講系有質素~但系有d偏費,但未試過都可以去試下
2022-07-28 47 views
唉,呢間餐廳到底請咗啲咩人,態度傲慢、懶散,問多句就唔老脾,發脾氣,真係唔明做乜好地地食個飯 都要受咁多氣,一啲都唔helpful,衰到一個點,影響晒用餐氣氛⋯⋯ 唉,勁受氣,呢間唔會再encore,亦都唔好俾我喺其他餐廳見到呢幾個女侍應,一定趕客至上⋯⋯
到底𝟏個人🤴🏻要有幾鍾意食蛋包飯🍳先會每次放假都拉我去食😬~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪前菜▪(𝐅𝐫𝐞𝐞) 蟹籽薯仔沙律🦀🥔🥗.▪玫瑰醬無骨炸雞 • 半份 ($108)無骨啖啖肉😙仲要平過有骨,抵呀🤑炸雞🍗金金黃黃,有肉汁💦不過最正係仲有脆卜卜粗薯條🍟 • 煙韌年糕🤓.(👆🏻玫瑰醬🌹 = 蕃茄醬🥫 • 奶油醬🧈 • 選擇性放既辣椒醬🌶混合而成的醬汁🥣👇🏻).▪玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 ($138)店員會趁熱幫你切開🔪面頭大大舊既動動蛋🥚表面仲加左幾瓣玫瑰花花瓣🌹睇住佢包番落黎,又真係幾治癒既😝底唔用🙅🏻‍♀️白飯,係有加翠玉瓜🥒 • 甘筍粒🥕 • 茄汁🍅……煮過旁邊既燴雞腿肉🍗,表面香口 • 少少脆✨.▪炸芝士豬扒忌廉年糕 ($105)卡邦尼唔配意粉,配左年糕🤣年糕比平時食既幼長🤏🏻,口感比軟身,幾掛汁,卡邦尼汁奶香味幾重🍼加左薄薄既菇菇片🍄 • 翠玉瓜🥒 • 甘筍粒🥕脆脆炸芝士豬扒🐷,芝士份量🧀比肉仲多,芝士控既福音🤩.▪燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 ($162)黑毛豬肉有番咁上下厚度🤌🏻表面燒到少少焦香🔥,豬皮𝐐𝐐彈既🧏🏻‍♀️唔好諗會肥
到底𝟏個人🤴🏻要有幾鍾意食蛋包飯🍳
先會每次放假都拉我去食😬
▪前菜▪
(𝐅𝐫𝐞𝐞) 蟹籽薯仔沙律🦀🥔🥗

▪玫瑰醬無骨炸雞 • 半份 ($108)
無骨啖啖肉😙
仲要平過有骨,抵呀🤑
炸雞🍗金金黃黃,有肉汁💦
不過最正係仲有脆卜卜粗薯條🍟 • 煙韌年糕🤓
玫瑰醬無骨炸雞 • 半份 ($108)

▪玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 ($138)
店員會趁熱幫你切開🔪面頭大大舊既動動蛋🥚
表面仲加左幾瓣玫瑰花花瓣🌹
玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 ($138)

睇住佢包番落黎,又真係幾治癒既😝
旁邊既燴雞腿肉🍗,表面香口 • 少少脆✨
玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 ($138)

▪炸芝士豬扒忌廉年糕 ($105)
卡邦尼唔配意粉,配左年糕🤣
年糕比平時食既幼長🤏🏻,口感比軟身,
幾掛汁,卡邦尼汁奶香味幾重🍼
加左薄薄既菇菇片🍄 • 翠玉瓜🥒 • 甘筍粒🥕
脆脆炸芝士豬扒🐷,芝士份量🧀比肉仲多,
芝士控既福音🤩
炸芝士豬扒忌廉年糕 ($105)
炸芝士豬扒忌廉年糕 ($105)

▪燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 ($162)
黑毛豬肉有番咁上下厚度🤌🏻
表面燒到少少焦香🔥,豬皮𝐐𝐐彈既🧏🏻‍♀️
唔好諗會肥,諗住骨膠原🦴
再韓國🇰🇷食法用生菜包住食🥬
加埋泡菜🧡 • 蒜片🧄 • 青辣椒🫑......
有菜就冇咁邪惡啦😈
燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 ($162)
燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 ($162)

甜品
▫️韓式雜莓牛角包窩夫($72)
女人食甜品有第𝟐個胃嘛🤰🏻
幾飽都要食埋,雜莓酸酸甜甜又開番胃啦🤭
𝐑𝐚𝐬𝐩𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 • 士多啤梨🍓 • 藍莓🫐,𝟑款𝐒𝐢𝐳𝐞都大大粒🤗
𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞有𝟐件,酥酥脆脆🥐
仲加左蜜糖🍯,食落更香。
韓式雜莓牛角包窩夫($72)
韓式雜莓牛角包窩夫($72)

▪野飲▪
▫️盛夏冰爽西瓜檸檬梳打($48)
夠晒夏日😎入面仲有幾粒西瓜小波波🍉
西瓜味比檸檬味出🤏🏻
▫️ Iced❄️ • Earl Grey Caffee Latte ($48)
可以走甜,實在太美好🙆🏻‍♀️
茶🫖啡☕️比例控制得唔錯,
𝟐個味都飲到😙

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺餐廳以木系顏色🪵裝飾 • 佈置為主
🔺環境夠闊落 • 光猛,坐得好舒服😌
🔺餐廳🍽會定期推出唔同既限定菜式𝐌𝐞𝐧𝐮📖
2022-07-28 342 views
這間Banchan & Cook位於屯門屯市廣場一期2樓店舖,係一間韓式餐廳店面環境寬鬆🤔坐著感覺都好舒適😙,而佢嘅裝置系以木係裝置簡約,望著都覺得好靚而舒適!.玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 $138呢一款雞腿肉蛋包飯賣相睇得吓🤔,大大碟份量十足😮,雞腿肉分別有三件而每一件都係厚厚的,雞腿肉肉質嫩而腍口又有咬口,配埋佢嘅玫瑰醬汁味道十分之濃郁😋,帶點玫瑰香之中又有濃濃茄汁味道😙,同時D蛋滑之中勁多汁液夠哂嫩而滑口,配埋D粒粒飯味道都唔錯又有口感,兩者一齊食相當之美味👍!.炸芝士豬扒忌廉年糕 $105呢一碟豬扒忌廉年糕都幾特別🤔,豬扒賣相同以往有D唔同,外皮炸至甘香酥脆裹面放咗內潤自製濃濃芝士😙,同時都可以拉絲效果,而佢嘅忌廉年糕香而軟滑😋又有咬口,而每一件年糕沾滿忌廉味道相當之唔錯!.燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162呢一款黑毛豬白切肉賣相十分之吸引😲,望見都好想食🤤色香味俱全,而每一件黑毛豬肥瘦分格鮮明,食到入D都唔覺得肥膩感🤔,而白切肉沾滿燒醬油令到味道十分之惹味😋,再配埋佢嘅大醬生菜一同食,爽口之中帶點腍嫰口感相當之好食!.玫瑰醬無骨炸雞 $118呢一碟無骨炸雞金黃嘅賣相,用咗玫瑰醬

玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 $138

炸芝士豬扒忌廉年糕 $105

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162

玫瑰醬無骨炸雞 $118
呢一碟無骨炸雞金黃嘅賣相,用咗玫瑰醬食到入口香香甜甜😋,每一件炸雞面散滿一粒粒芝麻同玫瑰花瓣😍,真係睇得又食得,口感香之餘外脆口內腍嫩,配埋一條條香脆嘅金黄薯條一齊食十分之夾!

韓式雜莓牛角包窩夫 $72
呢款牛角包窩夫望著都好想食🤤,牛角包甘黃香脆外皮口感鬆軟又有口感,放咗D雜莓增添色澤😍,而味道口感脆而甜口加埋雜莓酸酸甜甜相當之唔錯🤔,再沾埋D忌廉嘅軟滑更加好食😋!

夏至士多啤梨香蕉 $48
呢一杯士多啤梨香蕉望著都好靚😍,飲入口聞到好香😙香蕉味味道都好濃郁😋,杯下面甜甜酸酸士多啤梨醬,兩者夾埋都好夾🤔,再配埋佢D忌廉嘅軟綿綿十分之唔錯!

凍水蜜桃茶 $42
呢杯水蜜桃茶飲入口聞到蜜桃味嘅清香😙,茶嘅味道都好濃郁😋甜度恰恰好!
2022-07-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
2022-07-26 32 views
牛肝菌蛋包飯牛肝菌蛋包飯非常適合一啲素食愛好者,配埋佢每一道菜都有嘅沙律,感覺好似喺大草原奔跑,牛肝菌炒得好香又唔會太乾,同蛋包飯好夾炸芝士豬扒忌廉年糕幼長嘅年糕沾到好多Creamy忌廉,邪惡得黎好味 熱辣辣 嘅炸豬扒香脆可口燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 五花腩肥瘦均勻,黑毛豬肉味香濃,黑毛豬係五花肉半肥瘦,一層肥一層瘦,醬油燒到表面微焦,一落入口,黑毛豬豬油香味好濃郁,連肥肉部分都富嚼頭,,五花肉切得厚薄岩岩好,醬油加埋黑毛豬既 油香真係100分,配合新鮮生菜,紫蘇葉,蒜片,青椒,泡菜,韓式辣醬,完全滿足我的燒肉胃,必點!玫瑰醬無骨炸雞 (半份)炸雞炸得外脆內軟,外皮沾滿玫瑰醬,味道幾清香,真係會食到清清地嘅玫瑰花香,幾特別有驚喜,雞肉嫩滑多汁,入面既肉質仲會充滿肉汁,仲配搭埋韓式年糕同炸薯條,韓式年糕煙韌入面,薯條都沾滿醬汁都好脆身,炸得好香脆,都值得一試盛夏冰爽西瓜檸檬梳打呢杯真係有幾粒西瓜波波,飲落去甜度高咗少少,可能糖漿落得多左d夏至士多啤梨香蕉奶昔呢杯milk shake 底層有士多啤梨醬,頂頂仲有香蕉片做點綴,打咭一流飲落有甜甜嘅香蕉味同酸酸哋士多啤梨味,幾夾韓式雜莓牛

炸芝士豬扒忌廉年糕

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

玫瑰醬無骨炸雞 (半份)

盛夏冰爽西瓜檸檬梳打

韓式雜莓牛角包窩夫
牛角包窩夫,上面灑滿左糖粉同玉桂粉,外脆內軟,入面係牛角包質地,食落牛角包窩夫好酥脆,帶有濃濃嘅牛油窩夫,仲有草莓、藍莓同紅莓作為點綴,連埋蜂蜜食甜甜哋好夾,酸酸哋嘅水果又可以中和返窩夫嘅甜味,good
2022-07-23 36 views
大熱天時緊係去行商場啦,有冷氣又有野食,唔使熱到大汗淋漓。這間韓國餐廳主打炸雞及蛋包飯等,款式很多。玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯新鮮熱辣,蛋包飯超嫩滑,雞腿肉有淡淡玫瑰香。炸芝士豬扒忌廉年糕很creamy,年糕煙煙韌韌,豬扒中間半溶芝士,炸至金黃香脆。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜份量足2-3人分享,黑毛豬肉燒面燒至焦香,半肥瘦肉質爽彈,夾上生蒜及青椒等,十分惹味。玫瑰醬無骨炸雞有炸薯條及年糕,炸雞香脆帶玫瑰醬清香。韓式雜莓牛角包窩夫即叫即做,牛角包酥脆有蜜糖香,配上藍莓及士多啤梨。盛夏冰爽西瓜檸檬梳打味道清爽;夏至士多啤梨香蕉乳酪則比較飽滯。

玫瑰醬無骨炸雞有炸薯條及年糕,炸雞香脆帶玫瑰醬清香。

ʕ•ﻌ•ʔฅ 𝓚𝓸𝓻𝓮𝓪𝓷 𝓕𝓸𝓸𝓭屯門市廣場新Food Court旁的韓國餐廳,打卡風的裝修,位置不太寬敞,勝在有各種菜式選擇,且價錢尚可接受。★泡菜燉五花肉蛋包飯 $115會有專人幫手𠝹開蛋,切開澎澎的蛋後露出滑嫩的蛋和蛋漿,蛋下的是佈滿翠玉瓜粒、紅蘿蔔粒、洋蔥粒等的炒飯。而旁邊的泡菜包裹著五花肉,五花肉極似港式東坡肉,味道醬香偏甜,泡菜亦偏甜。而小菜有醃蘿蔔和醃青瓜,酸酸脆脆很開胃。★芝士大蝦燉飯 $128Risotto 燉得十分入味,且不會過爛,每粒飯都被Creamy的醬汁包裹住,且有香噴噴的蘑菇作點綴,淡淡滿足。蝦的體形亦很大,唯肉質偏硬。★黑毛豬面肉卡邦民意粉 $98以黑毛豬面肉所製的煙肉,真的比市面上的一般煙肉出色。與Carbonara相輔相成,每條意粉都掛滿醬汁和芝士,十分開胃。★泡菜芝士紫菜包飯 $78滿滿的芝士佈滿在6塊紫菜包飯上,泡菜不太辣,一般人都能接受的口味,但份量偏少。★韓式辣炒年糕 $89年糕上有三隻韓式粉絲煎餃,煎得香脆,味道正常,亦伴有半隻芝士恰蛋。年糕軟糯有咬口,並非「擦子膠」口感,整體辣度偏辣,很是過癮。★香蕉草莓醬燕麥奶昔/ 西瓜梳打 $48份量
ʕ•ﻌ•ʔฅ

𝓚𝓸𝓻𝓮𝓪𝓷 𝓕𝓸𝓸𝓭

★泡菜燉五花肉蛋包飯 $115

★芝士大蝦燉飯 $128

★黑毛豬面肉卡邦民意粉 $98

★泡菜芝士紫菜包飯 $78

★韓式辣炒年糕 $89

★香蕉草莓醬燕麥奶昔/ 西瓜梳打 $48
份量尚算大杯,我們叫了三杯奶昔和一杯梳打,兩款飲品均味道偏淡,香蕉草莓醬燕麥奶昔味道不太融洽,西瓜梳打只嚐到少許西瓜味及薄荷味,下次可轉其他飲品。
泡菜燉五花肉蛋包飯
芝士大蝦燉飯