2022-07-20
📍「Banchan & Cook」- 屯門今次食食食之旅黎到屯門😌之前經過呢間餐廳已經覺得佢嘅佈置好靚,食物仲有好多款式,今次終於捉到👦🏻嚟陪我食啦🤩📷餐廳位於屯門市廣場一期二樓,店面非常大,裝修充滿少女風,有🌾🌾🌾入面仲有🍁🍁🍁打卡位,猶如置身係韓國郊外咁,打卡一流🥰🤩座位闊落得嚟坐得好舒服,好適合成班朋友一齊嚟👭👫👬🍴玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯💰HK$138✨推薦指數:8.5/10見到呢款咁特別,當然要試試佢嘅玫瑰醬系列😙首先一讚係賣相好靚好澎湃,蛋包飯煎得岩岩好,配埋玫瑰醬雞腿同沙律🥗,色彩豐富🤗staff仲會好細心咁等我哋影完相先係我哋面前切開😍一切開蛋漿就流落嚟,勁靚💯🤩食落蛋漿好嫩滑,連埋玫瑰醬食甜甜哋好夾炒飯係用咗韓式甜辣醬去炒,粒粒分明夠濕潤,入面仲配有翠玉瓜粒、紅蘿蔔粒同香菇粒一齊炒,好香口🤤燴雞腿真係超入味超juicy ,勁中意呢隻玫瑰醬,甜甜哋送飯一流😋🍴炸芝士豬扒忌廉年糕💰HK$105✨推薦指數:7/10一黎到就聞到好香嘅忌廉芝士味🤩吉列芝士豬扒有4️⃣件,每件都炸得好靚😌食落芝士味好香濃,夠哂邪惡😈大大碟嘅炒年糕配以忌廉、翠玉瓜粒、紅蘿蔔粒同香菇粒撈勻埋一齊,好吸引😛年
今次食食食之旅黎到屯門😌
座位闊落得嚟坐得好舒服,好適合成班朋友一齊嚟👭👫👬
🍴玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯
💰HK$138
✨推薦指數:8.5/10
見到呢款咁特別,當然要試試佢嘅玫瑰醬系列😙
🍴炸芝士豬扒忌廉年糕
💰HK$105
✨推薦指數:7/10
一黎到就聞到好香嘅忌廉芝士味🤩
吉列芝士豬扒有4️⃣件,每件都炸得好靚😌
食落芝士味好香濃,夠哂邪惡😈
年糕口感煙煙韌韌,每條都好掛汁,忌廉汁咸度岩岩好,超香濃🥰
🍴玫瑰醬無骨炸雞(半份)
💰HK$108
✨推薦指數:8.5/10
估唔到半份嘅份量都唔少,配上炒年糕同炸薯條,而且仲有沙律醬薯仔作為前菜😇
玫瑰醬炸雞個皮卜卜脆,入面仲係好juicy ,而且勁入味😋
呢款嘅年糕同上一款唔同,比較大條,口感更加煙韌😍
炸薯條嘅份量都唔少,食落似m記嘅味道😛
🍴海鮮煎蔥餅
💰HK$89
✨推薦指數:8/10
一份有3️⃣大塊,每塊都好厚身🤗
聞落有好香嘅蔥味,食落煎餅煙煙韌韌,食到魷魚粒,幾彈牙,唔點醬有少少似蔥油餅嘅味道🤣
點埋醬超加分‼️佢嘅韓式酸辣醬酸得嚟帶有少少辣味,連埋煎蔥餅一齊食好開胃😋
🍴韓式雜莓牛角包窩夫
💰HK$72
✨推薦指數:9/10
佢哋嘅牛角包窩夫係搭牌之一🤩
首自賣相好靚好IG-able📸🍓
呢份有新鮮草莓🍓,同忌廉做伴碟,主角係2️⃣大塊牛角包窩夫,面頭淋上蜜糖,仲有草莓粒、藍莓同紅莓作為點綴,好吸晴🤩
食落牛角包窩夫好酥脆,帶有濃濃嘅牛油香,連埋蜜糖食甜甜哋好夾,酸酸哋嘅水果又可以中和返窩夫嘅甜味,食落無咁漏,超正🥰
🍴盛夏冰爽西瓜檸檬梳打
💰HK$48
✨推薦指數:6/10
呢杯真係有西瓜粒🍉🤩飲落去甜度高咗少少,岩哂螞蟻人🤪
🍴夏至士多啤梨香蕉奶昔
💰HK$48
✨推薦指數:7/10
呢杯milk shake 底層有士多啤梨醬🍓,中間係香蕉milkshake ,頂頂仲有香蕉片🍌做點綴,賣相一流💯
飲落有甜甜嘅香蕉味同酸酸哋士多啤梨味,幾夾🤗