2023-01-24
🌃 食肆為西式餐廳, 位於荔枝角新光工業大廈地下, 鄰近於荔枝角港鐵站C出口, 餐廳設計以簡約木系為主, 營造舒適寫意嘅感覺,餐廳食物而西式為主。.🤠 小編當天進食是下午茶時段,部份設有下午茶優惠, 價錢非常親民,最平二十幾蚊就有交易, 而午餐亦有八折優惠。-.🥐 煙三文魚滑蛋大牛角酥拼凱撒沙律💲 43👉 牛角酥幾香脆, 加上一片嘅煙三文魚, 同埋creamy嘅滑蛋 , 將佢夾埋一齊食幾滿足, 另外仲配有迷你凱撒沙律。.🍖 香脆雞翼拼西多、鮮雜果沙律💲 42👉 雞翼炸得幾香口, 配上半份西多, 仲有好開胃嘅鮮雜果沙律, 好豐富嘅下午茶。.🍟 Baron拼盤💲 48👉 係一個炸物拼盤, 有香脆雞翼、咖哩角、 泰式魚餅同埋炸薯條, 全部都係好香口嘅炸物, 鍾意食炸物嘅粉絲,不要錯過。.🐷 吉列豬扒拼沙律💲 37👉 吉列豬扒好大塊, 差不多有手掌嘅size, 炸得表面好脆口, 內裏仍然保留肉汁嘅感覺, 再配上開胃嘅雜果沙律。.👉 最後小編叫了一杯凍薄荷朱古力、 凍牛油果乳酪特飲、紅豆冰 同埋南瓜忌廉湯, 凍薄荷朱古力幾出色, 薄荷味幾突出;身為牛油果控嘅小編一定會叫凍牛油果乳酪特飲,鹹鹹嘅乳
🥐 煙三文魚滑蛋大牛角酥拼凱撒沙律
💲 43
🍖 香脆雞翼拼西多、鮮雜果沙律
💲 42
🍟 Baron拼盤
💲 48
🐷 吉列豬扒拼沙律
💲 37
👉 最後小編叫了一杯凍薄荷朱古力、 凍牛油果乳酪特飲、紅豆冰 同埋南瓜忌廉湯, 凍薄荷朱古力幾出色, 薄荷味幾突出;身為牛油果控嘅小編一定會叫凍牛油果乳酪特飲,鹹鹹嘅乳酪加上creamy嘅牛油果, 感覺不錯; 紅豆冰嘅比例恰到好處,而南瓜忌廉湯, 飲落幾creamy,飲到淡淡嘅南瓜香味,小編幾鍾意飲,為呢一餐美食作一個完美嘅作結。
📍 Baron cafe & restaurant
荔枝角通州西街1059-1061號新光工業大廈地下A室
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。