2020-11-27 562 views
食物選擇多,質素性價比極高,有即開生豪,薄切牛扒,勁厚三文魚,又有吾同款式的雪糕同蛋糕,芝士同朱古力噴泉,服務態度一流,有海景遠望青馬大穚,環境優心,可以返單,100分推介
2020-11-27
Birthday
  • 即開生蠔
2020-11-20 683 views
不過不失, 西鐵站有shuttle bus, 服務尚算不錯, 食物一般, 景觀唔錯, 衛生還可以, 食物新鮮度一般,味道一般, 種類不算多, 樣樣有啲咁啦, 望住去食都唔錯㗎喇, 咁嘅價錢可以接受嘅。
2020-11-20 591 views
今次生日想試新嘢,嚟咗汀蘭居呢間餐廳食自助餐。一入到嚟,環境清幽,無敵海景,果然賞心樂事。食物方面,海鮮味道鮮甜, 刺身夠厚, 兩位小朋友好鍾意菠菜忌廉湯,每人包一個drink, 總括味道良好。服務方面,侍應很快手,密密清走食完既碟,職員態度良好,食物refill速度快。大家可以 一嘗
今次生日想試新嘢,嚟咗汀蘭居呢間餐廳食自助餐
一入到嚟,環境清幽,無敵海景,果然賞心樂事。
大家可以 一嘗
2020-11-17 723 views
今日 入嚟Staycation 及享用Semi-buffet!Bays_Kitchen_and_Bar!因為疫情關係所以逢一至四都只做半自助晚餐,今晚就order咗兩set,一個就係牛扒,另外一個就係酥皮焗魚柳! 味道方面就不過不失, 牛扒我叫咗五成熟但嚟到都比較乾身一啲, 個魚柳就不俗!另外可以出去自助吧度攞沙律 及生果,甜品,咖啡或茶!另外職員仲會派發雪糕券可以出去任選兩球雪糕,結果就揀咗個咖啡同紅莓雪葩,今日酒店仲做 特價生蠔每份88蚊!
Bays_Kitchen_and_Bar!
另外可以出去自助吧度攞沙律 及生果,甜品,咖啡或茶!
2020-11-16
Anniversary
2020-11-13 716 views
食物豐富,雪糕都好多款式,非常之好食,環境優美,服務好好,地點雖然不在荃灣市中心,由荃灣西站沿海旁一路行,風景優美,過麗城花園便很快到達,食飽後又可以出露台走走,欣賞青馬橋夜景,一定會再約家人和朋友再來歡聚。
2020-11-08 786 views
生蠔好新鮮 特別係愛爾蘭生蠔牛扒都好好食!! 員工服務態度好好!!甜品都好多選擇!!如果鍾意食甜品嘅可以過嚟試下環境都好靚 可以望住青馬大橋夜景我同屋企人影咗好多靚相
生蠔好新鮮
特別係愛爾蘭生蠔
牛扒都好好食!!

員工服務態度好好!!

甜品都好多選擇!!

如果鍾意食甜品嘅可以過嚟試下

環境都好靚 可以望住青馬大橋夜景

我同屋企人影咗好多靚相

2020-11-07 737 views
上年媽媽生日來食過一次,性價比非常高,所以今年再食多次👍🏻無敵海景,影相一流👍🏻服務人員十分用心,勤於取走用過的餐盆,亦主動查問要不要飲品。今年多左個芝士火鍋,都好好味😋
上年媽媽生日來食過一次,性價比非常高,所以今年再食多次👍🏻

無敵海景,影相一流👍🏻

今年多左個芝士火鍋,都好好味😋

生蠔,今日係愛爾蘭同南非
麵包蟹蓋
好多串燒,好味😋
  • 即開生蠔
2020-11-07 569 views
有生蠔,凍蟹,凍蝦,價性比很高的自助餐海鮮十分新鮮很新鮮 ,食物選擇不算多,但很每樣也不錯,甜品選擇也不少,環境也很好,有海景,服務員的態度也十分親切,主動幫我們換碟
有生蠔,凍蟹,凍蝦,價性比很高的自助餐
2020-11-06 521 views
食材新鮮,服務一流海鮮幾掂雖然唔係五星酒店的水準甜品幾好最正係有mövenpick 同朱古力噴泉甜品有好多選擇,幾好唔錯。空中都幾闊落,坐得好舒服。鄰近係海,風景唔錯。
食材新鮮,服務一流
海鮮幾掂
雖然唔係五星酒店的水準
甜品幾好最正係有mövenpick 同朱古力噴泉
甜品有好多選擇,幾好唔錯。
空中都幾闊落,坐得好舒服。
鄰近係海,風景唔錯。
2020-11-06
Type of Meal
Dinner
2020-10-12 1504 views
今天來到這酒店吃自助餐。價錢498元打75折, 折後連加一423元。坦白說這個價格這種質素實在非常失望。先不說食物質素,衹是服務已經有很大問題。壽司吧和甜品吧經常沒有厨師工作,經常要叫其他服務員過來臨時代替厨師提供服務。另外生蠔雖然有提供,但是體積非常細小的南非生蠔,口感衹是一般。海鮮也只提供青口,凍蝦,東風螺和凍蟹。除青口較為新鮮外,凍蝦和東風螺衹是一般並不新鮮。凍蟹更加不用說,蟹肉完全是霉的。魚生吧提供帶子,白肉豚,吞拿魚八爪魚等魚生。除帶子好一點外其它衹是一般。熟食更加慘不忍睹。唯一可取的是美極大蝦,檸汁煎魚和印度薄脆。其他串燒和燒雞翼等都是平價食物。煎魚的魚肉基本上又干又難吃。這裏唯一可取的祇有環境對海較為舒適漂亮。其他服務一般食物質素差基本上不會再來。

2020-10-11
$423 (Dinner)
2020-07-04 4363 views
和家人食半自助午餐,食物不錯,salad bar 餐湯 甜品都不錯,餐廳風景也很好,人均百幾二算是很抵。值得一讚是員工Simon,雖然在餐廳一腳踢,但仍保持非常好的服務態度。
2020-07-04
2020-02-23 8254 views
因為武漢非典呆在家裡的日子太多,難得孩子又改為網上崇拜,所以一家人可以極少的在星期天來個午餐。也是疫情關係,Bay's Kitchen and Bar妀了以往的進餐方式,以往是午餐是半自助餐,主菜加前菜和甜點任食;晚餐是生蠔自助餐。今天午市套餐是三道$168,四道$208,分別是四道係沙律加餐湯。我點了六成熟的牛肉眼扒(需要加$30),小兒吃煎魚及太太的烤豬肋骨。餐湯是青豆蓉湯,甜品是生菓吉士 。全部食物合乎水準。

2020-02-23
$180 (Lunch)
自助餐我就食得多,但可以邊食邊睇海景既餐廳真係唔多啊💕最近我就去左Bay's Kitchen & Bar 荃灣呢間自助餐廳,享受好美味既海鮮😋首先係沙律,放上幾片新鮮既三文魚,食落去好夾🙆🏻‍♀️再黎,就係呢間餐廳出名既海鮮啦!種類都算多,有凍蟹,蝦,青口,蠔等等。😆肉質鮮甜,可以無限拎黎食,食到飽為止,對住汀九橋個夜景,別有一番風味。海鮮食到差唔多,就係我最鐘意既甜品,款式包羅萬有💕,想食既呢度都有,好味!🤤餐廳設計精美,座位寬敞,室外仲有一個長既走廊,可以望住個海,一邊食一邊睇住香港夜景,簡直賞心悅目❤️
首先係沙律,放上幾片新鮮既三文魚,食落去好夾🙆🏻‍♀️
2020-01-28 4211 views
晚餐buffet 款式不算多,但質素唔差。海鮮有生蠔食,正!甜品款式再多啲會更好! 有七五折,價錢,不過適合有車人士,因為位置比較隔涉。環境非常之一流,無敵海景。今日人流很少所以都好清靜。
2020-01-24 3322 views
今日食半自助餐,選擇主菜後,就可以自由選擇沙律同埋一啲冷盤。最得意係有一個大嘅巴馬臣芝士,可以自己刮啲芝士碎岀黎放喺沙律上。甜品就每人兩球movenpick 雪糕,好好味。主菜嗌咗半隻烤雞,一上枱就聞到好香嘅烤雞味,皮脆肉嫩,一切就有肉汁流岀,不錯。伴碟嘅薯條亦夠熱同香脆。牛扒外面煎得略脆,牛味濃郁。不過地點比較偏僻,但環境幽靜,仲有得對住嗰海。

甜品就每人兩球movenpick 雪糕,好好味。

牛扒外面煎得略脆,牛味濃郁。

不過地點比較偏僻,但環境幽靜,仲有得對住嗰海。
半隻烤雞
五成熟澳洲和牛