2019-11-21
最近都多左好多酒店做特價,有D住送食,有D食送住,真係非常抵玩,於是同女朋友一齊黎住返晚咁啦!! $851 = 兩位BUFFET + 一晚住宿計過折後BUFFET都會$700,加$150住一晚真心抵位置唔算方便,不過佢有免費穿梭巴士,其實都係方便既,尖沙咀同荃灣都有,不過半個鐘一班,唔多人搭.先食刺身,質素唔差架,泊得住放題店生蠔有美國同加拿大,加拿大生蠔真係好少聽,一於試下,美國好CREAMY,加拿大就肉爽鮮甜海鮮類有蝦,蟹,青口,螺,我食左四隻蟹,多膏,但係細隻少肉頭盤仲有鴨胸,火腿,煙三文魚.比較特色係三文魚係自家醃製!!呢度有辣肉腸, 沙樂美腸同巴馬火腿, 外加法國BRIE芝士呢個燒意大利青瓜凍食都一流,爽之餘多汁自家醃製三文魚有紅菜頭版本同檸檬蜜糖版本,兩隻都咁好食熱盤有燴鴨胸,比較過火少少,肉質鞋口有燒汁三文魚頭腩,呢個好食,但係脂肪多,好易食滯燒原條比目魚相信都係非常少見,呢條燒得幾到位,唔過火,唔油膩,只係唔夠調味仲有冬陰公煮藍青口同埋四川麻辣煮藍青口兩款,唔錯唔錯隔離有慢煮牛肉,豬腩同雞胸,我就食左牛肉,望落似係肉眼,肉質好嫩滑黎到甜品,可能弱少少,有黑森林蛋糕有檸檬
$851 = 兩位BUFFET + 一晚住宿
計過折後BUFFET都會$700,加$150住一晚真心抵
先食刺身,質素唔差架,泊得住放題店
生蠔有美國同加拿大,加拿大生蠔真係好少聽,一於試下,
美國好CREAMY,加拿大就肉爽鮮甜
海鮮類有蝦,蟹,青口,螺,我食左四隻蟹,多膏,但係細隻少肉
呢度有辣肉腸, 沙樂美腸同巴馬火腿, 外加法國BRIE芝士
呢個燒意大利青瓜凍食都一流,爽之餘多汁
自家醃製三文魚有紅菜頭版本同檸檬蜜糖版本,兩隻都咁好食
熱盤有燴鴨胸,比較過火少少,肉質鞋口
有燒汁三文魚頭腩,呢個好食,但係脂肪多,好易食滯
仲有冬陰公煮藍青口同埋四川麻辣煮藍青口兩款,唔錯唔錯
黎到甜品,可能弱少少,有黑森林蛋糕
有檸檬撻
MACAROON
迷你PUFF
雪糕係MOVENPICK,味道都好多選擇,朱古力, 士多啤梨外,仲有焦糖,焦糖曲奇,咖啡,PANNA COTTA,青檸SORBET等等
食物質素比想像中好,如果以$350一位計,佢已經超出期望,有蠔有蟹有慢煮肉眼扒有MOVENPICK,員工服務速度都好快,另外每人包一杯飲品,蘋果汁,汽水或者生啤一杯,其他咖啡 / 茶都可以自己沖,真係好好,再有加分位係環境超靚,因為接近汀九橋,海景已經無得輸,室內裝修布置都非常好,企理又有味道,獨特又有特色,坐得舒服,人流唔多,絕對係拍拖好地點