一入到去感覺置身機舖 加上霓虹燈氛圍 未點菜已經期待值up🫣裝修實在太可愛啦嗌咗幾款 上菜發現份量都幾大😳Butter & Garlic韓式無骨炸雞外表炸到非常脆 boneless 啖啖肉好滿足呢個調味十分香濃 一碟都有10-12件 啱晒happy share👌🏻芝士鐵板炸醬黑松露拉麵韓國傳統炸醬麵遇上黑松露同芝士呢個配搭係100分邪惡 濃味但又無互相搶味 出奇地match 不過食多幾啖會有少少膩🫢泡菜海鮮煎餅必點必點😳🥹好好味嘅煎餅乾身又香口 放咗好多海鮮 有蝦有魷魚etc蟹籽海鮮煎蛋卷好厚實入面都係好多海洋餡料 亦都好juicy 好多汁 非常豐富嘅口感☺️粉紅西柚特飲蜂蜜檸檬特飲兩杯都係解膩首選 好fresh👍🏻睇得出裝修好用心 食物質素都高好啱friend gathering 👐🏻下次嚟再encore炸雞!

嗌咗幾款 上菜發現份量都幾大😳

下次嚟再encore炸雞

2024-08-20
  • 泡菜海鮮煎餅
2024-09-25 104 views
今次同朋友去左啤啤Bear韓國包車,主要原因係比餐廳內Y2K裝修吸引,有Bling Bling心型disco balls、跳舞機、籃球機、遊戲機,去到即刻手機食先💕🩵主食:BUTTER X GARLIC 無骨炸雞$158無骨炸雞揀咗牛油蒜蓉味,咬落雞皮脆口,雞肉爆汁嫩滑,仲要份量好多,啖啖肉🍗🩵主食:薯仔煎餅$98泡菜煎餅就食得多,薯仔煎餅真係第一次試,食落有濃郁薯仔味,沾上特製醬汁,食落小左油膩感👍🏻🩵主食:蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198係gas爐上慢火煲,保持食物熱度,海鮮有青口、蝦、蜆、八爪魚配上中華麵,份量足料,湯底濃郁,鮮甜辣味十足💕🩵主食:勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋$68真正勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋,店員仲會即場倒上瀑布芝士岩漿,加上韓國拉麵、魚糕、年糕、吉列豬扒等,真係邪惡又抵食🤭🩵飲品:蜂蜜檸檬特飲$58加咗蜂蜜嘅檸檬特飲,估唔到咁夾,飲落清新爽口🍋🍯🩵飲品:粉紅西柚特飲$58顏色帶有層次感,飲落濃郁西柚味,酸酸地好解渴🥰💡值得一提🇰🇷韓國Cass啤酒$68/位暢飲120分鐘🍻仲唔快啲約埋好朋友一齊嚟啤啤Bear🍺🍺

🩵主食:BUTTER X GARLIC 無骨炸雞$158

🩵主食:薯仔煎餅$98

🩵主食:蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198

🩵主食:勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋$68

🩵飲品:蜂蜜檸檬特飲$58
加咗蜂蜜嘅檸檬特飲,估唔到咁夾,飲落清新爽口🍋🍯

🩵飲品:粉紅西柚特飲$58
顏色帶有層次感,飲落濃郁西柚味,酸酸地好解渴🥰

勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋$68 l 120分鐘任飲韓國Cass啤酒體驗$68呢間餐廳我地覺得都幾正 佢啲嘢勁大份 勁適合一班朋友聚會😍😍佢每個月都會有啲唔同既優惠 我地上個禮拜就有呢個芝士炸豬扒拉麵年糕 先係$68🤑佢個豬扒都幾厚身 肉質出奇地唔錯🐷下面啲麵索曬汁都好正 都年糕都入味🍜之後佢$68仲可以120分鐘任飲啤酒 勁癲🍻·BUTTER X GARLIC 韓式無骨炸雞$158 l 辣炒小章魚$128其他嘢食我自己都覺得勁抵 尤其係佢個炸雞❗️佢個炸雞係好似其他餐廳嘅兩份咁樣 超大兜 而且每一嚿炸雞都係好似拳頭咁大舊😈😈而且雞肉都好嫩 炸皮唔會話太厚 而且個蒜蓉牛油味都好出 好香🧄個辣炒小章魚都唔錯 質感幾好 不過如果佢個小章魚可以再大粒啲啲就更好啦🐙·📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋
其他嘢食我自己都覺得勁抵 尤其係佢個炸雞❗️
BUTTER X GARLIC 韓式無骨炸雞
📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
$250 (Dinner)
勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋
BUTTER X GARLIC 韓式無骨炸雞
辣炒小章魚
📍 啤啤Bear韓國包車 BBB Pocha📍 尖沙咀 𝗧𝘀𝗶𝗺 𝗦𝗵𝗮 𝗧𝘀𝘂𝗶 • 諾士佛臺1號8樓〔 Follow me! ♥︎ 〕-酒鬼這邊來!🍻位於尖沙咀諾士佛臺的韓國餐廳《啤啤Bear韓國包車》推出了兩款跳樓價的品項,其中包括【$68任飲Cass啤酒】🍻一人喝兩/三瓶已經回本啦!來「啤啤佢啦」!!-另一跳樓價的是【$68超大份芝士炸豬扒年糕拉麵鍋】🥘🍜「超勁量」真的不是說笑,芝士、炸豬扒、年糕、魚糕、拉麵的份量都很慷慨,足夠三至四人分享,推薦起來!🤩-說回餐廳,店外令人彷彿置身於韓國街頭中,未入店就經已可以打卡📸店內更有氣氛,裝潢具特色、顏色繽紛🪩有不少機舖裝置,如籃球機、夾公仔機、跳舞機等,處處都是打卡位!-菜式都是韓國餐廳中常見的,如炸雞、蛋卷、芝士鐵板炒肉等這次我們都有嚐炸雞跟蛋卷,兩者都好吃!但主角當然是特價精選的豬扒拉麵鍋~味道好、價錢實惠、氣氛一流,太太太推薦了!🥹=// 限時優惠🌟 - 芝士豬扒年糕拉麵鍋🌶️🥘🍜 // ✿ 勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 ($68)足足有三至四人份量,食材豐富又好吃,卻竟然只售$68?!( ᵒ̴̶̷̤◦ᵒ̴̶̷̤ )♡鍋裡首先放入韓國辣拉麵、魚糕、年糕
📍 啤啤Bear韓國包車 BBB Pocha
〔 Follow me! ♥︎ 〕
酒鬼這邊來!🍻
一人喝兩/三瓶已經回本啦!來「啤啤佢啦」!!
另一跳樓價的是【$68超大份芝士炸豬扒年糕拉麵鍋】🥘🍜
店內更有氣氛,裝潢具特色、顏色繽紛🪩
菜式都是韓國餐廳中常見的,如炸雞、蛋卷、芝士鐵板炒肉等
這次我們都有嚐炸雞跟蛋卷,兩者都好吃!
但主角當然是特價精選的豬扒拉麵鍋
味道好、價錢實惠、氣氛一流,太太太推薦了!🥹
=
// 限時優惠🌟 - 芝士豬扒年糕拉麵鍋🌶️🥘🍜 //
✿ 勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 ($68)
鍋裡首先放入韓國辣拉麵、魚糕、年糕,再以脆炸豬扒蓋頂!!
上桌後就淋上芝士瀑布!!太邪惡啦!

// 炸雞 //
✿ WHITE韓式無骨炸雞、酸忌廉醬 ($158)
餐廳提供數款口味的韓式無骨炸雞,包括Original 原味/Red 甜辣醬/Black 秘製醬汁配黑椒碎/Butter x Garlic 岩鹽香蒜牛油醬/White 酸忌廉醬
炸雞無骨、啖啖肉,皮脆肉嫩、又滑又juicy
配上酸忌廉醬,更開胃(不過吃一件已經好飽,最後吃不完唯有拿走XD
WHITE韓式無骨炸雞
WHITE韓式無骨炸雞

// 蛋卷 //
✿ 原味芝心煎蛋卷 ($98)
蛋卷厚厚的,充滿蛋香🥚
裡面也包入太多芝士了吧!這裡的芝士大概是不用成本的?!
好吃,但還是有點膩,多人分享就好😆

// 限時優惠🌟 - 120分鐘任飲Cass啤酒🍺 //
✿ 任飲韓國Cass啤酒 ($68/位)
$68可享120分鐘無限任飲韓國Cass啤酒,實在是酒鬼福音
無限暢飲,更是切合餐廳的名字「啤啤Bear」哈哈哈
入口清爽順滑,跟辛辣的菜式尤其匹配🌶️
任飲韓國Cass啤酒
(註一:全枱客人均須加購)
(註二:不知道實際是任飲罐裝或是瓶裝啤酒,但anyway我們的是瓶裝🤣)
// 前菜 //
✿ 辣豆芽、泡菜
前菜
〔 Follow me! ♥︎ 〕
任飲韓國Cass啤酒
2024-09-24 108 views
一間打卡味濃既餐廳,地方又夠大,坐都坐得好舒服😌食物點評✍🏻✍🏻✍🏻酸忌廉味韓式無骨炸雞無骨炸雞真系啖啖肉,唔會太酸,反而令到成個感覺冇咁飽滯,每一件都大大件,配啤酒一流🍗辣炒小章魚一碟熱辣辣嘅辣炒章魚,有好多章魚仔,每一件都爽口彈牙,配上好多雜菜,愈食愈辣,但係又好惹味,不得了🐙吉列芝士豬扒公仔麵呢個都係成煲連埋個爐一齊上枱,吉列豬扒炸得好脆,上枱嗰陣可以淋埋啲芝士落個公仔麵度,一路滾住嚟食,熱辣辣,成個麵都好重芝士味,再加埋一嚿嚿嘅年糕,辣辣地夠晒刺激🐷開心share拼盤呢個係小食拼盤,有薯條,餃子,紫菜粉絲卷,魷魚圈,芝士條,迷你既每款都有兩件,份量唔會太多,兩個人食就岩岩好,而且每一件都好好食,芝士條夠晒濃芝士味,直情係拉絲芝士,紫菜粉絲卷都好香,餃子又大大件,好正🧀泡菜海鮮煎餅煎餅都係用鐵板上枱,口感煙煙韌韌,而且充滿唔同嘅海鮮,點埋好似豉油咁嘅醬汁,更加好食🍕呢度而家仲做緊啤酒限時任飲,啱晒同朋友黎飲番杯🍻
一間打卡味濃既餐廳,地方又夠大,坐都坐得好舒服😌

食物點評✍🏻✍🏻✍🏻
酸忌廉味韓式無骨炸雞

吉列芝士豬扒公仔麵

開心share拼盤

泡菜海鮮煎餅

呢度而家仲做緊啤酒限時任飲,啱晒同朋友黎飲番杯🍻
ฅ尖沙咀$68任飲韓國啤酒ฅ這次是第二次來啤啤Bear了樓上鋪夠曬私密 啱曬一班朋友聚餐上一次在做$99任食辣炒章魚五花肉已經是逆市價想不到今次的優惠仲抵!!! (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 叫到成枱都係嘢食先人均200!▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂☞ 120分鐘任飲韓國Cass啤酒 $68⊙ω⊙沒看錯 $68就能任喝120分鐘韓國啤酒了平時在餐廳一罐都要$68了 ㅠㅠ酒鬼還不快來Cass比起一般啤酒更清爽順滑易入口絕對是入門級啤酒~單單啤酒滿足不了你的話 可以跟我一樣多點一支燒酒混做燒啤~☞ 勁量芝士炸豬排年糕拉麵鍋 $68之前在首爾的居酒屋也有吃過炸豬排拉麵鍋但沒想到這裏上桌後店員會淋上瀑布芝士!! 雖然湯底看上去超紅 但只有10小辣左右喔~有一整塊炸豬排 拉麵 和多舊年糕 巨型份量足夠幾個朋友share☞ 當黑松露遇上蟹籽拳頭飯 $68拳頭飯吃得多 有黑松露醬的還是第一次吃沒想到味道竟然出奇地夾 (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 黑松露醬令一般的拳頭飯味道昇華了每一啖都能吃到滿滿的蟹籽☞ Butter × Garlic 無骨炸雞 $158一碟總共有七
ฅ尖沙咀$68任飲韓國啤酒ฅ

這次是第二次來啤啤Bear了
樓上鋪夠曬私密 啱曬一班朋友聚餐
上一次在做$99任食辣炒章魚五花肉已經是逆市價
想不到今次的優惠仲抵!!! (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!!
叫到成枱都係嘢食先人均200!
☞ 120分鐘任飲韓國Cass啤酒 $68⊙ω⊙
沒看錯 $68就能任喝120分鐘韓國啤酒了
平時在餐廳一罐都要$68了 ㅠㅠ
酒鬼還不快來
Cass比起一般啤酒更清爽順滑易入口
絕對是入門級啤酒~
單單啤酒滿足不了你的話
可以跟我一樣多點一支燒酒混做燒啤~

☞ 勁量芝士炸豬排年糕拉麵鍋 $68
之前在首爾的居酒屋也有吃過炸豬排拉麵鍋
但沒想到這裏上桌後店員會淋上瀑布芝士!!
雖然湯底看上去超紅 但只有10小辣左右喔~
有一整塊炸豬排 拉麵 和多舊年糕
巨型份量足夠幾個朋友share

☞ 當黑松露遇上蟹籽拳頭飯 $68
拳頭飯吃得多 有黑松露醬的還是第一次吃
沒想到味道竟然出奇地夾 (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!!
黑松露醬令一般的拳頭飯味道昇華了
每一啖都能吃到滿滿的蟹籽

☞ Butter × Garlic 無骨炸雞 $158
一碟總共有七八件 件件都好大舊
超級貼心地去骨了
平常的無骨炸雞都是細細粒 變成了炸雞塊一樣
這裏居然還能保持大大舊啖啖肉!

☞ 原味芝心蛋卷 $98
煎蛋卷是韓國酒館的必備下酒菜
即點即煎 切開內裏的芝士還是流心的
蛋香味超重~
📍啤啤Bear韓國包車
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2024-09-21 201 views
Y2K風韓式餐廳😋難得星期六放假,今晚決定同另一半去遠D覓食,最後過左來諾士佛臺食晚餐,今次就食左間Y2K風的韓國餐廳 - 啤啤Bear韓國包車🚙餐廳都幾大,係有鐵桶座位既韓國餐廳,裝修充滿Y2K風,周圍都係玩味十足既粉紅心心💗同啤啤熊裝飾,相當青春。另外仲有好多籃球機、街機裝飾,打卡影相一流啊!餐牌得一張,但應有盡有,例如韓式炸雞、炸醬拉麵、煎蛋卷等等,睇到我都花多眼亂;加上可能好耐都無食韓國野,好似樣樣都想食咁。加上一坐低侍應姐姐已經俾左辣泡菜同辣芽菜俾我地,搞到已經菜未叫嘴先動😂不過泡菜同辣芽菜相當好味,九成似係韓國當地食個D,夠鹹辣!最後我地分別叫左四款野食同兩杯野飲,野飲就叫左粉紅西柚特飲🍹同蜂蜜檸檬特飲🍯味道上就粉紅西柚甜D,蜂蜜檸檬就清爽D,各有各特色。Butter x Garlic無骨炸雞牛油味唔算重,蒜味略顯淡D,如果唔係重口味人士一定OK!炸粉唔厚,雞肉多汁,相當唔錯啦!同埋份量都唔少,真係有D意外!大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵好鬼認真咁俾左個gas爐上來整融D芝士,個麵本身一上來未整熱已經好香黑松露味,整熱之後更香,撈麵芝士無得彈🫰🏻同埋個麵軟硬度適中,加埋芝士無
Y2K風韓式餐廳😋

前菜-辣泡菜+辣芽菜

粉紅西柚特飲🍹&蜂蜜檸檬特飲🍯

炸雞好多汁

大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵
好鬼認真咁俾左個gas爐上來整融D芝士,個麵本身一上來未整熱已經好香黑松露味,整熱之後更香,撈麵芝士無得彈🫰🏻同埋個麵軟硬度適中,加埋芝士無敵!我地係秒清左個拉麵😅

小食拼盤
可能係前面兩個太驚艷,小食拼盤好似有D比下去;雖然種類都豐富,有炸餃子、炸菜粉絲卷、炸年糕、炸魷魚圈各兩件,額外仲有小量薯條。味道還可以,但兩個人如果唔係大食量未必一定要點。
小食拼盤

海鮮煎蛋卷
海鮮卷個樣相當飽滿,上面滿滿蟹籽,切開亦都熱辣辣,仲有海鮮tim~份量比想像中大份,不過如果同平日既芝士餡比……我都係會食返芝士🤪
海鮮煎蛋卷

最後兩個人食到摸住個肚走,超級豐富;由於太飽了,未有機會食個米酒冰沙,下次再來食過😋
2024-09-21
$330 (Dinner)
前菜-辣泡菜+辣芽菜
粉紅西柚特飲🍹&蜂蜜檸檬特飲🍯
炸雞好多汁
2024-09-20 142 views
今日就約咗朋友試吓呢一間尖沙咀韓國菜。佢係樓上舖黎,一開𨋢,已經被佢嘅裝修吸引到,有好多韓文呢燈牌同一隻好cute嘅卡通人物。餐廳算大,入面都好有心思,猶如去咗韓國啲包車,有disco燈、籃球機等特別裝置。成為一間行悠閒同fusion菜嘅西餐廳。坐得好舒服之餘又好有feel🤪食物方便我哋今次嗌咗兩個主菜同酒。一坐低,已經會有人serve啲泡菜等伴碟同水。*芝士鐵板黑松露炸醬拉麵一一上台,勁打卡able,啲芝士係鐵板半溶,做到拉絲效果。加埋黑松露醬,又估唔到同炸醬麵幾夾,食落好香口。個面又煮得啱啱好,保留到韓國面個種彈牙。*Butter garlic無骨炸雞*超大份!兩三個女仔share都好夠!炸雞炸得好好,外脆內juicy。個皮又唔會太油,乾身鬆脆。個牛油蒜蓉味好出,甜鹹交撘,又好香蒜味,好好食,食完一件又一件。食炸雞又點少得酒水呢,呢到有好多款揀,睇到眼花撩亂。我地今次就嗌左基本燒酒同啤酒做燒啤,仲有叫左杯佢地自家調嘅cocktail,叫first love。杯cocktail以燒酒為base,有荔枝味,好啱女仔飲,甜甜地好易入口!Overall 我覺得呢個韓國菜環境好有心思之餘,食

食物方便我哋今次嗌咗兩個主菜同酒。
一坐低,已經會有人serve啲泡菜等伴碟同水。

*芝士鐵板黑松露炸醬拉麵一

*Butter garlic無骨炸雞*

Overall 我覺得呢個韓國菜環境好有心思之餘,食物方面都唔錯,好啱一堆frd上黎食下飲下嘢😋
這間位於尖沙咀諾士佛臺的韓國餐廳以遊戲機舖為主題,店內擺放了霓虹燈、跳舞機、籃球機等,裝飾別具特色,更播放著K-pop增添氣氛,因此深受妹豬們歡迎,假日午市時段店內坐滿了人,還好我提前未夠12:30就來到。餐廳主打新派韓式下酒菜,選擇多樣化,最新優惠有$68勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋及$68一位任飲韓國Cass啤酒,單是這兩個優惠都已值回票價。❥ 120分鐘任飲韓國Cass啤酒 ($68/位)🍺$68就能在120分鐘內任喝韓國啤酒,一邊暢飲冰涼啤酒,一邊與朋友談天說地就最暢快,酒鬼們還不快衝?❥ 勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 ($68)🥘滿滿一鍋韓國炸豬扒拉麵年糕鍋材料豐富,除了炸得香脆的豬扒,裡面還有口感彈牙的拉麵及軟糯的年糕,份量足夠幾個朋友分享。把金黃色的瀑布芝漿士淋在炸豬排上,各種口感交織在一起,滿足口腹之慾。❥ WHITE 無骨炸雞 ($158)🍗炸雞表層酥脆可口,咬下去雞肉軟嫰多汁,每一件炸雞都會淋上獨家自製的酸忌廉醬,滋味無窮。❥ 原味芝心蛋卷 ($98)🍳即點即煎的蛋卷切開內裡的芝士還是流心的,蛋香味濃郁。❥ 旋風爆蒜韓式豬腳 ($198) 🐷上桌時已經切成小塊,肉質超級軟嫩

❥ 120分鐘任飲韓國Cass啤酒 ($68/位)🍺

❥ 勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 ($68)🥘

❥ WHITE 無骨炸雞 ($158)🍗

❥ 原味芝心蛋卷 ($98)🍳
即點即煎的蛋卷切開內裡的芝士還是流心的,蛋香味濃郁。

❥ 旋風爆蒜韓式豬腳 ($198) 🐷
上桌時已經切成小塊,肉質超級軟嫩的豬蹄瞬間在口中溶化,豬皮口感彈牙有嚼勁,每一口盡是滿滿的骨膠原,無論直接吃或搭配生菜來吃同樣美味。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿啤啤Bear韓國包車 @bbb.pocha
𖤣𖤥尖沙咀諾士佛臺1號8樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

2024-09-20 133 views
韓式餐廳,侍應會俾啲豆芽泡菜同埋醃製蘿蔔,等陣食啲熱氣嘢就冇咁熱氣,好清新。韓式芝士黑松露炒麵,侍應會俾個火爐你,燒熱芝士,等到芝士溶晒就可以熄火,跟住就撈埋黑松露炒麵,黑松露香味加滿滿芝士,麵質煙煙韌韌,味道有層次。蒜蓉牛油無骨炸雞,件件雞都好大件,外皮炸就得鬆脆,吸埋啲蒜蓉牛油汁,好香,雞肉好彈牙,可以大口大口食。炸魷魚圈,外層炸粉鬆脆,內裏魷魚彈牙。韓式冷麵,好大碗,好清新,水冷麵質感煙煙韌韌好有彈性,加埋清新嘅青瓜同埋紫菜絲,好爽彈牙。嗌咗兩杯嘢飲,一杯有特色嘅係冇酒精西抽梳打,唔會太甜,好清新嘅西抽香味。最後嗌咗個甜品,菠蘿沙冰,又係好大碗,上面有好多菠蘿粒,下面就係充滿菠蘿味嘅綿綿沙冰。

炸魷魚圈,外層炸粉鬆脆,內裏魷魚彈牙。

一直人氣高企的韓式Y2K餐廳,裝修特色十足,霓虹燈、籃球機、跳舞機應有盡有,打卡必備!😍🎉!仲要播埋kpop🇰🇷超級有氣氛!#mochicouple_hk尖沙咀搵食團1️⃣ 黑松露芝士炸醬拉麵配煎蛋($98)🤍呢個必食!黑松露鐵板芝士炸醬拉麵好特別,黑松露味好香濃,同埋芝士嘅濃郁口感真係一流。炸醬麵麵條彈牙煙靭🤪芝士慢慢煮溶,到差唔多溶就可以熄爐,將它們攪勻在一起,好幸福啊!好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ BUTTER X GARLIC 無骨炸雞($158)🤍有大約10件雞!每件都好大件!啖啖肉!兩個人可以食到好飽飽!雞肉外皮炸到金黃酥脆,咬下去時發出清脆的聲音,唔會話成舊粉,內裡卻保持著鮮嫩多汁。醇厚的牛油與蒜香完美融合,真係一絕!面頭鋪滿好多蒜蓉,超正!好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡3️⃣年糕香腸串($52)有2串!1串有4條軟糯年糕同4條鮮美香腸!年糕同香腸事先炸過,年糕煙un同香腸的多汁相輔相成,搭配上韓式特製的甜辣醬,增添了微微的甜味和香辣感 又唔會太過辣好味指數:🍡🍡🍡🍡4️⃣辣炒小章魚($128)小章魚鮮嫩多汁,經過辣醬的調味後。辣醬的香辣味道恰到好處,不僅不掩蓋章魚的鮮美,反而更能提升其風味。每一隻

#mochicouple_hk尖沙咀搵食團

1️⃣ 黑松露芝士炸醬拉麵配煎蛋($98)🤍

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

3️⃣年糕香腸串($52)

好味指數:🍡🍡🍡🍡

4️⃣辣炒小章魚($128)
小章魚鮮嫩多汁,經過辣醬的調味後。辣醬的香辣味道恰到好處,不僅不掩蓋章魚的鮮美,反而更能提升其風味。每一隻章魚都經過精心處理,肉質彈牙!白菜新鮮多汁,愈食愈上癮

好味指數:🍡🍡🍡🍡

5️⃣超級粒粒芒果米酒沙冰 ($138)
冰沙的質地輕盈,入口即化!真係有粒粒芒果肉, 而且雪到冰晒,重要嘅係唔會一味死甜,有芒果香味!每一口沙冰都充滿了新鮮芒果的香甜。米酒的加入則為這道甜品增添了獨特的風味,微醺的香氣與芒果的甜味令口感更加豐富

好味指數:🍡🍡🍡🍡

總括嚟講 嘢食分量都幾多 仲有好多種酒類同非酒精飲品選擇 好適合一大班嚟食嘢吹水慶祝🥳🥳🥳

📍 尖沙咀諾士佛臺1號8樓
🚇 港鐵尖沙咀B1出口,步行約5分鐘
🕒 Mon-Fri: 17:30-00:00
Sat&Sun: 12:00-00:00
約咗朋友聚舊,想試新餐廳,見到諾士佛台樓上呢間韓國餐廳裝修非常玩味,一於去試下🇰🇷一出𨋢就好似置身韓國夜街咁,有唔同嘅店舖裝潢🇰🇷😍 入到餐廳感覺置身喺Disco咁,播住韓文歌🪩 餐廳有啤啤Bear嘅霓虹燈、仲有籃球機同跳舞機,可以又玩又食🏀💃🏻我哋叫咗芝士鐵板黑松露炸醬拉麵,估唔到嚟個打邊爐仔,可以玩煮返仔,仲要份量好多呢🤭 熱到咁上下就可以將炸醬麵撈埋啲芝士、雞蛋。食落充滿黑松露同芝士味、正呀🧀🍲另外我哋叫咗份BUTTER X GARLIC無骨炸雞,上菜見到好大份好大件、食落又唔算好煎炸、而且雞肉肉質鮮嫩,食落充滿香蒜牛油味🍖😋最後,我哋仲咗份蟹籽海鮮蛋卷,面頭舖滿蟹籽同沙律醬,食落啖啖海鮮🦑我朋友仲好鍾意啲配菜,特別係醃蘿蔔,另外仲有芽菜同泡菜🤓 飲品我哋叫咗粉紅西柚特飲,都幾fresh🥂

2024-09-12
$255 (Dinner)
  • 蟹籽海鮮蛋卷
  • 大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵
  • BUTTER X GARLIC 炸雞配脆脆薯格
2024-09-17 169 views
好友相約飯局,無問題就由我來找好吃又有特色的餐廳來試試看~ 愛吃韓餐的我二話不說就提出來到尖沙咀最近討論度很高的韓國餐廳,因著特色的裝潢和地道美食受大眾歡迎慕名打卡;這店也是收藏在口袋中想要來試的韓餐啊!爆芝River甜辣炒雞X小章魚 $68(+$8 無限添加烏冬)必點推介!六十多塊錢就吃到一鍋集合海量芝士、甜辣炸雞、小章魚跟自家製秘製醬汁,多加幾塊錢更可以無限添加烏冬,絕對是超級優惠!味道就當然是好吃而且帶微微辛辣非常惹味,口感也因為有各式各樣的食材而變得豐富!加上看著芝士碎慢慢變成芝士熔岩,整個過程相當治癒~ 難怪每檯無論多少個客人都會點一份來吃啦BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158不要少看這道菜的份量!份量超多,每件雞的size都非常大而且很厚身~ 外皮炸得酥脆,最驚喜的是大大件又厚厚的炸雞仍保持嫩滑有肉汁;加上蒜蓉牛油醬香口惹味,容易一口接一口地吃,配啤酒吃就最完美!蟹籽海鮮蛋卷 $138再次不要少看這道菜的份量!超厚的蛋卷表面鋪上滿滿的蟹籽,切開發現是用上忌廉汁烹煮過的魷魚及墨魚粒而且料是非常多,蛋卷入口軟綿又夠嫩滑,鹹香的蟹籽跟香濃的海鮮,無論味道跟口感都相當

BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158

蟹籽海鮮蛋卷 $138

再次不要少看這道菜的份量!超厚的蛋卷表面鋪上滿滿的蟹籽,切開發現是用上忌廉汁烹煮過的魷魚及墨魚粒而且料是非常多,蛋卷入口軟綿又夠嫩滑,鹹香的蟹籽跟香濃的海鮮,無論味道跟口感都相當豐富

年糕香腸串 $52/2串

大愛年年糕香腸串的我,來到這裡也要來吃~ 年糕跟香腸交疊的串連一起再烤熟,年糕煙韌軟糯加上香腸堅實的口感,再拌以甜辣醬汁,味道跟在韓國吃到的一樣好吃!

甜蜜蜜糖葫蘆 × 夏日清爽青提沙冰 $138

吃了主食就要來吃韓式甜品!這個集合韓國大熱的糖葫蘆跟沙冰,而且還要每天限量發售 ,不得不試!緊記點一份跟朋友一同分享,因為同樣份量十足~ 以青提子製成糖葫蘆,脆卜卜的糖衣裡頭是清甜的青提子,好吃!用青提子汁跟薄荷葉碎做成的沙冰,冰涼清爽不會太甜,在這個炎炎熱日吃這個真的透心涼

甜米露 $20
其實非常推薦來店家點各類型的酒精飲品來喝,因為種類夠多而且都是來自韓國,而且還有不少優惠,實在非常吸引!不過這天不想喝酒就選了韓國傳統飲料甜米露也跟店家的環境很搭呀~
店家位於尖沙咀諾士佛臺的一橦大廈內,由離開升降機的一刻已看到以韓國街頭為主的裝潢,再進入餐廳內完全有種如置身韓國極具特色的餐廳一樣~ 滿有現今韓國最流行的Y2K風格,四處也都有非常特色的主題佈置,霓虹燈、跳舞機、籃球機等不會少,光是在餐廳每個位置打卡都已經可以花上一整晚時間~ 很有fu啊!打卡位多也有提供不少喝酒用遊戲設施讓客人邊喝邊玩;加上食物質素絕對地道,不停播放著k-pop,不說也真的以為自己跟友人身處韓國當地呢!由於全個樓層都是店家範圍所以地方比較寬闊,座位間距也是非常充足有空間感,跟三五知己來打卡聚會實在是推薦!留意這店在晚上用餐的繁忙時間就已經滿座,想來用餐的話最好早一點來walk-in也是OK啊!
2024-08-05
樓上鋪人氣啤啤bear韓國包車店,星期六晚好爆場,氣氛好正,環境佈置好有心思,有好多打卡位用餐限時120分鐘,QR code下單,仲有前菜食(芽菜、泡菜)BUTTER X GARLIC 無骨炸雞蒜蓉牛油醬好香口丶入味,炸雞有好多舊,外皮炸得酥脆,雞肉嫩滑有肉汁芝士鐵板黑松露炸醬拉麵非常邪惡嘅組合,拉麵加所有配料一齊食好惹味,再配上流心蛋食,係好食到不得了!蟹籽海鮮蛋卷 蛋卷嘅表面有好足料嘅蟹籽,蛋卷口感嫩滑,入面有沙律醬丶魷魚丶墨魚粒😋脆炸魷魚圈熱辣辣又夠脆嘅魷魚圈係正嘅,配埋沙律醬仲更加好食整體嚟講,所有野食都整得好有水準,食得好滿足同影得好開心😀美味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號8樓

BUTTER X GARLIC 無骨炸雞

芝士鐵板黑松露炸醬拉麵

蟹籽海鮮蛋卷

脆炸魷魚圈
熱辣辣又夠脆嘅魷魚圈係正嘅,配埋沙律醬仲更加好食

整體嚟講,所有野食都整得好有水準,食得好滿足同影得好開心😀

美味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
  • 蟹籽海鮮蛋卷
這間位於尖沙咀的韓國餐廳是𝚈𝟸𝙺機舖主題🎮環境超級漂亮,打卡位很多空間也很大✨食物選擇也很多,很適合約一大班朋友一起過來𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕🤟🏻店員態度也很𝚗𝚒𝚌𝚎🥰食物方面也不錯👍🏻每樣食物都很足料✨有𝙲𝙿值~餐廳經常客滿,建議大家去之前先電話預約座位❣️而且遲多於𝟻分鐘就會取消預約,大家要注意🤣🐙爆芝𝚁𝚒v𝚎𝚛甜辣炒雞𝚇小章魚 $𝟼𝟾🍇甜蜜蜜糖葫蘆𝚇夏日清爽青提沙冰特飲 $𝟷𝟹𝟾🐖大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $𝟷𝟻𝟾🥘蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $𝟷𝟿𝟾🍹𝙵𝚒𝚛𝚜𝚝 𝙲𝚛𝚞𝚜𝚑 $𝟼𝟾🍹"𝙳𝚛𝚒𝚗𝚔 𝙼𝚎!" $𝟻𝟾

食物方面也不錯👍🏻每樣食物都很足料✨有𝙲𝙿值~

🐙爆芝𝚁𝚒v𝚎𝚛甜辣炒雞𝚇小章魚 $𝟼𝟾
🍇甜蜜蜜糖葫蘆𝚇夏日清爽青提沙冰特飲 $𝟷𝟹𝟾