2024-08-03 308 views
觀塘舊區一直有好多唔同嘅小店,今次去咗呢間小店真係好驚喜。因為佢嘅串燒放題,可以自己慢慢燒,而串燒仲可以自己轉,最吸引係佢嘅價錢,只不過係二百幾蚊。佢唔同款嘅肉類選擇好豐富,可以用QR code落單,有豬肉、雞肉、牛肉,仲有新鮮嘅生蠔同埋青口。如果兩個人去,仲會送一碟扇貝,真係物超所值。食燒肉最緊要係佢嘅調味粉,佢嘅調味料唔錯,燒肉汁加埋佢嘅辣粉,令到所有嘢都變得好好味。另外,呢度嘅飲品選擇都好多,有涼茶,仲有其他健康款嘅飲品,滿足唔同人嘅口味。而甜品方面亦都唔使擔心,泡芙、雪糕定係新鮮水果,應有盡有,價錢亦都算係相當合理。整體嚟講,呢間小店真係值得一試,食物好味,價錢又親民。

2024-08-03 178 views
特色串燒放題,自動旋轉燒同埋又可以用網燒,仲有熟食同炸物,好適合一大班人一齊嚟食!環境寬敞 四人座位比較多,自助形式,仲有日式前菜小食味付螺肉 青瓜 芝麻醬沙律多類選擇!自助雪櫃各式小食、涼拌、水果及甜品,衛生度5 ⭐️ 全部蓋好獨立一杯杯,甜品雪糕、啫喱、燒棉花糖及泡芙,酸蘿蔔、涼拌青瓜等等開胃菜食到停唔到口美國殼飼牛肋條有得自動轉轉咁樣串住燒,或者放喺燒烤網上面燒都得,旋選燒熱力比較平均燒完,肉質外焦內腍,非常容易燒熟食落好香嘅牛味美國殼飼牛西冷肉質鮮嫩有咬口油脂分布平均蜜汁叉燒豬柳味道甜甜香香,又有油脂香味,幾好食!泰式豬頸肉調味真心正,泰式嘅香料酸香味道必,又唔會過辣,夠晒開胃爽口雞腎切到大大片,夠晒口感,鍾意食雞腎嘅朋友唔好錯過!放喺網上面燒到爽脆,配埋燒烤粉,好滿足芝士獅子狗流心芝士濃郁非常,口感彈彈好滋味!食唔停一口牛牛味香濃,加少少鹽調味,非常Juice海鮮呢度仲有好多唔同款嘅海鮮揀,海蝦燒出嚟嘅甲殼香味真係好誘人多春魚:平時都好難燒得靚,用轉轉嘅方法燒到好均勻,外皮香,裏面魚春熟嘅程度啱啱好蒜蓉烤蠔:超級重鮮味然,放喺網上面睇住佢燒到滾出氣泡真係好吸引

美國殼飼牛肋條

美國殼飼牛西冷
肉質鮮嫩有咬口油脂分布平均

蜜汁叉燒豬柳
味道甜甜香香,又有油脂香味,幾好食!

爽口雞腎

芝士獅子狗
流心芝士濃郁非常,口感彈彈好滋味!食唔停

一口牛
牛味香濃,加少少鹽調味,非常Juice

海鮮
呢度仲有好多唔同款嘅海鮮揀,海蝦燒出嚟嘅甲殼香味真係好誘人

2024-07-28 253 views
我今日約同好友去位於觀塘通明街54號地舖的串燒屋食串燒放題,環境舒適,坐得舒服。自助雪櫃內有生果,前菜沙律,各式啫喱飲品雪櫃有各式汽水,啤酒,涼茶自助烤箱係長方形,可以放串燒在旋轉鏈中,烤物就自己轉動,真係懶人 BBQ。另外可以綱燒,亦有熟食和炸物,任君選擇。我和好友用 QR code 點食物,有海鮮類:鯖魚塊,海蝦,蒜茸烤蠔肉類:牛肉,黑椒牛仔骨、蔬菜類:蒜蓉烤茄子、牛油粟米、雜菌、瓜果熟食:清酒煮蜆,蠔油菜心,榴槤炸彈,吉列蠔... 等等整體上係物超所值,選擇多,食物新鮮,體驗下懶人燒,都不錯。

自助雪櫃內有生果,前菜沙律,各式啫喱
飲品雪櫃有各式汽水,啤酒,涼茶

我和好友用 QR code 點食物,有
海鮮類:鯖魚塊,海蝦,蒜茸烤蠔
肉類:牛肉,黑椒牛仔骨、
蔬菜類:蒜蓉烤茄子、牛油粟米、雜菌、瓜果
熟食:清酒煮蜆,蠔油菜心,榴槤炸彈,吉列蠔... 等等

整體上係物超所值,選擇多,食物新鮮,體驗下懶人燒,都不錯。

• 炸物
  • 串燒
  • 清酒煮蜆
  • 網燒
喺出面食飯食到悶,朋友建議話去食串燒放題,一路吹水一路可以自己玩吓玩吓咁🤣估唔到呢間餐廳生蠔都可以任食🤩啲位都好闊落坐得好舒服👍🏻我食咗嘅品項:燒物厚切牛舌美國谷食牛肋條蒜蓉燒蠔蒜蓉扇貝安格斯牛肩肉熊本一口牛爽口雞腎海蝦香草羊架我最推薦海鮮類嘅嘢食🤣佢嘅扇貝真係超大粒🤩仲要啲調味都好好味!! 另外佢嘅牛舌同埋一口牛都唔錯,一啲都唔會韌👍🏻不過其他串燒嘅調味就會比較淡啲,你可以自己用啲孜然粉辣椒粉又或者係鹽調味✨炸物:炸薯條吉列蝦唐揚雞塊泰式蝦餅炸鮮奶我最推薦炸鮮奶同吉列蝦,佢啲炸物全部都係新鮮整出嚟😱出到嚟仲熱辣辣,仲要唔會有好油嘅感覺👍🏻

我食咗嘅品項:

吉列蝦
唐揚雞塊
泰式蝦餅
炸鮮奶
係觀塘工作+住咁多年 好少行到上嚟通明街呢邊原來呢度有間幾特別嘅自轉串燒店 想解放雙手又得 想自己網燒又得 串燒及網燒任燒放題 2.5小時 任飲任食我哋食最早場17:00 都有幾檯客同我哋一樣咁早😆任食項目有串燒 網燒 炸物 熟食 頭盤小食 甜品等選擇頗多串燒:牛肋條 牛西冷 厚切牛舌 海蝦 多春魚 泰式豬頸肉 魚片頭 雞肉腸 各種丸類等網燒:牛仔骨 香草羊架 蒜蓉烤蠔 蒜蓉烤青口 蒜蓉烤茄子原條秋刀魚 一口牛 安格斯牛肩肉 豬五花肉 鯖魚 雞腎 雞翼等等食物都好新鮮 試咗幾樣牛肉類都唔錯仲有燒棉花糖 好懷念以前戶外BBQ一定會買包棉花糖嚟燒!仲有小朋友最愛嘅啫喱😆我覺得帶小朋友體驗下都唔錯😊
係觀塘工作+住咁多年 好少行到上嚟通明街呢邊

泰式豬頸肉 魚片頭 雞肉腸 各種丸類等

網燒:
牛仔骨 香草羊架 蒜蓉烤蠔 蒜蓉烤青口 蒜蓉烤茄子

食物都好新鮮 試咗幾樣牛肉類都唔錯
仲有燒棉花糖 好懷念以前戶外BBQ一定會買包棉花糖嚟燒!
仲有小朋友最愛嘅啫喱😆我覺得帶小朋友體驗下都唔錯😊
2024-07-18 228 views
呢度點餐係用網上落單,當中食物分開咗串燒、網燒同炸物,夠晒方便同準確,全場滿座都無漏單👍🏻🍢串燒種類多,最愛魚角和墨丸,可以燒到外脆內軟,牛串和豬頸肉味道剛好,加啲燒汁更好味😋 另外,網燒的🐷🐮肉類很有質素,尤其是牛仔骨和🐓雞翼,醃得很入味!仲有不同海鮮可選,包括蠔和青口,都很不錯👍🏻炸物首選炸墨魚角,啖啖墨魚味,送啤酒一流!蔬菜選擇都有好多,燒茄子🍆、翠玉瓜、蒜蓉雜菌、蠔油時菜,全部都食哂😜雪櫃仲有小食可選,等緊串燒可以食個沙律🥗最後我地仲食埋新鮮水果、燒菠蘿、啫喱同杯裝雪糕做甜品😋😋😋食足2.5小時平日都係$248,5位或以上一齊去仲可以食足3.5小時🤩

炸物首選炸墨魚角,啖啖墨魚味,送啤酒一流!

雪櫃仲有小食可選,等緊串燒可以食個沙律🥗

最後我地仲食埋新鮮水果、燒菠蘿、啫喱同杯裝雪糕做甜品😋😋😋

2024-07-11 200 views
天氣咁熱🥵又想燒嘢食🤔但對住個火爐又好熱🥵突然間諗起可以去食吓轉下轉下串燒🍡🍢呢間串燒屋🥰真係食極都唔厭🤤😍😍😍👏價錢真係好實惠👍🏻環境又闊落😍加上我哋習慣早食嘢五點巳經入座,放題兩個半鐘無限暢飲,任食😘我最鍾意佢哋自家製嘅涼茶~菊花茶、鴨屎檸檬茶、洛神花山楂茶、烏龍茶😊全部都清熱氣😚唔怕食咗熱氣😆😆😆燒烤肉類🥩、海鮮🍤🦪已經解凍好👍🏻肉質夠新鮮😍份量都好多😘真係👍🏻👍🏻👍🏻炸物種類都多;我哋燒咗好多肉類,炸物我哋食唔到🤣太飽啦😝😆哈哈蝕咗少少添😜😜除咗燒物之外,仲有好多小食😚有我最鍾意食錫紙蒜蓉韭菜😆金菇👏👏甜品🍧泡芙同埋啫喱杯😍😍😍真係食到抱住個肚😍😍😍😍😍如果超過5個人3.5小時任食添正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-07-03 216 views
今次黎到觀塘搵食,閒日都算多人,而且種類繁多,就入去試下。呢道主打係串燒,點完之後已經串好比你,放係爐道又有自動轉圈,唔使自己反黎反去,岩曬啲懶人一族,燒好就食得,非常方便。野食方面有各種串燒同炸物,種類繁多,首先比大家睇下串燒種類先。重有肉類方面我最鐘意係羊架,非常之新鮮,羊味好重,識食既朋友仔一定喜愛。重有生蠔同青口,非常之滿足。炸物方面有泰式蝦餅,芝士蝦球,芝麻波波等等,種類繁多,不能盡錄。飲品方面都係任飲,有各種汽水同涼茶,非常之夠凍,岩曬炎熱既夏天消暑解渴。甜品方面重有雀巢雪糕,有三款口味可供選擇,雲呢拿,香芋,朱古力。我個人就十分喜愛香芋,唔知你又點選呢。

重有生蠔同青口,非常之滿足。

2024-07-01 148 views
串燒屋鄰近牛頭角地鐵站,2.5小時任飲任食串燒放題,成人$198.0起,QR code落單,自助方便,啤酒,自家製涼茶,汽水,前菜,棉花糖,啫哩,雪糕,蒜蓉包,牛油粟米,任飲任食,特色串燒放題,自動旋轉烤爐,亦可網燒,餐單種類豐富,包羅萬有,有牛肋條,牛舌,多春魚,豬腩五花肉,蜜汁叉燒,豬頸肉,蒜蓉燒生蠔,香草羊架,燒海蝦,雞翼,麻辣雞腎,一口牛,炸物,不能盡錄,食物新鮮惹味,喺熱辣辣嘅天氣下開住冷氣BBQ,真是人生一大樂事
2024-06-29 136 views
捐窿捐罅搵野食~搵到黎觀塘😋係懶人必到嘅地方!!!因為呢度嘅串燒係自動爐喺度轉轉轉😂😂只要人手擺啱位,連火都唔使睇👍🏻😌-又抵食又好玩!串燒放題只係$198起💰-啤酒,汽水都係任飲🤙🏻🤙🏻 食串燒點可以冇啤酒?😎-食物方面都有好多選擇,豬雞魚牛羊,全部都齊!🤯😍有選擇困難症嘅你一啲都唔需要驚😂因為可以全部都叫晒佢🥰🥰-除咗串燒之外,另外仲有網燒同埋其他炸物小食,款式真係包羅萬有!-仲有孜然粉同埋海鹽喺側邊做調味,令到串燒更加惹味,鍾意食辣嘅可以落埋辣粉,全部口味自己選擇🥰💛-串燒燒肉嘅份量都適中,份量好容易控制,咁就唔會嘥嘢啦😎🤙🏻
捐窿捐罅搵野食~搵到黎觀塘😋
係懶人必到嘅地方!!!因為呢度嘅串燒係自動爐喺度轉轉轉😂😂
只要人手擺啱位,連火都唔使睇👍🏻😌
又抵食又好玩!串燒放題只係$198起💰
啤酒,汽水都係任飲🤙🏻🤙🏻 食串燒點可以冇啤酒?😎
食物方面都有好多選擇,豬雞魚牛羊,全部都齊!🤯😍
有選擇困難症嘅你一啲都唔需要驚😂
因為可以全部都叫晒佢🥰🥰
串燒燒肉嘅份量都適中,份量好容易控制,咁就唔會嘥嘢啦😎🤙🏻
2094 views
  • 炸物
  • 串燒
  • 飲品
串燒癮又發作 今次比我發現左任飲任食嘅串燒😱餐廳今次要蝕錢喇🤭🫣全場任飲任食2.5小時☺️掃QR code落單食物主要分左三類🎈自助串燒🎈網燒🎈炸物另外 雪櫃仲有好多沙律 前菜 蔬菜類 甜品 飲品落完單勁快手就上檯串燒放係個爐上面就會自己轉😍坐定定等食就得啦🥰岩哂我呢啲懶人個火喉岩岩好 又唔會痴爐 又唔怕燒燶真係超級方便👍🏻👍🏻👍🏻串燒嘅調味都唔錯 鍾意重口味嘅 可以自己再加調味料🧂🍢🍢串燒類🍢🍢👅牛舌係超厚切 一串幾粒 必食❗️🐮牛肋條又係超正🐟終於有個燒多春魚嘅完美方法☺️燒多春魚真係好高難度平時唔係燶左 就爛哂 呢到就可以燒到完完整整😋🔥🔥網燒類🔥🔥🐓雞腎係原個上😍超爽口 食到停唔到🐮牛仔骨係薄切 兩邊燒一燒就食得 好正😋🍆茄子個蒜蓉醬超正😋似係自家製蒜蓉醬 勁惹味 🐚每位送左一隻帶子 都幾大隻 加個蒜蓉醬 世界級👍🏻🍤🍤炸物類🍤🍤🥔地瓜波波有芋頭蓉係中間😍食得超滿足😌雪櫃仲有🍞麵包串 棉花糖串 🍠日本番薯串仲有雀巢雪糕🍦任食 選擇真係多到食唔哂 而且係同時滿足哂咁多個胃😆又發現到一餐正嘢🥰🥰但最好要訂檯 因為餐廳平日都滿座我係好彩夠早 先至有位坐🫣
串燒癮又發作 今次比我發現左任飲任食嘅串燒😱

但最好要訂檯 因為餐廳平日都滿座
我係好彩夠早 先至有位坐🫣
Type of Meal
Dinner
放工幾人relax一下去咗位於牛頭角至觀塘之間嘅通明街隱世轉轉烤肉串燒放題一個價錢任飲任食 天氣熱口渴 首先攞啲嘢飲一個雪櫃有汽水有涼茶,仲有啤酒添烤肉至啱 揀咗一大支洛神花山楂茶 10分足料酸酸甜甜,十分開胃 消滯 又解渴 另一個雪櫃就放滿甜品冷盤同埋蔬菜類燒烤物 沙律水果10分豐富 QR code落單單快捷方便 全場一位小哥喺度工作 又勤快又有禮貌 介紹我哋點樣?用轉轉串燒爐。 而落單嘅食物都好快上枱冇漏單 呢個要俾個like。單嘅肉類同食物好多款每樣食一款都食唔晒。串燒物烤肉之餘仲有炸物包羅萬有揀咗啲自己鍾意食嘅。豬頸肉牛脷串燒仲有鮮蝦同多春魚腸仔。 見着一串串喺度轉緊好治癒。而且啲肉醃得好 有啲都唔使點醬已經好夠味道一口牛 牛仔骨 穀飼西冷 穀飼肋條 仲有蒜蓉烤生𧐢 自己烤 好有風味 當食緊嘢之際 哈哈 有亮點。有貓貓店長做親善大使 仲有兩隻嘅 超級可愛食食飽,仲有牛奶公司雪糕水果啫喱做甜品下次有時間再嚟過食嘢串燒屋 (觀塘)觀塘通明街54號地舖#串燒屋觀塘#轉轉串燒#貓貓店長#牛頭角美食#觀塘美食#HKFoodBlogger#hkfoodie #hkfoodblog
一個價錢任飲任食 天氣熱口渴 首先攞啲嘢飲
一個雪櫃有汽水有涼茶,仲有啤酒添
烤肉至啱 揀咗一大支洛神花山楂茶 10分足料
酸酸甜甜,十分開胃 消滯 又解渴
另一個雪櫃就放滿甜品冷盤同埋蔬菜類燒烤物 沙律水果
而且啲肉醃得好 有啲都唔使點醬已經好夠味道
一口牛 牛仔骨 穀飼西冷 穀飼肋條
仲有蒜蓉烤生𧐢 自己烤 好有風味
當食緊嘢之際 哈哈 有亮點。有貓貓店長
做親善大使 仲有兩隻嘅 超級可愛
食食飽,仲有牛奶公司雪糕水果啫喱做甜品
下次有時間再嚟過食嘢

串燒屋 (觀塘)
觀塘通明街54號地舖
#串燒屋觀塘#轉轉串燒#貓貓店長#牛頭角美食
2024-06-24 90 views
夏天都可以嘆住冷氣,唔駛自己串,唔駛自己燒,自動轉轉燒! 位於觀塘嘅呢間串燒網燒放題店,$198起,就可以任飲任食2.5小時,深得街坊喜愛💕串燒有美國穀飼牛西冷、牛肋條、厚切牛舌、泰式豬頸肉、雞腿肉、牛筋丸、花枝丸、炸魚蛋、多春魚、海蝦等。 特別推介爽彈肉味濃嘅豬頸肉及牛舌! 至於網燒就有手掌咁大隻蒜蓉烤蠔🦪、青口、羊排、熊本一口牛、安格斯牛肩肉、原味牛仔骨、厚燒玉子等! 一口牛有大理石紋,脂肪比例均勻,入口嫩滑牛肉味香濃! 厚燒玉子有驚喜,烤至外脆內軟,蛋味突出!另外亦供應多款炸物,如炸泰式蝦餅魚餅、吉列生蠔、吉列魷魚圈、唐揚雞塊、炸日式捧捧餃子🥟等,即叫即炸,熱燙燙的,酥脆香口! 放題還有飲品、涼茶、前菜小食、及甜品,都是任食的!

放題還有飲品、涼茶、前菜小食、及甜品,都是任食的!
2024-06-24 80 views
好耐冇食過串燒,於是就同朋友試咗觀塘呢間串燒屋🍢價錢都係200中左右,但係就有2.5小時任食任飲,算係好抵🥰而且串燒全程係自動轉唔使自己燒,啱晒我呢種懶人🤣串燒選擇種類都算多,除咗QR code落單之外,仲有個自助區入面可以揀燒物、飲品、前菜和雪糕,網上落單嘅串燒除咗有海鮮類,肉類,丸類、蔬菜類之外仲有唔少嘅熟食:炸物、小食、自家製甜品,咁就可以等串燒期間都繼續食🤪佢哋嘅食材乾淨新鮮,海鮮類一啲腥味都冇,牛肉亦都富有油脂香,牛味濃,整體嚟講食物質素唔錯👍🏻最重要係餐廳環境闊落坐得舒服,而且用餐時間足夠,下次一定會再encore🫶

呢度環境舒適,好闊落,而且仲有勁多海鮮🦐🦑🐟同肉類🥩🥓🍗,好適合一班人一齊黎食食食呀!當然仲有自動轉轉🌀燒烤爐啦!天氣咁熱,除左汽水🥤,佢哋仲有提供鴨屎香檸檬茶🍋同埋唔同既茶類飲品!真係爽到盡😌呀!等我為大家推介幾款美食啦!🔸安格斯牛肉片廚師切左薄片,非常容易燒熟,食落好香牛味!會食到上癮㗎。🔸生蠔估唔到佢有提供生蠔🦪俾我哋燒,仲有蒜蓉,而且仲好新鮮!🔸豬頸肉粒串爽口肥美嘅豬頸肉粒,香味十足,好Juice呀!🔸多春魚串好新鮮嘅多春魚🐟,燒到外脆內軟,食到停唔到口呀。其他仲有牛油粟米🌽,蒜蓉雜菌🍄,仲有提供沙律🥗,同埋其他小食,當然仲有一兜兜嘅炸物啦,供應源源不絕!咁多嘢飲🧃咁多嘢食🍢都係$198-248一位。

等我為大家推介幾款美食啦!

🔸安格斯牛肉片
廚師切左薄片,非常容易燒熟,食落好香牛味!會食到上癮㗎。

🔸生蠔
估唔到佢有提供生蠔🦪俾我哋燒,仲有蒜蓉,而且仲好新鮮!

🔸豬頸肉粒串
爽口肥美嘅豬頸肉粒,香味十足,好Juice呀!

🔸多春魚串
好新鮮嘅多春魚🐟,燒到外脆內軟,食到停唔到口呀。

咁多嘢飲🧃咁多嘢食🍢都係$198-248一位。