2013-03-16 158 views
因為屋企人無意中在網頁上見到以$38一隻龍蝦為招牌貨,所以好奇去試。店員見我們一行五人,便推介了$108一隻龍蝦,因為比$38的厚肉,最後我們order兩隻$38和一隻$108。當三隻龍蝦一齊上菜的時候,牠們外型大細無分別。我們再向店員查詢,她都說$108的比$38大了一點,肉身厚了一點,十分勉強。服務態度十分差,全部食物份量十分少,但價錢都不便宜。連普通開水一杯都欠奉。請各朋友小心。
2013-03-14
$180 (Dinner)
2013-03-03 141 views
既然來到龍蝦燒當然要食食燒龍蝦,我要了的是48元一隻的那種,蒜蓉味,龍蝦很有鮮味,而且分量不小,大家也吃很滋味。之後點了一份燒羊架,味道不錯,肉質鬆化,沒有燒得過久,而且肥瘦比例平均。燒扇貝,很大隻,肉質很鮮甜爽脆,配上蒜蓉很正。燒茄子味道可以,但不夠濃味,燒茄子若配上合適的配料燒是相當好吃的,這兒的燒茄子味精有點單調。燒玉米,不錯,燒得很香甜。燒菠蘿,這個真的好吃,燒完後的菠蘿一點酸味也沒有,而且很多汁。

燒扇貝,很大隻,肉質很鮮甜爽脆,配上蒜蓉很正。

燒玉米,不錯,燒得很香甜。

2013-03-02
  • 燒龍蝦
  • 燒扇貝
2013-02-24 132 views
辛苦了一星期,終於等到周末,就同我既為食寶貝去覓食啦,經過我冇點諗過既情況下,女朋友就提議食佢最喜歡既串燒啦,正當係門口猶豫緊佷其他野個陣,一個熱誠女店員已經拿住一份菜單過黎邀請我地光顧,令我感受到皇子公主出巡之氣派我就第一次黎既,入到店內,地方唔算大,椅子都沒有得唉,我腳下仲有個食剩既蝦頭-,-,可能今日唔係好旺,女店員得閒到再次駛出熱情,耐心介紹有咩好食,抵食,辛苦晒,我地點左一隻$48 龍蝦啦,扇貝啦.花甲啦,豬頸肉啦,雞翼啦,有個叫咩豆腐丸啦,燒蠔,聖子,牛油金菇,一杯蔗水,一杯水蜜桃飲品,仲有個燒香蕉,唔駛等好耐,野食就慢慢上台啦,樣樣都新鮮熱辣,最開心就莫過於又有人餵,,,不過失望係自己叫個杯蔗水,從字面解,同水差不多,只係比水多左小小味道.好淡-,- ,,, 龍蝦SIZE都唔算細,不過食落肉又真係唔多,味道亦見普通,去唔到驚為天人既境界,蠔就都係啦,一定唔難食,不過又講唔出點好味, 驚喜既係呢個花甲,份量夠,隻隻都有肉係入邊,味精不錯,聖子都好大條,仲有個扇貝好大隻,好多肉,其他個D豆腐丸,豬頸肉啦,雞翼啦同牛油金菇,都係水準以內之作啦,細心無聊既我,留意到其中一個男店員

,,,不過失望係自己叫個杯蔗水,從字面解,同水差不多,只係比水多左小小味道.好淡-,- ,,, 龍蝦SIZE都唔算細,不過食落肉又真係唔多,味道亦見普通,去唔到驚為天人既境界,蠔就都係啦,一定唔難食,不過又講唔出點好味, 驚喜既係呢個花甲,份量夠,隻隻都有肉係入邊,味精不錯,聖子都好大條,仲有個扇貝好大隻,好多肉,其他個D豆腐丸,豬頸肉啦,雞翼啦同牛油金菇,都係水準以內之作啦,細心無聊既我,留意到其中一個男店員成日好兇問人,'呢張台走左未架' 皆因冇人執台,-,- 呢D雖然唔影響我既食物,不過就唔係太好啦遇著我呢挑剔之人,,埋單$570, 宵夜黎講就唔平,如果環境再舒服D
,仲有如果個電視機可以大聲D,我同女朋友就可以聽到仁心解碼個肥人係男人定女人黎-,-
2013-02-22
  • 聖子
  • 花甲
  • 扇貝
2013-02-12 96 views
今日同女朋友食飯, 諗住試新野, 就去左<龍蝦燒>食,佢以$38 o既龍蝦作招來, 都幾吸引, 諗住同女朋友一人一隻吃番餐海鮮餐,我地等左一陣位, 入坐後想叫2隻 $38 o既龍蝦, 點知佢地話賣晒, 而且只可以叫一隻,咁就唯有叫$68 龍蝦一隻, 同其他野食其實我叫完野食都唔記得自己叫左D 咩, 女朋友話今餐我話事所以都冇問我叫左D咩等左好耐, 黎左蒜容包, 牛油金菇, 牛舌等等, 份量好少, 味道十分之普通, 又偏貴, 實在唔值呢個價錢佢黎左幾樣野之後黎左碟雞翼, 女朋友就食左, 我都冇為意都有食龍蝦都好細隻又無肉, 只係食到蒜茸, 食唔到龍蝦味.點知隔左好耐之後有個 waiter 黎同我地講: "通知番你地, 你地食左隔離o既枱2份雞翼喎!仲要食晒2份!"o下? 咩叫食左隔離o既? 佢地自己出錯上錯左食物, 但就用一副我地有錯o既口吻同我地講, 仲要態度唔好! 而且我唔知1份有幾多隻, 我點知我地食左2份?埋單時check單, 發現佢冇同我地講話會收番我地錢, 但就已經加左2份雞翼o既錢,而且佢地出錯令我地要俾多左錢, 一句唔好意思都冇!我唔介意俾雞翼o既錢, 但
今日同女朋友食飯, 諗住試新野, 就去左<龍蝦燒>食,

咁就唯有叫$68 龍蝦一隻, 同其他野食

龍蝦都好細隻又無肉, 只係食到蒜茸, 食唔到龍蝦味.

而且佢地出錯令我地要俾多左錢, 一句唔好意思都冇!

我唔介意俾雞翼o既錢, 但係佢地o既做法同態度令我同我女朋友都不愉快!
2013-01-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 沒有
2013-01-21 86 views
星期六同老公睇完戲就去呢到宵夜, 呢到真係越夜越多人,不過好彩佢哋有好多個鋪所以都唔使等好耐.一坐低即刻叫嘢食, 我哋叫咗鵝肝,鮑魚,虎蝦,雞翼,牛肉同腎,除咗串燒仲會有其他小食,例如三文魚剌身,泰式鳳爪.首先試店員推介鵝肝,鵝肝份量唔少配脆法包,好味!!跟住就係招牌虎蝦, 確實幾大隻仲係游緊水唔係死蝦,肉質彈牙有蝦味.再一人一隻鮑魚, 都係好新鮮.其實配菜不過不失,總括都幾好,價錢唔係平,可以接受啦.下次可以同多啲人嚟就可以試多幾款.

首先試店員推介鵝肝,鵝肝份量唔少配脆法包,好味!!
再一人一隻鮑魚, 都係好新鮮.
其實配菜不過不失,總括都幾好,價錢唔係平,可以接受啦.
下次可以同多啲人嚟就可以試多幾款.

2013-01-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Last Night Supper)
2013-01-14 56 views
黎到一心食海鮮諗得到既都叫左黎試兩個人食到放滿4人枱!!佢好多海鮮都有既食左好多唔同種類,佢隻隻都會有唔同調味比你簡但其實黎黎去去都係芝士/XO醬/蒜茸食得多時個口都分唔到咩味喇我覺得有D仲燒得唔夠香口要自己加枱上面既味椒鹽海鮮質素係正常啦冇話覺得唔新鮮但燒完出黎唔係話好好食可能我地叫得多佢又黎得快食唔切好快凍哂就唔好食喇最得我心都係個燒菠蘿好多汁好多汁好甜但同時間有海鮮既咸味==整體黎講冇想像中咁回味
黎到一心食海鮮
諗得到既都叫左黎試
兩個人食到放滿4人枱!!
佢好多海鮮都有既
食左好多唔同種類,佢隻隻都會有唔同調味比你簡
但其實黎黎去去都係芝士/XO醬/蒜茸

但同時間有海鮮既咸味==
整體黎講冇想像中咁回味
2013-01-13
2012-10-23 56 views
今日同朋友行街, 朋友話佐敦好多野食, 所以我地就行左去佐敦去到文英街, 就有個阿嬸截住我地派傳單, 話新鮮龍蝦$38 隻, 叫我地試下, 仲好熱情講左好多次"$38 咋!!"我地見$38 D都幾抵, 而且我同朋友都仲係學生, 唔想食咁貴, 就決定入去食.等左一陣位, 有個waiter就帶左我地去對面馬路街第二間舗,坐低左叫野食, 到我地落單個waiter 先同我地講: " $38既龍蝦冇晒啦喎, 得番$68, $99, $169, $399 ..., 2 個人只可叫1隻咋喎! "本身俾人用$38 隻龍蝦騙左入黎已經感覺唔好, 個waiter 態度仲要唔好, 真係有D嬲! 本來冇得食龍蝦, 我地諗住叫其他海鮮, 點知聖子又冇, 象抆蚌又冇...好啦, 唯有叫個$68龍蝦, 試下佢個招牌菜.等左好耐好耐好耐, 終於都有野食, 但係牛舌太硬 , 燒牛肉卷份量好少.. 到主角龍蝦, 好細隻!! ( 而家睇番其他人post 既相發現同$38既size 一樣 ) 無乜肉, 我地2 個人, 2 啖都食完喇!! D肉其實有D梅, 唔似新鮮龍蝦, 但係佢用好多蒜茸蓋住, 食唔到龍蝦味...最後

本身俾人用$38 隻龍蝦騙左入黎已經感覺唔好
, 個waiter 態度仲要唔好, 真係有D嬲!

好啦, 唯有叫個$68龍蝦, 試下佢個招牌菜.

到主角龍蝦, 好細隻!!

無乜肉, 我地2 個人, 2 啖都食完喇!!

最後仲要漏單, 我地追番碟雞柳, 可能隔離枱見我地追單, 佢地又追番扇貝, 之後聽到陸陸續續好多枱都追單!

又等左好耐好耐, 食埋偏咸的雞柳, 就走!! 唔會再黎食!!

PS, 因為冇寫開食評, D 食物又唔特別, 冇影相, 但係食完真係要上黎分享不愉快經歷!!!
2011-10-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2012-10-02 45 views
上月中,大學學兄從澳州回港, 所以特意約了其它老同學出來晚餐, 大家已數年沒見, 那天我們相約尖沙咀,人齊後大家議論用餐地方, 其間有人提意到渡船角,澳洲回來的學兄聽了非常驚訝, 指碼頭一帶沒什麼好吃的, 難怪那麼驚訝他五六年沒回來, 那邊改變了很多, 我們就此決定登上的士出發.到達後我們逛了數圈, 那里大多是火鍋店及串燒店, 最後決定食串燒,原來同一街內也有兩間串燒店, 一間是以麻辣為主另一是燒龍蝦海鮮為主題, 大家覺得海鮮較為吸引, 接待員小姐問我們喜歡坐那邊, 原來他們有幾間店鋪, 其中一間提供新鮮生蠔及鐵板燒, 我們就到那處, 店內感覺蠻舒服, 侍應生講解了各種生蠔我們亦點了兩打半(30隻), 有韓國,非洲及法國,味道很鮮甜有小許海水味, 價錢由三十多至五十元, 那天剛好是周三生蠔有八折優惠,其實我對生蠔有點抗拒因之前吃的大部份頗腥但這裡的很好吃很新鮮; 我們點了$398鐵板大龍蝦,學兄不大興趣始終龍蝦澳洲較多,師傅制作中龍蝦仍在動頗新鮮, 很爽口很鮮甜, 但蝦頭煮湯需另收費用覺得不太合理, 不過大家老友聚首那小小費用就沒有計較.牛肉是大家最喜愛的所以點了三份鐵板西冷牛肉,

因之前吃的大部份頗腥但這裡的很好吃很新鮮
, 不過大家老友聚首那小小費用就沒有計較.

牛肉是大家最喜愛的所以點了三份鐵板西冷牛肉
, 大約四成熟, 肉汁豐富又軟, 口感不錯
, 鵝肝多士很好吃, 外脆內軟, 還點了炒菜, 龍蝦炒飯及鐵板帶子, 聖子等......, 酒當然是不能缺的, 學兄想喝日本清酒那我們肯定奉陪, 沒想到六個人竟喝了三支大支裝男山, 利害
!! 最後結帳共三千元(每人五百元), 價錢一般, 味道很不錯但可惜我們人數較多未能坐在鐵板前欣賞制作過程.

本次晚餐意義甚多因為大家很久沒聚首一堂開懷順暢飲談天說地
, 這樣要回想二十年前大家還在英國諗書, 那時大家仍是小伙子
現今已有家室, 酒菜加上友誼感覺,大家決定很快會再回來!!

2012-09-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
Dining Offer
Others
  • 新鮮生蠔
2012-10-02 43 views
上星期同舊朋友相聚,本來話落pub飲嘢,但又無嘢食,所以幾條麻甩佬去咗渡船角睇吓有咩攪!去到見到有好多火鍋店同燒烤店...大佬成話怕熱唔食火鍋!行勻成個渡船角,決定入去龍蝦燒,一坐低有侍應介紹生蠔可以出去睇,我點咗韓國蠔,同埋紐西蘭蠔.大佬成就叫咗半打法國ostra regal...好鮮甜之後我再encore咗半打coffin bay,正!海水味好夠!d兄弟唔食生蠔,叫咗隻5舊水龍蝦刺身,上枱隻龍蝦頭仲郁㗎!嘩我頂吖!好味到唔識講,又爽又甜!跟住有個靚女走埋嚟問我飲唔飲白酒,比咗支同海鮮好夾既法國chablis我...dry dry哋又幾好味wor!好啦,未夠喉.再叫左聖子皇,扇貝同泰色燒魚!聖子皇,扇貝好鮮甜爽口!泰色燒魚配埋佢個醬汁,酸酸辣辣好開胃!我仲未夠飽就叫咗個厚燒肉眼6成熟,眼見師傅炒下炒下又玩火幾過癮阿!牛肉味好夠~美中不足就喺自己叫6成熟有小小過熟囉!食飽飽啦!埋單先知原來生蠔有8折!抵食啦之後再有下場,老尖再飲過
一坐低有侍應介紹生蠔可以出去睇,我點咗韓國蠔,同埋紐西蘭蠔
.大佬成就叫咗半打法國ostra regal...好鮮甜

之後我再encore咗半打coffin bay,正!
海水味好夠!
d兄弟唔食生蠔,叫咗隻5舊水龍蝦刺身,上枱隻龍蝦頭仲郁㗎!
嘩我頂吖!好味到唔識講,又爽又甜!

泰色燒魚配埋佢個醬汁,酸酸辣辣好開胃!

我仲未夠飽就叫咗個厚燒肉眼6成熟,眼見師傅炒下炒下又玩火
幾過癮阿!

牛肉味好夠
~美中不足就喺自己叫6成熟有小小過熟囉!

食飽飽啦!埋單先知原來生蠔有8折!抵食啦

之後再有下場,老尖再飲過
2012-09-25
  • 法國ostra regal
  • coffin bay
  • 燒聖子王
  • 燒扇貝
2012-10-02 41 views
上星期同舊朋友相聚,本來話落pub飲嘢,但又無嘢食,所 以幾條麻甩佬去咗渡船角睇吓有咩攪! 去到見到有好多火鍋店同燒烤店...大佬話怕熱唔食火鍋!行勻成個渡船角,決定入去龍蝦燒,一坐低有侍應介紹生蠔可以出去睇,我點咗韓國蠔,同埋紐西蘭蠔.大佬就 叫咗半打法國ostra regal...好鮮甜之後我再encore咗半 打coffin bay,正!海水味好夠!d兄弟唔食生蠔,叫咗隻5舊水龍蝦刺身,上枱隻龍蝦頭仲郁㗎! 嘩我頂吖!好味到唔識講,又爽又甜! 跟住有個靚女走埋嚟問我飲唔飲白酒,比咗支同海鮮好 夾既法國chablis我...dry dry哋幾好味wor!好啦!未夠喉.再叫左聖子皇,扇貝同泰色燒魚!聖子皇,扇 貝好鮮甜爽口! 泰色燒魚配埋佢個醬汁,酸酸辣辣好開胃!我仲未夠飽就叫咗個厚燒肉眼6成熟,眼見師傅炒下炒下 又玩火幾過癮阿! 牛肉味好夠~美中不足就喺自己叫6成熟有小小過熟囉!食飽飽啦!埋單先知原來生蠔有8折!抵食啦之後再有下場,老尖再飲過
之後我再encore咗半 打coffin bay,正!
海水味好夠!

d兄弟唔食生蠔,叫咗隻5舊水龍蝦刺身,上枱隻龍蝦頭仲郁㗎!
嘩我頂吖!好味到唔識講,又爽又甜!

泰色燒魚配埋佢個醬汁,酸酸辣辣好開胃!

我仲未夠飽就叫咗個厚燒肉眼6成熟,眼見師傅炒下炒下 又玩火

食飽飽啦!埋單先知原來生蠔有8折!抵食啦

之後再有下場,老尖再飲過
2012-09-25
  • 燒聖孑皇,龍蝦刺身,ostra regal
2012-09-29 46 views
兩年前和朋友去過,今天又有朋友相約吃燒烤,我說:我食過佐頓龍虾燒覺得不錯,所以提意再去 !兩年多前還是小小一間店鋪,今次看見已發展到四間,還加設了生蠔吧、鐵板燒和刺身,應該食物水準保持才可發展得那麽快吧!希望今次不会失望。我們先來半打生蠔試試,哇!!正,新鮮爽口,於事再來一打,再叫了一個海鮮拼盆,同樣新鮮有水準來到龍蝦燒沒理由不叫海鮮和龍虾,我們叫了三隻88元龍蝦,聖子皇,象拔蚌仔和扇背。也叫了好多燒物如羊架,雞腎鴨舌,墨鱼咀,等等!龍虾好正,鮮甜彈牙,即叫即劏吧!正聖子皇大大隻好鮮,扇背也很大加蒜蓉燒好正,海鮮主打果然新鮮羊架是我摯愛,有汁保留羊架香味,好燒物一般都有水準,但一些出品還有進步空間!但這一餐
我們先來半打生蠔試試,哇!!正,新鮮爽口,
於事再來一打,再叫了一個海鮮拼盆,同樣新鮮有水準
如羊架,雞腎鴨舌,墨鱼咀,等等!
龍虾好正,鮮甜彈牙,即叫即劏吧!正

聖子皇大大隻好鮮,扇背也很大加蒜蓉燒好正,海鮮主打果然新鮮

羊架是我摯愛,有汁保留羊架香味,好

燒物一般都有水準,但一些出品還有進步空間!但這一餐
Other Info. : 值得再去!
2012-09-27
上月的平日和朋友相約在大角咀的<<龍蝦燒>>晚飯這間我倆都是第一次去當晚我們二人點了一份沙律加幾款燒物燒田雞田雞我不太岩吃全都是朋友幹掉的份量不多燒雞翼加了蜜糖拿去燒, 都很咸燒物理應是乾的, 但他燒得油膩膩大蝦沙律用上大蝦這字應該有一定份量和size才是麻但這兒用上中size的蝦還要中間開半裝成有三隻似的其實只得隻半而味道極其普通燒羊肉串少辣但味道很咸燒露筍牛肉卷完全沒想過份量是如此少得離譜兩條短短的, 十分寒酸味道亦不見突出, 而且燒得十分乾燒龍蝦這兒的龍蝦有幾種價錢我們選了$38的加蒜蓉燒, 味道是唯一ok的
上月的平日和朋友

田雞我不太岩吃
全都是朋友幹掉的
份量不多

燒雞翼
加了蜜糖拿去燒, 都很咸
燒物理應是乾的, 但他燒得油膩膩
大蝦沙律
燒羊肉串
少辣但味道很咸

燒露筍牛肉卷
完全沒想過份量是如此少得離譜
兩條短短的, 十分寒酸

味道亦不見突出, 而且燒得十分乾
燒龍蝦
這兒的龍蝦有幾種價錢
我們選了$38的
加蒜蓉燒, 味道是唯一ok的

Other Info. : 下次請我也不會來!!
2012-09-09 30 views
其實食物都抵食、可接受的,但服務態度可其惡劣,等了半小時先話漏單,問個個waiter都話之前將單唔係佢落,唔關我事,再落單後半個鐘後,還是未上菜,要真係搵到個老闆投訴,先拿拿臨上菜,今時今日如斯的服務態度真教人可笑,一間分店有at least四個侍應個個都好似發夢咁,食物再好都唔會有人想再幫襯,嗚呼哀哉!
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
2012-07-27 29 views
我有朋友先去囉位,我就唔洗等成個鐘。至於野食,唔x掂!生蠔唔新鮮 螺又唔新鮮 個龍蝦湯開罐頭既都會有人o係食評話好味 燒牛舌係煮過再燒,淋到完全無口感,不過都有人話好架喎 龍蝦無乜野,燒大眼雞 ok,其他雞腎、雞亦o個 d 不過不失,無特別!反而我女朋友好鍾意個燒饅頭...
我有朋友先去囉位,我就唔洗等成個鐘。

至於野食,唔x掂!

生蠔唔新鮮

螺又唔新鮮

個龍蝦湯開罐頭既都會有人o係食評話好味

燒牛舌係煮過再燒,淋到完全無口感,不過都有人話好架喎

反而我女朋友好鍾意個燒饅頭...
2012-07-26
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
2012-07-22 29 views
我係度睇到既想同食評......係感覺上好似唔差所以前兩日就同個FD一齊去食......等位等得耐都係小事......仲要侍應既態度差到無倫.....不過都算啦如果D野係好好味既我就會覺得無咩問題......點知.......佢安排到我地坐係靠近廚房既位置......我開頭好開心......因為可以全程望到佢燒野既過程......我坐左大約二個字之後......我見有其中一位廚師攞起我地個張台D野開始燒......因為我好記得我地落過咩ORDER所以我知道係我地張台既食物.......點知佢張所有野放左係佢面前但係佢無放上個爐到......因為有漏單個呀姐叫佢做左人地D先.......唉...又慢等......不過算啦......唯有慢慢等......點知突然聽到『啪』一聲......原來...呀師父仔將成堆野整跌哂落地......咁都算啦.....點知佢執起之後......竟然攞番上黎繼續燒都不突只.....佢竟然連洗都唔攞去洗.....我個刻真係有D反胃......好在我點左只係好少野嗜......我就同佢講我原來約左人睇戲個D野我唔要啦......你同我埋單先....之後我無食野
我係度睇到既想同食評......係感覺上好似唔差所以前兩日就同個FD一齊去食......等位等得耐都係小事......仲要侍應既態度差到無倫.....不過都算啦如果D野係好好味既我就會覺得無咩問題......點知.......佢安排到我地坐係靠近廚房既位置......我開頭好開心......因為可以全程望到佢燒野既過程......我坐左大約二個字之後......我見有其中一位[比較年輕既小廚師攞起我地個張台D野開始燒......因為我好記得我地落過咩ORDER所以我知道係我地張台既食物.......點知佢張所有野放左係佢面前但係佢無放上個爐到......因為有漏單個呀姐叫佢做左人地D先.......唉...又慢等......不過算啦......唯有慢慢等......點知突然聽到『啪』一聲......原來...呀師父仔將成堆野整跌哂落地......咁都算啦.....點知佢執起之後......
竟然攞番上黎繼續燒都不突只.....佢竟然連洗都唔攞去洗
.....我個刻真係有D反胃......好在我點左只係好少野嗜......我就同佢講我原來約左人睇戲個D野我唔要啦......你同我埋單先....之後我無食野就走左....我真係已後已後都一定一定唔會再去個度食野.......!~~~~~~~~
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)