2024-04-04 140 views
見到外賣平台有自取半價就試了三款四碗。只係$64,真係超抵食!芋圓紫米露好有驚喜,甜度剛好,超級足料,裡面有細細粒的芋圓好煙硬,好好味。紅豆沙夠棉都好食,不過比較多水。豆腐花就正常發揮!半價超抵食❤️

紅豆沙夠棉都好食,不過比較多水。豆腐花就正常發揮!

半價超抵食❤️
  • 芋圓紫米露
2024-01-29 137 views
冬天幾好味但唔清楚有冇另外加糖。天氣太冷無問到。另外想係openrice 儲分但見 menu無熱嘅只好排隊。老闆回覆要係備註欄度先有空位寫要求。態度方面小店算有善啦,但有時要等亦可能有條少長龍架。
冬天幾好味但唔清楚有冇另外加糖。天氣太冷無問到。

態度方面小店算有善啦,但有時要等亦可能有條少長龍架。
2024-01-27
Waiting Time
7 Minutes (TakeAway)
  • 豆腐花
  • 芝麻/綠茶豆漿
2023-02-28 605 views
👧🏻有時係收工之後會想係沙田買少少甜品番屋企食🤣成日路過呢間都好想試-Bean走邊食主要係賣豆腐花🤭❤️ 可以簡碗/杯裝 杯裝既話好似可以邊行邊飲 但因為我係拎番屋企先食 所以就叫左碗裝 份量都算多🍴黑糖珍珠豆腐花 $26有少少失望 見到佢有2個蓋 點知番到屋企都有d黑糖倒瀉左係個袋度...🥲令到碗豆腐花少左好多黑糖味 另外珍珠偏硬 唔算好煙韌🥹但豆腐花就幾香豆味 同埋都滑 可能下次叫普通既豆腐花會好味d🤭📍Bean 飲邊食豆腐花專門店@沙田沙田廣場3樓31D號舖
🍴黑糖珍珠豆腐花 $26

📍Bean 飲邊食豆腐花專門店@沙田沙田廣場3樓31D號舖
2022-12-09 421 views
上個月和同事們在另一家店訂豆腐花和豆漿,今次決定試Bean飲邊食,不用每次都喝手搖飲品嘛~這家店的餐牌相對簡單一點,不算太多花臣,就分為豆腐花、純豆漿及糖水三類,不同口味的豆腐花及豆漿的選擇充足,我這次就選了綠豆豆腐花。綠豆豆腐花,滿滿的一大碗,綠豆一粒粒的,但不會好硬身。豆腐花的豆味尚可,凍食豆腐花不夠滑溜。綠豆糖水的甜度恰好,不用額外加糖漿或黃糖都夠味。即使透過第三方外送平台點餐,這店的價錢都相對親民,不超過30元就有交易。味道雖不及另一家豆乳概念店突出,但以$25這個價錢而言,味道都算可以!
綠豆豆腐花
綠豆豆腐花

2022-08-23
Delivery
Type of Meal
Tea
自細就好鍾意食豆腐花🌸,那些年都係係街市買到,懷念個種新鮮🌿製造限量豆腐花既感覺,一啖豆腐花夾埋黃💛糖既感覺好正,到而家大左已經好難搵到新鮮整豆腐花既鋪頭。鋪租人工咩都係錢,豆腐花賣得唔貴根本應付唔到現今高昂既鋪租💸💸,好少老細會再放❤️心機呢個式微既行業,下一代再食到一碗新鮮豆腐花既機會越來越少😑平時經開見到呢間野都唔知佢想賣咩,今日早出門口 經開八下佢做咩,佢係賣新鮮豆腐花豆漿,又唔係貴十幾蚊幫襯左佢支原味少甜豆漿🥛店員好有禮貌落力sale標榜每日師傅新鮮做無添加無防腐劑,飲完要擺雪櫃❄️,唔飲擺雪櫃可以保存兩日。即開飲落有驚喜,唔知係天氣熱🔥既關係定咩?豆漿有豆味 味道同豆味感覺上係好過平時超市買既豆漿無添加無防腐劑抵讚👍放心比屋企大小姐二小姐飲用👩‍👧‍👧小店師傅想同你講加油呀💪💪💪堅持✊🏻落去我撐你🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

即開飲落有驚喜,唔知係天氣熱🔥既關係定咩?
豆漿有豆味 味道同豆味感覺上係好過平時超市買既豆漿
無添加無防腐劑抵讚👍
放心比屋企大小姐二小姐飲用👩‍👧‍👧
小店師傅想同你講加油呀💪💪💪堅持✊🏻落去
我撐你🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️
2022-09-19
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$15 (Breakfast)
2022-04-10 648 views
新開小店試一試,舖頭小小的外賣店,主打豆漿及豆腐花。新派的紅豆沙豆腐花糖水杯裝($24),新店期內買二送一。豆腐花豆味一般,買了熱食的飲品,紅豆沙不夠甜,帶不出紅豆沙的突出。

2022-03-03 438 views
每次行過見到新開嘅嘢都想試吓本身好鍾意食豆腐花,飲豆漿所以都好期待今次終於得閒試到企咗喺度好耐研究吓佢餐牌員工得閒都冇介紹一下所以就買咗原味返屋企試一試豆腐花冇乜豆味唔夠滑太甜應該唔會有第二次啦
每次行過見到新開嘅嘢都想試吓
本身好鍾意食豆腐花,飲豆漿
所以都好期待
唔夠滑
太甜
應該唔會有第二次啦
2022-02-07 738 views
Bean 飲邊食豆腐花專門店🧋📍沙田廣場3樓 31D 鋪ↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂ最近沙田開左好多小型既小食店🤓,可能因為疫情,大家都多左外賣啦🥡~ 今日介紹既係呢間專賣豆腐花 同埋豆漿既小店🙋🏻‍♀️。呢間鋪頭賣既都係平民價錢,基本上十幾至廿幾蚊就有交易👏 而且味道仲唔錯, 行過路過買返屋企放定係雪櫃 ,做宵夜就至好不過 😂。🌟紅豆豆腐花 $18 (碗)不得不讚就係個豆腐花係滑身既,有豆味👍🏻另外紅豆都好足料。🌟黑糖珍珠豆腐花 $20 (碗)大家都見到圖片,黑糖珍珠都係滿滿既🙈 ,另外呢一個都算係幾特別👍🏻值得推介整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍ↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂ
Bean 飲邊食豆腐花專門店🧋

📍沙田廣場3樓 31D 鋪

ↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂ

🌟紅豆豆腐花 $18 (碗)
不得不讚就係個豆腐花係滑身既,有豆味👍🏻另外紅豆都好足料。

🌟黑糖珍珠豆腐花 $20 (碗)

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

ↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂↂ