Hiring
$18,000-$19,000
Monthly (Negotiable)
$70-$90
Hourly (Negotiable)
$18,000-$19,000
Monthly (Negotiable)
See All 7 Jobs
相信好多人冇食過都有聽過Beans呢間餐廳 次次經過都排長龍 冇時間真係冇機會試到🥲😭好好彩夜晚八點食飯時間去到 竟然等咗陣就有位 終於有機會一試🥹🫶🏻港九新界都有分店 十分方便 不過建議大家提前訂位 咁就唔哂等啦🥳🫢黑松露雜菌意大利飯($118)🍄撇除有太多香草之外 呢個risotto真係值得再食😚Risotto最講究就係飯的軟硬度🤩如果煮得太軟就會好似燉飯咁😣呢個飯的軟硬適中 不會太硬又保留咀嚼感 🤤✨入面好用心咁用咗幾款菇菇 有牛肝菌 秀珍菇等等🥰而且啲菇菇係一片片instead of一粒粒 更能夠增加飯的層次感😋👍🏻菇味好濃郁 每粒飯都被滿滿的汁包裹住 仲有黑松露同洋蔥的甜味 味道多層次得嚟仲好creamy🥳❤️‍🔥而且啲cheese仲要好大片 味道偏strong🧀😽番茄肉醬溫泉蛋闊條義大利麵($112)🍝長通心粉比起義大利麵更加能夠鎖住啲醬汁😻中間通心的部分令你食每條麵條都能吸入最多的醬汁🤭肉醬相對惹味 番茄味濃🍅溫泉蛋的蛋汁增加咗蛋香🍳令麵條更加濕潤 食落都唔會漏啦~特濃朱古力($44)☕️呢杯朱古力真係唔得彈 啱哂chocolate lover🍫❤️上面鋪滿一層朱古力粉 望落已

黑松露雜菌意大利飯($118)🍄
撇除有太多香草之外 呢個risotto真係值得再食😚
而且啲cheese仲要好大片 味道偏strong🧀😽

番茄肉醬溫泉蛋闊條義大利麵($112)🍝

特濃朱古力($44)☕️
上面鋪滿一層朱古力粉 望落已經好高級🌟下面有一層厚厚的cream 好有layer🤩朱古力味濃郁 帶有少少的苦味去中和cream的甜 十分出色🥹❤️‍🔥熱的上面仲會鋪多層朱古力碎㗎❣️

更多分店📝
📌Beans (德福廣場)
📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P39A號舖(九龍灣站B出口)

📌 Beans (新城市中央廣場)
📍沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓503號舖(沙田站A1出口)
2023-06-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
  • 黑松露雜菌意大利飯
  • 番茄肉醬溫泉蛋闊條義大利麵
  • 特濃朱古力
2023-06-16 144 views
陪朋友响將軍澳閒逛, 走到PopCorn2 嘅1樓,時 見到Beans 排隊等位嘅人龍唔算太長喎, 之前都响Beans 其他分店吃過, 雖然Beans係中價連鎖Café, 但質素唔錯嫁, 水準都幾平均添, 所以估要等嘅時間應該唔太長,就決定食佢嘅午餐; 發現個店名同其他店唔同喎, 係叫📌BEANS The Backyard 📌, 個舖位除咗大啲之外,仲有一排落地玻璃窗, 日頭充滿自然光, 環境好舒服好休閒。 最後, 等咗20分鐘就可入座,! 📍千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅薄餅個SIZE 大少適中, 唔會吃咗個薄餅就食唔落其他嘢, 蟹子既量都唔少喎, 而佢既蟹棒雖然係蟹柳條. 但同個酸酸甜甜千島醬好夾,個餅好仲好惹味添, 個餅邊烤得焦脆, 但又唔苦, 正. .📍黑松露軟殼蟹意大利粉啲軟殼蟹脆脆沾滿奶油, 夾住啲意粉一齊食, 口感有脆有奶味, 好Creamy好惹味, 唔會好乾, 味道好特別. .好食 ❤️❤️❤️🖤🖤抵食 ❤️❤️❤️🖤🖤

📍千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅

📍黑松露軟殼蟹意大利粉

好食 ❤️❤️❤️🖤🖤
抵食 ❤️❤️❤️🖤🖤
2023-06-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
📍荳子九龍灣偉業街33號德福廣場1期P39A號舖沙田鄉事會路138號新城市中央廣場503號舖青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號舖將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F95號舖••••••••••••••••••••••••••••••💝蟹肉牛油果他他 $82擺盤精緻的圓柱體他他😍表面一層係厚厚的蟹肉、味道鮮甜🦀另外更夾雜紅黃綠椒增加口感🫑底層的牛油果有檸檬汁調味🥑入口帶微酸、令人感覺清爽🍋最特別係佢選用Pizza厚批批底‼️外面脆身而內裏鬆軟有厚度、好有咬口🥰最後變成Guacamole Pizza,超好味🤭••••••••••••••••••••••••••••••💝馬達加斯加雲呢拿焦糖燉蛋配自家製瑪德蓮蛋糕 $28甜品即叫即製,製作需時約20分鐘👩🏻‍🍳一上檯時已聞到香濃焦糖香💕焦糖燉蛋表面的脆皮一敲即裂🔨內裏的燉蛋富有雲呢拿味且口感綿密🤤Madeleine帶焦香且牛油香濃🧈外身微脆而內裏蛋糕口感鬆軟🥧絕對係一個抵食的甜品❣️••••••••••••••••••••••••••••••#medmad_forfood_kowloonbay #medmad_forfood_shatin
📍荳子
九龍灣偉業街33號德福廣場1期P39A號舖
沙田鄉事會路138號新城市中央廣場503號舖
青衣青敬路33號青衣城2期2樓222號舖
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F95號舖
💝蟹肉牛油果他他 $82
擺盤精緻的圓柱體他他😍
表面一層係厚厚的蟹肉、味道鮮甜🦀
另外更夾雜紅黃綠椒增加口感🫑
底層的牛油果有檸檬汁調味🥑
入口帶微酸、令人感覺清爽🍋
最特別係佢選用Pizza厚批批底‼️
外面脆身而內裏鬆軟有厚度、好有咬口🥰
最後變成Guacamole Pizza,超好味🤭
💝馬達加斯加雲呢拿焦糖燉蛋配自家製瑪德蓮蛋糕 $28
#medmad_forfood_kowloonbay
#medmad_forfood_shatin
#medmad_forfood_tsingyi
#medmad_forfood_tseungkwano
#蟹肉 #牛油果 #他他 #牛油果他他 #雲呢拿 #焦糖燉蛋 #瑪德蓮 #瑪德蓮蛋糕 #荳子 #咖啡店 #crabmeat #avocado #tartar #guacamole #vanilla #cremebrulee #crèmebrûlée #madeleine #cake #cafe #hkcafe
#九龍灣美食 #沙田美食 #青衣美食 #將軍澳美食 #香港美食
馬達加斯加雲呢拿焦糖燉蛋配自家製瑪德蓮蛋糕
馬達加斯加雲呢拿焦糖燉蛋配自家製瑪德蓮蛋糕
成日經過呢間都見到有人排隊,其實都唔係第一次食㗎喇,我覺得佢哋個水準keep得好好!蟹膏甲羅燒黄金蟹肉意大利粉($148)呢個意粉其實之前喺坑口分店都食過,一直念念不忘,意粉上面除咗有蟹膏之外仲有少少咸蛋黃醬,啲醬汁掛晒喺意粉上面,超好食,記得趁熱食呀!熱榛子朱古力(鮮奶)($36)店員一拎上嚟嗰陣已經係滿到瀉,上面除咗有好多朱古力之外,飲落去都超濃郁,鍾意飲熱朱古力嘅人一定唔可以錯過!Blueberry Double Cheese Cake(+$30)呢個芝士蛋糕食落唔會太漏,加埋藍莓清清地啱啱好!

2023-05-04 286 views
好想試好耐,假日時通常都要排好耐。今日唔洗排就試到啦。叫左1份tea set:開心果芝士pizza +維也納咖啡。好大份pizza.. 埋單加埋1都係$70,幾抵食。Pizza邊脆口,開心果碎冇咩味,因為芝士味點都濃過佢,蓋過哂。。還好芝士唔係好咸,配少少蜜糖醬,咸咸甜甜,好似食toast;第一次飲維也納咖啡,cream好快溶哂,我本身以為深焙咖啡會好濃味,原來唔係,唔算濃厚,少少苦啦。熱呼呼都幾香嘅。但係我都係鍾意像美式多啲。呢度地方寬敞,冇咩客時靜靜地幾好。其實仲有好多嘢食,下次再試啦。。
好想試好耐,假日時通常都要排好耐。今日唔洗排就試到啦。
開心果芝士pizza
維也納咖啡
2023-04-29 165 views
食物有質素,睇門外人龍你就知道你嘅選擇冇錯,老闆播80年代歌曲好啱feel🤭, 落單到食物上枱, 好有效率,見佢門市嘅情況,就令我諗起「客似雲來,貨如輪轉」兩句說話 🤣。 今次第二次幫襯,叫咗咖哩牛脷意粉及熱杏霜 ,太太則食常餐豬潤米粉, 牛脷整得好軟熟 ,咖哩中規中矩, 份量啱曬我,唔會食唔曬浪費食物, 太太個豬潤米啲豬飲潤都幾好食, 如果湯底再多少少薑絲又會咁加鍾意, 總括嚟講喺將軍澳站附近 ,要幫襯茶餐廳 ,一定揀首選呢一度👍 雖然要排隊,但等候嘅時間可接受。
2023-04-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
2023-04-16 252 views
Beans 係我成日到訪既西餐廳可以話係 Beans 既 fans ~因為佢既鹹食同甜品永遠都保持到高水準又唔會食厭 😃今次就點咗一個主菜同兩個甜品 🍴炙燒五花腩蒸包漢堡 $94雖然個包睇落細細個但中間夾住既五花腩肉份量都算多 ~ 有 4 塊腩肉,而且每塊都好厚 😋 五花腩肉燒至微脆,幾香口蒸包內層本身有啲醬( 醬既味道同平時食片皮鴨既醬差唔多 )呢個醬配五花腩肉同蒸包,味道非常夾!完全係將成個包嘅風味再昇華所以叫店員額外用兜仔上多啲醬比我 ~ 抹茶白朱古力流心蛋糕 $68流心蛋糕即是平時食到心太軟但就係抹茶味 💚甜品賣相非常吸引流心蛋糕本身,以及旁邊既雪糕同曲奇碎,都好重抹茶味亦以紅豆及紅莓做點綴配搭非常有心思Apple Pie 🥧 肉桂蘋果 · 雲呢拿雪糕 $64第二個甜品賣相亦係非常吸引有個小杯裝住既係黑糖薑蜜同肉桂蘋果批既味道幾夾旁邊仲配左好香既爆谷、雲呢拿雪糕同曲奇碎多重口感 🥰
Beans 係我成日到訪既西餐廳
可以話係 Beans 既 fans ~
因為佢既鹹食同甜品永遠都保持到高水準
又唔會食厭 😃

今次就點咗一個主菜同兩個甜品 🍴

炙燒五花腩蒸包漢堡

炙燒五花腩蒸包漢堡 $94
雖然個包睇落細細個
但中間夾住既五花腩肉份量都算多 ~
有 4 塊腩肉,而且每塊都好厚 😋
五花腩肉燒至微脆,幾香口
蒸包內層本身有啲醬
( 醬既味道同平時食片皮鴨既醬差唔多 )
呢個醬配五花腩肉同蒸包,味道非常夾!
完全係將成個包嘅風味再昇華
所以叫店員額外用兜仔上多啲醬比我 ~

抹茶白朱古力流心蛋糕

抹茶白朱古力流心蛋糕 $68
流心蛋糕即是平時食到心太軟
但就係抹茶味 💚
甜品賣相非常吸引
流心蛋糕本身,以及旁邊既雪糕同曲奇碎,都好重抹茶味
亦以紅豆及紅莓做點綴
配搭非常有心思

Apple Pie

Apple Pie 🥧 肉桂蘋果 · 雲呢拿雪糕 $64
第二個甜品賣相亦係非常吸引
有個小杯裝住既係黑糖薑蜜
同肉桂蘋果批既味道幾夾
旁邊仲配左好香既爆谷、雲呢拿雪糕同曲奇碎
多重口感 🥰
炙燒五花腩蒸包漢堡
2023-04-04 216 views
Beans🧇豪華英式全日早餐窩夫、煙三文魚、煙肉、豬肉腸、蕃茄、茄汁豆、黑松露炒蛋、什菌🧇焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐窩夫.、焦糖香蕉、炒蛋、煙肉🐮 安格斯牛肉漢堡(8oz).焦糖洋蔥、車打芝士、太陽蛋、薯條Overall:各樣食物水準都好食😋會回頭的一間餐廳😋大大份夠抵食📍 荳子 (PopCorn) (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn2商場1樓F95號舖❤️‍🔥價錢:7.5/10❤️‍🔥味道:8/10❤️‍🔥服務:8/10
Beans

🧇豪華英式全日早餐

🧇焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐
窩夫.、焦糖香蕉、炒蛋、煙肉

📍 荳子 (PopCorn) (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn2商場1樓F95號舖

❤️‍🔥價錢:7.5/10
❤️‍🔥味道:8/10
❤️‍🔥服務:8/10
同同事放工後不知道可以在哪裏吃下午茶,終於一試beans荳子,無論食物、環境、還是服務,都很不錯!值得推介!👍🏻👍🏻👍🏻我們在下午茶點了雞翼薯條,而且點了蘋果批,味道都是非常合理,而且點了杯靚靚咖啡,令到下午茶相當豐富,與同事或者閨蜜去吃下午茶,都是非常不錯的選擇🤣🤣🤣🤣最近荳子,還做了簡單裝修,令到環境更加舒適,有不同的卡位,一邊吃着下午茶,一邊望出窗外的景色,更加加分👍🏻👍🏻✅

上個禮拜五小妹同屋企人去咗BEANS The Backyard度食西餐呢間cafe長期都排長龍 所以小妹好醒目咁6點半就去攞位等大概10分鐘就可以入坐😚.每份main dish都會包一杯免費飲品可以揀美式/檸蜜/黑糖薑母茶加錢可以揀其他特飲🤪另外Beans同隔離”我想和你無所事事”嗰間茶飲舖合作嗌套餐嘅話就可享有嗰間飲品-$8嘅優惠鐘意台式茶飲就唔好錯過啦😜-㋡ 蟹肉牛油果他他 $88其實佢個擺盤好靚但小妹就咗好多個角度都影得麻麻地🫣份量適中 唔算太多都唔系少嘅🙌🏿不過以appetizers嚟講都算貴最底部系牛油果蓉中間有啲沙律菜而上面就系蟹肉沙律用嘅沙律醬同蟹肉嘅ratio啱啱好😚加上有牛油果又有沙律菜食落就好fresh😆隔離仲有三塊薄餅口感軟熟 配蟹肉他他都幾好食味道: 8/10性價比: 7/10-㋡ 黑松露軟殼蟹意大利粉 $122軟殼蟹拆開鋪喺面頭 擺盤好靚🤩份量都唔少👍🏿蟹肉充足唔系得個殼嗰啲意粉食落Al dente好有口感😛不過可能有啲人會覺得太硬小妹就覺得啱啱好😚啖啖都充足濃郁嘅黑松露味而且煮得好creamy唔怪得咁多人推薦🤓但一個人食就有啲太heavy多人分享就夠晒滋味😋
呢間cafe長期都排長龍
但一個人食就有啲太heavy
多人分享就夠晒滋味😋
味道: 8.5/10
性價比: 7/10
嗌1個main dish就可以+$28配黑松露醬薯條/車打芝士薯條/羽衣甘藍藜麥沙律/自家製蛋糕
咁小妹就加配咗黑松露薯條
連小妹平時唔好西餐都覺得可以encore😚
餐廳用咗圓形吊燈 夜晚食偏暗
好浪漫 啱晒情侶撐枱腳💑
另外服務態度好好
Waitress 好細心 嗌完嘢食隔咗陣就攞咗5隻碟方便我哋share
佢哋先上咗appetizers同side dish
服務: 10/10🥳
衛生: 9/10
抵食: 7/10
回頭率: 9/10
想睇更多關於小妹嘅food diary 歡迎follow IG😚♥️👉🏿 @snoopy._.eating 🙌🏿🙌🏿
黑松露軟殼蟹意大利粉
黑松露醬薯條
德國燒豬手
70%黑朱古力流心蛋糕
黑松露軟殼蟹意大利粉
德國燒豬手
𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬應該大部分人都食過啦!🤣基本上大部分時間都係要排隊😂我自己都食過好多次 都食過好幾間分店~覺得食物質素同員工態度都好唔錯同穩定👍🏻今次我嚟左食𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡😝一於寫個不專業食評介比仲未食過嘅大家🥰🍅蕃茄肉醬溫泉蛋闊條麵🍝 💰$𝟕𝟖首先講一講蕃茄肉醬先🍅🥩我自己就唔係太鍾意食一啲好酸嘅蕃茄肉醬😂𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬呢一個唔會太酸又唔會太甜👌🏻闊條麵軟硬適中 好掛汁 完全啱我口味👍🏻再加埋個溫泉蛋⋯⋯一絕🥹🥚🦐千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅🍕💰$𝟖𝟔呢個薄餅我都食過幾次 我自己幾鍾意😋雖然呢個薄餅都算厚底但係個餅底完全唔會好乾 仲要幾鬆軟👍🏻重點係有勁多拉絲芝士🧀🧀🧀好正😍加埋千島醬、蟹棒、蟹子同帆立貝🦀成個配搭好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡好好食 絕對值得一試🥰👍🏻🍋𝐖𝐡𝐞𝐧 𝐋𝐢𝐟𝐞 𝐆𝐢𝐯𝐞𝐬 𝐘𝐨𝐮 “𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧”🍰💰 跟餐$𝟐𝟖 單叫$𝟒𝟐呢個其實係𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬嘅創意自家製蛋糕🧁個名非常有趣 成個造型都好似一粒真嘅檸檬🍋😂成個蛋糕其實係由柚子慕絲、檸檬柚子芝士蛋糕同埋雲呢拿海綿蛋糕製成味道唔會太甜 仲有淡淡嘅檸檬酸味🍋成個配搭好清新 唔會好膩😋👍🏻🌟匿喺宿舍對住個芒果蘋果茉莉綠茶🥭🍎🍵💰跟餐$𝟐𝟖 單叫$𝟑𝟔
𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬應該大部分人都食過啦!🤣
基本上大部分時間都係要排隊😂
我自己都食過好多次 都食過好幾間分店~
覺得食物質素同員工態度都好唔錯同穩定👍🏻

呢個薄餅我都食過幾次 我自己幾鍾意😋
雖然呢個薄餅都算厚底
但係個餅底完全唔會好乾 仲要幾鬆軟👍🏻
重點係有勁多拉絲芝士🧀🧀🧀好正😍
加埋千島醬、蟹棒、蟹子同帆立貝🦀
成個配搭好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡好好食 絕對值得一試🥰👍🏻

🍋𝐖𝐡𝐞𝐧 𝐋𝐢𝐟𝐞 𝐆𝐢𝐯𝐞𝐬 𝐘𝐨𝐮 “𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧”🍰
💰 跟餐$𝟐𝟖 單叫$𝟒𝟐
呢個其實係𝐁𝐞𝐚𝐧𝐬嘅創意自家製蛋糕🧁
個名非常有趣 成個造型都好似一粒真嘅檸檬🍋😂
成個蛋糕其實係由柚子慕絲、
檸檬柚子芝士蛋糕同埋雲呢拿海綿蛋糕製成

個名就夠創意啦 但味道就一般左啲🫣
我覺得味道有啲淡 果茶味唔夠濃🥹
唔會太酸 但都唔係幾夠甜🥲
不過其實我仲試過佢其他飲品
覺得味道都𝐨𝐤嘅😂所以大家可以衡量下叫唔叫~

🍋檸檬蜂蜜🍯 (跟餐配送)
正常發揮 不過覺得可以再甜少少😝

如果大家未試過嘅都推薦一試🥰

味道😋:𝟒/𝟓
環境🌄:𝟒.𝟓/𝟓
服務🙆🏻‍♀️:𝟒.𝟓/𝟓
性價比🤩:𝟑.𝟓/𝟓 (要加一)
回頭率🔙🥳:𝟒/𝟓

❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定時煮食分享👩🏻‍🍳🍽
2023-03-19 116 views
今次同朋友帶埋小朋友一齊黎食野~lunch time時間要排隊,大概15分鐘有得入座,職員安排左梳化位,坐得舒服👍車里茄馬蘇里拉芝士薄餅賣相好正🤤見到都流晒口水,pizza有淡淡蕃茄香味,配埋軟糯既拉絲芝士勁正,pizza底好鬆軟,加埋火箭菜好好味🤤熱檸蜜檸蜜好夠熱,比較偏甜,飲到一半加啲熱水就岩岩好👍焦糖單骨雞翼一試難忘,雞翼好入味,加埋焦糖汁好香甜,夾埋食好balance,鹹鹹甜甜好過癮🤤👍正黑松露醬薯條薯條岩岩炸好好fresh好脆,小朋友食到停唔到口😆黑松露醬咸咸地有啲黑松露味,可能我本身鐘意點茄汁多啲,黑松露醬我覺得都還可以。裝修好靚,坐得好舒服,上菜速度快,食物質素好好

車里茄馬蘇里拉芝士薄餅

熱檸蜜
檸蜜好夠熱,比較偏甜,飲到一半加啲熱水就岩岩好👍

焦糖單骨雞翼

黑松露醬薯條

裝修好靚,坐得好舒服,上菜速度快,食物質素好好

2023-03-07 183 views
今天上班很累不想馬上回家湊仔就到附近的Beans好好放空一下下午5時左右,正值下午茶時間平時午餐、晚餐時間,門口一向要有人排隊的Beans竟變得清靜回復咖啡店的休閒日光由落地窗照進來,為我疲乏的心靈充電點了一個甜品是與KitKat crossover的朱古力上有刻上「#mybreak」的字眼正好形容我現在的狀態雪糕配上烤過的脆多士,大大滿足了口感朱古力加雲喱嗱雪糕的甜度令我的腎上腺素增加由疲累變成幸福小小的獨處時間,去享受一份甜品足以令人由負面轉成正品謝謝Beans的美食與優美的空間讓人好好的充一下電。
今天上班很累

不想馬上回家湊仔

就到附近的Beans好好放空一下

下午5時左右,正值下午茶時間

回復咖啡店的休閒

日光由落地窗照進來,為我疲乏的心靈充電

點了一個甜品

是與KitKat crossover的

朱古力上有刻上「#mybreak」的字眼

正好形容我現在的狀態

雪糕配上烤過的脆多士,大大滿足了口感

朱古力加雲喱嗱雪糕的甜度令我的腎上腺素增加

由疲累變成幸福

小小的獨處時間,去享受一份甜品

足以令人由負面轉成正品

謝謝Beans的美食與優美的空間

讓人好好的充一下電。
2023-03-06
2023-02-28 206 views
終於都叫做有多間coffee shop 揀吓啦,好有田園風味。同埋係多好多甜品🍮食加,品使成日剩係去SB /PF 😂😂所埋啲野食係有水準加,心機制作野,同出面真係品同,行開點都要黎慢活吓
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
  • 車打芝士薯條
2023-02-25 226 views
返到將軍澳唔知食乜好,食返最穩陣嘅荳子係一間正正常常嘅西餐,最常食嘅就係黑松露軟殼蟹意粉或者係黃金蟹肉意粉醬,再唔係就係pizza 望咗個lunch Menu諗左好耐想食啲唔同嘅嘢,諗咗好耐食豬仔骨漢堡包好呀定係食北京燒鴨刈包好呢,最後就決定食北京燒臘刈包佢北京燒鴨刈包配有沙律,跟住可以揀鮮忌廉薯蓉或者係揀薯條,咁我就揀咗忌廉薯蓉,然後因為佢lunch Menu佢仲有配一杯嘢飲,咁我就揀咗熱美式佢個包面頭仲印咗beans,但係我就略嫌佢個包嘅賣相差咗少少好似濕咗水咁樣佢個刈包係平時你係中式舖頭食到嘅,裏面夾住嘅就係北京燒鴨同埋甜醬,可能因為驚漏所以就多咗一啲蘿蔔同埋洋蔥,真係可以解到燒鴨油份既油膩感,夾埋一齊食就比較好食佢個鮮忌廉薯蓉真係好Creamy好滑好好食然後仲好貪心,咁嗌咗個黑松露醬薯條添,佢個薯條係即叫即炸,都等得比較耐,不過就冇之前食咁脆同埋咁熱,黑松露醬好濃郁冇得輸
返到將軍澳唔知食乜好,食返最穩陣嘅荳子

刈包好呢,最後就決定食北京燒臘刈包

佢個鮮忌廉薯蓉真係好Creamy好滑好好食

• 黑松露醬薯條