所有泡芙竟然可以任選兩個$40‼️最後揀咗卡脆系列同埋正常泡芙,兩款都試咗抹茶味🍵卡脆系列就注重食佢嘅外層皮,同埋係所有系列最貴,所以最抵食,真係好脆🤤正常泡芙就係多d cream🐮
所有泡芙竟然可以任選兩個$40‼️

最後揀咗卡脆系列同埋正常泡芙,兩款都試咗抹茶味🍵

正常泡芙就係多d cream🐮
Beard Papa是一家來自日本大阪的泡芙店🇯🇵在我心目中,Beard Papa是香港泡芙屆的世一😍每次推出新口味我都會買來吃最近他們推出開心果味泡芙有多種搭配 我就買了最基礎的那款泡芙😋‣ 開心果酥皮泡芙 ($26)他們的泡芙是即叫即做的我覺得在多款外皮之中酥皮是最好吃的,因為它口感鬆軟而且沒有額外的味道(=沒有曲奇/朱古力)讓裡面的吉士味道跟突出😝開心果味吉士口感醇滑開心果味濃度屬於中間,甜度適中個人還挺喜歡這種感覺的,當然更濃郁會更好吃🥰💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟已經是Beard Papa的老顧客了每年都吃很多個泡芙這次推出的開心果味味道不錯值得一試😋💰Total: $26📍Beard Papa荃灣港鐵荃灣站10號舖全港多間分店🫶🏻🚩更多同類餐廳 #foodstep_甜品 🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣 📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_ 🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
Beard Papa是一家來自日本大阪的泡芙店🇯🇵
在我心目中,Beard Papa是香港泡芙屆的世一😍

每次推出新口味我都會買來吃
最近他們推出開心果味泡芙
有多種搭配

我就買了最基礎的那款泡芙😋

‣ 開心果酥皮泡芙 ($26)
他們的泡芙是即叫即做的
我覺得在多款外皮之中
酥皮是最好吃的,因為它口感鬆軟
而且沒有額外的味道(=沒有曲奇/朱古力)
讓裡面的吉士味道跟突出😝

開心果味吉士口感醇滑
開心果味濃度屬於中間,甜度適中
個人還挺喜歡這種感覺的,
當然更濃郁會更好吃🥰

荃灣港鐵荃灣站10號舖
全港多間分店🫶🏻

🚩更多同類餐廳 #foodstep_甜品
🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣

🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
beard papa係我印象中最早系香港賣puff既連鎖店。隨住小女孩泡芙連鎖店打入香港市場,我就少咗食beard papa,原因係beard papa既味道唔夠人地咁fancy。之前有排返工會成日經過beard papa,每次經過都覺得好香,個次就忍唔住買咗個。當時係六月,買咗個芒果恐龍蛋,好食到爆,所以個排就係咁食beard papa點知一個月之後就無芒果味,仲要連恐龍蛋個皮都無埋。雖然都仲有季節限定既puff,但係都係唔夠芒果恐龍蛋咁好食,希望beard papa可以延長芒果恐龍蛋既售賣期啦!

到爆,所以個排就係咁食beard papa

• 芒果恐龍蛋
2023-11-02 86 views
買咗Beard Papa嘅外賣!我揀咗佢哋嘅朱古力同原味泡芙,印象深刻先講講朱古力味泡芙,一打開包裝,就聞到甜甜嘅朱古力香味,好吸引!一口咬落去,即刻感受到濃郁嘅朱古力內餡喺口中散開,真係好滑好香口。內餡綿密又甜,加埋泡芙外殼酥脆嘅口感,真係好正呀。咁濃郁嘅朱古力味,絕對係巧克力迷嘅天堂。🍫😋再嚟講講原味泡芙,佢嘅外觀同朱古力味泡芙差唔多,但係味道就有驚喜啦。原味泡芙好簡單,但係一咬落口,仲正。外殼酥脆,內餡香甜又滑口,好令人驚艷。原味泡芙嘅簡單之中帶出嘅驚喜,真係令人愛不釋手。😍✨

2023-07-29 111 views
14-7-2023 (Fri)同老公放假,晏晝就睇戲,由於趕趕地時間,我哋就買麵包食咗至入場,我負責喺糧友買,老公喺呢間買泡芙,佢買咗正在做特價$46.00一set蛋奶沙司味同蜜糖柚子味酥皮泡芙各一件.我先食蜜糖柚子味,柚子味好出, 蜜糖味唔覺.我諗佢中和咗柚子嘅澀.而蛋奶沙司味呢?呢個味道對版,不過比起蜜糖柚子味就普通咗啲.而兩個嘅忌廉夠幼細同滑,泡芙亦脆.上次食評係2019年9月22日刊登嘅呢篇:https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E7%B4%B0%E6%BB%91-e3545412
蛋奶沙司味同蜜糖柚子味酥皮泡芙
我先食蜜糖柚子味,
掰開嘅蜜糖柚子味酥皮泡芙
柚子味好出, 蜜糖味唔覺.我諗佢中和咗柚子嘅澀.

而蛋奶沙司味呢?
掰開嘅蛋奶沙司味酥皮泡芙
呢個味道對版,不過比起蜜糖柚子味就普通咗啲.

而兩個嘅忌廉夠幼細同滑,泡芙亦脆.

上次食評係2019年9月22日刊登嘅呢篇:
2023-07-14
TakeAway
$23 (Tea)
蛋奶沙司味同蜜糖柚子味酥皮泡芙
掰開嘅蜜糖柚子味酥皮泡芙
掰開嘅蛋奶沙司味酥皮泡芙
最近🤴🏻介紹咗套幾好笑嘅動畫俾我睇😁😁,咁個男主角🙋🏻‍♂️就好鍾意食泡芙😜😜,今日經過都買返兩個,仲邊睇動畫邊享用Tim !🥰🥰~~~荔枝味餅乾泡芙~~~新口味泡芙,樣貌有啲似紅色嘅藻球🌳,口感就少少似菠蘿包,我同🤴🏻都覺得呢個泡芙好驚喜內外都有滿滿嘅荔枝味,可以再買👍🏻👍🏻~~~朱古力🍫外脆蛋奶沙司味~~~🤴🏻對呢個都唔錯,朱古力🍫都幾脆,蛋奶味唔算話好香濃但幾滑,正常口味😊😊

~~~荔枝味餅乾泡芙~~~

~~~朱古力🍫外脆蛋奶沙司味~~~
2023-05-02
TakeAway
$26 (Other)
2020-12-25 750 views
原本聖誕想買蛋糕 但度度都賣晒經過見到泡芙店 就買咗2個當甜品啦ヾ(๑╹◡╹)ノ"我買咗一個朱古力味同Custard Cream!個女店員仲好細心提我有粉紅色貼紙就係朱古力味! Honey & butter puff+朱古力味!第一次食Honey & butter puff好好味呀外層好似有濃嘅牛油味 加埋甜甜地嘅honey本身外層都硬硬地 感覺有d似焦糖咁入面個朱古力好滑 入口即溶好好食!酥皮+CUSTARD CREAM味!就係平時最basic嗰款 好鬆化個CREAM唔算好甜 都好好食~ 加埋呢個係聖誕包裝 好得意呀!呢個平安夜大滿足٩(^‿^)۶
原本聖誕想買蛋糕 但度度都賣晒
經過見到泡芙店 就買咗2個當甜品啦ヾ(๑╹◡╹)ノ"
我買咗一個朱古力味同Custard Cream!
個女店員仲好細心
提我有粉紅色貼紙就係朱古力味!

Honey & butter puff+朱古力味!
第一次食Honey & butter puff好好味呀
外層好似有濃嘅牛油味 加埋甜甜地嘅honey
本身外層都硬硬地 感覺有d似焦糖咁
入面個朱古力好滑 入口即溶好好食!

酥皮+CUSTARD CREAM味!
就係平時最basic嗰款 好鬆化
個CREAM唔算好甜 都好好食~

加埋呢個係聖誕包裝 好得意呀!
呢個平安夜大滿足٩(^‿^)۶
2020-12-24
TakeAway
$21 (Dinner)
Celebration
Xmas's Eve
  • Honey  &  butter  puff  朱古力味
2020-02-20 763 views
之前經過看到有孖裝限定優惠,39元就有2個泡芙,一於就買下來吃吧。(btw,現在優惠期完了~) 但不專業食評還可以作個參考啊 -◾️酥皮系列—草莓🍓泡芙外脆內軟,士多啤梨忌廉的份量很足夠,忌廉也很滑溜。但我覺得士多啤梨的味道不突出、淡淡的,故此也沒有很甜;而且味道有點假,個人不太喜歡。-◾️朱古力外脆—原味🍫泡芙也是外脆內軟,吉士味的忌廉也是滿滿的。但整個泡芙的味道偏甜,吉士忌廉已經很甜了,再加上濃郁的朱古力味外皮,實在是甜上加甜。吃到後段就因太膩而吃不下去。如果怕甜的人就不用選這個口味了。-►好食指數:5/10草莓味不太推薦,朱古力外脆原味也可一試。-✎想看更多請到IG: @wd.smallworld

◾️酥皮系列—草莓🍓

◾️朱古力外脆—原味🍫

►好食指數:5/10
草莓味不太推薦,朱古力外脆原味也可一試。

✎想看更多請到IG: @wd.smallworld
2020-02-15
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2019-09-22 570 views
噚日 (21-9-2019 Sat)朝,同老公去完銀行同交回收物料後,行呢個商場,行咗好耐,要諗諗晏晝食咩,行經糧友睇睇,由於唔餓,加上老公話晏晝唔想食麵包,最後都冇買到.咁糧友隔離就係呢間,老公話食脆泡夫好過.見到有$40.00買指定兩隻味,一個係白桃,一個係原味,於是就買.店員問係咪即刻食,係啦,趁新鮮嘛.我先食白桃味,外脆,白桃味清新又似酒味,忌廉好細滑.原味同樣清淡,蛋味唔係好濃.味道: 5    環境: 3   服務: 3  衛生: 5  抵食: 3

店員問係咪即刻食,係啦,趁新鮮嘛.
左: 白桃泡夫,右: 原味泡夫
我先食白桃味,外脆,白桃味清新又似酒味,忌廉好細滑.
白桃泡夫

原味同樣清淡,蛋味唔係好濃.
原味泡夫

2019-09-21
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$20 (Other)
左: 白桃泡夫,右: 原味泡夫
白桃泡夫
原味泡夫
  • 左: 白桃泡夫
  • 右: 原味泡夫
2019-07-12 402 views
一直都好喜歡beard papa’s既泡芙,皮唔會太厚、又脆,加上每次即唧凍冰冰既吉士真係好正🤤🤤加上細個有朋友係依間做,所以成日都有機會食,可以話陪住我大。不過大個左因為怕食一個都好肥好邪惡,所以少食左好多嚕。今日經過,又實在太香,加上身邊有人可以同我分享,所以都忍唔住買一個回味下😋依家出左好多款,不過我都係念下舊,揀左酥皮朱古力味。咬開依然係滿滿朱古力吉士!個味岩岩好又唔會太甜,皮脆餡靚,真心係咁耐以來都水準依舊!❤️

依家出左好多款,不過我都係念下舊,揀左酥皮朱古力味。

2019-06-19 332 views
去開附近糧友買麵包🥯,見到隔離間bread papa,於是決定同朋友一人買一個,即場食味道仲係keep到,無論邊間食都係咁好味😋😋😋我要左原味泡芙加朱古力吉士,皮脆,配上凍凍地既吉士真係一流,又唔會太甜,正我朋友就叫左朱古力脆皮面,入邊就係原味吉士,一樣咁好味!咬落去啲吉士即刻湧晒出黎甜度適中,吉士又滑,又creamy,超正👍🏻👍🏻👍🏻其實佢仲有抺茶味吉士,但個人都係最鍾意原味吉士,推薦
味道仲係keep到,無論邊間食都係咁好味😋😋😋

甜度適中,吉士又滑,又creamy,超正👍🏻👍🏻👍🏻

其實佢仲有抺茶味吉士,但個人都係最鍾意原味吉士,推薦

2019-04-28 257 views
beard papa 分店已經唔多而且離我好遠,呢個 泡芙專賣店 已經營業算長時間, 除咗呢一個連鎖店專賣泡芙,仲有嗰間叫西泡芙嘅真係比唔上papa,無論係店員定係泡芙質素,最大分別係外皮,你食過的話應該明白。朱古力外脆 吉士味 (唔好記性,大概20幾蚊)外層是朱古力脆皮,好味在於吉士,唔會太甜,以前食過朱古力味但個人都係鍾意吉士,所以每次都係食吉士,下次會嘗試餅乾外層。另外有款係條狀的但未食過。阿叔好少好評。

朱古力外脆 吉士味 (唔好記性,大概20幾蚊)
另外有款係條狀的但未食過。

阿叔好少好評。
朱古力脆皮
朱古力脆皮
  • 朱古力外脆
2019-01-05 280 views
每一次行過呢一間泡芙店都聞到一陣好香嘅味道佢嘅泡芙好新鮮每隔10 多分鐘就會出爐一次中學時期都會成日幫襯一間鋪頭有佢10幾蚊一個泡芙食到佢而家21食落感覺好似比以前嘅更加好食可能因為兩個人share一個會冇咁濟朱古力外皮始終都係最吸引嘅口味記得以前仲有一個係曲奇皮依咖好似唔覺眼
每一次行過呢一間泡芙店都聞到一陣好香嘅味道

朱古力外皮始終都係最吸引嘅口味

記得以前仲有一個係曲奇皮
依咖好似唔覺眼
2018-12-17 192 views
荃灣廣場有間泡芙店,見到d泡芙好吸引,賣相好正,又好大個,又有唔同口味,同事買返公司食,攪到我都忍唔住買了一個。我買了朱古力外層,入面是吉士,店員即刻將凍既吉士注入去泡芙入面,同事買了有些是吉士,有些是藍苺,仲有d細細粒,又有長條狀。回到公司食,朱古力外層好脆,好正呀!!入面吉士好多,又凍,又香,又滑,好好味。感覺不是好漏好甜。下次可以試其它口味。店員好細心的一個一個加吉士。所以等候時間需要較長。

2018-11-30
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$21 (Other)
2018-10-01 245 views
雖然有咁多間賣puff ge鋪頭,, 但係最愛都係beard papa今次見到有halloween新口味cookie and cream即刻買嚟試。而且果然無令我失望 都係咁好味d cream軟綿綿又唔漏,, 所以先最中意le 間ge puff另外見到有蘋果酥皮圈,, 好好味!!! 又多蘋果,, 下次一定會再買!!!!

蘋果酥皮圈

蘋果酥皮圈