友人生日,本身已經一早問定佢想食咩,友人話平時食得日韓泰多,所以今次想食德國野但一直都諗唔到旺角有咩德國野食又大家都唔得閒openrice,於是就當日先打算book,當然最後係book唔到既!由於我又再次遲放工,所以友人們一早就決定好食BEERLINER仲好好咁放工就去等位德國野必食之一 - 德國腸拼盤食德國菜點可以唔叫德國豬手?店員好細心咁問我地洗唔洗切仲細心地知我地要影相,所以放低左俾我地影完再拎去切其實份量都幾多皮脆卜卜,不過味道就有少少淡另外仲叫左個三文魚PIZZA有驚喜喎反而!都幾脆又唔油,份量岩岩好!我麻麻地食呢個包,但友人們都話好好食仲叫左個APPLE CRUMBLE 上面個雪糕有香草粒架題外話: 啤酒做BUY1GET1FREE!好抵!
但一直都諗唔到旺角有咩德國野食

仲好好咁放工就去等位
德國野必食之一 - 德國腸拼盤
食德國菜點可以唔叫德國豬手?
店員好細心咁問我地洗唔洗切
仲細心地知我地要影相,所以放低左俾我地影完再拎去切
其實份量都幾多
皮脆卜卜,不過味道就有少少淡
另外仲叫左個三文魚PIZZA
有驚喜喎反而!都幾脆又唔油,份量岩岩好!
我麻麻地食呢個包,但友人們都話好好食

仲叫左個APPLE CRUMBLE
上面個雪糕有香草粒架

題外話: 啤酒做BUY1GET1FREE!好抵!
2017-05-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2017-06-25 190 views
6 of us each get one main and one cocktail, Just $180 each.We used coupon from Openrice which offered us buy one get one free for all Mains. Before 8pm, its Happy Hour as well, so double deals!Roasted Pork Knuckle is so yum, crispy skin.The Ribeye steak is cooked to perfection, rich in flavours.Sausages always my love, the platter gives me a huge range of selection. A bit disappointed with the Smoked Salmon Pizza coz the base is soft and but soggy. Definitely comes back to enjoy the double deals

Definitely comes back to enjoy the double deals again!
2017-06-12
$180 (Dinner)
Coupon
2017-06-16 229 views
同朋友都好鍾意黎呢到飲野...是日又一happy night! 食完飯之後就黎左呢到傾計...呢到好靜..可以食埋晚餐德國菜..之前食過都ok..唔算好貴...不過今次就黎純粹飲野為主...最鍾意坐高櫈...隔離好大個area可以放埋手袋.... 環境比較暗..都幾有情調架! 今次叫左1664...友人就叫左長島冰茶...試飲過..唔錯..好足料! 仲叫左黑松露薯條..好正呀!好大份新鮮炸起! 都係70蚊左右!10分抵食..

2017-02-09
德國菜唔係經常會食,對上一次食已經是幾年前,今日和小彤子慶生,就揀左去食她最鍾意的德國菜。不過2個女仔,個胃真是唔夠大裝主食,所以德國豬手和pizza真是無緣去試。講番環境先,我幾鍾意朗豪坊13樓天花的,雖然明知係假的,但是在雲朵徐徐飄過的天空下傾偈食飯,一樂也。8點前叫cocktail有折,和小彤子一人一杯嘆下,cheers~落單個時,員工有提醒我地個德國腸併盤份量好多,所以最後決定叫住2樣先,唔夠再叫。德國腸併盤,配酸菜,份量好多,但是如果可以無咁油,我地應該都食得晒既。炸蝦棒,造型幾特別,令我聯想到生日蛋糕上面的蠟燭。前排在塞班食過關島大餐,那邊的炸蝦好新鮮和炸得完全唔油膩,即使凍左都令人一食再食。不過呢個炸蝦棒,d油真是滴住上菜,而且脆漿稍厚,無論襯熱食定凍左都好油膩,令人一試就想停。另外,大蝦無左鮮甜味,可惜可惜!環境舒服,如果飲杯酒會再度光臨的,不過食晚飯就要考慮下。

環境舒服,如果飲杯酒會再度光臨的,不過食晚飯就要考慮下。
2017-06-12 207 views
從小已有畏高症的我不知何故會走去攀石,可能是喜歡挑戰自己吧! 卻奇怪地玩了3次就深深被這項運動吸引住了,雖然試過差不多一星期扭毛巾都無力,又撞到手腳紅腫瘀傷,但我也不怕,最終也獨自一人報名參加Level 1的考試,其實終極目標就是為了考Level 2,真的好想好想可以考到Level 2,再玩遍港九各大攀石牆~ 這個周末來到旺角就是為了選購攀石鞋,於熱心店員的幫助下,終於順利購買了一對適合初開者的攀石鞋,實在很期待2/7的到來! (附上攀石鞋的照片) 買鞋過後,與攀石班的同學來到朗豪坊13/F的德國餐廳用餐~ 沒有訂枱的我們幸運地坐到最後一張2人枱,雖然坐位有點淺窄,但不用浪費時間等位已經很好了! 而且店員甫見到我把購買的物品放在地下,也即時送來一個置物籃於桌旁邊,讓我可把手袋等雜物放在籃內,服務都幾貼心~ Hacker-Pschorr Münchner Hell ($72/ 500ml) 本來不太好飲酒,而且在新認識的朋友面前飲酒好像有點怪怪的,但是啤酒姐姐說這款酒剛好做buy 1 get 1 free,offer如此吸引,也不理會甚麼原因就衝口而出說要2杯~ 幸好啤酒味道偏

本來不太好飲酒,而且在新認識的朋友面前飲酒好像有點怪怪的,但是啤酒姐姐說這款酒剛好做buy 1 get 1 free,offer如此吸引,也不理會甚麼原因就衝口而出說要2杯~ 幸好啤酒味道偏淡,不會有苦澀味,很易入口,喝罷令人相當透心涼!

2 pcs Pretzel with Mustard Dip ($36)
很喜歡吃德國麵包圈,清淡中帶少少鹹味,再加上煙韌的麵包,即使不沾mustard都依然好吃~

Award Winning House Sausages ($163)
來到德國餐廳,當然要吃德國香腸. 這款香腸腸衣香脆,內裡juicy,沾上芥末更為可口. 伴碟還有焗薯、煙肉露筍卷以及甜椒,相當豐富!

Thin Crust Pizza with Air-dried Black Forest Ham ($145)
不知是漏單還是甚麼原因,這Pizza在我們吃罷其他食物時仍未送上,但詢問一下後相隔一段短時間就送來的. 鹹香的風乾火腿、蘑菇、松子仁,再加上個人很喜歡兼帶有甘苦味的火箭菜,就是這款賣相吸引且美味的Pizza la!

與新朋友吃吃喝喝又閒談,不經不覺竟然坐了2個多小時,是時候要回家了. 謝謝你請客也告訴我很多我未嘗接觸過的運動知識J

旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓05號舖

2972 0078
2017-06-11 208 views
同男朋友約左晚上八點幾在旺角看電影,六點多來到旺角想搵舒服的地方好好嘆一陣,又見到餐廳做緊買一送一主菜優惠,就選黎依間餐廳試下德國菜。難得男朋友肯食德國菜,當然要試試最出名的德國腸同豬手。德國腸一份二百幾蚊,有八條大大小小的腸。食落無想像中甘油膩,同時都食得出腸的調味和肉類係有分別,個人最愛細細條白色的腸仔,不會過咸又好滋味。今個星期工作壓力太多,食Comfort food舒壓實在不錯。另外都有配酸椰菜同烤薯,可以中和一下油膩感,兩個人食份量偏多。登登登登~最期待的豬手登場。豬手上菜的速度吾算好快,快要食完德國腸先上。店員會先詢問你是否需要拍照,仲好好人甘擺到靚靚比你影,影完後就幫你切開。男朋友原本好抗拒食豬手因爲多數好咸,依間的豬手就一改佢既觀念,調味吾算好咸而且外皮脆卜卜,肉也很多,薯蓉份量吾多但好滑,整體而言都吾錯。因為仲係Happy hour,酒類都好抵飲。隔離好多人都叫左啤酒,我就叫左杯Mocktail,有青瓜有椰青水感覺好清新。甘既服務同質素,有買一送一的優惠就好抵食。見隔離檯叫左好多款前菜都好似好好味,下次多d朋友就會再來吃。

難得男朋友肯食德國菜,當然要試試最出名的德國腸同豬手。

2017-06-05 220 views
平時食得中菜、日菜、韓菜多都好少食他國家既菜,今次食到間都係好正宗既德國菜享受下德國風情,當中連我唔太喜歡食既豬手都煮得好好食,愛心貼士果到仲有個唔知咩國家既靚仔大廚,望住佢食真係賞心悅目呀,嗚呀 🤤——————————————————————#HackerPschorrMunchnerHell $72德國啤酒,唔識飲酒,輕輕苦苦地既味道#特色拼盤 $228有燒豬手肉絲卷、炸薯蓉蝦卷、暖蘆筍黑森林火腿卷、煙三文魚伴德國麥包、香草牛肉串燒,當中既炸薯蓉係最正,入口果隻蓉好正,其次幾喜歡個豬手卷,好香口好嫩#蜜糖火腿蘑菇芝麻菜及洋蔥脆薄餅 $145Pizza 既材料都係火腿蘑菇係面,主要係個薄餅底係好薄同埋有微脆,食落飽足感唔會咁重,可以食下其他唔同既野#傳統德國麵包圈配自家製芥末醬 $32抵食既餐前小食,傳統德國既麵包圈係硬身唔係鬆軟架,類似法國既硬麵包,而身旁既芥末醬係幾惹味既#水煮德國豬手配酸椰菜及薯仔粉糰 $218用水煮既方法烹調,未食過咁嫩既豬手 😍 本身唔太好豬手既我都覺得好唔錯,因為我我唔中意食硬既野,豬肉係我最唔中意食既肉類,但呢個真係好正,配埋正宗既酸椰菜食,真係好正宗又
——————————————————————
德國啤酒,唔識飲酒,輕輕苦苦地既味道
#特色拼盤 $228
#蜜糖火腿蘑菇芝麻菜及洋蔥脆薄餅 $145
#傳統德國麵包圈配自家製芥末醬 $32
#水煮德國豬手配酸椰菜及薯仔粉糰 $218
用水煮既方法烹調,未食過咁嫩既豬手 😍 本身唔太好豬手既我都覺得好唔錯,因為我我唔中意食硬既野,豬肉係我最唔中意食既肉類,但呢個真係好正,配埋正宗既酸椰菜食,真係好正宗又好味
#虎蝦意大利麵配香草蘆筍及黑松露醬 $172
意大利麵口感係比較 q 韌,中意有咬口既朋友就會中意食呢個,黑松露味唔濃,但虎蝦好爽好彈,幾鮮幾好味
#德式香腸拼盤配香草燒薯及酸椰菜 $228
有好多唔同種類既腸仔大拼盤,當中有條芝士腸好好味,唔係超級市場買果隻,呢隻係厚身果隻,好香好有味道,而入面既燒薯都好正
#特色德國黑麥啤燒豬配薯仔粉糰及椰菜沙律 $218
黑麥啤味其實食唔到,但係呢隻燒豬同酒樓既乳豬好相似,個皮就係乳豬皮,燒得好香好脆 😛 而入面既肉好似嫩版既燒肉,推薦呀 😋
#焗鮮雜莓德式香酥甜品 $68
味道係比較酸既莓 yogurt 金寶,覺得比較一般
#德式煎餅配香草雪糕及士多啤梨醬 $68
最好食既係外層,煎餅外層係焦糖脆皮,而入面就係普通海棉蛋糕咁,甜而不膩
#焗鮮蘋果卷配香草雪糕 $68
三個之中呢個最正,個批係爆哂蘋果餡,每一啖都係蘋果蘋果蘋果,必食推介 🍎
——————————————————————
Beerliner German Bar & Restaurant
旺角亞皆老街 8 號朗豪坊 13 樓 05 號舖
2017-05-26 472 views
早前同朋友到朗豪坊睇戲,入場前當然要先醫飽個肚近近地就上13樓Beerliner,正好星期一至買主菜有一送一優惠,成件事抵晒四人食的飽飽的,埋單才五百多,以MK晚市清費,絕對超值👍🏻👍🏻👍🏻
早前同朋友到朗豪坊睇戲,入場前當然要先醫飽個肚

2017-05-11
$150 (Dinner)
Coupon
預先book定窗口位,對著天幕,居高臨下,從十三樓向窗外望,可飽覽朗豪坊的室內装飾,感覺很特別。餐廳氣氛和環境也很好,聽著英文歌,悠悠閒閒地享受美味的德國菜,價錢合理,味道也很好,食物上枱和餐牌上照片的差別也不遠。~ 無花果三沙律,味道非常好。醬汁好味,清新健康。~ Happy hour德國黑啤買一送一 ,入口很creamy ,也不是太苦,好喝 ,~ 也order了烤豬手,但掛住食和周圍望,竟然忘了影相豬手皮脆卡卡,非常好味。~ 德國麵包籃(三款麵包)配兩款超好味的自製醬汁,絕配。整體感覺:食物好味,賣相精緻。餐廳氣氛很好。侍應服務也很勤快。
~ 無花果三沙律,味道非常好。醬汁好味,清新健康。

~ 也order了烤豬手,但掛住食和周圍望,竟然忘了影相

豬手皮脆卡卡,非常好味。
~ 德國麵包籃(三款麵包)配兩款超好味的自製醬汁,絕配。

$230 (Dinner)
2017-05-08 658 views
1行連埋小朋友10人,6點30訂了枱,第2次食了,水準一樣沒變,今次叫了35安士牛,叫了腸拼盤,豬手1定要食,唔係白黎啦!還有最重要既酸菜,仲係好好食,朋友有叫啤酒,帶淡,自己叫了沒酒精飲品。因為有朋友生日關係 ,餐廳確認回電時候 甜品可以寫生日朋友名字,這個令朋友有點喜出望外。恆生咭滿1000元有8折。
恆生咭滿1000元有8折。
2017-05-07
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
Credit Card Offers
2017-04-24 957 views
慶生飯食好西。。依間德國野環境唔錯。野食都幾好。AE卡仲覅有折。掂啊先講講飲品,友人嗌左黑啤,貪佢買一送一,點知友人話出奇地好飲,所以encore左一次仲叫左mixed berries crumble ,creamy又好飲,入口清新又開胃 野食就嗌左好多,豬手走唔甩,我哋嗌左兩款豬手,炸同唔炸,唔炸好食啲,啲肉淋啲滑啲,入口juicy啲,晍怕肥連皮食 仲好味 炸嘅個皮幾脆但啲肉就鞋啲,而且太難切,所以切嘅時候小心出醜。伴菜有薯蓉,好食喎!之後係我最愛嘅cheese pasta,個汁加入蛋漿好好味啊,如果再多啲芝士仲正,另外通粉淋身得制,但都比我掃晒,會encore !仲有個tiger prawn pasta,蝦就幾爽口入味,但個pasta冇乜特別。Salmon pizza 都唔錯,簿批多脆,啲菜都好frash。仲嗌左德國腸加拼盤。不太特別。壓軸個cake係給紅莓饀,唔漏,飽肚都飲得落,不錯Overall幾好,可以再食!
慶生飯食好西。。

依間德國野環境唔錯。野食都幾好。AE卡仲覅有折。掂啊

,所以encore左一次

仲嗌左德國腸加拼盤。不太特別。

壓軸個cake係給紅莓饀,唔漏,飽肚都飲得落,不錯

Overall幾好,可以再食!

炸豬手
豬手
Appetizer  platter
Cheese  pasta
Honey  moon  and  ginger  lime
Mixed  berries  crumble
Salmon  pizza
Tiger  prawn  pasta
黑beer
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
豬手
Cheese  pasta
Mixed  berries  crumble
Salmon  pizza
黑beer
2017-04-21 668 views
今日喺朗豪坊行完街行到好攰,兩個女仔想搵個地方,飲杯嘢傾吓計,行到13樓見到Berliner German Bar & Restaurant環境給引咗,所以就揀咗呢度食嘢!先來兩杯無酒精雞尾酒丶德國香腸拼盤丶德式芝士麵糰配黑森林火腿燴洋蔥及燒澳洲肉眼扒!整體雞尾酒調配恰到好處,德國腸有少少煎得過火,不過都好食😋!不過個芝士麵糰,味道淡完全冇味👎🏻!至於燒澳洲肉眼扒,入口肉質夠淋有牛味,不過都係過咗火喉因為我叫六成熟,他就比左八成九成😅
今日喺朗豪坊行完街行到好攰,兩

個女仔想搵個地方,飲杯嘢傾吓計,行到13

給引咗,所以就揀咗呢度食嘢!先來兩杯無

酒精雞尾酒丶德國香腸拼盤丶德式芝士麵糰

配黑森林火腿燴洋蔥及燒澳洲肉眼扒!

整體雞尾酒調配恰到好處,德國腸有少少煎

得過火,不過都好食😋!不過個芝士麵糰,

味道淡完全冇味👎🏻!至於燒澳洲肉眼扒,入

口肉質夠淋有牛味,不過都係過咗火喉因為

我叫六成熟,他就比左八成九成😅
2017-03-26
$220 (Dinner)
2017-04-15 479 views
今晚同朋友出旺角吃飯,朋友想食德國菜我地就來呢間餐廳今次是第二次過來食食德國咸豬手,咸豬手燒到超正,皮脆卜卜內㜛又好夠味,德國腸麻麻地冇想像中美味,餐廳環境非常浪漫舒適。
2017-04-15 373 views
其實想去Beerliner食豬手及德國腸想咗好耐,今日12:30去到,竟然....我哋係第一枱客,當然要試下Beerliner最有名個2個菜。香腸拼盤味道尚算不錯,但有點過份油膩,至於咸豬手比較精彩,皮脆肉嫩,三個人食亦夠飽,連2杯特飲,埋單$620 算合理,服務及環境亦算幾好,侍應生好有禮貌,值得加分,另外亦適合一些飲啤酒嘅朋友。下次要約多幾個朋友再去食,因為人多先可以叫多幾味菜式去試,仲要試埋甜品先得。
香腸拼盤
燒咸豬手
2017-04-15
2017-04-11 351 views
吸引多次到訪,除食品質量外,就是一班友善的侍應,感覺完全不像是在香港! 他們的細心,對啤酒的介紹,和那種(輕談的交流),加上食品的質控,使我這個對食肆專一的食客,多次重臨。 適逢朗豪坊天梯暫停運作,上13/F的確有點不便。但親切的感覺,不枉重臨。希望團隊們繼續將友善的笑容帶給食客,令香港更暖。但今次Order的火腿沙律就有少少失望,因為3塊火腿中,有兩塊是得一半的! 見到是用刀切開的。以往的都是原塊豬火腿,百思不得其解???

適逢朗豪坊天梯暫停運作
,上13/F的確有點不便。但親切的感覺,不枉重臨
。希望團隊們繼續將友善的笑容帶給食客,令香港更暖。

! 見到是用刀切開的。以往的都是原塊豬火腿,百思不得其解
???