2017-06-11 208 views
同男朋友約左晚上八點幾在旺角看電影,六點多來到旺角想搵舒服的地方好好嘆一陣,又見到餐廳做緊買一送一主菜優惠,就選黎依間餐廳試下德國菜。難得男朋友肯食德國菜,當然要試試最出名的德國腸同豬手。德國腸一份二百幾蚊,有八條大大小小的腸。食落無想像中甘油膩,同時都食得出腸的調味和肉類係有分別,個人最愛細細條白色的腸仔,不會過咸又好滋味。今個星期工作壓力太多,食Comfort food舒壓實在不錯。另外都有配酸椰菜同烤薯,可以中和一下油膩感,兩個人食份量偏多。登登登登~最期待的豬手登場。豬手上菜的速度吾算好快,快要食完德國腸先上。店員會先詢問你是否需要拍照,仲好好人甘擺到靚靚比你影,影完後就幫你切開。男朋友原本好抗拒食豬手因爲多數好咸,依間的豬手就一改佢既觀念,調味吾算好咸而且外皮脆卜卜,肉也很多,薯蓉份量吾多但好滑,整體而言都吾錯。因為仲係Happy hour,酒類都好抵飲。隔離好多人都叫左啤酒,我就叫左杯Mocktail,有青瓜有椰青水感覺好清新。甘既服務同質素,有買一送一的優惠就好抵食。見隔離檯叫左好多款前菜都好似好好味,下次多d朋友就會再來吃。

難得男朋友肯食德國菜,當然要試試最出名的德國腸同豬手。