2024-11-05 530 views
Bellavista @ airside 啟德6樓嘅空中花園開咗間新嘅西餐廳半露天半室內 望住啟德燈光光閃閃嘅大樓 都幾靚,幾寫意! 平日去到都好多人~一坐低就叫咗兩杯嘢飲 我鍾意飲cocktail / mocktail 因為每次飲都會有驚喜🥭MANGO MULE Slice Cucumber, honey syrup, Mango Puree, Lime Juice, Ginger Beer Ice充滿芒果嘅味道 酸酸地甜甜地 好啱夏日秋天嘅天氣 🍇ROSEMARY BLUEBERRY SMASHFresh Blueberry, Rosemary Sprig, Honey Syrup, Lemon Juice, Sparkling Water呢一杯味道更加豐富 有大量嘅葡萄藍莓過香味道🥙嚟到墨西哥餐廳,咁梗係要食返個taco 我嗌咗雞肉口味 🇲🇽🫔暖笠笠嘅薄餅上邊有充滿醬汁嘅雞肉、牛油果醬,仲有啲蕃茄粒粒🍅又開胃又健康跟住嗌咗三文魚意粉 個三文魚意粉,估唔到可以咁Creamy每一條意粉都朔晒所有醬汁仲有大量芝士Tim 叫埋個甜品 係朱古力新地仲有Brownie Brownie好軟身
Bellavista @ airside
啟德6樓嘅空中花園開咗間新嘅西餐廳

🥭MANGO MULE
充滿芒果嘅味道 酸酸地甜甜地 好啱夏日秋天嘅天氣

🍇ROSEMARY BLUEBERRY SMASH
呢一杯味道更加豐富 有大量嘅葡萄藍莓過香味道

🥙嚟到墨西哥餐廳,咁梗係要食返個taco
我嗌咗雞肉口味 🇲🇽🫔
又開胃又健康

跟住嗌咗三文魚意粉 個三文魚意粉,估唔到可以咁Creamy
每一條意粉都朔晒所有醬汁
仲有大量芝士Tim

叫埋個甜品 係朱古力新地
仲有Brownie
Brownie好軟身 充滿朱古力嘅香味
仲有啲nuts 喺入邊好有🥜🌰
份量好大杯 兩個人share就最啱啦

2024-10-31 501 views
空中花園舒適正宗墨西哥料理,滿滿情調的墨西哥菜,和朋友來吃,餐廳環境氣氛好,選擇很多座位闊落,店員非常熱情,很適合和朋友來談天。馬蘇裡超司棒炸得外面酥脆,裡面芝士嫩滑,配上香濃拉絲,醬汁味,香脆可口,味道層次豐富海鮮意大利飯滿滿之海鮮,青口,魷魚,大蝦,蜆肉,米粒吸滿海鮮醬,非常彈牙的感覺。蜆肉意粉新鮮蜆肉之份量很多,以香蒜醬為主打醬汁,蒜香滿滿味濃郁,意粉口感不錯,有咬口SANGARIA正宗感滿滿,粒粒果肉混合紅酒,清甜豐富Rosemary Blueberry Smash清新有特色,迷迭香和藍莓搭配新穎
座位闊落,店員非常熱情,很適合和朋友來談天。
馬蘇裡超司棒
海鮮意大利飯
蜆肉意粉
SANGARIA
正宗感滿滿,粒粒果肉混合紅酒,清甜豐富
Rosemary Blueberry Smash
清新有特色,迷迭香和藍莓搭配新穎
岩岩番黎近近地去airside食個晚飯依間之前新開張試過 質素幾好今次見menu轉左少少🤏加左啲新菜式同樣好味 晚上座無虛席👏🏻⭕️Garlic Loaf $78原條麵包上 焗到好脆身餐廳已經幫手切好一塊塊每塊包中間都塞滿蒜蓉🧄非常香口😋on side仲有油醋😌又多種口味選擇⭕️Truffle Mushroom Ravioli with cream sauce $155自從睇完黑白大廚👩‍🍳黑手黨而家每次見到ravioli都好想食😂五粒已經好夠飽 大大粒內餡滿滿芝士🧀勁邪惡cream sauce仲有菇仔🍄‍🟫味道好夾👍🏻⭕️Linguini Vongole $ 148同場仲有每次必嗌既白酒蜆肉意粉🍝蜆肉多 酒味好香好重意粉夠彈唔淋身完成度好高✅⭕️VIRGIN MOJITO $75/ VIRGIN COLADA $68mocktails除左最愛既colada仲叫左杯mojito好fresh 杯身賣相都好靚 非常打卡able📸
岩岩番黎近近地去airside食個晚飯

蜆肉多 酒味好香好重
意粉夠彈唔淋身
完成度好高✅

好fresh 杯身賣相都好靚 非常打卡able📸
位於Airside 6樓的Bellavista, 有露天位置,幾Chil, 好適合三五知己坐埋一齊飲杯嘢傾吓偈,今日嚟到,已經滿座,好彩有book位😁🌟魷魚薯條好適合飲酒時食💗魷魚薯條外脆內嫩,係新鮮魷魚,搭配檸檬胡椒同埋他他醬,完全唔覺得油膩,檸檬增添清新感🫶🏻🌟烤雞披薩烤雞焦香,與燒烤醬駛常搭配,洋蔥🧅甜味和辣椒微辣提升了風味👍🏻餅底脆薄,非常香口👍🏻🌟海鮮意大利飯不同海鮮:青口,蝦,魷魚,蜆肉,非常鮮味,意大利飯軟糯,吸收了海鮮的精華,濃郁美味,口感滑順😋🌟SANGARIA SANGARIA係一款色彩繽紛的水果西班牙酒,融合了白蘭地、三重香橙酒和新鮮果汁,口感甜美可口🫶🏻揀咗紅酒,顏色鮮艷奪目,打卡一流💗🌟MojitoMojito係一款清爽雞尾酒,結合薄荷葉、白朗姆酒、青檸汁和糖漿,最後加上氣泡水。薄荷的清香,青檸的酸爽👍🏻

🌟魷魚薯條

• SANGARIA
  • 海鮮意大利飯
  • 魷魚薯條
2024-10-21 677 views
我今日放工後,約同好友去位於九龍城啟德協調道2號 AIRSIDE 6樓 L605號舖的 Bellvista 食晚餐,餐廳有室內和室外雅座,環境舒適,坐得舒服。我地點左個 Prawn Mango Avocado Salad 芒果配大蝦牛油果沙律 $158,Garlic Loaf 香蒜麵包 $78,Seafood Risotto Rice 海鮮意大利飯$155。餐飲 Signature cocktail 係 Long lsland $98,Milkshakes 係 Mango Smoothie $75。好暢快的場地,美味的餐餚,沙律的材料新鮮好味,麵包香脆,海鮮好食,兩款飲品好好飲!

• Prawn Mango Avocado Salad
  • Long lsland
  • Seafood Risotto Rice
  • Mango Smoothie
啟德站6樓空中花園 🇲🇽墨西哥餐廳😍又可帶埋狗狗放電同埋一齊用餐,餐廳內以深紅做主色,玻璃併滕桌,約會幽靜寫意又chill,同情人或朋友約會、節日慶祝都好適合Chicken Wings $88自家製酸甜醬雞冀香脆肥卜卜既雞翼辣辣的灑咗黑白芝麻沾上自製糖醋醬,有啲似淡乳酪好滋味Prawn Mango Avocado Salad $158芒果配大蝦牛油果沙律田園雜菜混合蝦、芒果、牛油果配蜂蜜芥末醬,沙律健康又豐富Seafood Risotto $155海鮮意大利飯有2青口,飯入有魷魚、蝦、蜆,米粒更吸收咗茄醬酸微微幾開胃PINACOLADA $98散發椰奶飄香,又有菠蘿,清新好飲SANGARIA(RED/ WHITE)$110粒粒果肉混合,揀咗白酒,清甜豐富,微醺

Chicken Wings $88
自家製酸甜醬雞冀
香脆肥卜卜既雞翼辣辣的灑咗黑白芝麻
沾上自製糖醋醬,有啲似淡乳酪好滋味

芒果配大蝦牛油果沙律
田園雜菜混合蝦、芒果、牛油果配蜂蜜芥末醬,沙律健康又豐富

Seafood Risotto $155
海鮮意大利飯
有2青口,飯入有魷魚、蝦、蜆,米粒更吸收咗茄醬酸微微幾開胃

PINACOLADA $98
散發椰奶飄香,又有菠蘿,清新好飲

SANGARIA(RED/ WHITE)$110
粒粒果肉混合,揀咗白酒,清甜豐富,微醺
2024-10-16
2024-10-15 728 views
Airside空中花園氣氛好好嘅酒吧餐廳!平日都幾乎滿座。🌟自家製酸甜醬雞翼 $88淋上酸甜醬依然有好味脆皮。醬汁微甜偏酸好開胃。仲跟埋濃郁而且略帶奶羶嘅芝士醬。🌟炸魚薯條 $168炸魚柳嘅粉漿脆卜卜又唔會太厚。魚肉超級嫩滑!🌟蟹肉意粉 $145意粉有咬口,每啖都係好香嘅羅勒香蒜醬,蒜香嘅味道好開胃。蟹肉嘅份量都非常多!🌟Berries smoothie $75質感細滑,莓果嘅酸甜好平衡。🌟Mango mule $65果味濃郁不過甜度都幾高。

Airside空中花園氣氛好好嘅酒吧餐廳!平日都幾乎滿座。

🌟自家製酸甜醬雞翼 $88

🌟炸魚薯條 $168
炸魚柳嘅粉漿脆卜卜又唔會太厚。魚肉超級嫩滑!

🌟蟹肉意粉 $145

🌟Berries smoothie $75
質感細滑,莓果嘅酸甜好平衡。

🌟Mango mule $65
果味濃郁不過甜度都幾高。

2024-10-12 644 views
BELLAVISTA行經九龍城去下新商場Airside,上到六樓有BELLAVISTA仲可以飲下野食下扒睇下景,好chill💛蟹肉意粉 $145食落啖啖蟹肉加意粉,有好滿足感覺食落好蒜香同埋啖啖蟹肉絲,意粉都掛哂汁,好惹味!💛新西蘭肋眼排 $288上枱份量都幾大,有新西蘭肋眼扒、大啡菇、沙律菜、燒蒜頭牛扒既脂肪恰到好處,充滿牛味同油香配上大啡菇同沙律菜,清爽唔油膩💛Darjeeling Ice Lemon Tea $45💛Aperol Bourbon Fizz $88呢個環境加杯cocktail真係不得了!價錢:$566(二人)(另加一)⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️📍 BELLAVISTA (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L605號舖#justeatit九龍城美食 #九龍城美食 #foodie #foodiehk
BELLAVISTA

💛蟹肉意粉 $145
食落啖啖蟹肉加意粉,有好滿足感覺
食落好蒜香同埋啖啖蟹肉絲,意粉都掛哂汁,好惹味!

💛新西蘭肋眼排 $288
上枱份量都幾大,有新西蘭肋眼扒、大啡菇、沙律菜、燒蒜頭
牛扒既脂肪恰到好處,充滿牛味同油香
配上大啡菇同沙律菜,清爽唔油膩

💛Darjeeling Ice Lemon Tea $45
💛Aperol Bourbon Fizz $88
呢個環境加杯cocktail真係不得了!

價錢:$566(二人)(另加一)
⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️

📍 BELLAVISTA (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L605號舖

-啟德新商場Airside落成左一段時間,但都無乜試過去搵食🤔今次我地發現到呢間位於空中花園有情調嘅墨西哥餐廳,劃分室外、室內座位,即刻同🐷隊友入去試下🤩 🥗芒果配大蝦牛油果沙律 $158大蝦新鮮彈牙,配以青芒果、牛油果、燈籠椒等,再淋上微甜蜂蜜芥末醬,味道清新。 🍕希臘披薩 $160餐廳選用卡拉馬塔橄欖製作,草本味道濃郁,而且鹹度適中。羊奶芝士口感軟滑帶奶香,無羶味。Pizza底部舖滿茄醬,面層有甜椒、洋蔥、車厘茄,頗為開胃😋 🦀蟹肉意粉 $145整個意粉都滿佈新鮮蟹肉絲,配搭羅勒香蒜醬,帶清爽辛香香料味道,整個炒意粉頗有鑊氣。 🍷SANGARIA(RED) $110以紅酒、西班牙果酒、Brandy、Triple Sec橙酒調製而成,酒味較明顯。加入士多啤梨、青蘋果等多種新鮮水果,整體帶香甜熱帶水果香味😍 🥭MANGO MULE $75同樣果香味突出,芒果、蜜糖清甜,甜度恰到好處。加入青瓜,令味道更清爽。值得一提嘅係雖然呢間係墨西哥餐廳,但竟然用梅蘭菊竹花紋嘅杯盛載呢杯mocktail,好有創意🫡

🥗芒果配大蝦牛油果沙律 $158

🍕希臘披薩 $160

🦀蟹肉意粉 $145

🍷SANGARIA(RED) $110

🥭MANGO MULE $75
2024-10-11 599 views
Airside 呢個新商場超靚,6樓仲係空中花園,有幾間超有特色餐廳,今日就黎個墨西哥之夜😆餐廳仲有室外座位,充滿異國風情。🫓墨西哥烤肉可以揀雞肉,牛肉或者一半一半。我揀了混合配,另外有四塊薄餅同三款醬:蕃茄莎莎,酸奶油同牛油果醬。鐵板上,超級熱辣辣,兩款肉肉質都幾嫩,第一次食鐵板牛係粉紅色嫁😍🍤海鮮意大利飯意大利飯口感軟硬適中,淡蕃茄醬汁,小小creamy又吾會太膩。配料有青口,大蝦,蜆肉😋🫐Berries milkshake 幾清新雜莓味,清涼解渴。🌟氣氛一流的餐廳,超適合朋友/情侶聚會👍🏻

餐廳仲有室外座位,充滿異國風情。

🫓墨西哥烤肉

🍤海鮮意大利飯

🫐Berries milkshake
幾清新雜莓味,清涼解渴。

🌟氣氛一流的餐廳,超適合朋友/情侶聚會👍🏻
2024-10-10
2024-10-09 514 views
依家先個airside 有層outdoor 全部都係餐廳,呢間餐廳有indoor及outdoor,成個vibe 都幾好~Mexian Fajitas 墨西哥烤肉簡左一半雞一半牛,滿滿一盆鐵板烤肉,香噴噴出哂煙,配上4片玉米餅麵包,有牛油果醬、酸奶油、蕃茄莎莎醬可自行調配,多種口感,可一試~~自家製酸甜雞翼雞翼size 都大大隻,味道酸酸甜甜辣辣都唔錯Porcini risotto rice 呢款risotto 芝士味超濃,risotto 煮到剛好,混合左牛肝菌,口感幾豐富,兩個人share岩岩好!Chocolate milkshake邪惡之選,滿滿的cream,mix左朱古醬,milkshake 底偏碎碎沙冰!

成個vibe 都幾好~

Mexian Fajitas 墨西哥烤肉

自家製酸甜雞翼

雞翼size 都大大隻,味道酸酸甜甜辣辣都唔錯

Porcini risotto rice
呢款risotto 芝士味超濃,

Chocolate milkshake

2024-10-03
$200 (Dinner)
住係啟德或九龍城附近的朋友有多個chill的選擇了👍🏻位於Airside六樓的空中花園好舒服,有幾間露天的餐廳都好嘆。再加上近日天氣稍微涼d,可以帶埋小狗過泥食嘢輕鬆下😉今次輕鬆叫咗小小野食,感受一下呢個新環境😋🍕𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚 ($165) Pizza 料好多亦都好大分,同朋友飲下野再share個pizza 好適合🙌🏻🥘𝐍𝐙 𝐦𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐥𝐚𝐦𝐬 𝐩𝐨𝐭 ($175) 喜歡海鮮就要點呢個。用上白酒同香葉同蒜頭煮出的湯底,再點埋個包就好好味🤤🍷𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚 ($110) cocktail用的杯好特別,大大杯好爽😄餐廳都開到比較夜,尤其係週末嘅晚上都好受歡迎,喺空中花園都好涼爽同埋有靚嘅夜景,難怪很多比較多人🙈

今次輕鬆叫咗小小野食,感受一下呢個新環境😋

1957 views
Bellvista 位於啟德Airside 新商場6樓空中花園平台,平日晚市都座無虛席,大家都係放工後話嚟happy hour。餐廳仲係寵物友善餐廳,室外位置都坐滿帶住狗仔🐶嘅客人😆Bellvista 主打墨西哥🇲🇽菜,亦唔少得意粉🍝、牛扒🥩、佐酒小食同有酒精🍷同無酒精飲品🍸,食物選項都不少🤭我地兩個人就揀咗兩份主食同一份小食連酒水,人均都係二百零蚊,係Airside 嚟講嘅價錢尚算合理😌自家製酸甜醬雞翼自家製酸甜醬夠惹味開胃🤤,作為前菜小食💯雞中翼經過半煎炸後仲保持到外脆內軟三文魚意粉🍝頗有驚喜嘅三文魚意粉,賣相已經加哂分,creamy 嘅白醬奶香味濃,每一條意粉都掛滿了醬汁,加埋芝士🧀碎令整體奶香更濃郁,三放魚嘅份量都唔少👍🏻👍🏻墨西哥🇲🇽烤肉🍗性價比極高嘅選擇❤️烤肉可以揀雞/牛/牛+雞,貪心為食嘅我地就梗係一次過試晒兩款。墨西哥烤肉以鐵板形式上菜,上枱時仲聽到滋滋聲😆😆牛扒同雞胸肉都已經切件方便食用,大家仲可以用鐵板嘅餘溫自行決定牛扒嘅生熟度😌😌烤肉仲附有四片玉米餅同三款醬料可以自由配搭Sangria (red/white)平時飲Sangria 通常都係以紅酒🍷為基底,今次見作有

自家製酸甜醬雞翼

三文魚意粉🍝

墨西哥🇲🇽烤肉🍗

Sangria (red/white)
平時飲Sangria 通常都係以紅酒🍷為基底,今次見作有紅白酒揀就梗係要兩款都試哂🤭
White sangria 除咗加咗白酒外仲加咗橙汁,中和酒精嘅辛辣感又有微微酸甜味,而Red Sangria 就似加咗提子🍇汁,無論顏色定味就都相當夾😆
Bellavista和同事收工去了啟德逛街,見到這間新開嘅墨西哥菜餐廳,環境裝修優雅,適合下班後約會或聚餐,可以輕鬆喝一下酒,Prawn Mango Avocado Salad ($158)沙律菜配以鮮嫩的蝦肉,搭配甜美的芒果和牛油果,味道清新又健康🍤🥭🥑Chicken Parmigiana ($168)這道意大利雞扒炸得外面酥脆,裡面肉質嫩滑,配上香濃嘅番茄醬同芝士,簡直好味到唔想停🍗🧀Parma Ham Pizza ($165)薄底披薩香脆可口,搭配Parma火腿和火箭菜,味道層次豐富🍕🥓Rosemary Blueberry Smash ($88)這杯飲品清新又有特色,迷迭香和藍莓的搭配好新穎,🍹💙Blueberry Burlesque ($78)這杯飲品解渴清新,甜度適中,適合夏天飲用🍸💜整體:🔥🔥🔥🔥味道:👅👅👅👅環境:✨✨✨✨價錢:💵💵人均:Hkd $260
Bellavista

Chicken Parmigiana ($168)

Parma Ham Pizza ($165)

這杯飲品清新又有特色,迷迭香和藍莓的搭配好新穎,🍹💙

Blueberry Burlesque ($78)
這杯飲品解渴清新,甜度適中,適合夏天飲用🍸💜

整體:🔥🔥🔥🔥
味道:👅👅👅👅
環境:✨✨✨✨
價錢:💵💵
人均:Hkd $260
$260 (Dinner)
2024-09-30 517 views
有朋友約我係airside食飯,當初我都未決定食邊間,朋友一到就話已經入左空中花園呢層嘅bellavista. 好彩朋友早少少來到,因為已經坐滿人!今日天氣唔算太熱,所以室外位都坐滿晒,好彩室內位左右兩張枱。今日嘅是日精選餐湯係cauliflower soup,超級creamy,亦都唔會有草青味,調味做得幾好。泰式牛肉沙律夠新鮮,啲蔬菜全部都好清新,而牛肉亦都係半山熟,感覺超健康,咁當然啦,點埋泰式醬就好有泰國風味,辣辣地,幾吸引,如果真係太懶,就食吓啲提子都即刻可以解辣。作為肉食愛好者嘅我哋,再加點多咗半份燒烤豬肋排, feel得好好食,感覺真係好似喺外國bbq 嘅quality。我諗呢度好多人都係放工之後落嚟飲嘢,我見張張枱都有嗌嘢飲,我哋就嗌咗一杯酒精同一杯sangria 同一杯berry burlesque mocktail。sangria調配得剛剛好,有果香之餘,溝埋紅酒都好易入口,berry burlesque 亦都唔會死甜,幾清爽。