同朋友聽到天水圍開咗一間清新小cafe ,啲嘢食好似好高質,就一齊去試吓。當日打電話去book位,但唔係好清楚cafe 位置,去到打電話問店員,女店員好nice ,教我地點去,去天秀輕鐵站一落去對出商場就到,位置十分之方便。入到去cafe,見到雖然唔係好多台,但係裝修別緻,感覺溫馨。我地3位坐左入d既位置都幾舒服由於勁肚餓馬上就點野食,打開餐牌見到價錢非常合理,唔係好貴 而且好多選擇 唔知點揀好,最後 我哋狂風掃落葉 點曬自己想食啲嘢點左個西式粗薯條🍟 千島醬pizza玫瑰蜜糖雞翼牛扒薯蓉蜆肉意粉跟餐仲有得 配南瓜湯 飲品湯🥣好快就黎換左,南瓜湯超濃郁,飲到南瓜蓉我飲嘅係荔枝茶 朋友就揀咗檸檬茶,同店員講要少甜,荔枝茶好清新解渴,不錯然後落黎 ,就講佢啲主菜啦我最鍾意食就係佢個美國粗薯條有三隻唔同嘅醬料,茄汁,中間嗰個唔記得咗,最記得就係黑松露醬超好味薯條又好夠脆,加分。仲有玫瑰蜜糖雞翼 我都好鍾意食,雞翼加上香甜嘅蜜糖,而且焗得啱啱好 ,可以自己一個人食晒當然我有同朋友分享啦。另外一提 cafe 用嘅擺盆係用木砧板 覺得幾有趣。而朋友最鍾意嘅,就係佢嘅蜆肉意粉,蜆肉新鮮,意粉硬度適中
同朋友聽到天水圍開咗一間清新小cafe ,

點左個西式粗薯條🍟
跟餐仲有得 配南瓜湯 飲品
湯🥣好快就黎換左,南瓜湯超濃郁,飲到南瓜蓉

南瓜湯超足料

檸檬茶和荔枝茶

然後落黎 ,就講佢啲主菜啦

我最鍾意食就係佢個美國粗薯條
薯條又好夠脆,加分。
粗薯條
玫瑰蜜糖雞翼

而朋友最鍾意嘅,就係佢嘅蜆肉意粉,蜆肉新鮮,意粉硬度適中,友人話配上小小辣汁 同蒜汁 將意粉嘅味道提升咗,好味

另外我同友人都勁鍾意食的 千島醬pizza
呢一個係薄底Pizza 餅底做得出色,超香脆 加上海鮮 同埋甜甜酸酸嘅千島醬,十分之開胃

另外我哋再試咗牛扒薯蓉
由於朋友唔係食咁生 我哋要左7成熟 ,牛扒嘅肉汁滲入薯蓉裏邊,而我比較鍾意食牛扒嘅邊位 比較野味,七成熟都做得好鬆軟。
牛扒薯蓉

聽人講試新野 果然冇令我地失望 ,食物質素高 價錢仲要唔係好貴,真係一間性價比高嘅 清新小cafe
其實我哋想試埋佢嘅豬手,可惜唔知係咪當晚太好買,店員話賣晒,所以唯有下次再嚟食
依家仲好掛住佢個黑松露薯條同埋雞翼
南瓜湯超足料
檸檬茶和荔枝茶
粗薯條
2017-12-31 388 views
天秀商場內開左不少食店,經過見到嚮天水圍山現左罕有既cafe,就二話不說要試下。鋪面不算太大,約有廿個位,open kitchen黎講,鋪內並無油煙味。lunch set 有湯有飲品$60都唔使,算抵食。南瓜湯質感濃郁,味道甜甜的。忌廉吞拿魚長通粉有d漏,只有吞拿魚作配料,略嫌有d單調青醬野菌扁意粉:伴隨菇菌炒,味道清新得黎亦偏濃味蕃茄水牛芝士薄餅熱辣辣出爐,芝士仲可拉絲,餅底似餅干咁薄,味道還不錯特濃朱古力及Mocha跟餐+$10就有啦,2杯外貌一樣,味道不過不失。
忌廉吞拿魚長通粉有d漏,只有吞拿魚作配料,略嫌有d單調
青醬野菌扁意粉:伴隨菇菌炒,味道清新得黎亦偏濃味
2017-12-10
$60 (Lunch)
2017-12-12 401 views
天水圍其實對我來說有點遠, 上兩個月同朋友去完濕地公園, 而家至得閒寫食評! 原來呢度有個新商場, 我地想食西餐, 所以揀了這間BELLO DINING! 其實地方不太大, 不過可能我地早, 不用等位就入去了, 個個都好鬼攰, 唔想再行黎行去了!睇睇MENU, 選擇唔算太多, 但都有唔同種類5-6款, 未至於揀唔到既! 價錢都唔貴! 我地點了芝士肉醬焗薯皮, 千島海鮮PIZZA, 經典漢堡配薯條, 燒排骨, 玫瑰蜜糖雞翼! 肉醬薯皮芝士好夠, 每食一啖都有芝士絲, 1客4件, 好味! 呢度既PIZZA係薄PIZZA, 所以唔會好似某大連鎖店厚批一樣, 個人黎講係鐘意食薄批多D既, 但嫌佢淋左少少, 不過足料, 味道也不錯! 到雞翼了, 醬汁好味, 甜甜地, 仲一客有6隻, 真係抵食! 燒排骨, 我忘記了全名是甚麼了, 來到時我地都覺得份量十足, 仲有跟埋薯條比你, 肉質同味道都好食! 最後係漢堡配薯條, 我夠膽講出面無可能$5X食到, 漢堡是厚那種, 並唔係將價就貨!全程店員服務都好好, 我們食到中間碟度有骨都主動更換, 值得一讚! 另外其實令我驚喜是呢間小台, 上碟時賣相都好好, 還
全程店員服務都好好, 我們食到中間碟度有骨都主動更換, 值得一讚! 另外其實令我驚喜是呢間小台, 上碟時賣相都好好, 還印有佢公司的名字, 好似出面大餐廳一樣, 而且性價高, 價錢不貴, 但食物好, 份量又足夠! 我地全部人都好滿意!確實不錯, 值得推介!
剛好經過到來,隨想搵一間試下,剛好商場新起好一段時,應該都總有一兩間食店是未被發掘。剛到時只有一檯客,唔算太多人,睇過一陣餐牌最後我地決定點一飯一麵一Pizza。鮮茄忌廉大蝦帶子扁意粉,本來是想轉意大利飯,不過餐廳指不能轉。茄汁味煮得不錯,醬汁份量足夠,扁意粉亦煮得軟硬適中,可以說是頗為滿意的,大蝦殼易剝,帶子都有兩舊,帶子肉軟林,仲有細細帶子肉黑松露大啡菇意大利飯,三款當中我最為喜歡的,先上檯時已經好香,入口非常濃郁的黑松露味道,醬汁混上軟硬中等的意大利飯,無論醬汁還是飯的軟硬度,整個燴飯做得非常之好,飯裡混有菇碎,中間一大啡菇,啡菇外乾而帶濕,菇味濃,很好吃,令我一試難忘,可謂吃過最好味的黑松露意大利飯千島海鮮薄餅,12吋夠大份,面頭有蝦有魷魚等等,千島醬汁加上芝士,薄餅是薄底,烘得脆而不會濕濕林林三款食物,好彩Pizza夠大份,所以食完都是剛剛好夠飽。餐廳食物份量比較小,價錢亦不比外邊便宜,餐單上的都全是單點,意粉和薄地類還須加$22先連沙律/湯加飲品,而扒類同是與外邊價錢差不多,但單是豬仔骨只配薯菜的價錢比我常在灣仔吃的豬仔骨意粉貴上幾十元,天水圍內這種價錢實在不討好不過幸好餐

三款食物,好彩Pizza夠大份,所以食完都是剛剛好夠飽。
不過幸好餐廳食物質素不錯,尤其黑松露大啡菇意大利飯令我非常難忘,或者以後久不久都會嚐一嚐以解心中所念
2017-10-04 407 views
bello dining 一向主打招牌菜,亦係我心水菜式芝士條,香脆內軟 芝士味香濃且拉絲,可惜近日芝士條換了貨, 芝士太硬又唔香,份量減少食唔飽 ,質素下滑,希望下次入貨時可以轉回當初款式的芝士條。
2017-07-08 759 views
叫左個意粉 一個pizza同一個薯皮。首先係個意粉,個質ok但量太少,如果用今既價錢應該要比多d意粉,食唔飽人!建議可以加多d個意粉量一係就調整價格整平啲。然後到pizza,叫左個千島海鮮,幾好味,不過薄批如果厚批就好同埋價錢減翻5-8蚊會更好。最後到薯皮,個人覺得好難食,係個皮出左問題,無味又勁厚,不建意吃。仲有幾個問題,跟餐個湯比得太少,加成22蚊得個幾啖湯,量多啲會更好。雖然小但係係好飲。個環境幾好個就太熱,可能因為開放式廚房,出面商場仲涼過個餐廳,同埋啲位有啲逼。野飲方面就麻麻,應該唔太識沖***最重要係會叫人搬抬!!!其實都幾無禮貌,雖然話就話唔介意但係比人感覺好似好阻住你啲位!好似人地食完吹下水你突然走埋黎{唔好意思,介唔介意調一調台}就好似話你食完就好走啦,我出面有客。認真覺得最需要改善係呢樣你一係就一開始唔好叫我坐個到,坐低左就唔好叫人調位真心好無禮貌雖然冇收服務費但都唔係今做。
野飲方面就麻麻,應該唔太識沖
你一係就一開始唔好叫我坐個到,坐低左就唔好叫人調位
真心好無禮貌雖然冇收服務費但都唔係今做。
2017-06-04 924 views
最近行經係天水圍新開既天一商城,發現裏面有好多唔同種類既餐廳,而呢間Bello Dining可講係特別出眾。一黎商場附近少呢種cafe,可以俾三五知己坐低聚下舊,食下野,傾下計;二黎佢既食物款式算多,味道唔錯,價錢合理,叫幾份share好着數。芝士吞拿魚焗薯皮,芝士可以拉成絲,mix埋濃郁既吞拿魚同薯茸,大大啖咬落去,非常滋味。香脆流心芝士條,名副其實地,芝士係流心既,,第一啖直接咬,外面炸到脆卜卜,入面就好幼滑,第二啖蘸上千島醬,又係另一番享受。忌廉吞拿魚長通粉,叫呢份係有少少失策既,因為吞拿魚同之前焗薯皮既係一樣既,只係呢個有汁,冇咁「傑」,不過長通粉煮得幾好,我地都鍾意少少軟既。香辣烤雞薄餅,冇想像中咁辣,同埋雞肉粒少咗d,但係芝士同蕃茄醬就好足料。經典漢堡配薯條,牛肉漢堡整得唔係咁均勻,因為切開之後我分到既果份,特別多胡椒粒,雖然辣,但咬落肉汁多,加埋配菜係好食既。
芝士吞拿魚焗薯皮
香脆流心芝士條
忌廉吞拿魚長通粉
香辣烤雞薄餅
2017-06-03
$60 (Dinner)
芝士吞拿魚焗薯皮
香脆流心芝士條
2017-05-01 719 views
平民價的cafe小店值得一試侍應的態度不錯坐位舒適用餐時間不限食物是即制的,上枱仍熱辣辣可以寧靜地好好享受晚餐7:30pm到但剛好不用等位但坐位比較少如果想book就要預早一日訂位
炸洋蔥圈
黑松露雜菌扁意粉
蘑菇忌廉湯
2017-04-20 591 views
中午終於到呢間食啦之前見好多人like呢間西餐廳今天終於可以自己試一下前菜沙拉可以選湯或沙拉沙拉好清新 幾開胃不過D醬太多了蓋過只鮮草味latte(加$10)雖然要加錢不過真心好抵呀從來沒有飲過咁好味的latte 有四種口味我的是原味其餘都是加糖漿喜歡甜的朋友可以試一下應該也不錯忌廉吞拿魚白汁長通粉($52)味道還好 不過有點濟通粉好正 吾會太軟問題在於D汁好多汁到成碟下面果部分都係所以下面冇食到🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️下次可以考慮試其他例如pizza burger
中午終於到呢間食啦

之前見好多人like呢間西餐廳
今天終於可以自己試一下
前菜沙拉
可以選湯或沙拉
沙拉好清新 幾開胃
不過D醬太多了
蓋過只鮮草味
latte(加$10)
雖然要加錢
其餘都是加糖漿
喜歡甜的朋友可以試一下
應該也不錯
忌廉吞拿魚白汁長通粉
忌廉吞拿魚白汁長通粉($52)
味道還好 不過有點濟

例如pizza
burger
忌廉吞拿魚白汁長通粉
2017-04-17 470 views
呢間野!野食難食!超難食,我都未食過啲咁難食嘅西餐!唔好食仲要態度差! 啲PIZZA唔拉絲,餅底簿。杯朱古力好似水咁...冇味都算當水飲都得。仲有個意粉,唔知浸左幾耐,係勁軟完全冇彈性....埋單平均90蚊一個人,真係唔知講咩好。強力建議你地唔好去,落去下一層食大快活,啲啊姐仲好。小店做到咁第一次見。老細對佢啲女伙記好差!天水圍最難食的餐廳...奉勸各位真係唔好貼錢買難受。
呢間野!野食難食!

強力建議你地唔好去,落去下一層食大快活,啲啊姐仲好。

2017-04-13
  • PIZZA垃圾
2017-03-28 561 views
難得齊人食飯,就算要入天水圍都要去!去左呢個新商場(天一商城)試新野舖頭唔算大,但坐得好舒服,服務都唔錯!5男2女埋單只係HKD 480呢個價錢同呢個質素,我地一定會再黎食!!傾開先知老闆係80+,初次開舖樣樣事都親力親唯。敢於跳出自己comfort zone,先會有不一樣既經歷!!呢餐飯食得開心又學到野

舖頭唔算大,但坐得好舒服,服務都唔錯!
5男2女埋單只係HKD 480

呢個價錢同呢個質素,我地一定會再黎食!!

呢餐飯食得開心又學到野

大蝦沙律
芝士肉醬焗薯皮
大蝦沙律
芝士肉醬焗薯皮
2017-03-14 644 views
天水圍西餐翏翏可數,呢間應該算係最有水平既一間。 黑松露意粉,意粉好多唔會得幾啖,雖然我平時中意食偏硬身意粉,但呢個過硬左d,幾多菌。黑松露味適中,如果再濃啲就好,汁量都適中,由於幾大份同有啲漏,所以建議同人share 一碟好啲。 評分:7/10 經典漢堡配薯條 呢個combo 幾好,burger 既份量其實偏細,不過食加埋薯條都夠飽。漢堡既牛太咸了,但尚算juicy,芝士味唔重,唔知係咪芝士既問題定係芝士唔夠熱唔夠溶。 如果啲牛冇甘咸,應該會再食。薯條夠粗身,不錯,如果呢個combo薯條 係蜜糖芥末汁就更加好。 另外,可惜的是冇得比錢轉特飲..... 評分: 7/10 特濃豬古力,算是不錯,不過可以再濃啲...
天水圍西餐翏翏可數,呢間應該算係最有水平既一間。

評分: 7/10

特濃豬古力,算是不錯,不過可以再濃啲...
2017-03-10 407 views
今次叫左個經典漢堡同煙三文魚忌廉汁意粉1)經典漢堡舊肉 應該係要係呢個包既重點 舊肉完全係死下死下咁 又咸 又乾 不過配既薯條就好好味 好正 完全係出面賣3x既味道!2)煙三文魚忌廉汁意粉本身好肚餓 一食就飽 好*漏* 個味唔太得 煙三文魚似係澳洲超市果d 咸左d。 意粉口感普通 味道就唔太好啦。出事位係汁 個汁話佢淡又覺得佢咸 但又唔係好有味出到。好既係佢好大碟三文魚料好足!睇得出 係一碟足料既意粉 但敗筆係味道上總括黎講,野食麻麻 但裝修方面幾好 坐得都算舒服。
今次叫左個經典漢堡同煙三文魚忌廉汁意粉
1)經典漢堡

2)煙三文魚忌廉汁意粉

總括黎講,野食麻麻 但裝修方面幾好 坐得都算舒服。
2017-03-06 496 views
呢間鋪頭細細間,夜晚830食都要排隊,因為入面位唔多,所以都等得有d耐。夜晚叫意粉同pizza有得跟餐,有得簡湯/沙律同配野飲,特飲就加$10。係門口個時見到人地食pizza都幾大幾吸引,所以我地都叫左個水牛芝士蕃茄pizza,我鐘意佢個pizaa底係薄底,好似餅乾咁,又香又有d脆脆地👍🏻另外,我地都叫左個黑松露忌廉扁意粉,個忌廉汁好香但又唔會太膩,有微微黑松露味,扁意粉既硬度岩岩好,好好食!個經典漢堡餐個漢堡就冇咩特別,不過呢個都幾抵食,50幾蚊仲跟埋粗著條。玫瑰蜜糖雞翼,蜜糖分量岩岩好,唔會因太甜而食唔到其他味,仲有淡淡既玫瑰味,但雞翼大細不一,有d就大隻,有d就扁細。我地叫左一個餐,簡左cookie and cream。我覺得味道較淡,唔好飲。最後埋單300蚊有找,真係好平呀!食物質素又唔差,好抵食!下之會再黎!

蕃茄水牛芝士薄餅
黑松露野菌忌廉扁意粉
玫瑰蜜糖焗雞翼
我地叫左一個餐,簡左cookie and cream。
我覺得味道較淡,唔好飲。
蕃茄水牛芝士薄餅
黑松露野菌忌廉扁意粉
2017-02-25 501 views
屋企附近新開天一商城,不過可能商場新開關係,竟然以食店及蒸腳店最多,不過質素真係好參差,以蒸腳為例,好多店舖雖然做到最平每次$28,但唔知道是否與藥包用料有關,蒸完純粹出汗,但效果並不顯著,就算幾平幾抵都無用,所以家人每星期至少兩次幫襯二樓好高大戴眼鏡既哥哥蒸腳店,起碼水腫及血壓情況改善好多(因家人本身小腿位置大細腳),連醫生都好奇問點解血壓突然穩定左咁多話說今日蝦子餅蒸完腳後胃口大開,但又唔想食飯,見同層二樓開左間餐廳,門外餐牌食物都好吸引,所以忍唔住立即入去試下雖然店舖比較細,不過感覺都唔算太狹窄,我們夫婦二人Order了以下菜式:蕃茄椰菜忌廉湯: 淡淡蕃茄味,毫無膩口感覺,唔錯千島海鮮薄餅: 原本諗住兩個人食12吋Pizza會好飽及試唔到其他小食,反而因為佢批底薄及醬汁係千島醬,餡料以海鮮為主,所以越食越滋味,正經典漢堡(配薯條): 漢堡扒食得出應該自家製作,咬落有肉汁滴出黎之餘又唔會太乾身,薯條新鮮炸起後趁熱食超勁正玫瑰蜜糖雞翼: 甜甜地及好濃香玫瑰味,加上雞翼表皮非常香脆,味道唔錯,不過蝦子餅略嫌仲有少少雪味特濃朱古力: 味道香濃,唔錯今餐兩位消費合共只需$214,仲送左一張

雖然店舖比較細,不過感覺都唔算太狹窄,
我們夫婦二人Order了以下菜式:
蕃茄椰菜忌廉湯: 淡淡蕃茄味,毫無膩口感覺,唔錯

特濃朱古力: 味道香濃,唔錯
今餐兩位消費合共只需$214,仲送左一張$10 coupon 7月尾前使用,希望大家繼續支持既用心又有質素既店舖
蕃茄椰菜忌廉湯
千島海鮮薄餅