2009-07-27 197 views
家人要去黃大仙取回物品.由於一早己想好吃下午茶,最後閒狂到差不多兩點,哎,她好揀唔揀好想唔想竟然想去這間店.既然她喜歡只好陪她去食.兩點入去到都沒有下午茶餐,只有午市餐牌,由於屋企人肚餓關係,最後叫了一個極度難食的三品魚生飯定食$58包一杯凍奶茶.加了10元要2件三文魚壽司.坐下傾一陣計飯便來了,看到賣相己心知不妙.飯中的餸的三文魚,熟三文魚和帶子配菜有少幾條冬菇絲.先講飯是帶微暖,飯完全沒有醋味也偏硬.三文魚完全沒有魚味,也唔夠凍.熟三文魚一樣是沒有味道,帶子色澤偏暗加上勁乾還帶點腥味,完全唔合格,飯的份量也唔足夠一個女仔的份量.加了10元三文魚壽司,同樣沒有魚味,吃過後十分後悔要加錢,全個午餐最正常杯奶茶,最少都叫做有茶味和奶味,如果只是飲奶茶,相信我應該是去茶餐廳而不是這裏.由於對這間店的食物無乜信心,最後還是省回錢去別處再吃過服務:起切帶位小姐好像遊魂般,店入面咁多位都帶我們去一張未執好的枱處,都唔知她想點.其餘的待應都唔差的,最少我們問過下午茶餐幾點開始,原來星期日是2點半,都會主動取餐牌給我們由於太近水吧關係,所以望到衛生麻麻地總結:地獄去一次就夠,下次可以省回七十多元了

由於太近水吧關係,所以望到衛生麻麻地

總結:地獄去一次就夠,下次可以省回七十多元了
餐具
餐牌
加10元的垃圾三文魚壽司
叫做正常的奶茶
2009-07-26
$36 (Lunch)
叫做正常的奶茶
2009-06-22 57 views
自從別府推出下午茶餐後, 一直都想黎試下 蒜香三文魚炒飯 + 冷熱飲品或麵豉湯 ($26再加一) 差不多有兩碗飯份量, 好飽肚 整碟飯味道好淡, 近乎沒有什麼味道, 像沒有落任何鹽及糖調味, 只靠大量的炸蒜粒調味. 不太喜歡這兒的炸蒜, 因帶少少苦澀味 除了主角三文魚外, 還有少少蛋絲及葱花, 不過全部材料都像沒有調過味, 好淡 三文魚碎夠多, 不過炒耐左, 幾鞋口 因為已送上清茶, 所以唔選冷熱飲, 而叫了麵豉湯, 幾濃 ----炒飯味道始終唔夠龍翔中心的八番炒飯惹味, 不過別府炒飯像沒有添加味精
自從別府推出下午茶餐後, 一直都想黎試下
蒜香三文魚炒飯 + 冷熱飲品或麵豉湯 ($26再加一)
差不多有兩碗飯份量, 好飽肚
三文魚碎夠多
, 不過炒耐左, 幾鞋口

因為已送上清茶, 所以唔選冷熱飲, 而叫了麵豉湯, 幾濃

蒜香三文魚炒飯 + 麵豉湯
熟三文魚碎雖多, 但整碟飯太淡, 三文魚又鞋口
$29 (Tea)
2009-03-12 25 views
第一次來, 因為有$1血地獄拉麵的關係, 咁抵排下隊都值得可能太好食的關係, 初初推出時無咁多人排隊, 現在兩時已full, 但三時才派籌呢, 即最起碼要排一個鐘血地獄拉麵 每人先來熱茶一杯. 一日只限50碗$1麵, 但不會預先淥定, 以確保麵條不會浸稔. 先飲啖湯, 只是"微"辣, 好香濃. 初時還擔心好辣, 同桌的食客都話好好飲. 仲以為$1會好細碗, 點知真係同正價一樣咁足料. 兩塊薄薄的日式义燒, 肉質鮮嫰 配菜有粟米, 芽菜及海帶 主角係幼身拉麵, 好彈牙原來別府的拉麵都唔錯
第一次來, 因為有$1血地獄拉麵的關係, 咁抵排下隊都值得

血地獄拉麵

仲以為$1會好細碗, 點知真係同正價一樣咁足料.
兩塊薄薄的日式义燒, 肉質鮮嫰
配菜有粟米, 芽菜及海帶
主角係幼身拉麵, 好彈牙

原來別府的拉麵都唔錯
血地獄拉麵
日式义燒
粟米, 芽菜
2008-10-11 38 views
頭先同屋企人去左呢度食晚飯, 叫左三文魚石狩鍋同血地獄牛肉紙鍋,唔係好鍾意石狩鍋用o個個鍋,d湯多到濺晒出黎,尤其係個紙鍋, 要"不"左好多湯出黎先好d~味道就一般啦,仲叫左鐵板迷你土佐豆腐,多油, 但都幾脆幾好味, 食o個時d豆腐"必"d汁出黎.之後叫左有鐵板燒大山雞豆漿,d雞幾好, 可能因為有豆漿而令到d雞唔會"鞋"但成個過程因為一d事(由於包括一d唔關食野o既事, 所以唔講),所以整體都係一般la~
頭先同屋企人去左呢度食晚飯,
叫左三文魚石狩鍋同血地獄牛肉紙鍋,
唔係好鍾意石狩鍋用o個個鍋,
味道就一般啦,
仲叫左鐵板迷你土佐豆腐,
多油, 但都幾脆幾好味, 食o個時d豆腐"必"d汁出黎.
之後叫左有鐵板燒大山雞豆漿,
d雞幾好,
可能因為有豆漿而令到d雞唔會"鞋"
所以整體都係一般la~
Type of Meal
Dinner
2008-08-05 12 views
果晚同家人去左食飯果到d野食都唔差呀味道幾好果d地獄拉麵真係唔錯不過只係對於一d食得辣ge人黎講不過佢果個雞軟骨就好似少左d啦anyway只係等位比較耐要早d到就okay啦都唔錯呀不過間鋪唔係話好大

果晚同家人去左食飯
anyway只係等位比較耐
要早d到就okay啦
都唔錯呀
不過間鋪唔係話好大
$70 (Dinner)
  • 地獄拉面(吃辣的人)
2008-01-02 10 views
12月24日平安夜那晚,點了一個二人套餐,有蟹籽沙律,三品刺身(三文魚/吞拿魚/玻璃蝦),蟹籽炸蝦卷,天婦羅南瓜番薯,迷你土佐豆腐,麵豉湯,蟹膏海鮮炒飯,鐵板牛肉粒,甜品等等...還order了叉燒拉麵、雞軟骨餃子棒,燒餅等;土佐豆腐太多油,感覺真的很迷你= =";天婦羅南瓜番薯還可以,不太油;而叉燒拉麵雖是最貴的一款,可是只是一般而已,湯底並不美味><;最差的就是蟹膏海鮮炒飯,不知道是否因為聖誕節的原固,等了很久才到最後的炒飯,可是這炒飯只是將雞蛋、海鮮放在冷飯上,如果是因為預先做好了,再用微波爐翻熱的話,至少應該把食物弄得熱熱的才上菜,可是出來的感覺就是冷飯一碟,完全沒有誠意,這樣沒有誠意的餐廳,相信以後我都不會再光顧了。
2007-11-05 26 views
係佢岩岩開左無內,我就就我個fd去試下na!叫左個吾知咩拉面!我覺得好好味wo!d面又吾淋!個fd叫左個曼fish飯!d汁勁多! 但佢話好好味!但等左好內d野食都未到係事實....而d waiter服務差...雖然個陣得2"木台"客!但個waiter係到用勁濃烈ga漂白水拖地wo!食食下都吾知自己食緊咩...
係佢岩岩開左無內,我就就我個fd去試下na!
叫左個吾知咩拉面!
我覺得好好味wo!
d面又吾淋!
個fd叫左個曼fish飯!
d汁勁多! 但佢話好好味!
但等左好內d野食都未到係事實....
而d waiter服務差...
雖然個陣得2"木台"客!
但個waiter係到用勁濃烈ga漂白水拖地wo!
食食下都吾知自己食緊咩...
2007-10-02 16 views
I have never been to Beppu before, so I thought I'd try the Wong Tai Sin branch.I only ordered the roasted scallop cake since the menu was limited, as this is a small branch.They said the full menu is available in the larger restaurants.Anyway the scallop cake didnt really have any scallop taste in it. It tasted like rubber!

2007-09-13 9 views
今日放學返屋企* 去左別府食lunch!!我叫左日式咖哩吉列豬扒飯, 我女朋友叫左海鮮拉面加一杯芒果益力多沙冰個日式咖哩吉列豬扒飯..order到個陣時d咖哩汁好小..基本上d吉列已經吸哂,,皮好枚"海鮮拉面..冇味,係蝦粒泥, d湯完全冇味,d面太林!!芒果益力多沙冰問左個待應好唔好味,佢話重芒果味,,其實...最後得益力多味""賣單"=__=叫左一次等左10分中"第二次拎左銀包出泥,有人行泥問我地係唔係賣單,又要等左5 分中最後食左112"比120蚊,,等都唔想等, 唔找喇!!
今日放學返屋企* 去左別府食lunch!!

我叫左日式咖哩吉列豬扒飯,
我女朋友叫左海鮮拉面加一杯芒果益力多沙冰

個日式咖哩吉列豬扒飯..
order到個陣時d咖哩汁好小..
基本上d吉列已經吸哂,,皮好枚"

海鮮拉面..
冇味,係蝦粒泥, d湯完全冇味,
d面太林!!

芒果益力多沙冰
問左個待應好唔好味,
佢話重芒果味,,
其實...最後得益力多味""

賣單"=__=
叫左一次等左10分中"
第二次拎左銀包出泥,有人行泥問我地係唔係賣單
,又要等左5 分中

最後食左112"
比120蚊,,等都唔想等, 唔找喇!!

2007-08-22 26 views
周日,假黃大仙晚膳,由於唔想等位,求求其其揀左呢間,一坐低,右邊張檯食完要走喇,只見佢地檯上仲剩返大半碟蟹pizza,跟住聽到佢同經理講:"真係好腥好聽食,頂唔順"阿經理話"下,隻味係咁個喎,可能你地食唔慣姐!"果兩公婆O晒咀,隔離幾張檯望住,個老公同隔離未點菜0既人講"真係好腥好難哽,想嘔!"跟住,我地點左個牛肉火鍋$88,一個泡菜炒豚肉(好似$38),仲有個唔記得乜鬼拉麵($40幾)個拉麵好快上,但D麵都煮淋左喇,唔好味,水準以下泡菜炒豚肉沬係食到咸味囉食完兩碟之後,等左半個鍾個火鍋都未黎其間我地催左4次,次次唔係話"得",就係話"整緊架喇"...終於上喇,我見到個姐姐拎兜湯果陣將隻手指插埋入煲湯度.... 我就話:"我見到隻手指插左落d湯度呀!"個男waiter問使唔使幫你換,好啦!(不過都唔知轉頭係吁拎返同一兜出黎...)再等左成個幾字,兜湯終於黎喇其實d送都唔係好得,得5片牛肉,兩小舊豆腐,一渣菜... 咁就88,完全食唔飽0既...見到d湯係味噌湯,就知道一d都唔吸引,冇期望了...碌熟d牛肉之後,一啖入口,un得很(已經一轉食就夾起了),朋友都話好難食,而家少牛肉姐,都唔
"真係好腥好聽食,頂唔順"
阿經理話
"下,隻味係咁個喎,可能你地食唔慣姐!"
果兩公婆O晒咀,隔離幾張檯望住,個老公同隔離未點菜0既人講
"真係好腥好難哽,想嘔!"
個拉麵好快上,但D麵都煮淋左喇,唔好味,水準以下
泡菜炒豚肉沬係食到咸味囉
食完兩碟之後,等左半個鍾個火鍋都未黎
再等左成個幾字,兜湯終於黎喇
見到d湯係味噌湯,就知道一d都唔吸引,冇期望了...
碌熟d牛肉之後,一啖入口,un得很(已經一轉食就夾起了),朋友都話好難食,而家少牛肉姐,都唔係差成咁下話,成八十幾蚊,五片食得落口0既牛肉都冇?過份左d喎!
then, 一夾起d菜,哇,只覺一陣酸縮味,係d湯,唔知擺左幾耐,味噌湯唔係咁0既味架下話呀?好難頂...
左面0既隔離台又傳來一句:"好難食呀!"是二人套餐中的一碟炸物,咬了半口又唔對路,見到隔離個女仔扁晒咀咁叫埋單了。
"唉,唔想食呀!"此時心情極差的我又再周圍望,右邊第二次turnover0既隔離檯兩母子又話"呢間真係唔得!"看看他們只點了兩個拉麵,真聰明,呢個拉麵都算係最ok架喇!

好耐未食過咁難食0既日本料理
朋友話"呢間一定執硬!"
絕對同意!