三色海膽盛丼 HK$358香港人鍾意食日本野就梗架啦😜肚腩大學就已經去過爆丼屋一次,當時好hit 💓✨今晚放工經過,就同朋友緬懷下過去🍻一睇menu,款式多左好多😍作為海膽控,就當然要點呢個滿瀉嘅三色海膽啦🤤三色係邊三色?澳洲、加拿大同北海道,夠曬安全~一上菜,哇,真係差唔多成餅加落去🤯每一匙都有滿滿嘅海膽,不過肚腩最介意都係個味,因為海膽好容易變鯹變苦,之前肚腩去過中環花串同銅鑼灣立鮨,都有食過苦嘅海膽😫今次好彩爆丼屋個質素令人滿意🤭海膽味好濃郁,同飯食好香😋如果海膽再雪凍啲,應該係perfect池💯三段重大極上丼 HK$398肥肥的拖羅一直都係肚腩最愛💓店長話港府禁令開始,爆丼屋嘅魚生都唔會用禁止入口嘅魚生,夠曬安全~呢個三段究竟係邊三段,最上層有海膽、中間係肥肥拖羅,最底係蟹肉,三重口感🤩拖羅都有差唔多七塊咁多,每塊都幾厚切,油脂大爆發😍不過要肚腩揀架話,肚腩自己就比較中意海膽啦🤫
三色海膽盛丼 HK$358

三段重大極上丼 HK$398
2023-08-30
2023-08-24 223 views
三重大極上丼 $398厚切拖羅.鮮松葉蟹肉.海膽難怪呢款丼飯咁受歡迎😍厚切拖蘿一片一片疊上醋飯面,份量超多,起碼有十幾片,拖羅入口即溶,油花分佈平均而且冇筋,油脂豐富更帶出鮮味🐟除左主角-拖羅之外,圍住碗邊既鮮松葉蟹肉多到滿瀉,而且味道鮮甜,啖啖蟹肉真係好滿足🦀拖羅上既海膽都好creamy, 香甜冇腥味👍🏻四重火山盛丼 $298拖羅蓉.鮮松葉蟹肉.海膽.三文魚籽呢碗材料同樣多到滿瀉😆拖羅蓉堆到成座山咁,同松葉蟹肉一齊食,係二重鮮甜享受😆三文魚籽大大粒一咬即破,滲出淡淡咸香🐟海膽份量都好多,食極都有😆🍻日本三得利啤酒仲做緊買一送一優惠,只係$48咋!記得逢星期一至五黎,仲不設上限🍻

三重大極上丼 $398
厚切拖羅.鮮松葉蟹肉.海膽

四重火山盛丼 $298
拖羅蓉.鮮松葉蟹肉.海膽.三文魚籽

四重火山盛丼
💙 喺爆丼屋轉新舖位之前,其實舊鋪我同🐼都已經有食開😆 而家轉左新舖位更加光猛舒服👍🏼💙 打開Menu好似每個飯都好吸引😍 如果想經濟啲,百幾蚊丼飯又有; 想食豪啲,二三百幾都有,任君選擇😎💙 點早餐之後,店員就先送上熱辣辣嘅麵豉湯😌 暖吓個胃先💙 四重火山盛丼🌋 $298♡ 四款新鮮海鮮包括拖羅蓉, 海膽, 三文魚籽, 鮮松葉蟹肉 🦀♡ 拖羅蓉堆到好高,好正👍🏼 海膽份量都比想像中多😍 我最驚啲海膽有腥味,好彩完全冇👍🏼👍🏼 粒粒三文魚籽都好新鮮💙 三重大極上丼 $398 ♡ 呢個就係我嗌嘅🤓 因為我想食大大片拖羅🤤 個飯都有好多片!食落無筋,油脂味足夠,好食😋♡ 松葉蟹同埋海膽都好新鮮🥹💙 我地仲要左Coke Zero 同 熱帶水果綠茶🍵💙 嗰晚食得好滿足😌😁👍🏼👍🏼

💙 點早餐之後,店員就先送上熱辣辣嘅麵豉湯😌 暖吓個胃先

💙 四重火山盛丼🌋 $298

💙 三重大極上丼 $398

食落無筋,油脂味足夠,好食😋
♡ 松葉蟹同埋海膽都好新鮮🥹

💙 我地仲要左Coke Zero 同 熱帶水果綠茶🍵
💙 嗰晚食得好滿足😌😁👍🏼👍🏼
餐廳面積唔算太大,晚市時間去到已經坐爆場,見到有唔少人要排隊等位🙊想食建議避開高峰期~1. 三色海膽盛丼($358)人氣Top1!海膽多到隨時都會跌出黎😂賣相非常吸睛,有三款海膽,全部都好鮮甜嫩滑,細細品味會發現味道同口感各有特色👍🏻撈少少wasabi會更加fresh~海膽愛好者表示完全唔覺得漏🥹食完超滿足wuuuu評分🌕🌕🌕🌕🌕2. 三重大極上丼($398)人氣Top2!最外圍係鮮甜嘅蟹肉,跟住就圍咗一圈拖羅,中間有幾塊海膽~海膽味道如上😛拖羅入口又係嘩一聲🥹入口即溶,油脂香氣喺口中慢慢散開,不斷刺激口腔同味蕾,忍唔住一塊接一塊……評分🌕🌕🌕🌕🌕另外每個丼飯都配咗一碗麵豉湯,麵豉湯最驚就係太鹹,但呢個啱啱好👍🏻配料都好豐富~嘢飲就係茶包沖嘅茶,味道就冇咩特別,但食完飲一杯好解膩!整體而言雖然食物價錢偏貴,但的確係真材實料,絕對值回票價,間唔中食一次都好滿足😋店家不時會推出優惠活動,記得我去嘅時候係做緊星期一指定丼飯$13x!都好抵食!

1. 三色海膽盛丼($358)
評分🌕🌕🌕🌕🌕
三色海膽盛丼

2. 三重大極上丼($398)
評分🌕🌕🌕🌕🌕
三重大極上丼

嘢飲就係茶包沖嘅茶,味道就冇咩特別,但食完飲一杯好解膩!

2023-08-17 27 views
成日行過見呢間餐廳好多人排隊😛,搞到我忍唔住去試試🤣餐廳環境唔算大🙂,但樓底較高,所以空間感十足😍~裝修比較摩登時尚😙~🌟三段重大極上丼 $389賣相好靚,好似個小火山咁😛~拖羅頗厚切,呈粉紅色,好有色澤☺️~食落鮮甜味美,而且魚油十足,又冇筋,所以好似入口即溶咁😚~碗邊放滿松葉蟹肉,好有海水味,啖啖肉🤩!而面頭嘅海膽就非常香甜又 creamy😋~🌟炙燒七級魚蝦蟹丼 $298七級魚蝦蟹顧名思義就係有七種炙燒刺身啦🤣,包括三文魚腩、白身魚、拖羅、海老、松葉蟹腳、三文魚籽同埋帆立貝,超級豐富😍!全部都非常新鮮,完全唔腥😛~炙燒後將刺身嘅油脂逼曬出黎,入口油香四溢,仲有一份獨特嘅燒烤味😁~🌟麵豉湯 (附送)每碗丼飯包左碗麵豉湯,夠足料,咸度適中😆~🌟無糖可口可樂 $18
成日行過見呢間餐廳好多人排隊😛,搞到我忍唔住去試試🤣

🌟三段重大極上丼 $389

🌟炙燒七級魚蝦蟹丼 $298

🌟麵豉湯 (附送)

每碗丼飯包左碗麵豉湯,夠足料,咸度適中😆~

🌟無糖可口可樂 $18

2023-08-17 295 views
旺角雖然餐廳林立,但中伏機率同樣多。為咗避免再中伏,收工後就同係附近返工嘅友人去食評價一向幾好嘅爆丼屋。好彩友人除咗鍾意食刺身,仲同我一樣都係牛魔王,所以今次決定一款海鮮丼飯+一款牛肉丼飯開心share,咁就可以一次過試到唔同丼飯味道。炙燒七級魚蝦蟹丼 $298.丼飯共有七款炙燒刺身,包括:松葉蟹腳、帆立貝、白身魚、赤蝦、拖羅、三文魚籽同三文魚腩.除咗赤蝦,其他炙燒刺身都有兩塊,方便二人分享.整體刺身質素都高,仲帶有輕微炙燒香氣。特別係拖羅、三文魚腩同帆立貝,肉質爽滑又夠厚身,但又唔會有筋.赤蝦都幾彈牙,松葉蟹腳唔腥,味道清甜爆盛慢燒牛肉丼(400克) $188.想要有牛肉山嘅賣相,一定要點有400克嘅版本,夠晒飽肚.牛肉份量足料,入口軟腍,每件切片都頗大塊.面層淋上大量自家製蒜香燒汁同山葵忌廉汁,個人鍾意前者多啲,蒜味同薄燒牛肉幾夾跟餐味噌湯.幾足料,有肉片、迷你豆卜、海帶、紅蘿蔔同白蘿蔔片等食材.飲落唔太鹹跟餐罐裝汽水 $18.分別揀咗可樂同忌廉

炙燒七級魚蝦蟹丼 $298

.除咗赤蝦,其他炙燒刺身都有兩塊,方便二人分享

.赤蝦都幾彈牙,松葉蟹腳唔腥,味道清甜

爆盛慢燒牛肉丼(400克) $188
.想要有牛肉山嘅賣相,一定要點有400克嘅版本,夠晒飽肚
.牛肉份量足料,入口軟腍,每件切片都頗大塊

跟餐味噌湯
.幾足料,有肉片、迷你豆卜、海帶、紅蘿蔔同白蘿蔔片等食材
.飲落唔太鹹

跟餐罐裝汽水 $18
.分別揀咗可樂同忌廉

2023-08-16
$287 (Dinner)
2023-08-03 124 views
同朋友喺旺角街頭經過呢間丼飯店,之前喺網上見到其他foodie分享過,印象係啲料堆到成座⛰️咁,視覺上非常震撼!好ad hoc咁決定入去實測一吓味覺可唔可以帶嚟一樣嘅震撼!《一人一丼飯》作為一個海膽控,三色海膽盛丼當然係我嘅必然之選!朋友花心🌸鍾意多種食材嘅組合,佢揀咗四重火山盛丼🔸四重火山盛丼拖羅蓉小山丘坐落係海膽、三文魚籽 同 鮮松葉蟹肉 上視覺上大🈵足 👀👀食材新鮮,份量十足魚蓉x魚籽x海膽x蟹肉 無論係口感、味道濃淡度都互相配合得恰到好處絕對滿足到朋友嘅花心~🌸❤️🔸三色海膽盛丼又一”視覺上大🈵足”之作海量海膽疊滿飯面🤩海膽嚟自3個不同產地:加拿大🇨🇦澳洲🇦🇺日本🇯🇵 3款嘅質素都不俗最愛嘅依然係來自日本嘅代表~🎌呢日嘅實測結果係:呢到嘅丼飯視覺吸引,味道不錯,份量十足,餐廳嘅位置亦非常就腳,係食丼飯嘅可選店舖之一

《一人一丼飯》

🔸四重火山盛丼
拖羅蓉小山丘坐落係海膽、三文魚籽 同 鮮松葉蟹肉 上
視覺上大🈵足 👀👀

2023-07-25
Type of Meal
Dinner
2023-08-02 34 views
一直都有聽朋友提起爆丼屋呢間餐廳,丼飯出名超大份,材料夠新鮮!今次過嚟旺角,專登試吓佢哋嘅丼飯,究竟有幾特別😆🟠三色海膽盛丼第一眼見到嘅時候真係覺得好震撼,因為成個飯蓋滿晒三款來自韓國、北海道同加拿大嘅海膽!海膽超鮮甜,完全冇腥味,而且夠乾身及飽滿。佢哋嘅壽司飯亦都做到飯粒分明,好啱配埋海膽一啖一啖食!😍😍🟢三段重大極上丼朋友就叫咗呢個海鮮鐵三角(拖羅、松葉蟹同海膽)!拖羅勁大塊,油脂分布平均,值得一讚係完全冇筋,而且鮮味十足!松葉蟹同海膽一樣鮮甜,成個體驗都好正!👏👏

🟠三色海膽盛丼

🟢三段重大極上丼
  • 三段重大極上丼
  • 三色海膽盛丼
2023-07-29 59 views
🔺 爆丼屋 (山東街)🔻三色海膽丼盛 ($358)三色海膽丼盛使用阻日本同埋澳洲既優質海膽,海膽份量十足,鋪上滿滿海膽,睇唔到有一粒白飯,每一啖都食到海膽既滋味,熱愛海膽既朋友仔必食!🔻重量級燒牛扒盛丼 ($238)唔好以為唔係刺身生野就冇咁出色?呢個重量級牛扒盛丼真係足料至極,目測剩係見到一層,原來下面仲有一層牛扒!真係食扒都飽,牛扒口感軟腍牛味濃,同個黑椒醬汁甜甜辣辣咁好惹味。📍 爆丼屋 (山東街)旺角山東街57號地下@bigbangdon.hk
🔺 爆丼屋 (山東街)

🔻三色海膽丼盛 ($358)

🔻重量級燒牛扒盛丼 ($238)

📍 爆丼屋 (山東街)
旺角山東街57號地下

@bigbangdon.hk
2023-07-25 32 views
唔浮誇唔要?想打卡?想食飽啲?嚟爆丼屋就可以一次滿足你嘅慾望🔥睇佢個名都知佢咩料啦😎主打足料日式丼飯🍚款款嘅餡料都堆到成座山咁高 簡直係丼飯界嘅皇者👑巨量牛魔盛盒($158)配 麵豉湯加 熱玄米綠茶 +$30餐廳有幾款牛嘅爆丼飯 不過最吸引我嘅就係呢個牛丼有埋牛舌😋呢個飯用上長方型便當盒盛起四邊圍上燒牛肉 中間鋪上厚切牛舌 仲有一隻生雞蛋🤤牛舌有咬口得嚟唔會硬 薄薄嘅燒牛肉肉質軟嫩加上紫菜同蔥花 滋味十足飯量與牛肉相比亦不惹小 食完真係飽到上心口六重相樸爆盛丼($248)配 麵豉湯加 可樂 +$18鍾意食刺身嘅朋友就揀咗呢個飯 墨魚籽、新鮮蟹肉、海膽、牛油果、左口魚裙邊同埋三文魚籽堆成山狀賣相相當震撼 不過食起上嚟就有啲狼狽😆每食一羹 最底層嘅三文魚籽都會溢出碗邊😂😂不過朋友食完都好滿意 海膽新鮮冇苦味 料多送飯一流
唔浮誇唔要?想打卡?想食飽啲?
嚟爆丼屋就可以一次滿足你嘅慾望🔥

賣相相當震撼 不過食起上嚟就有啲狼狽😆
每食一羹 最底層嘅三文魚籽都會溢出碗邊😂😂
不過朋友食完都好滿意 海膽新鮮冇苦味 料多送飯一流
2023-07-24
$250 (Dinner)
2023-07-24 31 views
Spacious seatings Authentic don rice from japan(All set comes with complementary miso soup )-Four types of mixed sashimi big donNegitoro,minced raw tuna scrape, the fatty parts of the fish that cannot be made into sashimi, it’s simple yet delicious Salmon roe, fully ripe internal egg masses in the ovaries, or the released external egg masses from salmon, rich sources of omega-3 fatty acids, blasting umami flavourUni, an edible fleshy part of sea urchin. Creamy, plump, rich in briny umami and wit

Spacious seatings
Authentic don rice from japan

Uni, an edible fleshy part of sea urchin. Creamy, plump, rich in briny umami and with a gentle sweetness

Crab meat, prized for its soft, delicate and sweet taste, it is low in fat and a perfect choice for people on diet

-Roast steak big don in mega size
Generous portion, entirely covered with melt-in-your-mouth slices of roast beef , nice marbling and grilled at medium rare

-suntory draft beer
Buy 1 get 1
No.1 selling premium beer in Japan.
deep richness with hints of floral aroma
using 100% natural water and brewed solely in Japan.
“Creamy foam” is the signature
The best balance of 7:3 beer-to-foam ratio increases the smoothness of the beer, and makes every sip well-balanced of mellow and malty taste!
2023-07-24 21 views
夏日炎炎最岩就係食番餐清爽嘅壽司~ 想試爆丼屋好耐喇,呢晚終於約埋朋友黎到食晚飯~丼飯好多選擇,款款都勁足料,價錢亦適中~ 我哋呢兩碗丼飯d料就黎倒瀉咁,真係睇見已經好開心~✨ 四重火山盛丼 $268呢碗飯有松葉蟹肉、三文魚籽、海膽同拖羅蓉,海膽勁鮮甜,口感好軟滑,一d都唔腥~ 加d wasabi同豉油,將全部配料撈埋碗飯度,好味道~✨ 六重相撲爆盛丼 $248六種配料有黑魚籽、鮮蟹肉、海膽、牛油果、左口魚裙邊同三文魚籽,全部都好新鮮好味,咁多種配料夾埋一齊食口感好豐富~ 左口魚裙邊有少少炙燒過,食落又香又滑~

✨ 四重火山盛丼 $268

✨ 六重相撲爆盛丼 $248
2023-07-24 13 views
🉐刺身用料上乘🉐超鮮味之選次次經過旺角都見到呢間人氣店大排長龍,有各款刺身丼飯,見今日唔使排隊就即刻入去試吓!冬飯未黎之前首先職員會送上麵豉湯,食嘢前先暖吓個胃啱晒!三重大極上丼💢一上枱超震撼!因為超多刺身鋪滿個碗,分量一啲都唔吝嗇,呢款丼飯係海膽、拖羅同埋蟹肉,海膽來自日本,超鮮味,拖羅多到有十幾舊,油脂均勻,入口即溶,真係超正!三色海膽盛丼💢一上枱再次超震撼!三款唔同產地嘅海膽鋪滿個飯上面,未食已經流晒口水,呢款丼飯嘅海膽來自澳洲同加拿大,同上一碗嘅海膽有少少分別,但係同樣超新鮮、鮮味!估唔到喺香港都可以食到咁新鮮嘅食材,價錢絕對對得起個質素。日本三得利金裝啤酒🍻好抵呀!生啤做緊優惠,買一送一,即係平均$24已經有一大杯,飲啤酒最好最緊要啲泡,啲泡keep得好耐,超綿滑!

🉐刺身用料上乘
🉐超鮮味之選

冬飯未黎之前首先職員會送上麵豉湯,食嘢前先暖吓個胃啱晒!

三重大極上丼💢

三色海膽盛丼💢

日本三得利金裝啤酒🍻

2023-07-22 20 views
兩間分店都食過,呢間嘅丼真系非常不錯👍🏻每次食完都大滿足😌一個丼會跟一個面豉湯,味道剛剛好,唔會太咸或淡。三段重大極上丼頂層系海膽,味道香甜,質感creamy。中間鋪滿拖羅,色澤粉嫩,口感香滑得黎又充滿魚油嘅香氣。底層系就快滿瀉嘅松葉蟹肉,啖啖鮮甜嘅蟹肉,令人食完一啖好想再食第二啖😋四重火山盛丼賣相好靚😍CP值高,好味又抵食。拖羅蓉堆成一個小山丘,口感棉滑。旁邊有大大片海膽,味道甘甜。再配埋鮮甜嘅松葉蟹肉➕大大粒嘅三文魚籽,真系好滿足👍🏻日本三得利啤酒-金裝冰涼嘅啤酒好香麥味,夏天飲好爽熱帶水果綠茶茶包唔好泡浸太耐,否則就會過濃

三段重大極上丼

日本三得利啤酒-金裝
冰涼嘅啤酒好香麥味,夏天飲好爽

熱帶水果綠茶
茶包唔好泡浸太耐,否則就會過濃
2023-07-22 22 views
為食妹👧🏻係日本控 🇯🇵 可以日日食日本菜都不會厭 不論壽司 刺身 甚至丼飯都鍾意♥️一聽👂「爆丼屋」就知道係食丼飯好地方✨丼飯配埋麵豉湯🥣🫧贅沢三昧盛丼 🫧三昧由赤蝦 海膽 蟹肉🦀組成 見到澎湃海膽頓時心心眼😍 海膽鮮甜細膩 赤蝦爽口彈牙 蟹肉鮮味十足 下次再訪一定要Encore😛🫧三重大極上丼🫧大拖羅 蟹肉圍邊鋪滿丼飯 置中位置放上海膽 見到真係開心又興奮🥳 大拖羅充滿濃郁魚油 入口即化 嗰種幸福感覺你懂的🥰半價加配熱桂花烏龍茶 ☕️半價加配熱茶花綠茶🍵生啤做緊買一送一 下次同豬仔🐽啤一啤🍻

一聽👂「爆丼屋」就知道係食丼飯好地方✨丼飯配埋麵豉湯🥣

🫧贅沢三昧盛丼 🫧