2021-01-16
嗰日係附近行街,發現肚餓就上網找到呢間最近新開嘅冰室。去到剛好有卡位坐,可以坐得好鬆動✌🏻見到餐牌上有超多選擇,有蕃茄濃湯、漢堡包、熱狗、三文治等等,樣樣都想食,我嘅選擇困難症又出現啦😂😂每款主食可以加HK$20做套餐,就多一款小食 (有4款選擇) 和一杯港式冷熱飲品 (有4款選擇),也可以加HK$8轉台式冷熱飲品一杯。經典牛肉芝士漢堡(HK$58).個麵包面頭特別多芝麻,見到是搽上香草牛油才再烘熱,甜甜哋嘅麵包又有牛油微鹹味道,口感外脆內軟,真係好好味😋.厚實嘅牛肉扒中間夾咗芝士,之後以低溫慢煮,鎖住肉汁,咬一啖又有半溶芝士,好正.野菌和特濃芝士醬,豐富了整個包嘅味道👍🏻火焰芝士肉醬熱狗(HK$45).佢嗰秘制肉醬調味好好,多肉粒,再配上蕃茄,生菜,面頭加咗超多火焰芝士.配料超多,攪到朋友拎起個熱狗食時會漏咗啲餡,只好用刀叉食😂.呢個麵包面頭都係特別多芝麻,也是搽上香草牛油才再烘熱,有牛油微鹹味,也好正!粗薯條 (套餐包埋).我同朋友都喜歡食厚切薯條,所以不二之選.份量多到滿多到滿溢.脆口,多薯肉蓉,少鹽,比較健康,很好👍🏻*朱古力脆脆 (跟套餐+HK$8).看似凍朱古力面頭加忌廉和
經典牛肉芝士漢堡(HK$58)
.野菌和特濃芝士醬,豐富了整個包嘅味道👍🏻
火焰芝士肉醬熱狗(HK$45)
粗薯條 (套餐包埋)
.我同朋友都喜歡食厚切薯條,所以不二之選
.份量多到滿多到滿溢
.脆口,多薯肉蓉,少鹽,比較健康,很好👍🏻
朱古力脆脆 (跟套餐+HK$8)
.看似凍朱古力面頭加忌廉和棉花糖
.但內裏乾坤,有多粒大小不一嘅朱古力脆皮,口感有驚喜🙀
四季春奶蓋 (跟套餐+HK$8)
.四季春茶,清香茶味
.3.6牛乳奶蓋,濃厚口感,微甜,會不知不覺用匙羹不停咁食奶蓋😂