2023-11-08 52 views
人生充滿等待,等待有時真係好令人焦慮,尤其朝頭早返工等車,真係心急如焚。估唔到黎到餐枱,都仲會係度等緊車。唔同既地方喺呢度令人充滿期盼,而且你知道一定可以等到。坐喺個位度,用QR點好野食,口中流住口水,直到列車到站,打開車門,我唔客氣啦。 🍖 點左1++韓牛加兩種日本宮崎牛。我嘅食法係先一樣一樣咁食。首先燒嘅係A4和牛三角腩,佢係三樣中最厚切既,所以我又開始新一輪熱切既等待。正如佢既註解,油花均勻,入口即融。就係呢種厚切,先可以做出黎從軟綿綿既口感。 🍖A5和牛肉眼,切割方法相對偏向幼條。同樣肉質軟綿,按理A5應比A4更多脂肪,因而產生更多油膩感,但正正係哩種切割方法,清除左部份過多油脂,而且每一啖相對份量較少,因而將好處放大,壞處縮小。 🍖期待左咁耐,終於到主角1++韓牛,雖然我唔想抄佢description,但係又真係同佢講嘅一樣,肉味香濃。我好高興自己用左哩個次序,如果最後先食和牛,就會覺得太油膩,依家反而感覺可以慢慢品嚐真正冇太多肥膏既肉味。而且全程配合紫菜溫泉蛋飯,米香夾雜肉香,相得益彰。 🍺✨️特別嘅飲品係米奶,甜甜地易入口,又有新鮮感,感覺又可以清解燒肉嘅熱氣。 等待坐車,

等待坐車,等待燒熟d肉,等待多一個人一齊食燒肉。過程開唔開心喺決定於心態。我呢一餐嘅等待,既滿意又開心。
2023-11-08 37 views
而家多咗好多一人燒肉餐廳,呢間特別之處在於佢嘅送餐方式,係好似食迴轉壽司咁,另外食物質素都唔錯,同埋比起傳統燒肉店平啲每樣食物都可以揀100g或50g, 配合個人需要咁揀好彈性每樣食物建議每邊燒約40-50秒黑毛豬肋肉質鮮嫩多汁,有口感但唔會靭,搭配上特殊的調味醬,幾好食薄牛舌肉質爽滑,帶有微妙的牛肉香氣,燒完仲好juicy!日本大扇貝鮮甜多汁,質地鮮嫩,燒完之後更加香宮崎A5和牛肉眼蓋頂級好食!肉質嫩滑,帶有豐富的脂肪,每一口都充滿了和牛的香氣和鮮美,有入口即化的口感食燒肉一定要跟飯🤣🤣 點了溫泉蛋紫菜飯飯粒煙煙韌韌同埋好香,加埋紫菜同鮮嫩滑潤既蛋黃,就算平時少食澱粉質嘅我都忍唔住食晒飲品選擇都多,有啲都少見OOHA荔枝乳酸汽水(無糖)和韓國海太果肉梨配燒肉一流

每樣食物都可以揀100g或50g, 配合個人需要咁揀好彈性

每樣食物建議每邊燒約40-50秒

黑毛豬肋
肉質鮮嫩多汁,有口感但唔會靭,搭配上特殊的調味醬,幾好食

薄牛舌
肉質爽滑,帶有微妙的牛肉香氣,燒完仲好juicy!

日本大扇貝
鮮甜多汁,質地鮮嫩,燒完之後更加香

宮崎A5和牛肉眼蓋

食燒肉一定要跟飯🤣🤣 點了溫泉蛋紫菜飯

飲品選擇都多,有啲都少見
OOHA荔枝乳酸汽水(無糖)和韓國海太果肉梨
配燒肉一流
2023-10-30
2023-11-05 52 views
從朋友口中得知一間新嘅韓燒店開咗喺荔枝角最方便嘅係 怕等位可以喺gulu度拎定飛咁就可以節省好多等嘅時間啦佢同其他傳統韓燒店唔同佢係一個個set咁叫 有唔同牛肉嘅grade 豐儉由人除咗常見啲嘅美國牛之外呢度亦都有日本和牛同埋韓牛揀我同朋友就揀咗一個和牛set同一個韓牛set試吓由韓國嚟嘅正宗韓牛其中一樣特別之處就係呢一間韓燒店玩味十足佢好似啲迴轉壽司店咁 入邊會有條輸送帶當你叫完嘢食 就會有一架火車送餐餐俾你餐廳有好多唔同味道嘅燒肉汁醬汁提供而對我嚟講 只要牛肉質素好 就咁落鹽同黑椒就已經夠晒宮崎和牛套餐餐入邊有三種唔同部位嘅和牛 total 150g各有特色 A5和牛肉眼蓋 有5片和牛 係三款之中 最重肉味 亦都係切得最好嘅 所以要花多少少時間燒 但又唔可以燒到全熟 半熟狀態下先至食到最重肉味而帶有和牛油脂嘅香味 全熟嘅話雖然肉味濃 但就冇晒油香A4和牛肩肉和牛肩就最香牛花味 呢款有兩片 切得比較薄 放落爐燒幾秒見到轉色就可以即刻反 一咬落去係爆油嘅A4和牛三角腩呢款就最淋身 肉味同牛油花味都比較淡 係食佢嘅口感 而佢係三請款之中 中間厚薄 三款和牛都各有特色 而我就最鍾意和牛肩
從朋友口中得知

同日本和牛比 韓牛就肉味濃 雖然有油花香
但比起三種嘅宮崎和牛嘅油花都係比較淡
而且韓牛咬落去亦都冇和牛咁淋

如果鍾意牛肉味嘅人士 又怕日本和牛太油膩
就啱晒揀韓牛喇 而且佢嘅牛肉食落去唔會有牛騷 喺香港好難搵到咁平咁抵食嘅韓牛

食完牛肉飲埋個湯同個飯
一個set就已經夠飽啦
當然唔滿足嘅話 仲可以散叫加肉
又或者加錢加甜品
雖然飲品係汽水 但收銀位置旁都有凍水/熱水提供

呢一間嘅燒肉 牛肉質素好好 我主要都係用鹽同胡椒調味 就已經好夠 韓牛同和牛都冇花冇假
係食得出個分別

比起平時放題嘅質素 牛肉質素好 唔會過碟碟唔同 部位唔同而走樣
2023-11-02
Dinner
  • 宮崎和牛套餐
2023-11-03 44 views
依家越黎越多一人一爐既日韓烤肉而呢間既特別之處就係除左有靚牛之外佢係會用列車黎送餐,認真夠晒特別一人一爐,環境都唔錯多款醬料最特別既就係呢個送餐列車啦,新奇又得意宮崎和牛套餐呢個宮崎和牛套餐質素唔錯,而且有三個部位,仲有白飯餐湯同前菜,所以計落價錢都唔算貴宮崎A4和牛肩肉個人最喜歡就係呢個部份因為佢好有質感,而且肉味係咁多部位最濃郁宮崎A5和牛肉眼蓋油脂花紋分佈好均勻,好似大理石咁,令佢肉質十分滑嫩宮崎A4和牛三角腩油脂同肉既完美平衡,食幾多都唔會覺得heavy仲有都唔錯既餐湯同前菜美國牛五花拼美國牛小排套餐而呢個牛五花拼牛小排就係我覺得最抵食既套餐牛五花份量好多,一定大滿足,而且油脂好豐富牛小排既牛脂香就非常濃郁,好惹味,而且口感好軟熟
佢係會用列車黎送餐,認真夠晒特別
一人一爐,環境都唔錯
多款醬料
最特別既就係呢個送餐列車啦,新奇又得意

宮崎和牛套餐

宮崎A4和牛肩肉

個人最喜歡就係呢個部份
因為佢好有質感,而且肉味係咁多部位最濃郁
宮崎A5和牛肉眼蓋

油脂花紋分佈好均勻,好似大理石咁,令佢肉質十分滑嫩
宮崎A4和牛三角腩

油脂同肉既完美平衡,食幾多都唔會覺得heavy
仲有都唔錯既餐湯同前菜

美國牛五花拼美國牛小排套餐

而呢個牛五花拼牛小排就係我覺得最抵食既套餐
牛五花份量好多,一定大滿足,而且油脂好豐富
牛小排既牛脂香就非常濃郁,好惹味,而且口感好軟熟
2023-11-02 36 views
今日又有機會,同前世情人食午飯。因為跟住想去買一些雜貨。所以去了以下店舖吃午飯。Bingle Bingle 空中列車烤肉 (荔枝角)📍荔枝角深盛路8號碧海藍天AEON超級巿場地下L002號舖我們吃了以下食物:- 美國牛五花拼美國牛小排套餐- 美國牛五花拼肩胛牛展套餐每人都有一個燒爐,這非常方便和清晰,讓我們可以自由烤肉。用餐體驗,happy x 100。食物送出來時,它們以一架列車的形式呈現,這帶來了一些驚喜和趣味。這種細緻的用心讓整個就餐過程更加有趣。五感,體驗提升。牛肉非常嫩滑,毫無渣滓。它們提供的美國牛五花和肩胛牛展都非常美味,品質上乘。每一口都充滿了濃郁的肉汁,令人回味無窮。牛肉份量可以選擇不同份量,好👍🏼。有不同的醬汁選擇。👍🏼👍🏼👍🏼侍應的態度非常熱情和殷勤。他們在點餐和服務過程中始終保持著友好和專業的態度,讓我們感到被重視和照顧。鯛魚燒,紅豆塞到脹卜卜,加熱完,外脆內軟非常美味。Tiramisu 雪糕帶來了驚喜。每一口都散發著濃郁的咖啡和香甜的奶油味道。Yogut 雪糕則是另一個亮點。它的清爽口感可以有效抵銷燒烤食物的燥熱,給整體口味帶來平衡。這是一個非常聰明的組合,讓用
今日又有機會,同前世情人食午飯。
因為跟住想去買一些雜貨。所以去了以下店舖吃午飯。

Bingle Bingle 空中列車烤肉 (荔枝角)
📍荔枝角深盛路8號碧海藍天AEON超級巿場地下L002號舖

我們吃了以下食物:
- 美國牛五花拼美國牛小排套餐
- 美國牛五花拼肩胛牛展套餐

牛肉份量可以選擇不同份量,好👍🏼。
有不同的醬汁選擇。👍🏼👍🏼👍🏼

鯛魚燒,紅豆塞到脹卜卜,加熱完,外脆內軟非常美味。

Yogut 雪糕則是另一個亮點。它的清爽口感可以有效抵銷燒烤食物的燥熱,給整體口味帶來平衡。這是一個非常聰明的組合,讓用餐體驗更加豐富。

2023-11-01
Lunch
呢度主打一人燒肉,爐仔雖然細,但一個人啱啱好😁呢度啲套餐都好抵食,除咗有肉,仲跟個韓或牛骨湯同個飯我仲加咗錢要咗個紫菜溫泉蛋飯添,同燒肉一齊食真係好夾醬汁竟然都有4款😲比較鍾意係燒肉汁同蒜蓉汁另外仲有黑椒同鹽,比較適合啲冇咁重口味人士呢度上餐方便好特別,係會有架列車送俾你😆🥢1++韓牛日韓極上套餐(300g)嗌個陣無諗過300g原來係咁多😱😱😱黎到見到都幾震撼,一個人真係食唔哂每款牛有成8塊咁多😳🥢宮崎A5和牛肉眼蓋最肥美,油脂分布最平均一定係呢款!燒完啲油一直係咁滴入口近乎即溶,油係口入面化開所完食多幾舊一定要送飯/泡菜食🥢宮崎A4和牛三角腩都係日本和牛但呢一款就瘦啲肉感會多啲,油脂都有但唔太多算係三款之中比較平衡嘅一款肉入口偏甘香🥢1++韓牛前腿肉最瘦嘅一款牛,但同時間亦都係最重牛味呢款唔同嘅係切得比較薄,所以每邊燒30秒就食得需然佢瘦,但啲肉都仍然係嫩嘅每咬一啖都係滿滿嘅牛香味🥢雞爽肉100g都唔少下,同朋友share就差唔多燒完真係幾爽幾彈牙好少雞嘅部位會有呢種口感

呢度主打一人燒肉,爐仔雖然細,但一個人啱啱好😁

呢度啲套餐都好抵食,除咗有肉,仲跟個韓或牛骨湯同個飯
我仲加咗錢要咗個紫菜溫泉蛋飯添,同燒肉一齊食真係好夾

醬汁竟然都有4款😲
比較鍾意係燒肉汁同蒜蓉汁
另外仲有黑椒同鹽,比較適合啲冇咁重口味人士

呢度上餐方便好特別,係會有架列車送俾你😆

🥢1++韓牛日韓極上套餐(300g)
嗌個陣無諗過300g原來係咁多😱😱😱
黎到見到都幾震撼,一個人真係食唔哂
每款牛有成8塊咁多😳

🥢宮崎A5和牛肉眼蓋
最肥美,油脂分布最平均一定係呢款!
燒完啲油一直係咁滴
入口近乎即溶,油係口入面化開
所完食多幾舊一定要送飯/泡菜食

🥢宮崎A4和牛三角腩
都係日本和牛但呢一款就瘦啲
肉感會多啲,油脂都有但唔太多
算係三款之中比較平衡嘅一款肉
入口偏甘香

🥢1++韓牛前腿肉
最瘦嘅一款牛,但同時間亦都係最重牛味
呢款唔同嘅係切得比較薄,所以每邊燒30秒就食得
需然佢瘦,但啲肉都仍然係嫩嘅
每咬一啖都係滿滿嘅牛香味

🥢雞爽肉
100g都唔少下,同朋友share就差唔多
燒完真係幾爽幾彈牙
好少雞嘅部位會有呢種口感
Dinner
2023-10-28 61 views
天氣開始轉涼,食火鍋、燒肉就合時岩時候,朋友近期發現一間烤肉店,價錢同品質CP值好高,今晚放工就同約埋佢去擦番餐😋。呢間烤肉店位於荔枝角碧海藍天AEON超級市場果層,開放式嘅設計,抽風一定冇問題,店舖採用bing bing 列車路軌送餐,都成為打卡點,大人小朋友都會鍾意呢啲特色送餐服務🤗。每個座位都有一個QR code選餐落單,不得不讚,送餐嘅快捷又唔會漏單,睇睇價錢都非常相宜,不過要一提,餐廳不收現金,只收電子付款。石榴汁唔會太甜,石榴味好清香。🥢左宮崎和牛套餐,(A5和牛肉眼蓋、韓牛前腿肉、A4和牛三角腩)150g份量,再upgrade左個紫菜溫泉蛋飯🤗。和牛肉眼蓋最正,油花分布均勻,入口油花充斥味蕾;牛三角腩就最有咬口,越𡁻肉味越香;韓牛前腿肉牛味最突出。個紫菜飯都好好味,珍珠米粒粒圓潤。🥢追加一份牛舌,牛舌只須兩邊烤至金黃,食牛舌最吸引係入口嘅有牛香又唔會有膩感。🥢最後order多一份鯛魚燒,每邊大約燒兩分鐘,燒至兩邊金黃,入口外皮香脆又帶軟糯,入邊紅豆蓉綿綿滑滑,唔會太甜,非好嘅飯後甜品。

石榴汁唔會太甜,石榴味好清香。

2023-10-24 44 views
今晚我和朋友收工後去了荔枝角,剛好在AEON發現了這間烤肉店,看到裡面有小型列車在運送烤肉,非常特別,覺得很有趣,便決定進去吃晚餐。圖中的小列車🚄 ,很可愛,負責運送食物。我們點的食物由列車送到了!韓牛日韓極上套餐(150g) ($198):肉裡還插著旗子介紹到底是什麼肉,很方便呢。最左的是 宮崎A5 和牛肉眼蓋:肉質真的非常鮮嫩,好重牛味。最中間的是韓牛前腿肉(韓牛最高級別 1++):比較薄身,肉味好香濃,韓牛都好特別,入口即溶,完全不會韌,好好食。最右的是宮崎A4和牛三角腩:呢個比較厚身,肉質好有口感,油花均勻,好正!美國牛小排拼黑毛豬肋條及特級雞爽肉套餐($138):牛小排很香口,好好食,然後黑毛豬肋條都好香滑,很重豬味。雞爽肉好爽口彈滑,都好食。

圖中的小列車🚄 ,很可愛,負責運送食物。

我們點的食物由列車送到了!

韓牛日韓極上套餐(150g) ($198):

肉裡還插著旗子介紹到底是什麼肉,很方便呢。

最中間的是韓牛前腿肉(韓牛最高級別 1++):

2023-10-10
2023-10-19 114 views
朋友話好耐冇食燒肉一路都想試呢間,我地點左美國牛小排,如圖所見牛小排半肥瘦,分佈非常平均,厚度啱啱好,兩面各燒大概一至兩分鐘就可以,個人最中意係香蒜燒汁,中意再鹹啲加埋海鹽一流,我地每人揀左個套餐,第一個係美國牛五花拼西班牙豬五花套餐,中意佢有配菜係中華沙律同韓式泡菜,夠曬醒胃,五花系列脂肪比較多,油膩感較香濃,撈埋溫泉蛋紫菜飯一齊食中和返就好惹味,紫菜飯係必定要點真係勁好食,嫩滑蛋黃漿配煙韌飯粒,飲品就推介樂天番石榴汁同埋韓國海太果肉提子汁,仲有梨汁都好特別同好飲,外面放題或者燒肉都好少見,朋友揀左韓牛日韓極上套餐,三種唔同款既和牛,雪花靚到一個點,我個人最中意就韓牛1++最高級別韓牛前腿肉,薄切得黎牛味濃郁,最後甜品必試純乳酪雪糕杯,酸酸甜甜,而樂天Tiramisu雪糕蛋糕個質感同味道都真係好似食緊tiramisu 完美複製成為雪糕好厲害👍

• 韓牛1++韓牛前腿肉
  • 美國牛小排
2023-10-18 164 views
知道呢間一人燒肉開左一段時間,而且有架車仔送過黎又好似幾得意咁。掃code叫餐好方便,而且好快就送到!叫左美國牛五花拼西班牙豬五花套餐(200g),1++韓牛日韓極上套餐(300g),單點美國牛小排(100g),配埋溫泉蛋紫菜飯真係一流!🤤伴菜有韓式泡菜同中華沙律,仲有湯飲。飲品方面叫左韓國嘅海太果肉梨汁,美果韓柚子紅茶,韓國海太果肉提子汁,樂天番石榴汁。不過餐廳都有提供水飲喺自助嘅!店員會預先幫你開好爐預熱,燒嘅時候就可以更加快啲燒熟食👍🏻牛肉set有三種唔同部位,每一款都係紙牌仔上面嘅形容一模一樣,享受食三種肉質口感,特別係入口即融得黎好香之餘又有肉汁,油脂比例均勻超好食😆豬五花同牛五花燒到微焦嘅時候食更加香😍醬汁有燒肉汁,香草蒜蓉汁,韓式辣椒醬同芝麻沙律醬,鹽同香草多種選擇!甜品叫左LAVELEE純乳酪雪糕杯同樂天提拉米蘇雪糕蛋糕,飯後甜品同朋友一人一杯,真係超級滿足呀!
2023-10-17 84 views
好興奮🥳,每次有𝗕𝗶𝗻𝗴𝗹𝗲 𝗕𝗶𝗻𝗴𝗹𝗲 號列車🚅經過,都估下係咪送緊佢地揀嘅肉肉🥩~ [Bingle Bingle空中列車烤肉 ]裝修充滿未來感,橙色&金屬色調🧡,車長喺大電視介紹。點餐後就等列車送餸,食烤肉都好好玩,小朋友仲食得比平時多嘢🤭真係食咗好多嘢呀~🔥1++韓牛日韓極上套餐(300g):兩兄弟最愛韓國1++級別嘅牛前腿肉🐮,肉質鮮嫩,牛味濃郁。我同爸爸就食比較多油脂嘅宮崎A4和牛三角腩🐮&宮崎A5和牛肉眼蓋🐮,用黑胡椒&玫瑰岩鹽調味,和牛入口即融,配埋溫泉蛋紫菜飯💜一流🤤🤤,諗起都想再食!!🔥人氣牛肉三拼套餐(250g):有齊美國牛五花、肩胛牛柳&美國牛小排,肉質結實,油脂豐富😋。套餐包前菜&湯&白飯,枱上有幾款調味料,可以混出自己鍾意嘅醬汁,令肉類鮮味更突出~除咗肉肉之外,我地點咗墨魚仔🐙、海蝦🦐&扇貝,都係鮮味十足😋。燒雞脾菇&翠玉瓜都多汁又爽脆。最後食埋甜品🍨,大滿足🥰~~

真係食咗好多嘢呀~

最後食埋甜品🍨,大滿足🥰~~
2023-10-13 98 views
黎呢個商場係因為泊車好平17蚊個鐘。行行下就見到呢間燒肉,好似迪士尼飛越太空山間餐廳。我地叫左兩個餐,日韓牛套餐(150同300克)。好正,係架小火車送過黎。見一家大細一齊黎,d小朋友勁開心。150克餐:300克餐:300克肉量係超級多,我地見到呆左,其實夠兩個人食。有前菜、湯、飲品,同埋佢個紫菜飯好好食。.有兩款和牛,宮崎a5肉眼同a4三角腩,油脂感正。韓牛相對輕身,間隔黎食平衡返。我地仲叫左d海鮮。雖然真係好飽,但係我哋都叫咗兩個甜品。因為呢個乳酪我喺雪糕關注組見過好多次,終於第一次食。係幾好食,少少酸味幫助下消化都好。Tiramisu都唔錯,韓國甜品一般都岩口味。

150克餐:

300克餐:

我地仲叫左d海鮮。

2023-10-13 98 views
係荔枝角AEON見到入面開咗間新嘅燒肉成日都見到排晒長龍仲諗緊究竟有乜特別於是今日趁早放工,五點幾冇乜人就去試吓見佢呢間主打啲一人套餐咁我地兩個人就叫一個平一個貴嘅試吓人氣牛肉三拼套餐 $128 -🌕🌕🌕🌕🌑溫泉蛋紫菜飯 +$15 - 🌕🌕🌕🌗🌑呢個餐一運到過嚟,就覺得份量都幾足每款牛都有三塊 佢嗰set肥嘅同瘦嘅肉都有我鍾意食佢個牛五花 脂肪平均 唔會成到成口油又食到牛脂嘅香味其他肉都係中上水平呢個價位嚟講算係好唔錯我哋仲另外加錢要做個溫泉蛋紫菜飯燒肉送呢啲飯,再加埋隻溫泉蛋真係冇得輸1++韓牛日牛極上套餐 $288 -🌕🌕🌕🌕🌗呢個係成個Menu最貴嘅你見份量係勁多 我哋嗌咗300 gram 送到過嚟我懷疑自己會食唔晒韓牛我喺香港都係第一次食終於試到啲人話韓牛好濃嗰隻牛味,雖然佢嘅部位瘦啲但係佢成個Set嘅balance做得好好因為另外日本嗰兩款和牛油脂十分豐富我自己就鍾意嗰隻宮崎A4三角腩你見到燒完之後 啲油咇晒出嚟外層焦脆但入口即溶 攞嚟送飯勁正 同坊間嗰啲高級燒肉店都有得比呢度仲準備咗四款醬汁可以點一人燒肉食到不同味道 但我都建議試吓一開始淨係落少少鹽先 唔使點醬有時候想食燒
係荔枝角AEON見到入面開咗間新嘅燒肉
成日都見到排晒長龍仲諗緊究竟有乜特別
於是今日趁早放工,五點幾冇乜人就去試吓

見佢呢間主打啲一人套餐
咁我地兩個人就叫一個平一個貴嘅試吓

人氣牛肉三拼套餐 $128 -🌕🌕🌕🌕🌑
溫泉蛋紫菜飯 +$15 - 🌕🌕🌕🌗🌑

呢個餐一運到過嚟,就覺得份量都幾足
每款牛都有三塊
佢嗰set肥嘅同瘦嘅肉都有
我鍾意食佢個牛五花 脂肪平均 唔會成到成口油
又食到牛脂嘅香味
其他肉都係中上水平
呢個價位嚟講算係好唔錯
我哋仲另外加錢要做個溫泉蛋紫菜飯
燒肉送呢啲飯,再加埋隻溫泉蛋真係冇得輸

1++韓牛日牛極上套餐 $288 -🌕🌕🌕🌕🌗

呢個係成個Menu最貴嘅
你見份量係勁多
我哋嗌咗300 gram 送到過嚟
我懷疑自己會食唔晒
韓牛我喺香港都係第一次食
終於試到啲人話韓牛好濃嗰隻牛味,
雖然佢嘅部位瘦啲

一人燒肉食到不同味道
但我都建議試吓一開始淨係落少少鹽先 唔使點醬

有時候想食燒肉
大部份就一係就放題 一係就好貴嘅高級燒肉
呢間就做到一人份平價啲嘅燒肉,
有陣時得閒落嚟食下過吓口癮都係一個唔錯嘅選擇
2023-10-12 90 views
Selling points 1人烤肉➕️送餐列車服務🚅餐廳唔算太近荔枝角地鐵站環境裝修富科技感“送餐列車”係密盒式設計 感覺更衛生枱上整齊放左幾款自家秘製烤肉醬汁店員會拉埋凳比你坐低QR code落單 清晰方便快捷 我地叫左2個餐 再追加左海鮮同肉類001. Bingle套餐 車輪泡菜五花豬肉卷 (125g) $68餐廳推介必食NO.1車輪形既肥瘦雙間五花肉 加埋生菜同蒜片 好似短暫去左韓國咁呢個套餐冇跟飯所以另加左$10碗白飯 011. 西班牙豬五花拼黑毛豬肋條及特級鷄爽肉套餐 (150g) $88連白飯 200g日本大扇貝 2隻 $38由於本人廚藝不精 燒到似乾瑤柱口感海蝦 2隻 $28食左幾款肉類 追加左2款最好食黑毛豬肋條 50g $28車輪泡菜五花豬肉卷 125g $52 日本紅豆味鯛魚燒 $25@4小朋友口味既我地食左各4條mini鯛魚燒燒到外脆內軟 比自己個叻 埋單先知原來有自助水機 係收銀旁邊另外原來收銀旁邊既坐位係冇“空中列車”服務總結 好玩既烤肉體驗 不過燒到有d攰🫠
Selling points 1人烤肉➕️送餐列車服務🚅

埋單先知原來有自助水機 係收銀旁邊
另外原來收銀旁邊既坐位係冇“空中列車”服務

總結 好玩既烤肉體驗 不過燒到有d攰🫠
2023-10-10 42 views
剛好在荔枝角附近逛街,知道有間空中列車運送烤肉的餐廳,特意到碧海藍天Aeon地下吃大Bingle Bingle空中列車烤肉。烤肉的種類多,有美國牛、韓牛、和牛、西班牙豬等,更有海鮮和蔬菜類。一人一個燒烤爐,網紋爐不易痴底,而且大小剛剛好。旁邊有醬汁,有燒肉汁、蒜蓉燒肉汁、韓式辣醬和芝麻沙律醬,更有七味粉和海鹽。一卡卡列車運送食物到你面前,自己將托盤放在枱面享用。車輪泡菜五花豬肉卷 (125g)$68一人份量烤肉配生菜、泡菜、蒜片及韓式京菜。有6片豬肉卷 ,將豬肉卷煎到金黃色即可,小編比較喜歡沾蒜茸燒肉汁,將菜包肉、泡菜、蒜片夾起來吃,超好吃。1++韓牛日韓極上套餐🌟韓牛前腿肉,口感有少少韌,肉味香濃。🌟宮崎A5和牛肉眼蓋🌟宮崎A4和牛三角腩,超好吃😋牛三角腩油花均匀,入口即溶👍🏻👍🏻配白飯、韓式牛肉雜湯及韓式涼菜。

一卡卡列車運送食物到你面前,自己將托盤放在枱面享用。
車輪泡菜五花豬肉卷 (125g)$68

1++韓牛日韓極上套餐
🌟韓牛前腿肉,口感有少少韌,肉味香濃。
🌟宮崎A5和牛肉眼蓋
配白飯、韓式牛肉雜湯及韓式涼菜。