2008-03-09
今日同老婆去搵西餐食, 見有D Delifrance o既coupon, 一於去黃埔分店, 順便行下商場.以為升格左做Bistro個價錢會貴好多, 但原來都唔算好貴, 以我食o既龍蝦仔碎蛋三文治為例, 包括餐湯同餐飲都係$49, 而且仲有卡位可以坐得好舒服添.講番食物, 我order o既set可以加$10要一客迷你煙三文魚沙律. 以為叫得做"迷你"會好細碟, 但份量原來係menu上面"regular" o既size, 非常抵食. 而且仲有好多三文魚添, 火箭菜又好爽脆好新鮮. 講番個三文治,除左味道淡左少少之外, 份量同用料都交足貨. 飲品方面仲可以加$6轉特飲, 我叫左凍杏仁鮮奶, 其實同凍杏霜冇乜分別, 不過又幾好飲~~至於老婆叫o既煙三文魚軟法飽都好好食, 用料又係十分新鮮, 不過軟法飽甜甜地, 唔係咁o岩我口味, 始終覺得法飽係硬身先好食.坐下食下野又揭下雜誌, 坐左差唔多一個鐘, 埋單都係$110, 相當抵食, 待應的服務亦不錯, 個個面帶笑容, 斟水收碟又自動自覺.