2022-10-23 649 views
經過多次今日終於試到,星期六早上人流不斷,樓面只有一名員工,雖然地方不大,但還可以應付自如。餐廳設計着重細節,不論用色配搭、牆上掛畫或坐位安排(可劃分四個區域:吧枱,中島長櫈,靠牆位置圓桌,還有餐廳外對街的位置),可看出設計師嘅精緻,比人感覺好舒服好relax 。打開餐牌係以咖啡☕️為主嘅餐廳,食物都係其次但不求其,今日點了兩款早餐、兩杯美式咖啡。All day breakfast: 三片麵包、炒蛋、厚切煙肉、兩片厚切煙三文魚、少量沙律菜。Avocado toast: 大大塊嘅牛油果🥑淋上homemade dukkah,成個味道提升左,再配酸麵包。用料同配搭簡單但食到廚師有花過心思,份量以女性計剛好QR code 落單,美式咖啡有兩項選擇,一個寫明fruity, 所以點了另一項無註明嘅,點知黎到都係偏酸🫣🫣🫣味道或可接受嘅唯有下次再試其他特色咖啡☕️

用料同配搭簡單但食到廚師有花過心思,份量以女性計剛好

唯有下次再試其他特色咖啡☕️

All  day  breakfast
Avocado      Toast
2022-10-22
$150 (Breakfast)
All  day  breakfast
Avocado      Toast
2022-10-06 606 views
近年黃埔多咗好多美食 之前黎開呢頭見到係轉角位有間Cafe心郁都想試 今日終於得閒約個朋友黎hea下 主食既menu 選擇唔係話太多 叫咗個Seafood Linguine 呢個係假日限定既‼️‼️ 估唔到呢到食物都幾有驚喜 啲意粉個質感完全係Al dente 平時好怕啲餐廳煮到啲意粉過淋無哂質感 呢個texture係偏硬身 勁啱我心水🤩👍🏻👍🏻 呢個意粉索價$188 好彩佢既海鮮都唔會話得一兩粒 蝦有兩隻 雖然唔算大隻 但係蝦味好濃郁 肉質都好實 唔係霉個種🤓🤓仲有為數不少既帶子 帶子都係好嫩滑既 仲有啲魷魚圈 正正常常發揮 個意粉係龍蝦汁底 其實都食得出個龍蝦味不過同時有啲茄汁味 略嫌有少少搶 整體黎講呢個意粉係Cafe黎講都係好出色 自己食完都有啲驚喜🙈 絕對可以再食 之後叫咗個Basque cheesecake就差得多😣😣 蛋糕個面好乾 (可以睇到有啲碎散咗出黎) 個質感食起上嚟有啲似雪芳蛋糕多過cheesecake 比起個意粉 呢件蛋糕就真係好令人失望了😢😢😢 下次黎可能都係試返其他主食~
近年黃埔多咗好多美食

仲有啲魷魚圈 正正常常發揮

個意粉係龍蝦汁底 其實都食得出個龍蝦味
不過同時有啲茄汁味 略嫌有少少搶

之後叫咗個Basque cheesecake就差得多😣😣
蛋糕個面好乾 (可以睇到有啲碎散咗出黎)
個質感食起上嚟有啲似雪芳蛋糕多過cheesecake
比起個意粉 呢件蛋糕就真係好令人失望了😢😢😢

下次黎可能都係試返其他主食~
2022-09-14 522 views
seaside coffee可爱柴犬咖啡店韓式自然悠閑精品咖啡店設計型格舒适!咖啡店有心思出色!試了綠茶牛奶和綠茶 dirty 美味香滑自家艺士蛋糕出色!喜歡枈犬装饰!很自愉!原自兩位設計師的店!喜香港品牌!推介!
seaside coffee
  • homemade cheese cake
  • 绿茶dirty
  • 绿茶牛奶
2022-08-20 573 views
柴犬日式Cafe😻成個Cafe嘅格局都好日式木質風格再加上純白小清新而且夾雜着綠色小植物配合大窗口透光一流係呢度一定會影到靚相而且周圍都擺放住柴犬嘅相片公仔愛狗人士一定要過嚟睇吓🫶Rigatoni Beef Ragu 好鍾意呢個長通粉軟硬適中好有咬口而且相當掛汁牛面頰質感淋軟配搭醬汁一齊食格外香濃撈埋酸酸地嘅乳酪一齊食中和返醬汁嘅濃郁 越食越上癮😻Black Sugar All Day Breakfast 入面有厚煙肉,滑蛋,煙三文魚,竹炭多士,沙律,士多啤梨果醬都係一般All day Breakfast有嘅嘢但係每樣嘢都用心製作尤其是煙肉有驚喜肥厚適中煙肉邊緣輕輕烤過帶有燶邊效果而且最後搽咗一層蜜糖甜甜地食落去好香口👍🏻👍🏻👍🏻Cappuccino (Hot)奶泡順滑 咖啡味香Nutty 味唔會偏酸覺得幾好飲🫶Matcha Dirty (Hot)有驚喜抹茶味幾香配合牛奶提升順滑口感完美配搭😻
柴犬日式Cafe😻

配搭醬汁一齊食格外香濃
撈埋酸酸地嘅乳酪一齊食
中和返醬汁嘅濃郁 越食越上癮😻

Black Sugar All Day Breakfast
入面有厚煙肉,滑蛋,煙三文魚,竹炭多士,沙律,士多啤梨果醬
都係一般All day Breakfast有嘅嘢
但係每樣嘢都用心製作
尤其是煙肉有驚喜
肥厚適中煙肉
邊緣輕輕烤過帶有燶邊效果
而且最後搽咗一層蜜糖
甜甜地食落去好香口👍🏻👍🏻👍🏻

Cappuccino (Hot)
奶泡順滑 咖啡味香
Nutty 味唔會偏酸
覺得幾好飲🫶

Matcha Dirty (Hot)
有驚喜抹茶味幾香
配合牛奶提升順滑口感
完美配搭😻
位於紅磡黃埔Black sugar coffee☕️是一家柴犬主題的咖啡店🐕亦是寵物友好cafe有多家分店 店面裝修風格好像也有點不同.我最喜歡黃埔這家店的風格🤎咖啡店裝修偏向日式簡約風格為主,用上木系傢具還有綠植作點綴 讓人感覺休閒舒適~.而且再配上大量窗戶🪟遇上好天氣的時候,整家店都充滿陽光營造出溫暖的氛圍感💛.聽聞店主是一對夫婦,他們有只愛犬柴犬叫做Black sugar🐶💕所以餐廳名字是用它來命名✨聽說偶爾柴犬也會過來巡店~.食物方面主打咖啡店輕食為主🍴包括:芝士漢堡、全日早餐及各式意粉等。甜品方面也有不少選擇!除了蛋糕也有融入咖啡元素的pancake 等等🥞.🧊冰美式 40$🧊冰拿鐵 45$🧀巴斯克起司蛋糕 45$一口蛋糕 一口咖啡=Perfect match!!.對咖啡特別有要求的大家也可選擇吧枱位能夠直接與咖啡師交流和看著咖啡師沖泡咖啡,享受不同的咖啡時光🤎.甜品和咖啡都很滿意!下次會過來再試試主食😌
位於紅磡黃埔Black sugar coffee☕️
是一家柴犬主題的咖啡店🐕
亦是寵物友好cafe
有多家分店 店面裝修風格好像也有點不同
我最喜歡黃埔這家店的風格🤎
咖啡店裝修偏向日式簡約風格為主,
用上木系傢具還有綠植作點綴
讓人感覺休閒舒適~
而且再配上大量窗戶🪟
遇上好天氣的時候,整家店都充滿陽光
營造出溫暖的氛圍感💛
食物方面主打咖啡店輕食為主🍴
包括:芝士漢堡、全日早餐及各式意粉等。
甜品方面也有不少選擇!
除了蛋糕也有融入咖啡元素的pancake 等等🥞
🧊冰美式 40$
🧊冰拿鐵 45$
🧀巴斯克起司蛋糕 45$
一口蛋糕 一口咖啡=Perfect match!!
對咖啡特別有要求的大家也可選擇吧枱位
能夠直接與咖啡師交流和看著咖啡師沖泡咖啡,
享受不同的咖啡時光🤎
甜品和咖啡都很滿意!
下次會過來再試試主食😌
2022-07-23 453 views
我鍾意飲咖啡所以好多時都會帶埋電腦去咖啡店靜靜地工作 前陣子大小姐要考試所以就特登帶佢出去等佢可以安靜地一邊溫書我又一邊工作今次要講嘅就係位於黃埔嘅black sugar Coffee先講餐廳內嘅環境坐位之間都好闊落坐得好舒服 場內有唔少柴犬狗狗的佈置非常可愛食物方面今次大小姐就揀咗食意粉Traditional Carbon麵質ok不過煮得太鹹可惜佢係冇套餐嘅所以主食揀完要另外再嗌嘢飲揀咗杯蘋果汁畀大小姐同我哋平時飲開嘅蘋果汁好唔同好清甜㗎而我自己就揀咗black Coffee 不過今次佢用嘅咖啡豆就唔係好啱我心水第一啖飲落已經好酸所以好失望總結呢度得cp值唔算高因為價錢偏貴雖然食物質素ok但係飲品又要另外叫 所以唔算抵食而且場內無免費wi-fi提供如果你哋想坐低做嘢最好自備wifi蛋店內員工亦欠缺禮貌希望可以改善一下
我鍾意飲咖啡

而且場內無免費wi-fi提供
如果你哋想坐低做嘢最好自備wifi蛋

店內員工亦欠缺禮貌
希望可以改善一下
$100 (Lunch)
2022-07-16 391 views
第一次去到Black Sugar Coffee黃埔店, 地點好方便好近地鐵站,個人嚟講覺得呢一間嘅裝修最舒服,時興嘅白色加木系傢俬配上大量玻璃,店中間亦有簡單一片綠色植物點綴,彩光度極高之餘,配上幾多outdoor位,整體都帶比人舒服悠閒嘅感覺😎試咗佢嘅All day breakfast- 除咗一般all day breakfast有嘅嘢,比較特別嘅係佢用上厚身煙肉,第一眼望落去會驚好肥膩,但食落去又OK喎,仲好香口添!Cafe Tonic- ☀️當日都見到好多人order,夏天飲真係透心涼,不過味道就冇乜特別出色總括嚟講,個人覺得性價比唔高,而家好多地方食lunch叫嘢飲,就算嘢飲唔係免費都會半價,而佢哋就冇咁做,所以食個lunch$200,就冇乜性價比,下次去都可能只會飲咖啡☕️

試咗佢嘅
All day breakfast

2022-07-04 341 views
次次都去PMQ,今次去到黃埔梗係去下呢間BLACK SUGAR啦~店內都容納到好多人~ 環境舒服,最緊要係天氣咁熱~ 入面冷氣都好夠~今次Order左杯 Cafe Tonic 水準依然維持~ 非常好~另外友人叫左杯Shiba Tail~ 佢話都唔錯幾好飲~ 不過我唔知呢度有冇cake食,但咁岩係呢餐食之前食到好飽~ 所以就只係叫左野飲咋~
Shiba Tail
另外友人叫左杯Shiba Tail~ 佢話都唔錯幾好飲~

2022-07-03
Tea
Shiba Tail
2022-07-02 244 views
Black Sugar Coffe 喺黃埔開分店,今次嚟試吓先。-以QR code落單,部分食物附有照片,可以略略知道大概個樣。芝士漢堡包份量都幾大,配菜係粗薯條🍟同沙律🥗。粗薯條熱辣辣炸起,香脆。而沙律就用咗羊奶芝士,麻麻哋呢款芝士嘅人就要留意👀不過芝士無融喺菜到,可以避開啲芝士再食。主角當然係芝士漢堡,麵包有輕輕烘底,一切開個漢堡包,有肉汁慢慢流出嚟,中間夾有芝士、青瓜,味道正常。不過以份量嚟講,覺得隔離舖嘅素漢堡就大份、抵食啲🤫-食物同飲品係散叫,咖啡有好多款咖啡豆可以揀,識飲精品咖啡嘅人就多啲選擇。唔太識分咖啡風味之下,又叫杯Latte飲吓。-餐廳裝修裏裏外外都充滿日式風格,鍾意戶外或者有毛孩一齊嚟,仲可以揀坐喺室外。
Cheeseburger

Cheeseburger

S.O  latte

2022-06-22 335 views
無錯 呢度班尼迪蛋要一百五十幾蚊💸😵‍💫你見佢個名又deluxe又唔係平時嘅smoke salmon,就係要話比你 —— 佢 不·一·樣👑———————————————————————🔸Deluxe Egg Benedict w/ Salmon Gravlax🔸$158蛋黃真係超級飽滿,夠點晒成塊包有凸🤩生熟程度剛剛好,一切落去就如泉湧爆出嚟配搭有韌勁竹炭多士,瞬間朔晒啲蛋汁🖤🙌🏻個多士帶牛油香,上面照舊有例牌嘅荷蘭醬但重點嚟喇✨ 佢個醬係火炙過的,明顯滋味過坊間嗰啲🤤加上佢混入埋sour cream,成個味變得酸酸的 有啲似乳酪醬。好似一小條三文魚刺身咁樣上,都係第一次見肉質就好似平時嘅厚切🍣咁,食到微微煙熏味呢個咁raw嘅做法,感覺上比一般用煙三文魚更清新,但怕腥人士就切一舊仔試試先🌟評分: 8/10[總括而言]好食係好食嘅 有特色係特色嘅,不過定價當真有點高啦🫠
無錯 呢度班尼迪蛋要一百五十幾蚊💸😵‍💫
———————————————————————

蛋黃真係超級飽滿,夠點晒成塊包有凸🤩
生熟程度剛剛好,一切落去就如泉湧爆出嚟
配搭有韌勁竹炭多士,瞬間朔晒啲蛋汁🖤🙌🏻
個多士帶牛油香,上面照舊有例牌嘅荷蘭醬
但重點嚟喇✨ 佢個醬係火炙過的,明顯滋味過坊間嗰啲🤤
好似一小條三文魚刺身咁樣上,都係第一次見
肉質就好似平時嘅厚切🍣咁,食到微微煙熏味
🌟評分: 8/10

[總括而言]
好食係好食嘅 有特色係特色嘅,不過定價當真有點高啦🫠
  • Deluxe Egg Benedict w/ salmon gravlax
2022-06-04 143 views
Came here for the third time a while ago, not going to mention exactly what happened . Simply we didn’t have a good experience, we were forced to follow their policy that we weren’t aware, there was NO ARGUMENT the whole time. we decided to leave, but leaving wasn’t good enough , we were forced to fulfill their rule still. My husband decided he won’t come back ever again…..We love cafe, and know it’s not easy to survive under covid but in order to survive, have a flexible and professional manager to handle any CS issues. Good luck
2022-06-03 267 views
二訪呢間本身都幾鍾意既cafe. 不過同第一次食真係差得好遠。。.‣ Black Sugar Cheeseburger ⋆ $158Burger件肉明顯無咩肉味😢薯條都淋,唔係凍左而係好似唔係炸既感覺(好少可我食食唔哂D薯條…).‣ Traditional Carbonara ⋆ $128Carbonara份量好少,蛋汁都有,不過無咩煙肉同埋味道偏淡。另外佢既咖啡mocktail其實也一般,仲要成7/80一杯,真係會建議飲返普通咖啡算

2022-05-23 493 views
-{黃埔black sugar cafe🍝}成日都經過今日終於試倒😜閑日又係直入唔使等😗🤤Rigatoni Beef Ragu🤤 ($158)闊條通粉好掛汁😋質感真係硬啲不過可接受配埋Yogurt酸酸地又解膩 牛肉有咬口不過偏硬🤓👖褲評: 7.8/10🤤Gourmet Mushroom Risotto🤤 ($108)好大碟🤩份量好多而且蘑菇味好重 有啲蘆筍配蘑菇粒 飯嘅偏硬做到risotto嘅質感😙另外面頭嘅烤菇係世一超多汁🥳👖褲評: 8/10🤤Iced Matcha Latte🤤 ($48)係iced不過我走冰😂抹茶味算香濃☺️回甘好舒適 冇乜苦澀味 見到店家用meiji奶有保證😉👖褲評: 8.5/10嘢食同嘢飲都好味但價錢偏貴 外面位置好多人打卡!不過都係鐘意坐室內多啲😂性價比: 7/10服務: 9/10環境: 8/10🚩 Black Sugar Coffee 🚩地址: 紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G17號舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai黃埔 #fuudjai紅磡
{黃埔black sugar cafe🍝}
成日都經過今日終於試倒😜閑日又係直入唔使等😗

🤤Rigatoni Beef Ragu🤤 ($158)

👖褲評: 7.8/10

👖褲評: 8/10

🤤Iced Matcha Latte🤤 ($48)

👖褲評: 8.5/10

Gourmet Mushroom Risotto
Iced Matcha Latte
Gourmet Mushroom Risotto
Iced Matcha Latte
𓈒𓏸𓐍黃埔的分店應該是我最喜歡的black sugar 分店!裝潢都是明亮的木色調 而且以白色為主天氣好時透過玻璃窗灑進來的陽光也是令人舒爽整體感覺都令人感覺好放鬆咖啡也是一如以往的好喝可惜想吃的檸檬撻售罄了熱情果配朱古力的蛋糕配搭還好辣感有一點太過𓇢 ʟᴀᴛᴛᴇ ④⓪ 𓇢 ɪᴄᴇᴅ s.ᴏ. ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ ⑤⓪ 𓇢 ᴛʀᴏᴘɪᴄᴀʟ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴄᴀᴋᴇ ④⑤

𓈒𓏸𓐍

黃埔的分店應該是我最喜歡的black sugar 分店!
裝潢都是明亮的木色調 而且以白色為主

𓇢 ʟᴀᴛᴛᴇ ④⓪
𓇢 ɪᴄᴇᴅ s.ᴏ. ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ ⑤⓪
𓇢 ᴛʀᴏᴘɪᴄᴀʟ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴄᴀᴋᴇ ④⑤
2022-05-15 222 views
黃埔最近越嚟越多呢類嘅文青cafe 呢個以木色作為主調嘅cafe都係行呢種風格😉 除咗室內嘅位置 仲有室外嘅 之前行過都見到有人帶埋毛孩坐喺出面飲咖啡 好似幾chill咁☺️Traditional carbonaraCarbonara 嘅份量比較精緻 同其他餐廳食到嘅味道唔同 呢間嘅Carbonara就唔算好creamy 但係比較重嘅芝士味🧀 芝士多到每條意粉都黐住 因為醬汁實在太杰 食到一半已經覺得有得太濟 食完成碟意粉就唔係好飽 而係好濟🤣呢碟意粉嘅性價比真係唔算好 定價偏貴 可能係因為預你會喺cafe坐得比較耐啦 如果係打算搵間cafe坐吓 hea一個下晝 咁就可以考慮吓嘅😮

Traditional carbonara
Traditional carbonara