2024-08-12 49 views
今日就想同大家介紹一下呢間位於旺角廣華街8號嘅泰國船麵!呢間泰國小店外表裝修以木係顏色為主題,望落去令人感覺好舒服!餐廳裡面夠曬寬敞,一啲都唔侷促,座位都算多!我同朋友每人都叫左一碗船麵⭐寶泰船麵(米粉)$78- 秘製蝴蝶腩、豬肉片、豬潤、豬肉丸、炸豬皮⭐珍寶泰船麵金邊粉$98- 秘製蝴蝶腩,豬肉片,豬潤,豬肉丸,牛丸,雞翼槌炸豬皮兩碗全面份量都好足,而且材料非常豐富,特製嘅蝴蝶腩非常出色,肉質夠嫩滑又好味👍🏻⭐泰式酸辣鳳爪$48⭐茅椒荔枝蝦$48- 荔枝蝦味道好好,茅椒醬汁有啲酸甜,好特別,食落好開胃!🥤斑爛香茅茶$26🥤玫瑰荔枝梳打$32再加番兩杯特色泰國飲品,哩嗰午餐真係食得好滿足!😌
今日就想同大家介紹一下呢間位於旺角廣華街8號嘅泰國船麵!

餐廳裡面夠曬寬敞,一啲都唔侷促,座位都算多!
我同朋友每人都叫左一碗船麵
⭐寶泰船麵(米粉)$78
- 秘製蝴蝶腩、豬肉片、豬潤、豬肉丸、炸豬皮
⭐珍寶泰船麵金邊粉$98
- 秘製蝴蝶腩,豬肉片,豬潤,豬肉丸,牛丸,雞翼槌炸豬皮
⭐泰式酸辣鳳爪$48
⭐茅椒荔枝蝦$48
- 荔枝蝦味道好好,茅椒醬汁有啲酸甜,好特別,食落好開胃!
🥤斑爛香茅茶$26
🥤玫瑰荔枝梳打$32
再加番兩杯特色泰國飲品,哩嗰午餐真係食得好滿足!😌

2024-08-07
$150 (Lunch)
2024-08-12 27 views
lunch經過門口,見門口都似樣入去食,點左寶泰乾撈船麵,份量少,女仔都少,見到成碗野都無一半既容量,望下周圍,可能湯麵會多啲掛,算啦,繼續食,味道其實都ok既,但見到個份量咁少但價錢比起一般lunch貴一截,應該都未必有下一次了如果餐廳會睇openrice食評,希望可以有以下改善就更好啦1)份量要考慮返多啲,其他船麵店都唔會令人見到好似俾少左一半既感覺,嗰下真係失望2)餐廳店員可能係新手,lunch時間都唔係算太多人,但都無法兼顧到客人,坐低等左5分鐘都未有店員俾紙落單,其他枱啲食物到左但無俾到餐具....3)有啲食物暫停供應,但門口展示版無張貼,變左好似局住要食其他,如果知道是這樣應該唔會入來4)lunch黎講都幾貴,未加一都接近100,但食唔飽

4)lunch黎講都幾貴,未加一都接近100,但食唔飽

Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$88 (Lunch)
2024-08-11 42 views
.原來香港都可以食到正宗泰國船麵🍜🥰呢間位於旺角廣華街既小店係由泰國人🇹🇭親自下廚👨‍🍳 啖啖都係濃厚嘅泰國味道🤍.🌟船麵和牛一上枱就好香 ♨️湯底好濃郁好惹味都幾豐富幾多樣餸wor有和牛🥩 ,牛丸,牛柏葉,炸豬皮和牛好正呀入口即化🥹🥹🍜類可以選擇金邊粉,鴨蛋麵或者米粉我揀咗鴨蛋麵🥚🍝 煮得柔軟度啱啱好加埋湯底一流❣️.🌟火山排骨湯麵有秘製排骨同埋白蘿蔔個排骨超級無敵巨型我覺得大過我塊面😂😂最神奇係甘巨型都可以煮得好腍🫡餐廳好貼心俾埋手套你攞住排骨嚟食☺️☺️完全係地道feel 😌配埋個湯底酸酸甜甜又幾開胃wor 🤤.🌟茅椒荔枝蝦有荔枝,又有蝦個醬辣辣地好惹味🌶️ 有開胃嘅感覺作為前菜very good 👍🏿 .🌟手打薄荷青檸梳打由於船麵湯底比較濃郁 🍜 配上清新嘅青檸梳打🍋‍🟩特別解渴 特別Refreshing食完個人特別精神☺️.食完有去左泰國🇹🇭的感覺呢🥰📍地址: 旺角廣華街8號地舖

[寶泰船麵🍜]
原來香港都可以食到正宗泰國船麵🍜🥰
呢間位於旺角廣華街既小店係由泰國人🇹🇭親自下廚👨‍🍳
啖啖都係濃厚嘅泰國味道🤍
🌟船麵和牛
一上枱就好香 ♨️
湯底好濃郁好惹味
都幾豐富幾多樣餸wor
有和牛🥩 ,牛丸,牛柏葉,炸豬皮
和牛好正呀入口即化🥹🥹
🍜類可以選擇金邊粉,鴨蛋麵或者米粉
我揀咗鴨蛋麵🥚🍝
食完個人特別精神☺️
食完有去左泰國🇹🇭的感覺呢🥰
📍地址: 旺角廣華街8號地舖
2024-08-01
$200 (Lunch)
  • 火山排骨湯麵
  • 手打薄荷青檸梳打
2024-08-10 53 views
今日喺旺角買完嘢去咗近廣華街嘅寶泰船麵,食嘅當日係平日晚上,好彩早啲嚟,如果唔係排隊要排好耐!餐廳主打係船麵,但係亦都有飯類或者其他食物👏珍質泰船麵鴨蛋麵船麵的彈牙口感讓人愛不釋手。搭配鴨蛋麵條,湯頭鮮美清甜,帶有淡淡的香氣,叫得珍寶自然餸都唔會少,有豬肉丸,牛肉丸豬皮,豬膶等等, 非常唔錯,都幾新鮮🔥船麵和牛金邊粉金邊粉則增添了口感。湯頭鮮美濃厚,帶有濃濃的牛肉風味,而且和牛嘅份量一啲都唔惹少,煮得亦都啱啱好唔會過熟👍泰式酸辣鳳爪鳳爪酸辣的調味。酸辣的滋味讓人胃口大開,微微的辛香在口中綻放,而且份量都唔少!火山排骨火山排骨令人眼前一亮,份量非常多,外酥內嫩的排骨搭配獨特的火山醬汁,香氣四溢,辛香濃烈。而且本身嘅汁亦都唔錯。

餐廳主打係船麵,但係亦都有飯類或者其他食物👏

珍質泰船麵鴨蛋麵

船麵和牛金邊粉

泰式酸辣鳳爪

火山排骨
2024-08-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 珍寶船麵
  • 火山排骨湯麵
2024-08-09 51 views
✨️《船麵和牛》$138這是招牌船麵,餸有 和牛牛小排,牛丸,牛柏葉,炸豬皮。薄薄和牛很重牛味,牛丸有嚼勁,牛柏葉很軟腍,炸豬皮很香口。而麵有三款 ,金邊粉/鸭蛋麵/米粉。我就選金邊粉,麵條幼細,好滑溜、容易食。✨️《泰式生菜包》$48豬肉碎混合香葱微辣惹味,少油不膩。菜用杯盛著上枱很美觀。✨️《玫瑰荔枝梳打》$32玫瑰汁加在冰凍梳打,飲落很舒。荔枝有二粒,一粒用竹枝架在杯上;另一粒放在杯中。荔枝已去核,方便食用。📍旺角 廣華街8号地下

✨️《船麵和牛》$138

✨️《泰式生菜包》$48
豬肉碎混合香葱微辣惹味,少油不膩。菜用杯盛著上枱很美觀。

✨️《玫瑰荔枝梳打》$32

📍旺角 廣華街8号地下
🎀旺角。地道多款泰式船麵🍜豐富炸物小食🍤🎀🪄店名* #寶泰船麵🔮地址* 旺角廣華街8號地舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$370 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_泰國菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今次嚟到旺角食呢一間地道泰式小店 雖然冇試過去泰國 但係都聽講船麵係幾出名嘅食物 今次第一次食船麵 感覺都幾新鮮 舖頭嘅環境空間唔算話太大 不過我整體裝修都幾特別 佢哋嘅牆壁係用咗好似地圖版型設計 而採用既燈飾都係好有異國風情 位置都係以梳化座位為主所以好舒服 而且店舖嘅門口有個位置有餐廳招牌 坐系度好啱打卡📷🍽️食物質素🍽️餐廳除咗有各式各樣既船麵可供選擇之外 大家可以根據喜好去選擇麵條嘅類別 例如 金邊粉,鴨蛋麵,米粉 而且佢哋仲有好多地道嘅泰式小食同炸物 平時好少見 例如有皮蛋沙律,酸辣野菜花等 仲有十分美觀既特飲~ 餐廳嘅餐牌會有埋圖片所以可以根據自己喜好去選擇👍👀評分💖💖💖💖🪄船麵和牛 鴨蛋麵$138和牛牛小排,牛丸,牛柏葉,炸豬皮平時船面好少會見到有和牛系列 今次就叫咗黎試下
🎀旺角。地道多款泰式船麵🍜豐富炸物小食🍤🎀

🪄店名* #寶泰船麵
🔮地址* 旺角廣華街8號地舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$370 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄船麵和牛 鴨蛋麵$138
和牛牛小排,牛丸,牛柏葉,炸豬皮
平時船面好少會見到有和牛系列 今次就叫咗黎試下 我就揀咗第一次食嘅鴨蛋麵睇下有啲咩特別 佢哋嘅湯底系偏濃郁 延面條就係比較扁幼身所以可以完美索入湯汁😙 和牛以薄切為主~再加上有爽口彈牙牛丸,牛柏葉 仲有脆卜卜嘅炸豬皮 口感相當豐富!

🪄特濃冬陰公金邊粉$78
男朋友簡左冬陰功金邊粉 佢哋呢一款冬陰功湯底冇乜辣味 如果鍾意食辣嘅人呢就可以加入佢哋嘅配料兜 配料得入面有齊曬辣椒油,辣椒粉,魚露等 金邊粉食落去個口感就會比較軟身 而且入面仲有大大隻鳳尾蝦, 以及秀珍菇同埋車厘茄 所以整體個口感會酸甜可口~

🪄 曼谷街頭炸雞翼$48
連呢一款炸雞翼係用咗單骨雞翼 外表炸得香脆 所用嘅醃料都比較特別 同平時香港食嘅有啲分別 可以試下!

🪄 黃金炸豬腩$48
平時泰式店多數都係炸豬頸肉 今次試下呢個炸豬腩 份量都幾多 每一嚿肥瘦均勻 一樣都係好香脆

🪄飲品- 菠蘿粒粒梳打$32 & 泰式凍奶茶$26
飲品方面 呢一款特飲菠蘿粒粒梳打就會比較酸甜可口 好啱夏天飲用 而泰式凍奶茶會比較稀身 奶味較輕

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌

• 菠蘿粒粒梳打
  • 黃金炸豬腩
2024-08-08 80 views
👧🏻😋👅🍽✨出色船麵同小食🚤-🇹🇭用「船麵」做餐廳名果然名不虛傳, 除左常見湯船麵仲有第一次試既乾撈船麵都同樣出色!-🥩 船麵和牛 $138💯和牛牛小排呈粉紅色好嫩滑, 同和牛濃湯配合得天衣無縫; 牛丸有咬口又爆汁, 牛柏葉冇索到湯但勝在彈牙爽滑; 個湯係飲得既質素鮮甜濃郁-🐖 寶泰乾撈船麵豬 $78✨上碟時以為真係會好乾, 但撈勻原來個底好多汁, 係每一條蛋麵都索到晒, 仲要冇鹼水味‼️ toppings包括秘製蝴蝶腩, 豬肉片, 豬潤, 豬肉丸, 炸豬皮-🍖小食💯黃金炸豬腩 $48 腩肉分明, 炸到脆而唔乾, 配酸辣汁食落清新啲, 但就咁食都唔膩嫁🫶🏻💯秘製蝴蝶腩 $48 有少少似港式牛腩, 滷到好入味連筋位都好腍, 但亦保持到爽口彈牙-🍹飲品✨泰式凍奶茶同斑斕香茅茶各$26, 兩杯都唔會太甜, 好岩香港人口味
👧🏻😋👅🍽✨

🍹
飲品

寶泰乾撈船麵豬
黃金炸豬腩
這次路過油麻地,看到了這間以泰式船麵為主題的餐廳,便決定進去試一試。特濃冬陰功湯麵 $78可以選擇米粉或者金邊粉,最後選擇了金邊粉。酸辣的湯底濃郁而不膩,加上鳳尾蝦、蝦仁、秀珍菇、車厘茄,與湯底相當搭配。清邁咖哩雞湯麵 $98湯麵以咖哩雞湯為底,配料有雞下髀、雞翼槌和炸麵條,咖哩汁湯底香辣濃稠,雞肉嫩滑入味。茅椒荔枝蝦 $48 荔枝蝦共有兩粒荔枝肉和蝦仁,醬汁有些像平時吃的泰式柚子沙律,味道甜甜地開胃。曼谷街頭炸雞翼 $48炸雞翼一共有七、八件,是單骨雞翼,炸得香脆,配搭泰式甜辣醬。菠蘿粒粒梳打 $32玫瑰荔枝梳打 $32點了兩杯梳打,一杯是菠蘿味道,一杯是玫瑰荔枝味,菠蘿味道開胃清爽,另一杯玫瑰味不算明顯,但荔枝味則突出。

特濃冬陰功湯麵 $78

清邁咖哩雞湯麵 $98

茅椒荔枝蝦 $48

曼谷街頭炸雞翼 $48

菠蘿粒粒梳打 $32
玫瑰荔枝梳打 $32
  • 曼谷街頭炸雞翼
  • 清邁咖喱雞湯麵
🇹🇭好濃郁正宗泰國船麵🇹🇭-夏天唔知點解好想食東南亞菜 所以最近都不斷去食泰菜😂 今次㨂咗呢間主打正泰國船麵 有啲湯湯水水 唔怕天氣熱辣辣食飯冇胃口😋-🐮船麵和牛 $138賣相好豐富 放咗好多餸 有和牛牛小排 牛丸 牛栢葉同埋炸豬皮😋 和牛質感好軟滑 油脂味幾香濃🥺 船麵湯頭好濃郁 而且食落帶甜味 仲有好多唔同醬料可以落😗-🦐茅椒荔枝蝦 $48另外小食㨂咗呢款平時好少見嘅茅椒荔枝蝦👀 蝦都幾多隻 而且肉質飽滿彈牙 加埋大大粒又甜又多汁嘅荔枝 同泰式醬汁 清爽得嚟好惹味😝 -🧋泰式凍奶茶 $26食泰國嘢點可以唔叫泰奶 佢地嘅泰奶都用紅樽嘅手標茶沖製而成😋 茶味夠晒濃 雖然冇得揀糖嘅甜度 但係正常堂嚟講都唔算太甜 好啱解膩❤️-📍寶泰船麵 (旺角)旺角廣華街8號地舖
🇹🇭好濃郁正宗泰國船麵🇹🇭
🐮船麵和牛 $138

🦐茅椒荔枝蝦 $48

🧋泰式凍奶茶 $26

📍寶泰船麵 (旺角)
旺角廣華街8號地舖
2024-08-06 61 views
位於旺角廣華街的寶泰船麵 係一間令人驚喜的泰國菜館🤣🤣 師傅從泰國引入獨特的配方和烹調技術 🇹🇭 用心製作每一道地道的泰式美食 食物質素可以反映到佢地嘅心思🫶🏻🐷寶泰乾撈船麵船麵底子味道鮮醇 雖然係乾撈冇湯但配上泰式醬汁滿滿的香氣 加上一點小菜的脆口🤣🐷炸雞翼撈麵雞翼炸得金黃 外脆內嫩 蘸上泰式醬汁後 簡直停唔到口😹 麵條質感絕佳 吸收了醬汁的鮮味😍大家估下一共幾多隻雞翼😹一共有7隻咁多 食到勁飽…🤣🤣🐷泰式豬肉生菜包配料新鮮,豬肉肉質嫩滑,加埋香菜蒜蓉,齒頰留香🤣🤣 生菜葉更加提供咗清新感 真係好唔錯 都幾少人叫呢個🤣🐷泰式奶茶奶味濃郁 茶味足🥸 飲落好清甜 正好潤喉解膩 作為一杯地道的泰式奶茶,中佢絕對做到了平衡😂😂 無論是茶味定係奶味都冇太過分😆🐷黃金炸豬腩豬肉個陣鮮嫩多汁,炸得金黃香脆,配合泰式調味簡直令人難忘🤣 份量亦都係夠曬多🥸🐷手打薄荷青檸梳打🍋‍🟩勁爽、勁清新🤣好好消化呢個有點heavy嘅泰式大餐🤣檸檬入味 😌寶泰船麵📍旺角廣華街8號地下#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#food#香港美食 #hkfoodie #

🐷寶泰乾撈船麵

🐷炸雞翼撈麵

🐷泰式豬肉生菜包

🐷泰式奶茶

🐷黃金炸豬腩

🐷手打薄荷青檸梳打🍋‍🟩

寶泰船麵
📍旺角廣華街8號地下

#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#food#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #旺角 #旺角好去處 #九龍美食
2024-08-06 63 views
早幾日心血來潮好想食泰式船麵,於是去咗旺角「寶泰船麵」。除咗主打泰式船麵外,仲有多款小食選擇。珍寶泰船麵 $98湯底好濃郁,而且材料好豐富,有秘製蝴蝶腩、豬肉片、豬潤、豬肉丸、牛丸、雞翼槌及炸豬皮。炸豬片炸到卜卜脆,豬肉丸味道唔錯。船麵仲可以揀金邊粉、鴨蛋麵或米粉。清邁咖哩雞湯麵 $98 咖哩麵好香,滿滿椰汁香味,食落帶點微辣,湯底亦偏向濃稠,麵底配撈麵,粗身所以好掛汁。而且仲有大大隻雞下脾,啖啖肉好正。小食分別點咗秘製醬汁芥蘭菜 ($38) 及黃金炸豬腩 ($48),芥蘭醬汁帶點甜,而黃金炸豬腩外層炸得香脆,肥膏及豬肉比例平均,點埋酸辣汁更惹味。另外點咗話梅青檸花茶($28)及手打薄荷青檸梳打($32),話梅青檸花茶味道好香,而且兩款都好解渴!

珍寶泰船麵 $98

清邁咖哩雞湯麵 $98

小食

2024-07-29
2024-08-04 78 views
寶泰船麵~係泰國嘅味道啊😋之前餐廳有夏日限定優惠,就同哈米爹去試吓😍一見到「火山排骨湯麵」就覺得好吸引🤩排骨啲肉好腍~湯底甜甜酸酸咁,好開胃🤤我最欣賞配搭嘅醬汁~ 滿滿嘅香蔥、蒜、芫茜🌿好正!好食到停唔到口😋另外order 咗「船麵牛肉」,和牛肉質鮮嫩~牛丸彈牙!湯底濃郁但唔會太膩~味道唔錯👍🏻「曼谷街頭炸雞翼」炸得外脆內軟,配埋佢哋自製嘅醬料就更加絕配😋「茅椒荔枝蝦」蝦肉配搭上清新嘅茅椒同荔枝嘅香氣,配搭好清新香甜「手打薄荷青檸梳打」薄荷味好重~鍾意薄荷味嘅一定要試!「菠蘿粒粒梳打」粒粒菠蘿增加口感~清新爽口😌泰式菜式都好地道,份量十足,性價比高👍🏻而且餐廳環境同服務都好好!
寶泰船麵~係泰國嘅味道啊😋

之前餐廳有夏日限定優惠,就同哈米爹去試吓😍

「曼谷街頭炸雞翼」
炸得外脆內軟,配埋佢哋自製嘅醬料就更加絕配😋

「茅椒荔枝蝦」
蝦肉配搭上清新嘅茅椒同荔枝嘅香氣,配搭好清新香甜

「手打薄荷青檸梳打」
薄荷味好重~鍾意薄荷味嘅一定要試!

「菠蘿粒粒梳打」
粒粒菠蘿增加口感~清新爽口😌

2024-07-28
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2024-08-03 36 views
清邁咖哩雞湯雞 $98雞下髀 雞槌煮到非常軟腍 炸麵條脆卜卜香港比較少食到呢種既泰北麵 味道香辣惹味 如果鹹度可以略淡返少少就同泰國食到嘅更相似珍寶寶泰船面 $98秘製蝴蝶腩、豬肉片、豬潤、豬肉丸、雞槌、牛 丸、炸豬皮可以選擇金邊粉 鴨蛋麵或米粉款式種類多樣 樣樣都可以試到船麵湯底濃郁 米粉掛滿湯汁 加配左兩款小食泰式生菜包$48豬肉肥廋比例各半 調味剛好 配搭生菜真係絕配 秘製醬汁芥蘭菜 $28甜甜地既醬汁同爽口粗芥蘭幾夾斑斕香茅茶 $26話梅青檸茶 $28兩款都好岩夏天飲用𝘛𝘰𝘵𝘢𝘭 : $326
清邁咖哩雞湯雞 $98
雞下髀 雞槌煮到非常軟腍 炸麵條脆卜卜
香港比較少食到呢種既泰北麵
味道香辣惹味 如果鹹度可以略淡返少少就同泰國食到嘅更相似

珍寶寶泰船面 $98
秘製蝴蝶腩、豬肉片、豬潤、豬肉丸、雞槌、牛 丸、炸豬皮
可以選擇金邊粉 鴨蛋麵或米粉

話梅青檸茶 $28
兩款都好岩夏天飲用

𝘛𝘰𝘵𝘢𝘭 : $326
2024-08-01 62 views
呢間餐廳嘅店主曾赴曼谷學廚,主打泰國船麵同秘製火山骨,醬料香料都係用泰國貨,保證味道正宗🇹🇭💗船麵和牛($138)湯底以豬骨,豬筒骨同接近廿種香料熬製而成。湯汁呈深褐色,味道濃郁且有豐富香料味🥘金邊粉滑溜吸滿湯汁🍜和牛牛小排浸係熱湯裏保持肉質粉嫩,牛味極濃,仲有彈牙嘅牛丸、爽脆嘅牛柏葉同炸豬皮🐃💗珍寶泰船麵($98)珍寶船麵係集齊最多配料,當中以秘製蝴蝶腩最有心機,炆到好似牛腩咁腍,同時連少少筋位好有咬口。仲有豬肉片、豬潤、豬肉丸、雞槌、牛丸同炸豬皮,非常豐富🐷鍾意食彈牙嘅麵質可以揀鴨蛋麵🍜💗曼谷街頭炸雞翼($48)單骨雞翼炸得皮脆肉嫩,蘸上泰式酸醬好惹味🐥💗泰式皮蛋沙律($38)皮蛋Q彈甘香,伴上泰式酸辣汁,越食越開胃🌶️💗凍泰式奶茶($26)選用泰國手標紅茶,飲落幼滑濃厚,茶香奶滑,甜度較高🧋💗菠蘿粒粒梳打($32)菠蘿梳打酸甜清爽,底下仲有粒粒菠蘿乾,好有咬口🍍

💗船麵和牛($138)
船麵和牛

💗珍寶泰船麵($98)
珍寶泰船麵

💗曼谷街頭炸雞翼($48)
單骨雞翼炸得皮脆肉嫩,蘸上泰式酸醬好惹味🐥
曼谷街頭炸雞翼

💗泰式皮蛋沙律($38)
皮蛋Q彈甘香,伴上泰式酸辣汁,越食越開胃🌶️
泰式皮蛋沙律

💗凍泰式奶茶($26)
選用泰國手標紅茶,飲落幼滑濃厚,茶香奶滑,甜度較高🧋
💗菠蘿粒粒梳打($32)
菠蘿梳打酸甜清爽,底下仲有粒粒菠蘿乾,好有咬口🍍
特飲
珍寶泰船麵
曼谷街頭炸雞翼
泰式皮蛋沙律
特飲
知爸爸今日出開旺角嗰邊 就約佢收工去食dinner泰國嘢都好耐無食 就上網搵吓有咩推介Openrice見到呢間都幾多笑哈哈 價錢又唔太貴加埋係泰國廚師主理 夠晒正宗地道就揀咗嚟呢度🌋招牌火山排骨麵講到明招牌菜 梗係要試吓佢啦一嚟到 哇 超大碗 自問我一個人食唔晒 好彩有爸爸出口幫助排骨有2大件 有即棄手套方便撕啲肉出嚟食面頭鋪滿蒜同辣椒 酸辣味道格外開胃 加埋有勁多芫荽 惹味到不得了 排骨肉腍 我今次食晒排骨先開始食麵搞到啲麵嗦晒湯 不過呢個係真•精華 啖啖麵都食到濃郁嘅湯味最後食埋片厚切蘿蔔 夠鮮甜 🐮船麵和牛爸爸鍾意食牛 所以叫咗呢碗有牛柏葉 炸豬皮 和牛牛小排 同牛丸第一次食船麵有和牛 🤠 搶咗2塊嚟食嚟到嘅時候係粉粉哋色 慢慢用湯浸熟佢湯底夠濃 牛丸都彈牙 🦶泰式酸辣鳳爪我覺得必點嘅 辣得過癮再加埋夠爽 好開胃🥬秘製醬汁芥蘭啲芥蘭幾粗 食落幾爽配埋特製醬汁 好快清碟🍹話梅青檸花茶酸酸哋 啱晒食飽再飲解膩 🤗🍹玫瑰荔枝梳打一杯飲品竟然俾咗3大粒荔枝 飲品有淡淡玫瑰味
知爸爸今日出開旺角嗰邊 就約佢收工去食dinner
泰國嘢都好耐無食 就上網搵吓有咩推介