2022-01-18 517 views
味道正常但態度真係好一般,「歡迎光臨」變左「要乜/下個要乜」,「多謝曬」變左漫不經心的找錢手法(直接丟係檯面)。上次去買,好聲好氣同距講要乜,但個姐姐整梗野,好5耐煩甘講左句「等陣啦」,我明距有野忙所以冇辦法第一時間做我果份,但個語氣真係好差講句「稍等」hea我,我都冇甘嬲
味道正常但態度真係好一般
講句「稍等」hea我,我都冇甘嬲
TakeAway
2020-12-09 585 views
雞蛋仔即叫即整😋街市入面店舖都好有人情味~等咗大概5分鐘就攞得嗌咗綠茶麻薯雞蛋仔🍵🍵好香綠茶味 加上煙銀嘅麻薯見佢都有好多唔同嘅創新口味價錢略貴但可以一試👍🏻
雞蛋仔即叫即整😋
街市入面店舖都好有人情味~
等咗大概5分鐘就攞得
嗌咗綠茶麻薯雞蛋仔🍵🍵
好香綠茶味 加上煙銀嘅麻薯
見佢都有好多唔同嘅創新口味
價錢略貴但可以一試👍🏻
2019-07-04 829 views
大家好👋🏻😊又係晴寶介紹美食的時間。本人一直都係港式掃街小食的愛好者❤️特別喜歡甜食的雞蛋仔和格仔餅,充滿童年回憶👶🏻傳統的港式小食通街都係,要揾一間傳統中帶創新意念的小食店的確不容易。Bove就是其中港式創新小食的表表者,晴寶一直都是這店的雞蛋仔粉絲,店內有十多款的味道,甜味的朱古力到綠茶,至咸味的芝士、羅宋湯都有,十分特別👍🏻而Bove最近在平民商場開了分店,因做街坊生意,店內亦特別加了港式腸粉、魚旦、燒賣來滿足不喜甜食的年長街坊!今次試了創新的阿華田脆脆格仔餅,本身喜歡華田的味道,十分期待!😍即點即整,有華田的麥芽香,上面有點點都朱古力脆脆。入口雞蛋仔香軟,但雞蛋仔內的華田味比較淡,脆脆亦不平均地分佈,而脆脆一點都不脆,係硬過石頭😰破壞了整體味道,失望👎🏻👎🏻
大家好👋🏻😊又係晴寶介紹美食的時間。

阿華田脆脆雞蛋仔

TakeAway