葡萄牙風打卡咖啡店都有素食(蛋奶素),仲要好食,又幾有驚喜!鹹食主推意大利拖鞋軟包,另外也有貝果和牛角窩夫,各種配搭都很清新望落好食,仲有健康仔馬基莓乳酪碗 (第一次在香港見到)。另外也推介咖啡飲品和甜品,放假想約朋友食啲靚野記得save低。入元朗找咖啡店打卡,這間不近鐵路站,不過行過去都只係幾分鐘唔太遠。入面裝修好靚,葡萄牙風藍白花磚配好靚的木桌椅。甜品每日一款,寫在黑板上。主打吃早午餐,各類型麵包底。Tine Brunost Caramel Cheese Coffee HK$65賣相好搶眼的咖啡,上面一條條的是焦糖芝士,我都放在包上面吃,好好食。咖啡、忌廉和芝士夾埋一齊飲都幾特別,無諗過可以咁樣配搭。Maqui Berry Yogurt Bowl HK$78第一次聽這個Maqui Berry,在香港應該沒其他地方吃到,滿滿乳酪和水果,非常清新又健康的早餐選擇。烤啡菇/牛油果醬/煎蛋意大利軟包 HK$98意大利軟包的擺盤也很講究,好睇之餘也好吃,調味有做足,食得出有落心機Matcha Tiramisu HK$88份量比較適合兩個人以上分享食,味道唔會好甜,吃到淡淡茶香,入面都層次分明
入面裝修好靚,葡萄牙風藍白花磚配好靚的木桌椅。
甜品每日一款,寫在黑板上。
主打吃早午餐,各類型麵包底。
Maqui Berry Yogurt Bowl HK$78
烤啡菇/牛油果醬/煎蛋意大利軟包 HK$98
Matcha Tiramisu HK$88
份量比較適合兩個人以上分享食,味道唔會好甜,吃到淡淡茶香,入面都層次分明,都幾有驚喜。
2024-06-13
2024-06-17 39 views
🔸ADB Brava Brunchin $138有玫瑰花煙三文魚軟熟牛油果 焗豆 炒蛋 大啡菇香草炒薯粒 蕃茄同埋沙律菜🥗貝果揀左藍莓味 原本以為只係有D藍莓粒點知係原個麵團都係用左藍莓去整🫐 勁特別~-🔸Today's special ▪️雙重無花果意大利軟包 $108軟包係分別搽左Cream cheese 同埋牛油果🥑已經好正 再加多雙重無花果 個口感同質感升級▪️焙茶巴克斯芝士蛋糕 $68有軟心效果仲要勁有焙茶味😍-🔸Flat White $38🔸Ice Cappuccino $42咖啡係可以揀nutty/fruity 而且都好大杯 勁抵飲☕-呢間café #petfriendly 🐱🐶而且食物係高質坐得舒適唔會有壓迫感~-Brava Java Coffee元朗西菁街23號富達廣場地下118號舖
🔸ADB Brava Brunchin $138
有玫瑰花煙三文魚
軟熟牛油果 焗豆 炒蛋 大啡菇
香草炒薯粒 蕃茄同埋沙律菜🥗
貝果揀左藍莓味 原本以為只係有D藍莓粒
點知係原個麵團都係用左藍莓去整🫐 勁特別~
🔸Today's special
🔸Ice Cappuccino $42
咖啡係可以揀nutty/fruity
而且都好大杯 勁抵飲☕
呢間café #petfriendly 🐱🐶而且食物係高質
坐得舒適唔會有壓迫感~
Brava Java Coffee
元朗西菁街23號富達廣場地下118號舖
2024-06-16 17 views
元朗這間Cafe裝修超靚用上大量藍白花瓷磚非常特別整體感覺充滿異國風情就好像置身歐洲很適合打卡✤ Brava Brunchin ($138)非常豐盛的全日早餐有煙三文魚、炒蛋🥚、牛油果🥑、焗豆、蕃茄🍅、香草薯粒和大啡菇另外再配有bagel而我則加了$10轉成牛角窩夫全日早餐賣相非常討好牛油果配上少許香料辣粉味道特別大啡菇又大隻又多汁至於牛角窩夫暖暖的外脆內軟配上楓糖瞬間可以當成甜品吃😋✤ Lasagna ($118)Cafe自家製的肉醬千層麵醬汁酸甜惹味再加有少少香草🌿香味十足味道更有層次而最上層更舖滿大量芝士🧀非常滿足✤ Pistachio Tiramisu ($88)真材實料的Tiramisu 完全食得出餐廳用上大量開心果製作味道超香濃面層滿滿開心果碎絕定能滿足一班開心果控最想不到是開心果和咖啡可以如此合拍😌無論口感和味道都一流✤ TINE® Brunost™ Caramel Cheese Coffee ($65)超級邪惡的一杯咖啡滿舖鹹香芝士碎🧀打咭一流鹹香芝士、甜奶蓋和微苦咖啡互相配合味道非常特別✤ Royal Blend Tea ($38)所用的茶杯都是美美的茶味十分香濃可以
元朗這間Cafe裝修超靚
用上大量藍白花瓷磚非常特別
整體感覺充滿異國風情就好像置身歐洲
很適合打卡

✤ Brava Brunchin ($138)
非常豐盛的全日早餐
另外再配有bagel而我則加了$10轉成牛角窩夫
全日早餐賣相非常討好
牛油果配上少許香料辣粉味道特別
大啡菇又大隻又多汁
至於牛角窩夫暖暖的外脆內軟
配上楓糖瞬間可以當成甜品吃😋

✤ Lasagna ($118)
Cafe自家製的肉醬千層麵
醬汁酸甜惹味再加有少少香草🌿
香味十足味道更有層次
而最上層更舖滿大量芝士🧀
非常滿足

✤ Pistachio Tiramisu ($88)
真材實料的Tiramisu
完全食得出餐廳用上大量開心果製作
味道超香濃
面層滿滿開心果碎絕定能滿足一班開心果控
最想不到是開心果和咖啡可以如此合拍😌
無論口感和味道都一流

超級邪惡的一杯咖啡
滿舖鹹香芝士碎🧀打咭一流
鹹香芝士、甜奶蓋和微苦咖啡互相配合
味道非常特別

✤ Royal Blend Tea ($38)
所用的茶杯都是美美的
茶味十分香濃可以解膩

總結這間Cafe無論菜式和咖啡☕️都很有創意
每樣都富有特色而且用心製作🫶🏻
加上裝修特別
絕對值得支持
2024-06-14 23 views
呢間cafe以葡萄牙風做裝修🇵🇹 以藍白色做主題 入到去既時候覺得簡約同埋舒服 可以慢慢享受我既brunch 而且餐廳係pet-friendly🐶 所以帶埋寵物都冇問題 ♡ʙʀᴀᴠᴀ ʙʀᴜɴᴄʜɪɴ $138呢個All Day Breakfast 好豐富 有煙三文魚 牛油果🥑 焗豆🫘 炒蛋🥚 大啡菇🍄‍🟫 香草薯粒🥔 蕃茄🍅 bagel🥯 bagel揀左墨西歌辣椒味 唔會好辣 比起原味更鍾意有味道既bagel 牛油果好大個 食完更加有飽肚感大啡菇又大又多汁薯粒加左香草上去更香同埋焗得好脆♡ᴅᴇʟᴜxᴇ ꜰɪɢ ɪᴛᴀʟɪᴀɴ ᴄɪᴀʙᴀᴛᴛᴀ $108呢個雙重無花果意大利軟包好有驚喜 意大利軟包分開左一半 一邊係鹹另一邊係甜的 鹹果邊舖滿牛油果醬 再加上辣椒粉甜果邊舖滿乳酪同埋蜜糖🍯 仲有藍莓🫐無花果甜甜地又幾好味♡ᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ ʙᴀꜱǫᴜᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ $78開心果粉絲必點 巴斯克蛋糕有好濃既開心果味 蛋糕入口即融 好creamy 而且面頭同埋伴碟有開心果碎作點綴 食完下次我都會想再食♡ᴛɪɴᴇ® ʙʀᴜɴᴏꜱᴛ™ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ $65

♡ʙʀᴀᴠᴀ ʙʀᴜɴᴄʜɪɴ $138
牛油果好大個 食完更加有飽肚感
大啡菇又大又多汁
薯粒加左香草上去更香同埋焗得好脆

鹹果邊舖滿牛油果醬 再加上辣椒粉
甜果邊舖滿乳酪同埋蜜糖🍯 仲有藍莓🫐
無花果甜甜地又幾好味

上面有勁多挪威鹹香焦糖芝士🧀配埋nutty既咖啡 整體唔會太膩 而且飲落有多層口感

♡ɪᴄᴇᴅ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ $46
抹茶味濃 岩唒鍾意抹茶既人
ɪᴄᴇᴅ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
ʙʀᴀᴠᴀ ʙʀᴜɴᴄʜɪɴ
ᴅᴇʟᴜxᴇ ꜰɪɢ ɪᴛᴀʟɪᴀɴ ᴄɪᴀʙᴀᴛᴛᴀ
ᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ ʙᴀꜱǫᴜᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ
✨高質回訪店| 元朗輕食 異國風情Cafe✨.假日中午到了元朗的Brava Java Coffee吃Brunch。餐廳裝修精緻,白色牆身再裝上藍白色瓷磚,甚有異國風情,同時給人一種舒適的感覺。座位方面不算多,提供了室內和室外位置,由於上次吃過早餐都很好吃,所以近日再去😋.餐廳提供了幾款all day breakfast,不同味道的Bagel、Croffle、意大利軟包、甜品和輕食,選擇豐富,當然亦少不了Coffee。除此之外,餐廳亦會有期間限定的Menu🤍.▫️Brava Brunchin $138(8/10)餐廳主打的all day breakfast ,是一份非常豐的早餐,包括有煙三文魚、貝果、炒蛋、茄汁豆、大菇、牛油果、焗薯仔和沙律等。貝果包體煙韌好嚼,牛油果熟度剛好份量多,口感軟滑有味,連不太好牛油果的朋友都覺好食,炒蛋炒得香滑🥰食材本身高質,整體都好吃.▫️雙重無花果意大利軟包 $108(8.5/10)餐廳期間限定的菜式,用上大量無花果制成兩種味道的意大利軟包。一邊是用上帶咸的乳酪醬加上牛油果蓉,兩者味道加上無花果獨有果香味,口感豐富!而另一邊剛是用上蜜糖加上果仁碎,味道同樣很讚
✨高質回訪店| 元朗輕食 異國風情Cafe✨
▫️Brava Brunchin $138(8/10)

▫️雙重無花果意大利軟包 $108(8.5/10)

一邊是用上帶咸的乳酪醬加上牛油果蓉,兩者味道加上無花果獨有果香味,口感豐富!而另一邊剛是用上蜜糖加上果仁碎,味道同樣很讚( ๑⃙⃘ˊᵕˋ๑⃙⃘ )
▫️Dirty $42(8/10)

濃縮的咖啡慢慢混在冰凍純白牛奶中,第一啖可以飲到濃香的咖啡味,慢慢飲下去可以飲到牛奶味,好有層次。
▫️Hojicha Latte (Hot) $42(7.5/10)

拉花可愛且好適合打卡!焙茶香濃同時不會失去牛奶香🥛
▫️開心果巴斯克芝士蛋糕 $78(7/10)

開心果味濃度中低,芝士味明顯,口感幼滑,整體不錯
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
$200 (Lunch)
  • Brava Brunchin
  • 雙重無花果意大利軟包
2024-06-13 26 views
Brava Java Coffee貼心地在店外放置兩張方枱,可以讓帶著可愛嘅毛小孩主人,同佢哋一齊享用早餐。CROFFLE牛角窩夫牛角窩夫有香脆口感,沾一沾上楓糖微甜更美味,太陽蛋係好正嘅濃邊蛋,煙肉薄脆得黎唔油膩,而且重有少少黑椒嘅辣味。BRAVA BRUNCHIN全日早餐炒滑蛋伴大啡菇同焗豆,貝果柔軟配新鮮牛油果同煙三文魚,跟隨食埋蕃茄同香草薯粒,薯粒炸得乾唔油膩。Tiramisu Matcha 表面滿滿的開心果碎,獨特的綠色外觀,入口就先嚐到脆脆開心果,蛋糕的微甜,之後食多少少下層,就帶出濃郁而微苦嘅味道。Matcha Latte我喜歡抹茶飲落味道唔太濃的感覺,又有奶香味。Hojicha Latte焙茶飲落口感濃厚一點,雖然顏色深色但就冇苦澀味。

CROFFLE牛角窩夫

BRAVA BRUNCHIN全日早餐

Tiramisu Matcha

Matcha Latte
我喜歡抹茶飲落味道唔太濃的感覺,又有奶香味。

Hojicha Latte
焙茶飲落口感濃厚一點,雖然顏色深色但就冇苦澀味。

📍「Brava Java Coffee」- 元朗今次食食食之旅黎到元朗😌再次嚟到呢間葡萄牙🇵🇹風嘅cafe,食物仲係依然高質,仲有最近好hit 嘅#開心果 巴斯克蛋糕同tiramisu添,作為開心果控嘅👧🏻又點可以錯過呢😌,所以約埋閨蜜嚟chill 下👯‍♀️🍴Brava Brunchin💰HK$138✨推薦指數:8.5/10幾中意呢度嘅ADB,有煙三文魚、牛油果、焗豆、炒蛋、焗蕃茄、香草薯粒、大啡菇、Bagel 🥯 同沙律菜🥗Bagel 仲有3️⃣款,分別係原味、藍莓味同墨西哥辣椒🌶️,今次👧🏻揀咗藍莓🫐😋Bagel 只有一半,包內搽上cream cheese ,包身比較乾,聞落有淡淡藍莓香,食落口感比較chewy 😙煙三文魚有兩塊,牛油果切得超薄好creamy🥑大啡菇同焗蕃茄好juicy 🍅炒蛋幾大份仲幾嫩滑添☺️香草薯粒幾咸香🥰整體來講都幾豐富,而且擺碟好靚,打卡一流💯📸🍴雙重無花果意大利軟包💰HK$108✨推薦指數:8.5/10之前係IG見到呢款賣相勁靚,所以今次專登為佢而嚟😍意大利軟包對半切開,一邊搽上鹹香嘅乳酪醬及滿滿嘅牛油果蓉,鋪上新鮮無花果,再灑上開心果碎🥰另一邊搽上cream
📍「Brava Java Coffee」- 元朗

今次食食食之旅黎到元朗😌

🍴Brava Brunchin
💰HK$138

🍴雙重無花果意大利軟包
💰HK$108
✨推薦指數:8.5/10
之前係IG見到呢款賣相勁靚,所以今次專登為佢而嚟😍
另一邊搽上cream cheese,鋪上無花果、藍莓🫐同granola,兩款都再加上蜜糖,整對比較香甜
兩邊嘅包身都烘得外脆內軟,一鹹一甜,雙重享受🥰

🍴Pistachio Tiramisu
💰HK$88
✨推薦指數:8.5/10
本身想試巴斯克蛋糕,可惜嚟遲咗以經買哂🥹🥹🥹睇嚟下次要再早嘅嚟先試到🫡
今次試#pistachio Tiramisu ,賣相幾靚,面面頭鋪滿開心果味嘅mascarpone cream同開心果碎,食落去係滿滿嘅開心果味🤤🤩Mascarpone cream 口感幼滑而不膩#開心果控 表示很可以!下層係手指餅 浸滿house blend coffee,單獨食嘅咖啡味先會比較出,而tiramisu 嚟講想食到重嘅咖啡味,揀原味會好啲,但如果係開心果控就揀呢個啦😌😋

🍴TINE Brunost Caramel Cheese Coffee
💰HK$65
✨推薦指數:8.5/10
呢款係全港 #獨家首創 嘅 #挪威焦糖芝士咖啡 ,見到賣相以經心心眼😍底層係fruity d 嘅house blew coffee,中層係厚厚嘅忌廉,上層係拎咗世界芝士大獎、挪威百年老字號嘅焦糖芝士,帶有獨特嘅焦糖嘅味道,賣相💯
刨成絲嘅焦糖芝士鹹香味濃,就咁單食都好好食,再配上中間幼滑忌廉同fruity coffee ,整體甜鹹度balance 得好好,絕對會為咗呢杯coffee 再返嚟🤩😋

🍴Cold Brew White
💰HK$65
✨推薦指數:8/10
呢杯用咗燕麥奶去沖,飲落比較nutty 好易入口😋

Type of Meal
Lunch
  • Brava Brunchin
  • Caramel  cheese  coffee
今次係為咗個開心果Tiramisu而嚟嘅🤣 都冇令到我失望!如果想食巴斯克芝士蛋糕,weekend要再早少少嚟。都清得幾快。𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ TINE® Brunost Caramel Cheese Coffee 65以挪威焦糖布朗起司搭配濃郁嘅咖啡,口感香甜順滑。但係咖啡同布朗起司的甜味唔算好夾。選嘅豆都苦咗did,酸咗dd。 ✨ Espresso Tonic 42正常✌🏻 同tonic夾。✨ Smoked salmon & guacamole 🥑 croffle 98鹹甜交織嘅餐點 😚 醋汁略多,中意食醋嘅朋友就唔好錯過!✨ BRAVA BRUNCHIN 138 炒蛋係黑松露,仲有bagel。Bagel 都可以選味。✨ Pistachio tiramisu 88超級濃郁嘅開心果!食得我好滿足 💚ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Brava Java Coffee📍元朗西菁街23號富達廣場118號舖(KPlus商場外面,近中石化油站,紅爵酒樓旁)

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ Espresso Tonic 42

正常✌🏻 同tonic夾。

鹹甜交織嘅餐點 😚 醋汁略多,中意食醋嘅朋友就唔好錯過!

✨ BRAVA BRUNCHIN 138

炒蛋係黑松露,仲有bagel。Bagel 都可以選味。

✨ Pistachio tiramisu 88

超級濃郁嘅開心果!食得我好滿足 💚

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Brava Java Coffee

📍元朗西菁街23號富達廣場118號舖
(KPlus商場外面,近中石化油站,紅爵酒樓旁)
2024-06-09 24 views
復古藍白色瓷磚牆,配木質枱凳,異國情懷滿分,小細節如餐具都選用異國風花紋,假日來用餐+打卡寧舍愜意!BRAVA BRUNCHIN煙三文魚份量夠,唔會太咸 、牛油果好新鮮,一食就知靚貨、炒蛋夠滑、大啡菇好juicy 、香草薯粒好入味、焗豆、大大塊新鮮蕃茄片、貝果夠煙韌BRAVA BACON香草腸、煙肉香口唔會太乾、焗豆 、炒蛋 、大啡菇 、香草薯粒、蕃茄、意大利軟包口感軟糯牛角窩夫(手工肉桂蘋果醬+忌廉)超鍾意肉桂蘋果醬既味道,好香噴噴,微甜不過份,忌廉伴碟,可隨心添加至窩夫,唔會太漏,窩夫外表香脆,唯口感偏硬點。飲品係Coffee Shop嘅靈魂,睇得出店員好用心調製每杯飲品,熱飲會配上不同拉花,連凍飲都有心思地打出奶泡再以朱古力粉鋪面,飲落非常有層次,絕對係心機之作!

BRAVA BRUNCHIN
煙三文魚份量夠,唔會太咸 、
焗豆、大大塊新鮮蕃茄片、貝果夠煙韌

BRAVA BACON

牛角窩夫(手工肉桂蘋果醬+忌廉)

📍Brava Java Coffee ⭐️葡萄牙風Cafe好睇又好食好認同呢一句「明明可以靠臉,卻偏偏要靠實力」🤣我本身我真係以為呢一間只係靚靚打卡cafe~佢嘅環境固然是冇得彈,好似入咗去異國咁!嘢飲同嘢食意想不到地好😋放假同朋友黎chill下真係一流!✨ BRAVA BRUNCHIN $138 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻煙三文魚|牛油果| 焗豆|炒蛋|大啡菇|香草薯粒|蕃茄|貝果All day breakfast其實真係點整都差唔多,但係佢真係好食過人少少!特別係個bagel,超級煙靭🤤✨ Lasagna $118👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我本來就好鍾意食肉醬千層麵,仲要佢個千層麵層次好足,芝士拉絲😍好正!✨ 開心果巴斯克芝士蛋糕 $78 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻作為開心果迷又點可以唔試!一試就愛上😍開心果味係偏濃,而且唔算好甜,勁中意!我就係鍾意食甜品,又唔鍾意食好甜,但又要濃嘅麻煩女人!就連唔可以食甜野嘅朋友,都忍唔住食咗幾啖😚✨ Matcha Latte $42 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻邊個話唔飲咖啡就冇拉花!matcha latte拉得超靚🤩而且佢嘅抹茶味偏濃,唔係好甜~超級中我口味☺️✨ Peach Tea $

✨ Lasagna $118👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 開心果巴斯克芝士蛋糕 $78 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ Matcha Latte $42 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ Peach Tea $42 👍🏻👍🏻👍🏻

朋友點嘅,好香嘅peach tea☺️

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2024-06-07 24 views
Brava Java餐廳環境:好有葡國餐廳設計嘅風格🤩🤩以藍色同白色為主,座位唔算太多,有室外同室內可以坐,好岩慢慢嘆brunch😌😌😌食物方面:✨All day breakfast 佢哋都好足料,包括有煙三文魚、牛油果🥑焗豆、炒蛋🍳大啡菇🍄‍🟫香草薯粒🥔蕃茄🍅藍莓貝果🥯最欣賞係個藍莓貝果,真係好好食,又夠煙靭🤩🤩🤩✨意大利軟包佢哋喺麵包上面加上烤啡菇、牛油果醬、煎蛋🍳仲落咗少少辣粉,食落口都幾惹味,唔好睇落以為細細份,絕對足夠二人份量🤣🤣✨挪威鹹香焦糖芝士牛角窩夫🧇甜得來有少少鹹嘅牛角窩夫,而且佢哋係即叫即整,所以窩夫係勁香脆,一邊切一邊聽到好脆嘅聲音,食落口勁好食😋😋😋加上焦糖芝士🧀呢個配搭不得了👍🏻👍🏻✨拉花Latte佢哋每一杯咖啡嘅拉花都唔同,而且每一杯都拉得好靚好有心機🤩🤩🤩飲落口每杯咖啡都有好香既味道,雖然我平時好少飲開咖啡,但飲落都唔覺得太苦👍🏻👍🏻
Brava Java

✨挪威鹹香焦糖芝士牛角窩夫🧇

✨拉花Latte
1K
2024-06-05 26 views
難得今天放晴去了在家附近的一家cafe藍白瓷磚牆身打破cafe不是木系就是工業風的慣例打咭靚靚的cafe引人拍照但要留住客人還得靠這裡的食物和咖啡(服務也很好,小妹妹笑容超甜美又有禮貌)所以不少區內熟客堂食外賣也有假日可謂一位難求的個人心水推介他們的意大利軟包(所有口味也好好吃)今天點了雙重無花果口味甚麼是雙重?一邊是蜂蜜藍莓cream cheese另一邊是牛油果醬味覺上雙重享受視覺上亦是All day breakfast適合大胃王因為相對不少cafe這裡屬於豐盛型Bagel烤至微焦,煙韌口味,亦附cream cheese大啡菇,兩片煙三文魚,炒蛋軟滑另外有半隻牛油果,烤蕃茄,茄汁豆,沙律菜香煎薯角亦非常出色欣賞他們的微辣辣椒粉增添味道層次感不只是鹹點,甜品也絕對不可不吃賣相美美的窩夫固然吸引但今天是受到開心果關注組的感召過來一試傳說中必食的開心果巴斯克吃一口就明白為什麼這麼多人大推開心果味實在,非假香精味加上大量碎碎一分鐘內已吃清光了Hojicha latte & dirty他們的咖啡是內外兼備的不少啡友路上買一杯外帶可見受歡迎程度元朗區cafe越開越多說到內涵與外在並重Brava
難得今天放晴
去了在家附近的一家cafe
藍白瓷磚牆身
打破cafe不是木系就是工業風的慣例
打咭靚靚的cafe引人拍照

但要留住客人
還得靠這裡的食物和咖啡
(服務也很好,小妹妹笑容超甜美又有禮貌)
所以不少區內熟客
堂食外賣也有
假日可謂一位難求的

個人心水推介他們的意大利軟包
(所有口味也好好吃)
今天點了雙重無花果口味
甚麼是雙重?

一邊是蜂蜜藍莓cream cheese
另一邊是牛油果醬
味覺上雙重享受
視覺上亦是

All day breakfast適合大胃王
因為相對不少cafe這裡屬於豐盛型
Bagel烤至微焦,煙韌口味,亦附cream cheese
大啡菇,兩片煙三文魚,炒蛋軟滑
另外有半隻牛油果,烤蕃茄,茄汁豆,沙律菜
香煎薯角亦非常出色
欣賞他們的微辣辣椒粉
增添味道層次感

不只是鹹點,甜品也絕對不可不吃
賣相美美的窩夫固然吸引
但今天是受到開心果關注組的感召
過來一試傳說中必食的開心果巴斯克

吃一口就明白為什麼這麼多人大推
開心果味實在,非假香精味
加上大量碎碎

Brava java必屬其一
能在區內屹立多年
實力絕對受肯定👍
2024-06-05 93 views
位於元朗富達廣場外圍,近紅爵酒樓左手邊,最近新開左間摩洛哥風格的Cafe,整個餐廳都被藍白色瓷磚包圍,餐廳外也設有室外座位,是寵物friendly餐廳。楓糖煙肉太陽蛋牛角窩夫croffle鹹點中帶有楓糖甜味都好夾,牛角窩夫鬆脆唔硬,半流心太陽蛋加上香煎煙肉🥓,整體味道良好。隱藏版無花果雙併多士無花果帶有獨特清甜味道,切片再鋪上多士,還有大量鮮甜藍莓🫐伴上,好新鮮又唔酸,還灑上燕麥片增加口感。另一邊是用筆者最愛😍的牛油果蓉墊底,再擺上無花果片,視覺效果好有藝術感!整體都飽肚,味道不錯。TINE Brunost Caramel Cheese coffee特色人氣凍咖啡,打卡able, 滿滿的TINE芝士碎鋪滿了整杯飲品像瀑布一樣多,芝士偏羊奶味重帶有少少騷,中間有奶泡和底層是偏回甘味重的咖啡。Hotjicha Latte焙茶latte,整體飲用起來順滑易入口,沒有苦澀感,是早餐開胃飲品。假日閒時都不妨到訪此cafe好好享受一下片刻寧靜舒適的格調吧!

楓糖煙肉太陽蛋牛角窩夫

楓糖煙肉太陽蛋牛角窩夫croffle

無花果雙併多士

隱藏版無花果雙併多士

Hotjicha Latte

Hotjicha Latte

楓糖煙肉太陽蛋牛角窩夫
無花果雙併多士
見到朋友近期去左間葡萄牙風嘅cafe,裝潢主要以藍白色瓷磚為主調,入到去餐廳採光度好高真係好chill,完全感覺自己去緊旅行,好有異國風情嘅感覺😍😍餐廳亦有室外座位🌟ALL DAY BREAKFAST香草腸|煙肉|焗豆|炒蛋|大啡菇|香草薯粒| 蕃茄 | 意大利軟包 食物上有dd微微辣椒粉,帶出食物的味道🌟雙重無花果意大利軟包1️⃣無花果配上厚厚的牛油果🥑蓉,牛油果蓉面頭帶有少少微辣辣粉,軟包搽上乳酪醬,味蕾有好豐富嘅層次2️⃣無花果配上蜜糖,食落係甜甜的灑上果仁碎,口感豐富呢個一咸一甜的配搭,嘅特別又好味🌟香蕉榛子醬忌廉牛角窩夫牛角窩夫兩件,份量好大,烤得非常脆卜卜,榛子醬味道好濃配埋cream同香蕉一齊食,絕對係無敵絕配🌟Cappuccino奶味濃郁,咖啡味更加濃厚,拉花拉得好靚👨🏻同老闆傾開咖啡豆嘅問題,就感覺到佢好注重咖啡嘅品質同來源地鍾意飲咖啡☕️嘅人士,真心要嚟試吓😎

🌟ALL DAY BREAKFAST
食物上有dd微微辣椒粉,帶出食物的味道

🌟雙重無花果意大利軟包
2️⃣無花果配上蜜糖,食落係甜甜的
灑上果仁碎,口感豐富
呢個一咸一甜的配搭,嘅特別又好味

🌟香蕉榛子醬忌廉牛角窩夫
牛角窩夫兩件,份量好大,烤得非常脆卜

🌟Cappuccino
奶味濃郁,咖啡味更加濃厚,拉花拉得好靚

鍾意飲咖啡☕️嘅人士,真心要嚟試吓😎

• Banana & Nutella Croffle
  • 雙重無花果意大利軟包
元朗呢間Cafe以藍白瓷磚 花瓷陶器 木紋枱凳 打造葡萄牙度假風情🖼️✨ 店外仲可以帶寵物✨之前食過佢嘅蘋果肉桂Croffle超好食🥹今次再度回訪 依然不負所望🤤 必須一薦!——————————————————————🐕 Main 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯Delux Fig Italian Ciabatta ($108)人氣菜式重出江湖✨用無花果的蜜餞甜香弄出一咸一甜的配搭咸點以奶醇乳酪抹醬打底加上成吋厚的牛油果蓉😳🥑甜點則淋上蜜糖 灑上果仁碎 🍯食果籽時會有索索的脆感夾上邊位微脆 內裏軟綿的拖鞋包口感豐富 配搭係幾特別✨Brava Brunchin ($138)用藍白花瓷碟裝得美美✨烤菇水份滿滿 炒蛋亦滑溜烤薯脆身 灑了香草碎更添香氣半邊藍莓貝果有心思的抹了乳酪質地偏似美式 煙靭而帶點黏口 🤏🏻整體簡單但豐盛美味😋——————————————————————🐕 Dessert & Drink 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯ Pistachio Basque cheesecake ($78)蛋糕中間濕潤半熟 呈軟心口感絲滑濃郁 有果仁磨出的稠密感🤌🏻開心果味極為
🐕 Main 🐕
甜點則淋上蜜糖 灑上果仁碎 🍯
食果籽時會有索索的脆感
夾上邊位微脆 內裏軟綿的拖鞋包
口感豐富 配搭係幾特別✨

Brava Brunchin ($138)
用藍白花瓷碟裝得美美✨
蛋糕中間濕潤半熟 呈軟心
口感絲滑濃郁 有果仁磨出的稠密感🤌🏻
開心果味極為濃重厚身
小小一個但用料十足👏🏻

TINE® Brunost™ Caramel Cheese coffee ($65)
小店最有特色的咖啡👅
面頭灑上大量挪威焦糖芝士絲
芝士絲帶點黏度 鹹甜交併
好似平時啲沾餅乾嘅芝士醬
奶蓋 齋啡能中和它強烈的存在感
飲落像是在吃咖啡芝士蛋糕😋

Cold Brew white ($65)
感覺是用了燕麥奶
比一般Latte質地厚身