2008-05-16 702 views
哇~睇到呢間咁o既野汁左真係好啦~(希望開飯啦人員唔好del我呢個post~因我講o既野係事實)其實之前都去過幾次~都冇乜野的~但近年愈黎愈差,直至有一次經歷我就冇再去啦。果次我同男友、阿媽、細佬、妹去食~等左一陣就有位~但竟然旁邊係坑渠,唉~算啦~~問題就開始啦之後食食下野~我隻腳有d<吉吉地>咁我就望下啦~哇)))))))))))我即刻大叫呀~因我腳上有隻兩節手指有多長度的小強(對我黎講唔小架啦~)fing兩下唔見左~但我好肯定我係冇睇錯~我勁驚~同行者就叫我食野先~而家又見唔到~..........咁我就好驚咁食野啦~正當我同我細佬傾計傾得興起o既時候,我呆左望住我細佬,之後大叫指住我細佬o既肩膀,甲x(唔識打)呀~我細佬都見到,即彈起身~個經理行過黎,一句道歉都冇~語氣仲.............我地即走啦~張單都係收我地正價兼加一,可以見到佢一d歉意都冇~>m<

$130 (Dinner)
2007-09-02 354 views
琴晚8點半打去訂左位(9點半)去樂道分店食點知到左先見到張紙叫客人去另一分店,原來內部裝修電話訂位個陣又唔講聲!令到我白行!嬲到爆!
琴晚8點半打去訂左位(9點半)去樂道分店食
點知到左先見到張紙叫客人去另一分店,原來內部裝修
電話訂位個陣又唔講聲!令到我白行!
嬲到爆!
2007-08-25 101 views
BAD FOOD, BAD SERVICES!!!We went to Basil BBQ (Tsimshatsui) for dinner buffet last Saturday to celebrate my frd's birthday. My frd and myself had diarrhea after home, went to washroom for serveral time till 6:00am :-(Never come back again!!!!!
BAD FOOD, BAD SERVICES!!!

Never come back again!!!!!

同朋友去慶生,.搵多d以前既朋友~~點知.個個都遲到.食野方面.我其實都係食過4次咁大把.一次比一次差.....其實今次邊個叫黎架?佢切比我的腸就幾好味.菜都係嘛嘛地....點知d 侍應好差態度!只有聽band唱歌補數~~~~
同朋友去慶生,.
搵多d以前既朋友~~
點知.個個都遲到.
食野方面.
我其實都係食過4次咁大把.
一次比一次差.....
其實今次邊個叫黎架?

佢切比我的腸就幾好味.
菜都係嘛嘛地....
點知d 侍應好差態度!
只有聽band唱歌補數~~~~
2007-08-09 122 views
第二次去這一家店,,貪其價錢相宜而且特別一點...比上次光顧食物好了一些~不再出現驚人得像石頭的雞腎..但那些staff態度就有點那個了~~行埋台問我們要唔要佢的食物...問下佢係咩黎..又唔好態度的回答~話唔要又黑面...好似趕收工咁~!! 幫我地換碟...換到唔見左人影...冇碟食野長達4分鐘......總結:食物好了態度依舊~~
總結:食物好了態度依舊~~
2007-08-07 89 views
成年幾無去過呢間野食啦, 今次因為朋友既生日, 又再去一次. 不過d野食真係越來越差啦, 服務又勁差, 想飲杯水都無人理我, 係唯獨值得一讚既係d 結手+唱歌手, 佢地真係好nice
2007-08-07 21 views
好似負責拎住烤物果D 人咁之前係行一行過黎, 就走左去唔會話問人地要唔要呀. 有D 仲衰, 話明唔要, 都放係人地隻碟到(因為得番幾件想散左佢)但現在的態度真係好左起碼會停一停, 問人要唔要, 放底完落隻碟都識講聲唔該感覺好好多同之前成日會出腸仔... 其他野好少出嫁但現在就好左, 起碼係一個鐘內有兩次雞翼唔洗等極都冇
好似負責拎住烤物果D 人咁

之前係行一行過黎, 就走左去
唔會話問人地要唔要呀.

但現在的態度真係好左
起碼會停一停, 問人要唔要, 放底完落隻碟都識講聲唔該

感覺好好多

同之前成日會出腸仔... 其他野好少出嫁
但現在就好左, 起碼係一個鐘內有兩次雞翼

唔洗等極都冇
早幾天忽然大起殺戒,勁想大吃一餐肉,便去吃了一趟他們的下午buffet($58+10%)。不過無啖好食,d串燒肉要待專人間中(約莫15min才走一回)义住出場薄切幾天給你,也不是甚麼好肉(火腿呀、瓜呀、燒濕米呀、無牛味的牛肉咁囉),個專人重要餐餐循住離我遠遠的反方向出發,來到我的位置時,多數都無乜得剩,真係唔該佢。咁熱葷都有多少肉的,咪炸魚呀、炸豬扒大大件囉。那麼其他又如何,乏善足陳囉,係呀!果d咁啲大棵菜心,好有咬勁,真係老到阿媽都唔認得。那些甜品嘛,驟看好似頗精緻,不過食味就真係麻麻。全場最欣賞甚麼?雪糕囉,咁啲價錢有雪糕就確係難得啲(特別的咖啡味、另外三款味唔記得咗)。咁我都知,咁啲價錢,咁啲地點,唔要求得咁多。之但係,如果你也啫肉的話,咁不如去旺角啲梨和園去吃下午啲韓式燒烤buffet($58+10%+$2茶錢),係就係熱氣d(佢有五花茶供應,調和一下),但人家是各種肉體橫陳,真真正正的放題任食噃,d白菜仔同莧菜又嫰口,不知強多了。
2007-07-31 41 views
tkocell.mysinablog.com我極力推薦你豬牛雞豬的鮮味x 牛的鮮味x 雞的鮮味= 0有難得一吃的零味道還有沙拉冷盤有難得一試的臭味道還有輪候熱盤有難得一看無盡的人龍還有仿監獄四尺樓底設計有難得一聽的結他生日歌我極力推薦你不要再去光顧
tkocell.mysinablog.com

有難得一聽的結他生日歌

我極力推薦你

不要再去光顧
2007-07-28 22 views
我同男朋友去食宵夜,因為見佢ok平.點知佢安排我地坐走廊位,比廚房同間雜物房夾住,d人出出入入勁擾人.都算,最慘係我地1經常見到d人攞住d食物問人要唔要,但係等左成半個鍾先有人走過黎問我地食唔食腸囉!同個經理講,佢叫d人多d黎理下我地,ok,一下子個個過晒黎~但係黑晒面.叫d waiter湛水慘過叫佢去死咁,成班掛住係度吹水,不知所謂.湛水湛到瀉晒一句對唔住都無,淨係係度"嘩嘩嘩嘩..."事後亦無幫我地撲抹返張枱.我男朋友好慶,叫返佢過黎請佢抹返張枱,佢係發晒脾氣撻d tissue係我地張枱囉!!!呢間野d服務態度差到無得再差,食物又唔係特別好味,以後都唔會再去!
2007-07-22 16 views
昨晚才跟朋友十數人慶祝生日光顧此餐廳, 有不好的經驗.先說食, 自助餐桌上的東西相當一般, 選擇亦不多. 在場亦有廚師為大家即煮意粉或Paste. 那份老兄邊煮邊跟同事說話, 口水都盡洒到Paste當中, 好不衛生. 比較特別的只是廚師會不時拿剛烤好的肉到客人那裡, 任客人即時宰割.埋單時發生爭吵事件. 事原只要你付多二三十塊, 你可以汽水或果汁先生任飲(REFILL). 昨晚我們十二人中只有八位有選購此服務, 其餘的只喝清水. 但埋單時他把我們十二位都計下去. 女部長說, 若客人要REFILL, 應該說明清楚, 若你只跟服務員說"我要可樂", 他們就分不出客人是要REFILL或是要選購此任飲PLAN. 老實說, 開始的時候你沒說整個程序, 到埋單時才跟我理論. 幾十塊不是問題, 但要公道. 雖然最後女部長同意他們算錯, 但一眾雅興都合你破壞.離開時還看見大排長龍, 我心想下次真的不會再光顧!!!
昨晚才跟朋友十數人慶祝生日光顧此餐廳, 有不好的經驗.

離開時還看見大排長龍, 我心想下次真的不會再光顧!!!
2007-06-29 13 views
今晚我地一行十人黎呢度, 因為見呢度食評都比尖東個間高. 原本約左7:30-9:30pm. 點知我地早左10分鐘, 咁個位小姐都應承我地當7:30pm計起...外面有熱薰,沙律, 湯. 但好普通, 味道麻麻.有waiter拿住d bbq既食物周圍走, 有羊肉, 雞肉, 雞翼, 腸, 粟米等. 食物全部都好普通cheap野. 如果想叫其他飲品, 就加錢可以任飲囉, 汽水就+$16, 果汁先生+$20...9:15pm左右叫我地埋單... 超準時囉, 一埋完單就好似迫我地走咁. 我地咪話囉, 食到9:30pm喎, 而家都未到洗唔洗呀咁快. d waiter 唔出聲走左去...頂!無禮貎.因為佢地9:30pm有一批係食宵夜平d, 但都唔洗咁趕人走呀...>,<
外面有熱薰,沙律, 湯. 但好普通, 味道麻麻.
2007-06-26 14 views
首先...我同我dfd一早頂左位...9點半,食宵夜..去到我鄧都未坐好..個經理就問我飲咩...大佬呀!比d時間我睇睇下先啦..之後等燒烤...等左勁耐都未到我地張台...根住就同經理講..佢又話要燒..好!我等!終於等左半粒鍾..我地班人忍唔住了..直情行出去講..佢先叫行肉d人過黎我度...d服務態度真係差..唔止咁樣..d燒烤有好多都未熟...點食呀...我想勸大家一句...大家都係一樣..想食餐安樂茶飯姐...錢唔係問題..最重要食得開心!~呢間餐廳完全滿足唔到我要求...仲要4為有好多昆蟲!!!!唔信的話..大家可以去試試...我講既係咁多...以上意見...只屬參巧..如有講錯...敬請原諒..
以上意見...只屬參巧..
如有講錯...敬請原諒..
2007-04-29 23 views
我見咁多人幫呢間餐廳評,再加上我個fd生日,我就忍唔住要去試試。我地打完機9點9先到,食左好多野。先講【食物】。食物好唔錯,我比中上。雖然我地好夜先到,但d不時都仲有好多野食推出黎。先去出拎一輪野食,嗯……都ok ge。而由專人切ge烤肉真係好唔錯,我特叫鍾意佢得《烤雞翼》,好入味。《燒排骨》,甜又香,軟硬岩岩好。仲有好多野食野食ga!! 之後食甜品,d甜品個樣好靚,有杯仔好靚!!仲有好多唔同味!!芝士cake,布din等等,仲有ice cream。【環境】方面,可能係平日關係,人唔太多,情調都唔錯!仲有人抱住吉他周圍唱歌,可以點歌tim!!我個fd剛好生日,就叫佢唱生日歌,高音正,低音準。哈哈!但仲有d不足ge,就係飲黎飲去都係【水】!我地又蠢唔識問有無其他野飲,走時先知原來可以叫野飲。不過應該要加$!!

我地打完機9點9先到,食左好多野。

2007-04-04 16 views
d野食都ok既~特別係開頭果d牛排~仲有果d蛋糕~幾正下不過服務就真係差左少少~價錢方面都ok~食得過
d野食都ok既~特別係開頭果d牛排~
仲有果d蛋糕~幾正下
不過服務就真係差左少少~
價錢方面都ok~食得過